Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 4640/827/762/46/1512 din 23 august 2001

pentru aprobarea Normelor metodologice privind constituirea, utilizarea si reportarea veniturilor extrabugetare reprezentand indemnizatii cuvenite pentru cazurile de producere a riscurilor asigurate la bunurile din dotare

ACT EMIS DE: SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII


SmartCity3

              Nr. 4.640 din 23 august 2001
              SERVICIUL DE INFORMATII EXTERNE
              Nr. 827 din 16 august 2001
              SERVICIUL DE PROTECTIE SI PAZA
              Nr. 762 din 24 august 2001
              SERVICIUL DE TELECOMUNICATII SPECIALE
              Nr. 46 din 24 august 2001
              MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
              Nr. 1.512 din 10 august 2001
ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 746 din 22 noiembrie 2001

    Directorii Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Serviciului de Protectie si Paza, Serviciului de Telecomunicatii Speciale si ministrul finantelor publice,
    in temeiul prevederilor art. II din Legea nr. 43/2001 pentru modificarea si completarea Legii nr. 15/1998 cu privire la asigurarile facultative de bunuri, persoane si raspundere civila in Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne si Ministerul Justitiei - Directia Generala a Penitenciarelor,
    emit urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Normele metodologice privind constituirea, utilizarea si reportarea veniturilor extrabugetare reprezentand indemnizatii cuvenite pentru cazurile de producere a riscurilor asigurate la bunurile din dotare, emise in aplicarea Legii nr. 15/1998 cu privire la asigurarile facultative de bunuri, persoane si raspundere civila in Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Ministerul Justitiei - Directia Generala a Penitenciarelor si a Legii nr. 43/2001 pentru modificarea si completarea Legii nr. 15/1998 cu privire la asigurarile facultative de bunuri, persoane si raspundere civila in Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne si Ministerul Justitiei - Directia Generala a Penitenciarelor, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Normele metodologice prevazute la art. 1 se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                 Directorul Serviciului Roman de Informatii,
                                 Radu Timofte

              p. Directorul Serviciului de Informatii Externe,
                               Constantin Rotaru

               p. Directorul Serviciului de Protectie si Paza,
                              Iulian Crainiceanu

              Directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale,
                                 Tudor Tanase

                       p. Ministrul finantelor publice,
                             Gheorghe Gherghina,
                              secretar de stat

    ANEXA 1

                              NORME METODOLOGICE
privind constituirea, utilizarea si reportarea veniturilor extrabugetare reprezentand indemnizatii cuvenite pentru cazurile de producere a riscurilor asigurate la bunurile din dotare

    1. Potrivit prevederilor art. 3 alin. (2) din Legea nr. 15/1998 cu privire la asigurarile facultative de bunuri, persoane si raspundere civila in Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Ministerul Justitiei - Directia Generala a Penitenciarelor, cu modificarile si completarile ulterioare, sumele reprezentand indemnizatiile cuvenite pentru cazurile de producere a riscurilor asigurate la bunurile din dotare se retin ca venituri extrabugetare de catre Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Ministerul Justitiei - Directia Generala a Penitenciarelor si se gestioneaza prin contul 50.03 "Disponibil al ministerelor si institutiilor subordonate", deschis la Directia de trezorerie si contabilitate publica a municipiului Bucuresti pe seama ordonatorilor principali de credite.
    Contul 50.03 "Disponibil al ministerelor si institutiilor subordonate" se crediteaza cu sumele reprezentand indemnizatiile cuvenite pentru cazurile de producere a riscurilor asigurate la bunurile din dotare si se debiteaza cu sumele reprezentand cheltuieli privind repararea sau achizitionarea de tehnica militara.
    Disponibilul ramas la finele anului se reporteaza in anul urmator cu aceeasi destinatie.
    Pentru constituirea si utilizarea veniturilor extrabugetare se intocmeste buget de venituri si cheltuieli, care se aproba de ordonatorul principal de credite.
    2. In contractele de asigurare facultativa a bunurilor din dotare, incheiate de unitatile Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Serviciului de Protectie si Paza si Serviciului de Telecomunicatii Speciale cu societatile de asigurare, se va mentiona contul deschis pe seama ordonatorilor principali de credite, in care se vireaza indemnizatiile cuvenite pentru cazurile de producere a riscurilor asigurate.
    3. Veniturile extrabugetare se utilizeaza pentru repararea bunurilor din dotare asigurate, care au fost avariate, precum si pentru achizitionarea de tehnica militara noua in vederea inlocuirii celei avariate, in cazul in care repararea este costisitoare si ineficienta.
    Repararea bunurilor avariate se poate face in unitatile de profil specializate ale Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Serviciului de Protectie si Paza si Serviciului de Telecomunicatii Speciale, dupa caz, ori la agenti economici specializati, cu respectarea legislatiei in vigoare.
    Procurarea de tehnica militara noua se face potrivit normelor metodologice privind finantarea investitiilor la institutiile publice, inscriindu-se in lista cuprinzand obiectivele de investitii cu finantare din venituri extrabugetare, anexa la bugetul de venituri si cheltuieli al institutiei, si cu respectarea legislatiei in vigoare ce reglementeaza achizitiile de bunuri.
    4. Cheltuielile pentru reparatii la bunurile avariate sau pentru achizitii de tehnica militara noua se efectueaza de catre unitatile stabilite de ordonatorul principal de credite, in limita veniturilor extrabugetare realizate si potrivit destinatiilor aprobate prin bugetul de venituri si cheltuieli din mijloace extrabugetare.
    5. Disponibilul ramas la sfarsitul anului se reporteaza in anul urmator si va fi folosit cu aceeasi destinatie.
    6. Disponibilitatile, cheltuielile si veniturile activitatii finantate din venituri extrabugetare se evidentiaza in contabilitate cu ajutorul conturilor:
    - 120 "Disponibil al institutiei finantate din venituri extrabugetare";
    - 420 "Cheltuielile institutiei publice finantate din venituri extrabugetare";
      520 "Veniturile extrabugetare ale institutiei publice".
    Veniturile si cheltuielile privind executia bugetului activitatii finantate din venituri extrabugetare se raporteaza distinct in anexa la darea de seama contabila pentru "Institutii publice", potrivit normelor elaborate de Ministerul Finantelor Publice.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 762/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 762 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu