E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 510/768/319 din  5 august 2003

pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, compozitia, fabricarea si etichetarea sucurilor din fructe si ale altor produse similare destinate consumului uman

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI


SmartCity3

              Nr. 510 din 5 august 2003
              MINISTERUL SANATATII
              Nr. 768 din 14 august 2003
              AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR
              Nr. 319 din 5 septembrie 2003
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 660 din 17 septembrie 2003

    Vazand Referatul de aprobare nr. 144.428 din 28 mai 2003, intocmit de Directia generala de elaborare si armonizare a politicilor, strategiilor si programelor,
    avand in vedere prevederile art. 34 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 57/2002,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, al Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii si al Hotararii Guvernului nr. 755/2003 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor,

    ministrul agriculturii, padurilor, apelor si mediului, ministrul sanatatii si presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor emit urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Normele cu privire la natura, compozitia, fabricarea si etichetarea sucurilor din fructe si ale altor produse similare destinate consumului uman, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, Ministerul Sanatatii si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti, prin directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti si prin oficiile judetene pentru protectia consumatorilor, vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 3
    La intrarea in vigoare a prezentului ordin se va abroga Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor si al ministrului sanatatii si familiei nr. 123/384/2001 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, compozitia, fabricarea si etichetarea sucurilor din fructe si ale anumitor produse similare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 610 din 27 septembrie 2001.
    Art. 4
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare in termen de 12 luni de la data publicarii.

                       Ministrul agriculturii,
                       padurilor, apelor si mediului,
                       Ilie Sarbu

                       Ministrul sanatatii,
                       Mircea Beuran

                       Presedintele Autoritatii Nationale
                       pentru Protectia Consumatorilor,
                       Rovana Plumb,
                       secretar de stat

    ANEXA 1

                               NORME
cu privire la natura, compozitia, fabricarea si etichetarea sucurilor din fructe si ale altor produse similare destinate consumului uman

    Art. 1
    Prezentele norme se aplica in cazul produselor definite in anexa nr. 1.
    Art. 2
    Ministerul Sanatatii autorizeaza adaugarea unor vitamine si minerale in produsele definite in partea I din anexa nr. 1.
    Art. 3
    Actele normative in vigoare privind etichetarea alimentelor se aplica in cazul produselor definite in anexa nr. 1, in urmatoarele conditii:
    1.a) Denumirile produselor din anexa nr. 1 se aplica doar in cazul produselor mentionate in prezenta anexa si se vor utiliza in cazul comercializarii acestora, fara a se aduce atingere lit. b), pentru a le desemna.
    b) Ca o alternativa la denumirea produselor mentionate la lit. a), anexa nr. 3 stabileste o lista de denumiri speciale. Aceste denumiri pot fi utilizate in limba si in conditiile stabilite in anexa nr. 3.
    2.a) In cazul in care produsul este extras dintr-o singura specie de fructe, denumirea acestei specii inlocuieste cuvantul "fruct".
    b) In cazul produselor obtinute din doua sau mai multe specii de fructe, denumirea produselor este insotita de o lista a fructelor utilizate, enumerate in ordine descrescatoare, in functie de volumul de suc de fructe sau de piure introdus in fabricatie. Exceptie de la aceasta regula este pentru situatia in care se utilizeaza suc de lamaie, conform conditiilor stabilite la pct. 1 al partii I din anexa nr. 1.
    c) In cazul produselor obtinute din trei sau mai multe specii de fructe, indicarea fructelor utilizate poate fi inlocuita de cuvintele "diferite fructe", de un text similar sau de numarul speciilor de fructe utilizate.
    3. In cazul sucurilor de fructe indulcite prin adaos de zaharuri, denumirea sub care se vinde produsul include expresia "indulcit" sau "cu adaos de zaharuri", urmata de indicarea cantitatii maxime de zaharuri adaugate, calculata ca substanta uscata si exprimata in grame pe litru.
    4.a) Reconstituirea produselor definite la pct. 1 al partii I din anexa nr. 1, in starea lor originala, cu ajutorul componentelor strict necesare pentru aceasta operatiune, nu atrage dupa sine obligatia de a include in eticheta lista ingredientelor utilizate in acest scop.
    b) Adaosul de pulpa sau miez de fruct la sucul de fructe, conform anexei nr. 2, se mentioneaza pe eticheta.
    5. Pentru amestecurile din sucuri de fructe si sucuri de fructe obtinute din concentrate, precum si pentru nectarul de fructe obtinut integral sau partial din unul sau mai multe produse concentrate, etichetarea trebuie sa cuprinda cuvintele "obtinut din suc(uri) concentrat(e)" sau "obtinut partial din suc(uri) concentrat(e)", dupa caz. Aceasta informatie este inclusa langa denumirea sub care se vinde produsul, putand fi usor identificata pe orice fond si avand caractere vizibile.
    6. In cazul nectarului de fructe obtinut atat din suc dintr-o specie de fructe (limite mentionate individual in anexa nr. 4), cat si din amestecuri de sucuri de fructe, etichetarea trebuie sa cuprinda continutul minim de suc(uri) de fructe, piure de fructe sau orice alt amestec al acestor ingrediente, prin mentiunea "continut de fructe: minimum ...%". Aceasta informatie se gaseste in acelasi camp vizual cu denumirea produsului.
    Art. 4
    Etichetarea sucului de fructe concentrat mentionat la pct. 2 al partii I din anexa nr. 1, care nu este destinat livrarii catre consumator, trebuie sa includa o mentiune cu privire la prezenta si cantitatea de zaharuri adaugate sau la adaosul de suc de lamaie sau de acidifianti autorizati conform normelor sanitare in vigoare privind aditivii alimentari destinati utilizarii in produsele alimentare pentru consumul uman. Aceasta mentiune apare pe ambalaj, pe eticheta atasata ambalajului sau pe un document insotitor.
    Art. 5
    Pentru fabricarea produselor definite in partea I din anexa nr. 1, se pot utiliza numai tratamentele si substantele cuprinse in partea a II-a din anexa nr. 1 si materiile prime care sunt in conformitate cu anexa nr. 2.
    In cazul nectarului de fructe se aplica prevederile din anexa nr. 4.
    Art. 6
    Anexele nr. 1 - 4 fac parte integranta din prezentele norme.

    ANEXA 1
    la norme

              DENUMIREA PRODUSELOR, DEFINITII SI CARACTERISTICI

    PARTEA I
    Definitii

    1. a) Sucul de fructe este produsul fermentescibil, dar nefermentat, obtinut din fructe sanatoase si coapte, proaspete sau refrigerate, din una sau mai multe specii amestecate, prezentand culoarea, aroma si gustul specifice fructelor utilizate. Aromele fructelor, pulpa si miezul provenite din sucuri si separate in timpul procesarii acestora pot fi reintroduse in acelasi suc.
    In cazul citricelor, sucul de fructe trebuie sa provina din endocarp, dar in cazul lamailor verzi sucul extras poate fi obtinut si din fructul intreg, prin procedee tehnologice speciale prin care proportia componentelor extrase din coaja fructului se reduce la maximum.
    b) Sucul de fructe din concentrat este produsul obtinut prin adaugarea in sucul concentrat de fructe a apei extrase din acel suc in timpul concentrarii si prin reconstituirea aromelor, iar daca este cazul, a pulpei si miezului indepartat din suc, dar recuperate in timpul procesului de producere a sucului de fructe respectiv sau a unui suc de fructe din aceeasi specie.
    Apa adaugata trebuie sa prezinte caracteristici corespunzatoare din punct de vedere chimic, microbiologic si organoleptic conform reglementarilor in vigoare, pentru a se garanta calitatile esentiale ale sucului.
    Produsul astfel obtinut trebuie sa prezinte caracteristici organoleptice si analitice cel putin echivalente cu cele ale unui tip mediu de suc obtinut din fructe de aceeasi specie in sensul lit. a).
    2. Sucul de fructe concentrat este produsul obtinut din suc de fructe de unul sau mai multe tipuri, prin indepartarea fizica a unei cantitati din continutul de apa. In cazul in care produsul este destinat consumului direct, cantitatea de apa indepartata este de cel putin 50% .
    3. Sucul de fructe deshidratat/sub forma de praf este produsul obtinut din suc de fructe din unul sau mai multe tipuri, prin indepartarea fizica a aproape intregului continut de apa.
    4. a) Nectarul de fructe este produsul fermentescibil, dar nefermentat, obtinut prin adaos de apa si zaharuri si/sau miere la unul dintre produsele definite la pct. 1, 2 si 3 din prezenta anexa, la piureul de fructe sau la un amestec al acestor produse, produsul respectiv fiind in conformitate cu cerintele din anexa nr. 4 la norme. Adaosul de zaharuri si/sau miere se permite doar in cantitati de pana la 20% din masa totala a produsului finit.
    In cazul in care nectarurile de fructe se produc fara adaos de zahar sau au o valoare energetica scazuta, zaharurile pot fi inlocuite integral sau partial cu indulcitori, conform Ordinului ministrului sanatatii si familiei si al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 438/295/2002 pentru aprobarea Normelor privind aditivii alimentari destinati utilizarii in produsele alimentare pentru consumul uman, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 722 din 3 octombrie 2002.
    b) Prin derogare de la prevederile lit. a), fructele prevazute in partea a II-a si a III-a din anexa nr. 4 la norme, precum si caisele pot fi utilizate, individual sau in amestec, la fabricarea nectarului fara adaos de zahar, miere sau indulcitori.

    PARTEA A II-A
    Ingrediente, tratamente si substante autorizate

    1. Ingrediente autorizate
    a) Conform art. 2 din norme, adaosul de vitamine si minerale poate fi autorizat in cazul produselor definite in partea I, conform legislatiei in vigoare.
    b) Aromele, pulpa si miezul definite la pct. 1.a) din partea I, care au fost reintroduse in sucul de fructe, trebuie sa fie separate din acest suc in timpul procesarii, in timp ce aromele, pulpa si miezul definite la pct. 1.b) din partea I, care au fost reintroduse in sucul de fructe, pot de asemenea sa provina dintr-un suc de fructe din aceeasi specie.
    c) Doar in cazul sucului de struguri aciditatea poate fi corectata utilizandu-se saruri ale acidului tartric.
    d) Pentru produsele definite la pct. 1, 2 si 3 din partea I, altele decat sucul de struguri si pere, este autorizat adaosul de zaharuri.
    e) Pentru corectarea gustului acid, cantitatea de zaharuri adaugata, exprimata ca substanta uscata, nu poate depasi 15 g pe litrul de suc.
    f) Pentru indulcire cantitatea de zaharuri adaugata, exprimata ca substanta uscata, nu poate depasi 150 g pe litrul de suc, cu conditia ca zaharul adaugat, atat pentru corectarea aciditatii, cat si pentru indulcire, sa nu depaseasca 150 g pe litrul de suc.
    g) Pentru produsele definite la pct. 1, 2, 3 si 4 din partea I, pentru corectarea aciditatii se autorizeaza adaosul de suc de lamaie si/sau de suc de lamaie concentrat pana la o aciditate de 3 g pe litrul de suc, exprimata in acid citric anhidru.
    h) Se autorizeaza utilizarea dioxidului de carbon ca ingredient.
    i) Se interzice adaosul simultan, in acelasi suc, al zaharurilor si al sucului de lamaie, concentrat sau nu, precum si al acidifiantilor autorizati prin Ordinul ministrului sanatatii si familiei si al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 438/295/2002.

    2. Tratamente si substante autorizate
    a) Tratamente autorizate:
    - procedee de stoarcere mecanica;
    - procedee fizice curente, inclusiv extragerea succesiva a apei din partea comestibila a fructelor, altele decat struguri, pentru fabricarea sucurilor de fructe concentrate, daca sucurile de fructe concentrate astfel obtinute sunt in conformitate cu pct. 1 din partea I;
    - in cazul sucului de struguri, cand s-a realizat sulfitarea strugurilor cu dioxid de sulf, desulfitarea prin metode fizice este autorizata in cazul in care cantitatea totala de dioxid de sulf prezenta in produsul final nu depaseste 10 mg/l.
    b) Substante autorizate:
    - enzime pectolitice;
    - enzime proteolitice;
    - enzime amilolitice;
    - gelatina alimentara;
    - substante tanante;
    - bentonita;
    - gel de silice;
    - carbune;
    - adjuvanti de filtrare inerti din punct de vedere chimic si agenti de precipitare (cum ar fi: perlit, diatomit spalat, celuloza, poliamida insolubila, polivinilpolipirolidon, polistiren), conform legislatiei in vigoare privind materialele si articolele care intra in contact cu alimentele;
    - adjuvanti de absorbtie inerti din punct de vedere chimic, care sunt in conformitate cu legislatia in vigoare privind materialele si articolele care intra in contact cu alimentele si care sunt utilizate pentru a reduce continutul de limonoid si de naringin din sucul de citrice, fara a afecta in mod semnificativ continutul de glucozide limonoide, de acid, de zaharuri (inclusiv oligozaharide) sau de minerale.

    ANEXA 2
    la norme

                         DEFINIREA MATERIILOR PRIME

    In cadrul prezentelor norme se aplica urmatoarele definitii:
    1. Fructele sunt toate speciile de fructe comestibile; rosiile nu sunt considerate fructe.
    2. Piureul de fructe este produsul fermentescibil, dar nefermentat, obtinut prin pasarea partii comestibile din fructul intreg sau curatat de coaja, fara a indeparta sucul.
    3. Piureul de fructe concentrat este produsul obtinut din piure de fructe dupa indepartarea fizica a unei proportii din continutul de apa.
    4. Zaharuri:
    a) Pentru fabricarea nectarului de fructe se utilizeaza:
    - zaharuri definite conform normelor in vigoare;
    - sirop de fructoza;
    - zaharuri derivate din fructe.
    b) Pentru fabricarea sucului de fructe din concentrat se utilizeaza:
    - zaharuri definite conform normelor in vigoare;
    - sirop de fructoza;
    - zaharuri derivate din fructe.
    c) Pentru fabricarea sucurilor de fructe se utilizeaza zaharurile incluse la lit. b), cu un continut de apa de maximum 2% .
    5. Miere
    Acest produs trebuie sa corespunda legislatiei in vigoare.
    6. Pulpa sau miezul este produsul obtinut din partea comestibila a fructelor din aceeasi specie, fara a indeparta sucul. In cazul citricelor pulpa sau miezul este constituit din veziculele cu suc obtinute din endocarp.

    ANEXA 3
    la norme

            DENUMIRI SPECIALE PENTRU ANUMITE PRODUSE DIN ANEXA Nr. 1

    a) "Vruchtendrank" pentru nectar de fructe;
    b) "Submost". Denumira "Submost" se poate utiliza numai in cazul produselor "Fruchtsaft" sau "Fruchtnektar":
    - in cazul nectarurilor de fructe obtinute exclusiv din sucuri de fructe, din sucuri de fructe concentrate sau dintr-un amestec al acestor produse, care nu pot fi consumate in stare naturala din cauza aciditatii naturale ridicate;
    - in cazul sucului de fructe obtinut din pere, cu adaos de mere, unde este cazul, dar fara adaos de zahar;
    c) "Succo e polpa" sau "sumo e polpa" pentru nectarul de fructe obtinut exclusiv din piure de fructe si/sau piure de fructe concentrat;
    d) "Aeblemost" pentru sucul de mere fara adaos de zahar;
    e) - "Sur...saft" impreuna cu denumirea (in limba daneza) a fructului utilizat, pentru sucurile fara adaos de zahar obtinute din coacaze negre, cirese, coacaze rosii, coacaze albe, zmeura, capsuni sau boabe de soc;
    - "Sod...saft" sau "Sodet...saft" impreuna cu denumirea (in limba daneza) a fructului utilizat pentru sucurile obtinute din acest fruct, cu adaos mai mare de 200 g de zahar pe litru;
    f) "Applemust" pentru sucul de mere fara adaos de zahar;
    g) "Mosto" pentru sucul de struguri.

    ANEXA 4
    la norme

                 DISPOZITII SPECIALE PRIVIND NECTARUL DE FRUCTE

________________________________________________________________________________
                                                          Continut minim de suc
           Nectar de fructe obtinut din                   si/sau de piure (% in
                                                          volum de produs finit)
________________________________________________________________________________

I.   Fructe cu suc acid care nu poate fi consumat
     in stare naturala
     Fructele pasiunii                                             25
     Quito naranjillos                                             25
     Coacaze negre                                                 25
     Coacaze albe                                                  25
     Coacaze rosii                                                 25
     Agrise                                                        30
     Sallow-thorn berries (Hippophae)                              25
     Porumbe                                                       30
     Prune                                                         30
     Quetsches                                                     30
     Scoruse                                                       30
     Macese                                                        40
     Cirese amare                                                  35
     Alte cirese                                                   40
     Afine                                                         40
     Soc                                                           50
     Zmeura                                                        40
     Caise                                                         40
     Capsuni                                                       40
     Dude/mure                                                     40
     Merisoare, rachitele                                          30
     Gutui                                                         50
     Lamai galbene si verzi                                        25
     Alte fructe din aceasta categorie                             25

II.  Fructe cu continut de acid scazut, cu pulpa sau cu
     aroma intensa al caror suc nu poate fi consumat in
     stare naturala
     Mango                                                         25
     Banane                                                        25
     Guave                                                         25
     Papaya                                                        25
     Lychee                                                        25
     Azerole (fructe de mosmon din Napoli)                         25
     Soursop (Annona muricata)                                     25
     Bullock's heart or custard apple (Annona reticulata)          25
     Sugar apples (Annona squamosa)                                25
     Rodii                                                         25
     Fructe Cashew                                                 25
     Prune spaniole (Spondia purpurea)                             25
     Fructe Umbu (Spondia tuberoza aroda)                          25
     Alte fructe din aceasta categorie                             25

III. Fructe al caror suc poate fi consumat
     in stare naturala
     Mere                                                          50
     Pere                                                          50
     Piersici                                                      50
     Citrice, cu exceptia lamailor galbene si verzi                50
     Ananas                                                        50
     Alte fructe din aceasta categorie                             50
________________________________________________________________________________SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 768/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 768 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    GET YOUR EX LOVER BACK NOW OR GET YOUR BROKEN RELATIONSHIP, MARRIAGE RESTORED. I’m just upset that I have been in pain and crying for so long and many times. Thank you dromokpo@gmail.com I wished I would have found you earlier, you would have saved me from a lot of pain for the past five years my ex lover left me for another woman in just 2 days i contacted you Dr Omokpo you brought my broken relationship back I spent a small fortune enough to take my dream trip to South Carolina but what’s the point in taking a dream trip without the love of my life. Dr Omokpo has given me hope and his honesty is a breath of fresh air, I feel so good and heavy happiness in my heart to get my ex lover back. Who I thought he was gone forever. We are married now as I share my testimony with you. If you have broken relationship or broken marriage or you want to get your ex lover back kindly contact: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 1134 2016
    My Dear friends online, My name is Annisa Agung, And I live in Illinois USA, I have to give this miraculous testimony which is so unbelievable until now. I had a problem with my Ex husband 2 years ago, which led to our break up. I was not myself again, I felt so empty inside me, my love and financial situation became worse, until a close friend of mine told me about a spell caster who helped her in the same problem too. His name is Doctor OGEDEGBE. I whatsapp the spell caster and I told him my problem and I did what he asked of me, to cut the long story short. Before I knew what was happening, less than two days ago my husband gave me a call and told me that he was coming back to me. I was so happy to have him back. The most interesting part of the story is that I am pregnant. Thanks to Doctor OGEDEGBE  for saving my marriage and for also saving others' marriage too. Continue your good work, If you are interested to contact the great spell caster email address: dr.ogedegbe6@gmail.com or contact him on whatsapp +2348109374702
ANONIM a comentat Legea 141 2018
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent cu o dobândă relativ scăzută, de până la 3%? Oferim împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor etc. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care vă va schimba viața.
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    I'm Rowe Lyndia from USA, i had a nice family; i was married for 11 years to my husband and all of a sudden, another woman came into the picture, the man that used to love me before started picking quarrels with me he was so abusive that when i try to tell him the truth about how i feel and what he is doing is not right for the family, he gets very angry and hits me with any thing he sees around him. but i still loved him with all my heart despite all he has done to me and i wanted him back at all cost. Then he filed for a divorce, my whole life was tearing apart and I didn't know what to do ...... he moved out of the house and abandoned me and the kids. So a very close friend of mine told me about trying a love spell to get my husband back. She also uses Priest Uduebor love spell to get back her divorce husband and told me they are very much happy with their relationship. So she introduced me to the spell caster, at first i was surprised and scared so i decided to give it a try reluctantly.......although i didn't believe in all those things, then when he did the special spells, i was so surprised, after four days my husband came back and was pleading for my forgiveness, he had realized his mistakes, i just couldn't believe it, anyway we are back together now and we are now one big happy family we use to be. I want to tell everyone who is looking for any solution to his or her problem, I advise you to kindly consult this spell caster, he is real, he is powerful and whatever the spell caster tells is what will happen, because all that the spell caster told me came to pass. You can kindly contact him on: his For an immediate response please contact me by. Email ifagbemileke236@gmail.com WhatsApp number (+2349030638317). He also cures all kinds of sickness and such as 1 LOVE SPELL 2 WIN EX BACK 3 FRUIT OF THE WOMB 4 PROMOTION SPELL 5 PROTECTION SPELL 6 BUSINESS SPELL 7 GOOD JOB SPELL 8 HIV AIDS 9 LOTTERY SPELL and COURT CASE SPELL. 10 CANCER 11 STROKE 12 Erectile Dysfunction
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, my name is Elisa Keily I am so overwhelmed with joy all thanks to Dr Raypower spell. my husband left me for another woman few years back and I was very devastated cause I never did anything wrong to him, I was left with my two kid and a job that pays little.i was almost giving up until I saw a testimony online about Dr Raypower and I decided to contact him.i explained my problem to him and he assured me I'll see a positive result after 24hurs, surprisingly my husband came back the day after the spell begging me to forgive him and promised to never leave. My husband has been back for 6 months now and we've never had any issues, am glad I didn't doubt Dr Raypower cause he sure can solve any problems with fast relief you can also contact him for help now Email: Urgentspellcast@gmail.com or Urgentspellcast@yahoo.com Website: https://urgentspellcast.wordpress.com/  WhatsApp: +14243308109
ANONIM a comentat OUG 96 2021
     I want to use this opportunity to thank Dr Ilekhojie who help me to win a large sum. I have been playing the lottery for the past 5 years now and i have never won. Ever since then i have not been able to win and i was so upset and i needed help to win the lottery. so i decided to go online and search for help, there i saw so many good testimony about this man called Great Dr Ilekhojie of how he have cast lucky spell lotto for people to win the lottery. I contacted him also and tell him i want to win a lottery, he cast a spell for me which i use and i play and won a large amount in dollars. I am so grateful to this man. Just in-case you also need him to help you win, you can contact him through his email: gethelp05@gmail.com and send him a direct message on +2348147400259
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, I want to let the whole world know how Dr. Wale has restored my broken relationship with Wayne. We have been together for 3 years and he told me that he doesn’t love me like he used to. Things have not been good for about 4 months and he ended this about 2 weeks ago. I was miserable and just didn't want to go on anymore. I did text him right after this but he didn’t even respond to me. One day I was searching for a way to get him back on the Internet when I saw a post of a lady testifying of how a love spell caster called Dr. Wale helped her to get back her ex, I was so desperate to get mine back so I messaged him and explained my situation to him and he instructed me to do somethings which I did and 24 hours later my boyfriend Wayne came back kneeling and begging for my forgiveness and I forgive him and our relationship was back to normal again, if your Ex broke up with you or you have any problem then you problem has come to an end because Dr. Wale can solve all marriage and relationship problems. If you need his urgent help WhatsApp/Text him: +1(978) 406-9575 or Email: everlastingspellcast@gmail.com or view his website: https://everlastingspellcaster.website2.me/contact
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 158 2004
     Ai nevoie de împrumut ?? Oferim împrumuturi cu 3%, oferim împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumut de afaceri, împrumut privat, împrumuturi auto, împrumuturi hoteliere, împrumut studențesc, împrumut personal Împrumuturi de refinanțare a locuințelor, pentru mai multe detalii Email: (tinvestor53@gmail.com) WhatsApp “: + 16892107004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu