Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 559 din 29 aprilie 2002

privind prospectul de emisiune al certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta seria VAL 1 PF USD 2003

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 298 din  7 mai 2002


SmartCity3


    Ministrul finantelor publice,
    in baza Hotararii Guvernului nr. 18/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile ulterioare,
    avand in vedere prevederile Legii datoriei publice nr. 81/1999, ale art. 30 din Legea nr. 101/1998 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei si ale Ordonantei Guvernului nr. 131/1998 pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 66/1997 privind regimul investitiilor straine in Romania, realizate prin cumpararea de titluri de stat, emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Ministerul Finantelor Publice anunta lansarea unei emisiuni de certificate de trezorerie cu dobanda in valuta seria VAL 1 PF USD 2003, in suma de 50.000.000 dolari S.U.A., cu urmatoarele caracteristici:
___________________________________________________________________________
                        Data emisiunii       Numarul   Data scadentei
  Seria    Perioada de  (data la care        de zile   (data la care
           subscriere   incepe calculul      pana la   inceteaza calculul
                        dobanzii, inclusiv)  scadenta  dobanzii, exclusiv)
___________________________________________________________________________
 VAL 1 PF  13 mai -         21 mai 2002        364       20 mai 2003
 USD 2003  16 mai 2002
___________________________________________________________________________

    In functie de necesitatile de finantare Ministerul Finantelor Publice isi rezerva dreptul ca valorile imprumutate sa fie majorate.
    Art. 2
    Valoarea nominala individuala a unui certificat de trezorerie cu dobanda in valuta este de 1.000 dolari S.U.A. cu multiplii aferenti.
    Art. 3
    Certificatele de trezorerie cu dobanda in valuta se pun in vanzare la valoarea nominala, in forma dematerializata.
    Art. 4
    Metoda de vanzare este subscriptia publica, certificatele de trezorerie cu dobanda in valuta putand fi cumparate de persoane fizice rezidente si/sau nerezidente in Romania prin intermediarii autorizati pe piata titlurilor de stat.
    Pentru operatiunile derulate cu clientii intermediarii autorizati pot practica in raporturile directe cu acestia comisioane proprii.
    Pentru certificatele de trezorerie cu dobanda in valuta adjudecate calitatea de proprietar al titlurilor va fi recunoscuta prin extrasul de cont eliberat de Banca Nationala a Romaniei, extras ce va fi inmanat detinatorilor inregistrati de catre intermediarii autorizati prin care s-a efectuat subscrierea.
    Cererile de subscriere se depun de catre intermediarii autorizati pe piata titlurilor de stat la Banca Nationala a Romaniei, in perioada 13 mai - 16 mai 2002, pana la ora 12,00 a ultimei zile din perioada de subscriere.
    Art. 5
    Adjudecarea emisiunilor de certificate de trezorerie cu dobanda in valuta se va face in conformitate cu reglementarile in vigoare privind operatiunile cu titluri de stat.
    Art. 6
    Rata dobanzii este de 5% pe an, iar dobanda se va determina conform formulei:

         N x r x z
    D = -----------,
            360

    in care:
    D = valoarea dobanzii;
    N = valoarea nominala totala a certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta detinute;
    r = rata dobanzii;
    z = numarul de zile pentru care se calculeaza dobanda.
    Plata dobanzii se va face la data scadentei (data incetarii calculului dobanzii) mentionata in tabelul prevazut la art. 1.
    Art. 7
    Pentru respectarea perioadei de detinere de catre Ministerul Finantelor Publice a contravalorii certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta emise, de 364 de zile, in situatia in care data decontarii sau data scadentei capitalului si dobanzii sunt zile nelucratoare in Romania sau in strainatate, platile se vor face in ziua lucratoare imediat urmatoare, fara obligarea la dobanzi moratorii.
    Art. 8
    Plata certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta se va efectua la data emisiunii, prin transferarea de catre intermediarul autorizat in contul de dolari S.U.A. al Bancii Nationale a Romaniei, deschis la Federal Reserve Bank of New York, New York, a sumei reprezentand valoarea nominala a certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta adjudecate.
    In caz contrar pentru intreaga perioada de intarziere se va plati o dobanda de penalizare la nivelul ratei dobanzii de emisiune plus 2 puncte procentuale.
    Art. 9
    Rascumpararea certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta se va efectua la scadenta, conform datei prevazute in tabelul prezentat la art. 1, prin creditarea conturilor corespondente in dolari S.U.A. ale intermediarilor autorizati, comunicate oficial Bancii Nationale a Romaniei cu cel putin doua zile lucratoare anterioare datei scadentei, cu suma reprezentand valoarea nominala a certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta exprimate in dolari S.U.A., inclusiv dobanda aferenta acestora.
    Nu sunt admise rascumpararile in avans.
    Art. 10
    In cazul in care detinatorul inregistrat nu isi poate exercita drepturile, plata se poate efectua imputernicitilor legali ai acestuia, pe baza de procura notariala, sau, in caz de deces, mostenitorilor legali, pe baza si in limitele stabilite prin certificatul de mostenitor, conform prevederilor legale in vigoare.
    Art. 11
    Certificatele de trezorerie cu dobanda in valuta sunt negociabile pe piata secundara, tranzactionarea acestora efectuandu-se prin intermediarii autorizati pe piata titlurilor de stat. Proprietatea acestora va fi inregistrata la Banca Nationala a Romaniei, iar orice schimbare a titularului dreptului de proprietate va fi anuntata acesteia conform reglementarilor in vigoare privind operatiunile cu titluri de stat.
    Art. 12
    Tranzactionarea certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta pe piata secundara nu va fi permisa in ultimele doua zile lucratoare anterioare datei scadentei.
    Art. 13
    Regimul fiscal al certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta prevazute la art. 1 este reglementat de legislatia in vigoare.

                        Ministrul finantelor publice,
                          Mihai Nicolae TanasescuSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 559/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 559 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 1309 2017
    Aveți nevoie de un împrumut rapid pe termen lung sau scurt, cu o rată a dobânzii relativ scăzută de 3%? Oferim împrumut de afaceri, împrumut personal, împrumut de acasă, împrumut auto, împrumut student, împrumut de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați în acordarea de servicii financiare clienților noștri numeroși din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi prelucrate și transferate către împrumutat în cel mai scurt timp, contactați specialistul nostru pentru planificare de consultanță și finanțare. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: romerovinciloan.ltd@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 80 2019
     We are able to finance your signatory projects and help you enhance your business plan. Furthermore, our financial instrument can be used for the purchase of goods from any manufacturer irrespective of their location. It can also serve as collateral with any bank in the world to secure loans for your project or to activate credit line to finance your business plan. We have {BG}, Standby Letter of Credit {SBLC}, Medium Term Notes {MTN}, Confirmable Bank Draft {CBD} as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed. Email : nat.mandate18@gmail.com Skype : nat.mandate18@gmail.com Regards Nat
ANONIM a comentat Hotărârea 732 2015
    Salutari, Numele meu este Luta Roxana din Bistrita, vreau sa folosesc acest mediu pentru a sfatui pe toata lumea sa fie atenta la cum sa obtina un imprumut pe internet, atat de multi creditori aici sunt toti escrocii si sunt doar acolo ca sa te eschiveze de toti banii tai. Am solicitat un împrumut de 25.000 de euro de la o femeie din Singapore și am pierdut în jur de 1300 de euro la început, fără a lua împrumuturi, mi-au cerut din nou un alt cost, am plătit aproape 3000 de euro și totuși nu am primit împrumutul. Slava lui Dumnezeu, am întâlnit un prieten care tocmai a solicitat un împrumut și a primit un împrumut fără nici un stres, ma încurajat să mă aplice. Am solicitat un împrumut de la doamna Ivana Pedro și am primit împrumut de 25.000 de euro pentru care am solicitat, la început am crezut că este o glumă și o înșelătorie, dar am primit un împrumut pentru mai puțin de 24 de ore și la o rată a dobânzii de 2% fără colateral. Sunt foarte fericit să fiu salvat de sărăcie. așa că voi sfătui pe toți cei care au nevoie de împrumut pentru a contacta Dna Ivana Pedro, prin e-mail: (ivanapedro85@gmail.com) De asemenea, puteți să mă contactați pentru informații suplimentare prin e-mail: (roxanaluta04@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 732 2015
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de credite de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la un nivel scăzut și la prețuri accesibile 2% rata dobânzii. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Vă interesează, contactați-mă prin e-mail; (helenwilson719@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 4945 2018
    Dragi solicitanți de împrumut. Sunteți în orice dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această societate de împrumut a fost înființată în întreaga lume cu scopul de a ajuta săracii și oamenii cu dificultăți financiare de viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos pe e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma imprumutata necesara: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și Dumnezeu să binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Hotărârea 95 2019
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie. Serviciile noastre includ urmatoarele: - * Credite pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Al doilea ipotecar * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Nici o garanție socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut de dimensiuni mici, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME Emailul companiei midland.credit2@gmail.com Compania NMLS ID: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiții pentru generații.
ANONIM a comentat Ordin 111 2007
     Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 978 2002
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Decretul 59 2019
    Aveți nevoie de un împrumut rapid pe termen lung sau scurt, cu o rată a dobânzii relativ scăzută de 3%? Oferim împrumut de afaceri, împrumut personal, împrumut de acasă, împrumut auto, împrumut student, împrumut de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați în acordarea de servicii financiare clienților noștri numeroși din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi prelucrate și transferate către împrumutat în cel mai scurt timp posibil, contactați specialistul nostru pentru planificare de consultanță și finanțare. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: romerovinciloan.ltd@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 162 2012
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de credite de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la un nivel scăzut și la prețuri accesibile 2% rata dobânzii. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Vă interesează, contactați-mă prin e-mail; (helenwilson719@gmail.com)
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu