ORDIN Nr
ORDIN
Nr. 76/113/64 din 26 ianuarie 2004
pentru aprobarea Normelor de aplicare a metodelor de analiza chimica, fizica,
microbiologica si de evaluare senzoriala a laptelui si produselor lactate si
descrierea unora dintre metodele respective
ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI
MEDIULUI

Nr. 76 din 26 ianuarie 2004
MINISTERUL SANATATII
Nr. 113 din 4 februarie 2004
AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR
Nr. 64 din 23 martie 2004
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 421 din 11 mai 2004
Vazand Referatul de aprobare nr. 103.050 din 13 noiembrie 2003,
avand in vedere prevederile art. 38 alin. (9) lit. b) din Ordonanta de
urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei
si comercializarii alimentelor, aprobata cu modificari si completari prin Legea
nr. 57/2002,
in temeiul Hotararii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea si
functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, al
Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea
Ministerului Sanatatii si al Hotararii Guvernului nr. 755/2003 privind
organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Protectia
Consumatorilor,
ministrul agriculturii, padurilor, apelor si mediului, ministrul sanatatii
si presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor emit
urmatorul ordin:
Art. 1
Se aproba Normele de aplicare a metodelor de analiza chimica, fizica,
microbiologica si de evaluare senzoriala a laptelui si produselor lactate si
descrierea unora dintre metodele respective, prevazute in anexa*) care face
parte integranta din prezentul ordin.
------------
*) Anexa se publica ulterior in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
nr. 421 bis, si se poate achizitiona de la Centrul pentru relatii cu publicul
al Regiei Autonome "Monitorul Oficial", sos. Panduri nr. 1.
Art. 2
Metodele de analiza se aplica de catre agentii economici care prelucreaza,
proceseaza si comercializeaza lapte si produse lactate si de catre autoritatile
competente pentru executarea controlului oficial al alimentelor, stabilite prin
art. 38 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 pentru reglementarea
productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor, aprobata cu modificari
si completari prin Legea nr. 57/2002.
Art. 3
Agentii economici care produc si/sau comercializeaza lapte si produse
lactate ale caror denumire si compozitie, mentionate pe eticheta sau in
documente de conformitate, nu corespund cu rezultatele analizelor de laborator,
se sanctioneaza de catre autoritatile mentionate la art. 2, in conformitate cu
prevederile art. 41 - 43 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001,
aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 57/2002.
Art. 4
Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, Ministerul
Sanatatii si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor vor duce la
indeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 5
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si
intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2006.
p. Ministrul agriculturii, padurilor,
apelor si mediului,
Petre Daea,
secretar de stat
Ministrul sanatatii,
Ovidiu Brinzan
Presedintele Autoritatii Nationale
pentru Protectia Consumatorilor,
Rovana Plumb