Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 98 din 27 aprilie 1998

privind autorizarea activitatilor de proiectare, instalare si intretinere a retelelor de telecomunicatii, precum si de instalare, intretinere si conectare a echipamentelor de telecomunicatii

ACT EMIS DE: MINISTERUL COMUNICATIILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 171 din  5 mai 1998


SmartCity3


    Ministrul comunicatiilor,
    avand in vedere:
    - Legea telecomunicatiilor nr. 74/1996;
    - Ordonanta Guvernului nr. 1/1998 privind ratificarea Protocolului nr. 4 la Acordul general pentru comertul cu servicii;
    - Programul national de adoptare a acquisului comunitar;
    - evolutia pietei telecomunicatiilor;
    - necesitatea de a crea un cadru reglementar transparent, nediscriminatoriu, care sa stimuleze concurenta si imbunatatirea calitatii,
    pe baza Hotararii Guvernului nr. 129/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Comunicatiilor,
    emite prezentul ordin.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Prezentul ordin precizeaza conditiile si procedura de autorizare pentru activitatea de proiectare, instalare si intretinere a retelelor de telecomunicatii, precum si pentru activitatea de instalare, intretinere si conectare a echipamentelor de telecomunicatii.
    Art. 2
    Proiectarea, instalarea si intretinerea retelelor de telecomunicatii, precum si instalarea, intretinerea si conectarea echipamentelor de telecomunicatii pot fi efectuate numai de catre persoane fizice sau juridice autorizate. Fac exceptie echipamentele terminale prevazute prin constructie cu posibilitatea conectarii de catre utilizator si autorizate in acest sens.
    Art. 3
    In acceptiunea prezentului ordin se definesc:
    a) lucrari de telecomunicatii: proiectarea, instalarea si intretinerea retelelor de telecomunicatii, precum si instalarea, intretinerea si conectarea echipamentelor de telecomunicatii;
    b) autorizatie: actul emis de catre autoritatea de reglementare, prin care se permite efectuarea de lucrari de telecomunicatii.

    CAP. 2
    Conditii de autorizare

    Art. 4
    Pentru obtinerea autorizatiei, o persoana fizica trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
    a) (1) pentru activitatea de proiectare: studii superioare de specialitate si cel putin 2 ani experienta sau studii medii de specialitate si cel putin 5 ani experienta;
    (2) pentru celelalte lucrari de telecomunicatii: studii de specialitate si cel putin un an experienta;
    b) sa nu fi pierdut dreptul de a efectua lucrari de telecomunicatii, in conditiile art. 16.
    Art. 5
    Pentru obtinerea autorizatiei, o persoana juridica trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
    a) obiectul de activitate sa contina in mod explicit categoriile de lucrari de telecomunicatii pentru care se solicita autorizarea;
    b) sa aiba cel putin un angajat care indeplineste conditiile prevazute la art. 4.
    Art. 6
    La aprecierea pregatirii, calificarii si a experientei profesionale se iau in considerare si diplomele obtinute in strainatate, precum si activitatile desfasurate in strainatate.

    CAP. 3
    Obtinerea autorizatiei

    Art. 7
    Solicitantul va transmite Directiei generale reglementari din Ministerul Comunicatiilor cererea de autorizare, insotita de acte doveditoare privind indeplinirea conditiilor cerute de prezentul ordin.
    Art. 8
    Pe baza acestor acte, in termen de 30 de zile, Directia generala reglementari va elibera autorizatia sau va justifica refuzul eliberarii acesteia.
    Art. 9
    Autorizatia este personala si netransmisibila.
    Art. 10
    Autorizatia este valabila pe intreg teritoriul tarii, se elibereaza pentru o perioada de pana la 5 ani si poate fi reinnoita in conditiile prezentului ordin.
    Art. 11
    Autorizatia pentru efectuarea de lucrari de telecomunicatii nu inlocuieste alte acorduri, avize sau autorizatii, care, potrivit legii, sunt necesare (de exemplu: licenta sau autorizatia pentru constructia si operarea unei retele de telecomunicatii, autorizatia de tip pentru echipamente terminale etc.).

    CAP. 4
    Obligatiile titularului

    Art. 12
    Lucrarile de telecomunicatii se desfasoara pe baza de contract incheiat intre titularul autorizatiei si beneficiar.
    Titularul autorizatiei are obligatia de a asigura resursele tehnice si umane necesare desfasurarii lucrarilor contractate si raspunde pentru calitatea lucrarilor efectuate si pentru eventualele pagube provocate tertilor, in conditiile legii.
    Art. 13
    Lucrarile de telecomunicatii se vor efectua cu respectarea legilor, reglementarilor, normativelor si a standardelor in vigoare.
    Art. 14
    Vor fi respectate dispozitiile legale privind drepturile de proprietate intelectuala, protectia consumatorilor, concurenta loiala si protectia mediului.

    CAP. 5
    Dispozitii tranzitorii si finale

    Art. 15
    Inspectoratul General al Comunicatiilor este abilitat sa controleze respectarea obligatiilor de catre titularul autorizatiei.
    Art. 16
    In caz de incalcari grave si repetate ale obligatiilor, Directia generala reglementari din Ministerul Comunicatiilor poate dispune, la propunerea Inspectoratului General al Comunicatiilor si dupa ancheta, retragerea autorizatiei si/sau a dreptului de a efectua lucrari de telecomunicatii, dupa caz.
    Art. 17
    Persoana fizica care a pierdut, in conditiile art. 16, dreptul de a efectua lucrari de telecomunicatii il redobandeste dupa trecerea unui an.
    Art. 18
    Persoana fizica sau juridica a carei autorizatie a fost retrasa in conditiile art. 16 poate solicita o noua autorizatie dupa trecerea a cel putin un an.
    Art. 19
    Acordurile pentru lucrari de proiectare, instalare, constructii-montaj si service in vigoare isi pastreaza valabilitatea timp de 6 luni, termen in care titularii acestora au obligatia sa ceara autorizarea in conditiile prezentului ordin.
    Art. 20
    Ordinele ministrului comunicatiilor nr. 58/1990, nr. 62/1990 si nr. 290/1992 se abroga.
    Art. 21
    Prezentul ordin intra in vigoare la 15 zile de la data publicarii lui in Monitorul Oficial al Romaniei si va fi pus in aplicare prin grija Directiei generale reglementari din Ministerul Comunicatiilor.

                          Ministrul comunicatiilor,
                               Sorin PantisSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 98/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 98 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 111 2020
    OBȚINEȚI CARDUL BLANC PENTRU AVANȚARE FINANCIARĂ (blankatmcard.online@yahoo.com) sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 CÂND AM OBȚINUT CARDUL MEU BLANC DE LA CJ BLANK CARD (BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM) TOTUL S-A SCHIMBAT PENTRU MINE !!! Bună ziua băieți, viața mea nu va rămâne niciodată la fel !!! Sunt atât de fericit că am primit-o pe a mea de la CJ CORPORATION. Cardul meu bancar gol poate retrage 3000 EUR săptămânal. Am primit-o de la ei săptămâna trecută și acum am până la 23.000 de euro din ultimele săptămâni. Cardul ATM retrage bani de la orice casier automatizat din întreaga lume. Nu există niciun nume, de asemenea, este de neratat. Am fost direct legat de această organizație pe web-ul întunecat și sunt foarte fericit că am avut norocul să-i cunosc pentru că sunt un sceptic 99,9% când vine vorba de lucruri de genul acesta, dar se dovedește că funcționează ca spălătorii subterane în curcan, în mare parte bancă ziraat și au o politică de 100% împotriva înșelătoriei. Cardul vă poate fi trimis prin DHL în două zile dacă le contactați devreme prin e-mail: BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 sau găsiți mai multe pe site-ul lor Obțineți-l acum. Adică acum, dacă știi că te lupți financiar și îmi mulțumești pentru eternitate. La revedere. Deocamdată. +1 (678) 753 2440
ANONIM a comentat Decretul 458 2020
     YOU WILLING TO HIRE THE REAL HACKERS TO GET ALL YOUR CYBER PROBLEMS FIXED WITH SWIFT RESPONSE? OR A VICTIM OF THE BINARY OPTION SCAM? OR NEEDS TO RECOVER YOUR LOST FUNDS? With pathfinderhacktech I'm giving you 100% guarantee that your jobs are safe with us and we're going to help you recover all your lost funds to scammers, Solving a problem which you know there’s an answer to is like climbing a mountain with a guide, along a trail someone else has laid. Here is a defined platform that maps a positive step closer to surviving heavy threat on the internet. You can put a stop to your anxiety and constant fear of you getting ripped off by Scammers  This post is actually for those who are willing to turn their lives around for the better, either financial-wise or relationship-wise or businesses. Our primary reason for this development is to ensure that those in need of help don’t get ripped off by scammers  This is a global idea that navigates a newbie to a prominent encounter ( Fully immersed to a degree that the subject in question Is a disorienting worthwhile experience on merits). the pathfinderhacktecks are a team of competence hackers with the mission and vision of making the internet a safer place for all,moreso we render efficient services to those having cyber problems. Pathfinderhacktech has grown and expanded since it formation over the years due to the experience and professionalism of our management and technical staff. Our strength is based on our ability to bring together active cyber security professionals who individually has acquired enormous exposure in the world of HACKING As part of our corporate goals, providing value added services to meet our client needs and requirements has been our sustaining impetus. Our offer of proactive technical and managerial advice has always given us edge over and above our competitors. The new development on the pathfinderhacktech platform is to assign to you the right HACKER to deal with your Particular kind of cyber issues depending on the kind of cyber problems you are willing to get fixed. Here, you would be refer to a legit professional hacker known for massive skills and security abilities. Skilled and trained on ▪Social media hacks ( facebook, twitter, Instagram, snapchat ) ▪Email hacks ▪phone hacks ▪bitcoin hacks. ▪verified PayPal account hacks ▪database hacks ▪credit card top up ▪university score upgrade ▪money transfer ▪binary option funds recovery. ( recovered $5,567,078 million) The binary option scam is another problem facing the internet today. How do you avoid binary option scam and what do you do if you are a victim of the scam.  Be wary of adverts on the internet and mostly on social media promising high returns from binary options trading. The binary option is one of the highly recorded scam on the internet. The Binary options are a form of fixed-odds betting. Particularly a trade involving if an event will occur or not and the result is either positive or negative. If the investor is right, then they stand a solid chance of winning and should see a return of the funds invested but if they are wrong, they lose thier full funds invested. The pathfinderhacktech are breeding effort to put an end to these unbearable swindle scheme taking over the internet and taking a solid step forward to render solution to those affected by the fleece… Here would be our cyber security techniques to retrieving back the victims stolen funds. For more update and inquiries Contact slakeleroy (at)gmail(.)com
ANONIM a comentat Decretul 458 2020
    Ai nevoie de un împrumut sau dorești să-ți perfecționezi casa, plătește facturile, extinde-ți afacerea cu o rată de interes de 2%? NU UITĂȚI NICIUN CONTACT PE: directcredit74@gmail.com sau numărul WhatsApp: +1(504)603-3666
ANONIM a comentat Circulara 18 2020
    Ai nevoie de un împrumut sau dorești să-ți perfecționezi casa, plătește facturile, extinde-ți afacerea cu o rată de interes de 2%? NU UITĂȚI NICIUN CONTACT PE: directcredit74@gmail.com sau numărul WhatsApp: +1(504)603-3666
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 98/1998
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu