Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 559 din 29 aprilie 2002

privind prospectul de emisiune al certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta seria VAL 1 PF USD 2003

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 298 din  7 mai 2002


SmartCity3


    Ministrul finantelor publice,
    in baza Hotararii Guvernului nr. 18/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile ulterioare,
    avand in vedere prevederile Legii datoriei publice nr. 81/1999, ale art. 30 din Legea nr. 101/1998 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei si ale Ordonantei Guvernului nr. 131/1998 pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 66/1997 privind regimul investitiilor straine in Romania, realizate prin cumpararea de titluri de stat, emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Ministerul Finantelor Publice anunta lansarea unei emisiuni de certificate de trezorerie cu dobanda in valuta seria VAL 1 PF USD 2003, in suma de 50.000.000 dolari S.U.A., cu urmatoarele caracteristici:
___________________________________________________________________________
                        Data emisiunii       Numarul   Data scadentei
  Seria    Perioada de  (data la care        de zile   (data la care
           subscriere   incepe calculul      pana la   inceteaza calculul
                        dobanzii, inclusiv)  scadenta  dobanzii, exclusiv)
___________________________________________________________________________
 VAL 1 PF  13 mai -         21 mai 2002        364       20 mai 2003
 USD 2003  16 mai 2002
___________________________________________________________________________

    In functie de necesitatile de finantare Ministerul Finantelor Publice isi rezerva dreptul ca valorile imprumutate sa fie majorate.
    Art. 2
    Valoarea nominala individuala a unui certificat de trezorerie cu dobanda in valuta este de 1.000 dolari S.U.A. cu multiplii aferenti.
    Art. 3
    Certificatele de trezorerie cu dobanda in valuta se pun in vanzare la valoarea nominala, in forma dematerializata.
    Art. 4
    Metoda de vanzare este subscriptia publica, certificatele de trezorerie cu dobanda in valuta putand fi cumparate de persoane fizice rezidente si/sau nerezidente in Romania prin intermediarii autorizati pe piata titlurilor de stat.
    Pentru operatiunile derulate cu clientii intermediarii autorizati pot practica in raporturile directe cu acestia comisioane proprii.
    Pentru certificatele de trezorerie cu dobanda in valuta adjudecate calitatea de proprietar al titlurilor va fi recunoscuta prin extrasul de cont eliberat de Banca Nationala a Romaniei, extras ce va fi inmanat detinatorilor inregistrati de catre intermediarii autorizati prin care s-a efectuat subscrierea.
    Cererile de subscriere se depun de catre intermediarii autorizati pe piata titlurilor de stat la Banca Nationala a Romaniei, in perioada 13 mai - 16 mai 2002, pana la ora 12,00 a ultimei zile din perioada de subscriere.
    Art. 5
    Adjudecarea emisiunilor de certificate de trezorerie cu dobanda in valuta se va face in conformitate cu reglementarile in vigoare privind operatiunile cu titluri de stat.
    Art. 6
    Rata dobanzii este de 5% pe an, iar dobanda se va determina conform formulei:

         N x r x z
    D = -----------,
            360

    in care:
    D = valoarea dobanzii;
    N = valoarea nominala totala a certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta detinute;
    r = rata dobanzii;
    z = numarul de zile pentru care se calculeaza dobanda.
    Plata dobanzii se va face la data scadentei (data incetarii calculului dobanzii) mentionata in tabelul prevazut la art. 1.
    Art. 7
    Pentru respectarea perioadei de detinere de catre Ministerul Finantelor Publice a contravalorii certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta emise, de 364 de zile, in situatia in care data decontarii sau data scadentei capitalului si dobanzii sunt zile nelucratoare in Romania sau in strainatate, platile se vor face in ziua lucratoare imediat urmatoare, fara obligarea la dobanzi moratorii.
    Art. 8
    Plata certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta se va efectua la data emisiunii, prin transferarea de catre intermediarul autorizat in contul de dolari S.U.A. al Bancii Nationale a Romaniei, deschis la Federal Reserve Bank of New York, New York, a sumei reprezentand valoarea nominala a certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta adjudecate.
    In caz contrar pentru intreaga perioada de intarziere se va plati o dobanda de penalizare la nivelul ratei dobanzii de emisiune plus 2 puncte procentuale.
    Art. 9
    Rascumpararea certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta se va efectua la scadenta, conform datei prevazute in tabelul prezentat la art. 1, prin creditarea conturilor corespondente in dolari S.U.A. ale intermediarilor autorizati, comunicate oficial Bancii Nationale a Romaniei cu cel putin doua zile lucratoare anterioare datei scadentei, cu suma reprezentand valoarea nominala a certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta exprimate in dolari S.U.A., inclusiv dobanda aferenta acestora.
    Nu sunt admise rascumpararile in avans.
    Art. 10
    In cazul in care detinatorul inregistrat nu isi poate exercita drepturile, plata se poate efectua imputernicitilor legali ai acestuia, pe baza de procura notariala, sau, in caz de deces, mostenitorilor legali, pe baza si in limitele stabilite prin certificatul de mostenitor, conform prevederilor legale in vigoare.
    Art. 11
    Certificatele de trezorerie cu dobanda in valuta sunt negociabile pe piata secundara, tranzactionarea acestora efectuandu-se prin intermediarii autorizati pe piata titlurilor de stat. Proprietatea acestora va fi inregistrata la Banca Nationala a Romaniei, iar orice schimbare a titularului dreptului de proprietate va fi anuntata acesteia conform reglementarilor in vigoare privind operatiunile cu titluri de stat.
    Art. 12
    Tranzactionarea certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta pe piata secundara nu va fi permisa in ultimele doua zile lucratoare anterioare datei scadentei.
    Art. 13
    Regimul fiscal al certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta prevazute la art. 1 este reglementat de legislatia in vigoare.

                        Ministrul finantelor publice,
                          Mihai Nicolae TanasescuSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 559/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 559 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă achita facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o nouă afacere sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Credit Land oferă toate tipurile de împrumuturi de orice valoare companiilor și persoanelor fizice la o rată scăzută și la prețuri accesibile de 2%. Capitalul și procesul de creditare sunt sigure, autentice și 100% garantate și garantate. Vă interesează să ne contactați prin e-mail; (creditlandloans@gmail.com) Email: creditlandloans@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    Aveti nevoie de un imprumut pentru a incepe afacerea sau pentru a va plati facturile si o finantare corporativa pentru bunuri imobiliare si orice fel de finantare de afaceri ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). Oferim deasemenea imprumuturi persoanelor fizice, firmelor si organismelor juridice la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    Aveti nevoie de un imprumut pentru a incepe afacerea sau pentru a va plati facturile si o finantare corporativa pentru bunuri imobiliare si orice fel de finantare de afaceri ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). Oferim deasemenea imprumuturi persoanelor fizice, firmelor si organismelor juridice la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993
ANONIM a comentat Decretul 362 2016
     Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { FIFOCapitals@gmail.com } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 2.%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: FIFOCapitals@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 289 2015
    We bring to you good news.. Discount is still on going right now to all our numerous customers as to wish them a prosperous new year, get a card from us today and get extra $500 to the amount you want to order. We have special cash loaded programmed ATM card for you to meet up with those needs of yours and also start up your own business. Our ATM card can be used to withdraw cash at any ATM or swipe, stores and POS. Our cards has daily withdrawal limit depending on the card balance you order.You can make from $2500 to $50,000.00 In USD And EUR,with our Programmed card. Contact us today for your own order at : hennager4040@gmail.com Here are the price list for ATM Cards: Balance Price $2500---------------$155 $5000---------------$255 $10,000-------------$500 $13,000-------------$680 $15,000-------------$760 $17,000-------------$880 $20,000-------------$970 $25,000-------------$1000 $30,000-------------$1100 $35,000-------------$1200 $40,000-------------$1300 $45,000-------------$1350 $50,000-------------$1500 Do contact for more info and also on how you are going to get your order.. Order yours today via Email: Gmail-Compose mail to: hennager4040@gmail.com call/sms +1-562-453-0961 Hangouts: hennager4040@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 47 2017
    Treg Finance Limited deliver personal loans/business loans/trade finance/import & export loans/project loans to companies of all sizes ranging from individuals, companies and trader's globally. *Commercial Loans. *Personal Loans. *Business Loans. *Investments Loans. *Development Loans. *Acquisition Loans . *Construction loans. *Credit Card Clearance Loan *Debt Consolidation Loan *Project Loans And many More. | Business Cash Loan? | Unsecured Loan | Fast and Simple Loan? | Quick Application Process? | Approvals within 24-72 Hours? | No Hidden Fees Loan? | Funding in less than 1 Week? | Get unsecured working capital? Contact us today via |Whatsapp: +44 7757-109446| |Email: info@tregfinance.net| Treg Finance Company Limited Website: https://www.tregfinance.net/ Email: info@tregfinance.net Whatsapp: +44 7757-109446 Skype id: treg.finance@outlook.com 201 Bishopsgate, London, EC2M 3AE Company Registration No. 02587815
ANONIM a comentat Hotărârea 47 2017
    Treg Finance Limited deliver personal loans/business loans/trade finance/import & export loans/project loans to companies of all sizes ranging from individuals, companies and trader's globally. *Commercial Loans. *Personal Loans. *Business Loans. *Investments Loans. *Development Loans. *Acquisition Loans . *Construction loans. *Credit Card Clearance Loan *Debt Consolidation Loan *Project Loans And many More. | Business Cash Loan? | Unsecured Loan | Fast and Simple Loan? | Quick Application Process? | Approvals within 24-72 Hours? | No Hidden Fees Loan? | Funding in less than 1 Week? | Get unsecured working capital? Contact us today via |Whatsapp: +44 7757-109446| |Email: info@tregfinance.net| Treg Finance Company Limited Website: https://www.tregfinance.net/ Email: info@tregfinance.net Whatsapp: +44 7757-109446 Skype id: treg.finance@outlook.com 201 Bishopsgate, London, EC2M 3AE Company Registration No. 02587815
ANONIM a comentat Rectificare 250 2017
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă achita facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o nouă afacere sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Credit Land oferă toate tipurile de împrumuturi de orice valoare companiilor și persoanelor fizice la o rată scăzută și la prețuri accesibile de 2%. Capitalul și procesul de creditare sunt sigure, autentice și 100% garantate și garantate. Vă interesează să ne contactați prin e-mail; (creditlandloans@gmail.com) Email: creditlandloans@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 564 2018
     Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Ordin 994 2004
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu