Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 98 din 27 aprilie 1998

privind autorizarea activitatilor de proiectare, instalare si intretinere a retelelor de telecomunicatii, precum si de instalare, intretinere si conectare a echipamentelor de telecomunicatii

ACT EMIS DE: MINISTERUL COMUNICATIILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 171 din  5 mai 1998


SmartCity3


    Ministrul comunicatiilor,
    avand in vedere:
    - Legea telecomunicatiilor nr. 74/1996;
    - Ordonanta Guvernului nr. 1/1998 privind ratificarea Protocolului nr. 4 la Acordul general pentru comertul cu servicii;
    - Programul national de adoptare a acquisului comunitar;
    - evolutia pietei telecomunicatiilor;
    - necesitatea de a crea un cadru reglementar transparent, nediscriminatoriu, care sa stimuleze concurenta si imbunatatirea calitatii,
    pe baza Hotararii Guvernului nr. 129/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Comunicatiilor,
    emite prezentul ordin.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Prezentul ordin precizeaza conditiile si procedura de autorizare pentru activitatea de proiectare, instalare si intretinere a retelelor de telecomunicatii, precum si pentru activitatea de instalare, intretinere si conectare a echipamentelor de telecomunicatii.
    Art. 2
    Proiectarea, instalarea si intretinerea retelelor de telecomunicatii, precum si instalarea, intretinerea si conectarea echipamentelor de telecomunicatii pot fi efectuate numai de catre persoane fizice sau juridice autorizate. Fac exceptie echipamentele terminale prevazute prin constructie cu posibilitatea conectarii de catre utilizator si autorizate in acest sens.
    Art. 3
    In acceptiunea prezentului ordin se definesc:
    a) lucrari de telecomunicatii: proiectarea, instalarea si intretinerea retelelor de telecomunicatii, precum si instalarea, intretinerea si conectarea echipamentelor de telecomunicatii;
    b) autorizatie: actul emis de catre autoritatea de reglementare, prin care se permite efectuarea de lucrari de telecomunicatii.

    CAP. 2
    Conditii de autorizare

    Art. 4
    Pentru obtinerea autorizatiei, o persoana fizica trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
    a) (1) pentru activitatea de proiectare: studii superioare de specialitate si cel putin 2 ani experienta sau studii medii de specialitate si cel putin 5 ani experienta;
    (2) pentru celelalte lucrari de telecomunicatii: studii de specialitate si cel putin un an experienta;
    b) sa nu fi pierdut dreptul de a efectua lucrari de telecomunicatii, in conditiile art. 16.
    Art. 5
    Pentru obtinerea autorizatiei, o persoana juridica trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
    a) obiectul de activitate sa contina in mod explicit categoriile de lucrari de telecomunicatii pentru care se solicita autorizarea;
    b) sa aiba cel putin un angajat care indeplineste conditiile prevazute la art. 4.
    Art. 6
    La aprecierea pregatirii, calificarii si a experientei profesionale se iau in considerare si diplomele obtinute in strainatate, precum si activitatile desfasurate in strainatate.

    CAP. 3
    Obtinerea autorizatiei

    Art. 7
    Solicitantul va transmite Directiei generale reglementari din Ministerul Comunicatiilor cererea de autorizare, insotita de acte doveditoare privind indeplinirea conditiilor cerute de prezentul ordin.
    Art. 8
    Pe baza acestor acte, in termen de 30 de zile, Directia generala reglementari va elibera autorizatia sau va justifica refuzul eliberarii acesteia.
    Art. 9
    Autorizatia este personala si netransmisibila.
    Art. 10
    Autorizatia este valabila pe intreg teritoriul tarii, se elibereaza pentru o perioada de pana la 5 ani si poate fi reinnoita in conditiile prezentului ordin.
    Art. 11
    Autorizatia pentru efectuarea de lucrari de telecomunicatii nu inlocuieste alte acorduri, avize sau autorizatii, care, potrivit legii, sunt necesare (de exemplu: licenta sau autorizatia pentru constructia si operarea unei retele de telecomunicatii, autorizatia de tip pentru echipamente terminale etc.).

    CAP. 4
    Obligatiile titularului

    Art. 12
    Lucrarile de telecomunicatii se desfasoara pe baza de contract incheiat intre titularul autorizatiei si beneficiar.
    Titularul autorizatiei are obligatia de a asigura resursele tehnice si umane necesare desfasurarii lucrarilor contractate si raspunde pentru calitatea lucrarilor efectuate si pentru eventualele pagube provocate tertilor, in conditiile legii.
    Art. 13
    Lucrarile de telecomunicatii se vor efectua cu respectarea legilor, reglementarilor, normativelor si a standardelor in vigoare.
    Art. 14
    Vor fi respectate dispozitiile legale privind drepturile de proprietate intelectuala, protectia consumatorilor, concurenta loiala si protectia mediului.

    CAP. 5
    Dispozitii tranzitorii si finale

    Art. 15
    Inspectoratul General al Comunicatiilor este abilitat sa controleze respectarea obligatiilor de catre titularul autorizatiei.
    Art. 16
    In caz de incalcari grave si repetate ale obligatiilor, Directia generala reglementari din Ministerul Comunicatiilor poate dispune, la propunerea Inspectoratului General al Comunicatiilor si dupa ancheta, retragerea autorizatiei si/sau a dreptului de a efectua lucrari de telecomunicatii, dupa caz.
    Art. 17
    Persoana fizica care a pierdut, in conditiile art. 16, dreptul de a efectua lucrari de telecomunicatii il redobandeste dupa trecerea unui an.
    Art. 18
    Persoana fizica sau juridica a carei autorizatie a fost retrasa in conditiile art. 16 poate solicita o noua autorizatie dupa trecerea a cel putin un an.
    Art. 19
    Acordurile pentru lucrari de proiectare, instalare, constructii-montaj si service in vigoare isi pastreaza valabilitatea timp de 6 luni, termen in care titularii acestora au obligatia sa ceara autorizarea in conditiile prezentului ordin.
    Art. 20
    Ordinele ministrului comunicatiilor nr. 58/1990, nr. 62/1990 si nr. 290/1992 se abroga.
    Art. 21
    Prezentul ordin intra in vigoare la 15 zile de la data publicarii lui in Monitorul Oficial al Romaniei si va fi pus in aplicare prin grija Directiei generale reglementari din Ministerul Comunicatiilor.

                          Ministrul comunicatiilor,
                               Sorin PantisSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 98/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 98 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 22 2019
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut primi un împrumut de la alt serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 108 2014
    Instituții de credit de împrumut MĂ MÂNCUȚI CÂND NU ESTE NICI O SPERĂ (loancreditinstitutions00@gmail.com) Bună ziua tuturor celor de pe acest forum, eu sunt John Michael din SUA, nu-mi vine să cred că Dumnezeu nu există cu adevărat până când nu am fost răscumpărat și salvat de la robie financiară ... eram în criză financiară și trebuia să plătesc niște facturi. Am încercat să caut ajutor de la bănci, dar în niciun caz, am încercat, de asemenea, să căut ajutor de pe internet doar pentru a întâlni escroci care s-au prefacut creditor privat și au făcut bani cu suma de 15.000 $ și nu mi-au primit împrumutul, nu până când DUMNEZEU m-a prezentat dlui. Ilie printr-un prieten care a fost salvat de la o problemă financiară și i-a fost acordat un împrumut de 100.000,00 USD de către domnul Elijah, așa că i-am luat sfatul și am contactat instituțiile de credit împrumut, iar în termen de o săptămână mi-a fost acordat un împrumut de 250.000 USD. sfatul meu tuturor celor care caută un împrumut la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Fac acest lucru pentru că sunt atât de fericit că sunt în afara robiei financiare și sunt din nou plin de bucurie și viața este ușoară, mulțumită DUMNEZEU și domnului Ilie. Puteți contacta instituțiile de credit împrumutate prin (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
     If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
    ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Is Offering Its Global Fund Program, Where Loans Are Offered To Interested Clients Globally To Fund Profitable Business And Projects. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Are The Solution To Your Financial Problem ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Set Itself The Mission Of Promoting Short, Medium And Long-Term Loan Financing With Us To ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Borrow Flexibly! Our Program Are Financial Institutions To Fund Private Capital, Private Equity, Project Funding, Real Estate, Business & Entertainment Funding, Venture Capital, Hedge Funds, And Others. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Circulara 8 2013
    Bună ziua, sunt jane un american Vreau să împărtășesc cu tine despre supremloans1124@gmail.com unde aș putea obține împrumutul meu urgent pentru a-mi finanța afacerea și pentru a-mi plăti toate datoriile, dacă tot sunteți în căutarea unui împrumut online aici, contactați supremloans1124@gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 98/1998
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu