Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 559 din 29 aprilie 2002

privind prospectul de emisiune al certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta seria VAL 1 PF USD 2003

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 298 din  7 mai 2002


SmartCity3


    Ministrul finantelor publice,
    in baza Hotararii Guvernului nr. 18/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile ulterioare,
    avand in vedere prevederile Legii datoriei publice nr. 81/1999, ale art. 30 din Legea nr. 101/1998 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei si ale Ordonantei Guvernului nr. 131/1998 pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 66/1997 privind regimul investitiilor straine in Romania, realizate prin cumpararea de titluri de stat, emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Ministerul Finantelor Publice anunta lansarea unei emisiuni de certificate de trezorerie cu dobanda in valuta seria VAL 1 PF USD 2003, in suma de 50.000.000 dolari S.U.A., cu urmatoarele caracteristici:
___________________________________________________________________________
                        Data emisiunii       Numarul   Data scadentei
  Seria    Perioada de  (data la care        de zile   (data la care
           subscriere   incepe calculul      pana la   inceteaza calculul
                        dobanzii, inclusiv)  scadenta  dobanzii, exclusiv)
___________________________________________________________________________
 VAL 1 PF  13 mai -         21 mai 2002        364       20 mai 2003
 USD 2003  16 mai 2002
___________________________________________________________________________

    In functie de necesitatile de finantare Ministerul Finantelor Publice isi rezerva dreptul ca valorile imprumutate sa fie majorate.
    Art. 2
    Valoarea nominala individuala a unui certificat de trezorerie cu dobanda in valuta este de 1.000 dolari S.U.A. cu multiplii aferenti.
    Art. 3
    Certificatele de trezorerie cu dobanda in valuta se pun in vanzare la valoarea nominala, in forma dematerializata.
    Art. 4
    Metoda de vanzare este subscriptia publica, certificatele de trezorerie cu dobanda in valuta putand fi cumparate de persoane fizice rezidente si/sau nerezidente in Romania prin intermediarii autorizati pe piata titlurilor de stat.
    Pentru operatiunile derulate cu clientii intermediarii autorizati pot practica in raporturile directe cu acestia comisioane proprii.
    Pentru certificatele de trezorerie cu dobanda in valuta adjudecate calitatea de proprietar al titlurilor va fi recunoscuta prin extrasul de cont eliberat de Banca Nationala a Romaniei, extras ce va fi inmanat detinatorilor inregistrati de catre intermediarii autorizati prin care s-a efectuat subscrierea.
    Cererile de subscriere se depun de catre intermediarii autorizati pe piata titlurilor de stat la Banca Nationala a Romaniei, in perioada 13 mai - 16 mai 2002, pana la ora 12,00 a ultimei zile din perioada de subscriere.
    Art. 5
    Adjudecarea emisiunilor de certificate de trezorerie cu dobanda in valuta se va face in conformitate cu reglementarile in vigoare privind operatiunile cu titluri de stat.
    Art. 6
    Rata dobanzii este de 5% pe an, iar dobanda se va determina conform formulei:

         N x r x z
    D = -----------,
            360

    in care:
    D = valoarea dobanzii;
    N = valoarea nominala totala a certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta detinute;
    r = rata dobanzii;
    z = numarul de zile pentru care se calculeaza dobanda.
    Plata dobanzii se va face la data scadentei (data incetarii calculului dobanzii) mentionata in tabelul prevazut la art. 1.
    Art. 7
    Pentru respectarea perioadei de detinere de catre Ministerul Finantelor Publice a contravalorii certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta emise, de 364 de zile, in situatia in care data decontarii sau data scadentei capitalului si dobanzii sunt zile nelucratoare in Romania sau in strainatate, platile se vor face in ziua lucratoare imediat urmatoare, fara obligarea la dobanzi moratorii.
    Art. 8
    Plata certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta se va efectua la data emisiunii, prin transferarea de catre intermediarul autorizat in contul de dolari S.U.A. al Bancii Nationale a Romaniei, deschis la Federal Reserve Bank of New York, New York, a sumei reprezentand valoarea nominala a certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta adjudecate.
    In caz contrar pentru intreaga perioada de intarziere se va plati o dobanda de penalizare la nivelul ratei dobanzii de emisiune plus 2 puncte procentuale.
    Art. 9
    Rascumpararea certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta se va efectua la scadenta, conform datei prevazute in tabelul prezentat la art. 1, prin creditarea conturilor corespondente in dolari S.U.A. ale intermediarilor autorizati, comunicate oficial Bancii Nationale a Romaniei cu cel putin doua zile lucratoare anterioare datei scadentei, cu suma reprezentand valoarea nominala a certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta exprimate in dolari S.U.A., inclusiv dobanda aferenta acestora.
    Nu sunt admise rascumpararile in avans.
    Art. 10
    In cazul in care detinatorul inregistrat nu isi poate exercita drepturile, plata se poate efectua imputernicitilor legali ai acestuia, pe baza de procura notariala, sau, in caz de deces, mostenitorilor legali, pe baza si in limitele stabilite prin certificatul de mostenitor, conform prevederilor legale in vigoare.
    Art. 11
    Certificatele de trezorerie cu dobanda in valuta sunt negociabile pe piata secundara, tranzactionarea acestora efectuandu-se prin intermediarii autorizati pe piata titlurilor de stat. Proprietatea acestora va fi inregistrata la Banca Nationala a Romaniei, iar orice schimbare a titularului dreptului de proprietate va fi anuntata acesteia conform reglementarilor in vigoare privind operatiunile cu titluri de stat.
    Art. 12
    Tranzactionarea certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta pe piata secundara nu va fi permisa in ultimele doua zile lucratoare anterioare datei scadentei.
    Art. 13
    Regimul fiscal al certificatelor de trezorerie cu dobanda in valuta prevazute la art. 1 este reglementat de legislatia in vigoare.

                        Ministrul finantelor publice,
                          Mihai Nicolae TanasescuSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 559/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 559 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Jurnal 786 1942
     We are able to finance your signatory projects and help you enhance your business plan. Furthermore, our financial instrument can be used for the purchase of goods from any manufacturer irrespective of their location. It can also serve as collateral with any bank in the world to secure loans for your project or to activate credit line to finance your business plan. We have {BG}, Standby Letter of Credit {SBLC}, Medium Term Notes {MTN}, Confirmable Bank Draft {CBD} as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed. Email : nat.mandate18@gmail.com Skype : nat.mandate18@gmail.com Regards Nat
ANONIM a comentat Ordin 792 2014
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de credit și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice valoare companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Interesat, contactați-mă acum prin e-mail; (ivanapedro85@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 792 2014
    BINE ATI VENIT LA "MARIELA LOAN" Obiectivul nostru este de a oferi servicii financiare profesionale excelente tuturor. Ești om de afaceri sau femeie? Vă confruntați cu dificultăți financiare? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere de mici dimensiuni și afaceri medii? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de bani pentru a investi în anumite domenii de specializare? Aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării insuficiente? Aceasta este o oportunitate de a obține un împrumut astăzi pentru a vă rezolva toate problemele financiare. Creditul nostru este 100% garantat pentru securitatea maximă este prioritatea noastră, obiectivul nostru principal este să vă ajutăm să obțineți un serviciu financiar autentic pe care toți meritați, programul nostru este cel mai rapid mod de a obține împrumutul de care aveți nevoie. rata dobânzii scăzută pentru a reduce presiunea asupra cheltuielilor lunare. Obțineți flexibilitatea de a utiliza în orice scop - de la vacanță, educație, până la achiziții unice. Oferim o varietate de servicii financiare care includ: Împrumuturi personale, Împrumuturi de consolidare a datoriilor, Împrumuturi de afaceri, Împrumuturi de împrumut, Împrumuturi garantate de împrumut, Împrumuturi ipotecare, Împrumuturi de împrumut, Împrumuturi student, Împrumuturi comerciale, Credite automate de credit, Împrumuturi de achiziție, împrumuturi pentru construcții, la rate de dobândă scăzute de 3% acordăm împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și agențiilor. Obțineți cele mai bune rezultate pentru familia dvs., casa dvs. de vis și schema noastră generală de împrumut. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații: (marielagonzalezloan@gmail.com) Vă rugăm să scrieți înapoi cu informații despre împrumut; INFORMAȚII DE ÎMPRUMUT DATE APLICABILE 1) Numele complet: 2) Țara: 3) Adresa: 4) Stare: 5) Sex: 6) Statutul căsătoriei: 7) Locul de muncă: 8) Număr de telefon: 9) Poziția curentă la locul de muncă: 10) Venit lunar: 11) Numărul de credite necesare: 12) Durata împrumutului: 13) Obiectivele împrumutului: 14) Religie: 15) V-ați înregistrat înainte de: 16) Data nașterii: Dacă sunteți interesat în obținerea unui împrumut, vă rugăm să ne contactați cu cererea dvs. de împrumut. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații: marielagonzalezloan@gmail.com Salutari, Doamna MARIELA GONZALEZ marielagonzalezloan@gmail.com Așteptăm cu nerăbdare să vă sunăm cât mai curând posibil.
ANONIM a comentat OUG 53 2004
    Acesta este un creditor profesionist de împrumut privat, care este înregistrat să ofere împrumuturi cu dobândă redusă de 3%. Lucrează cu o echipă de experți în calitate de personal și acordă împrumuturi de aceeași zi. Toate tipurile de împrumuturi, cum ar fi împrumuturi de urgență, împrumuturi de împrumuturi grele, împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi auto, vehicule, camioane, împrumuturi de afaceri, finanțare / finanțare, împrumuturi ipotecare, credite pentru studenți, împrumuturi pentru agricultură un proiect și multe altele. Intrați în contact (rodfinancing@gmail.com) WhatsApp: +14693515949 Site web: https://rodfinancing3.wixsite.com/rodfinancing
ANONIM a comentat Legea 87 1992
    Acesta este un creditor profesionist de împrumut privat, care este înregistrat să ofere împrumuturi cu dobândă redusă de 3%. Lucrează cu o echipă de experți în calitate de personal și acordă împrumuturi de aceeași zi. Toate tipurile de împrumuturi, cum ar fi împrumuturi de urgență, împrumuturi de împrumuturi grele, împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi auto, vehicule, camioane, împrumuturi de afaceri, finanțare / finanțare, împrumuturi ipotecare, credite pentru studenți, împrumuturi pentru agricultură un proiect și multe altele. Intrați în contact (rodfinancing@gmail.com) WhatsApp: +14693515949 Site web: https://rodfinancing3.wixsite.com/rodfinancing
ANONIM a comentat Hotărârea 3 2018
    O zi buna, Consultantul Nortion Loan este aici pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun împrumut pentru afacerea dvs. sau plătiți facturile. Răspundeți doar la câteva întrebări simple și îndepliniți termenii. Contactați-ne acum pentru un împrumut de 2,5% din toate împrumuturile, este ușor, rapid și securizat. Informatii de contact EMAIL: nortionloanconsultant@gmail.com TELEFON: +17815611941 (TEXT NUMAI) WHATSAPP: +15183806243 FACEBOOK: Consultant Nortion Loan TWITTER: @ nortionloanC INSTAGRAM: @ nortionloanconsultant O tranzacție de împrumut în care poți avea încredere.
ANONIM a comentat Hotărârea 3 2018
    O zi buna, Consultantul Nortion Loan este aici pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun împrumut pentru afacerea dvs. sau plătiți facturile. Răspundeți doar la câteva întrebări simple și îndepliniți termenii. Contactați-ne acum pentru un împrumut de 2,5% din toate împrumuturile, este ușor, rapid și securizat. Informatii de contact EMAIL: nortionloanconsultant@gmail.com TELEFON: +17815611941 (TEXT NUMAI) WHATSAPP: +15183806243 FACEBOOK: Consultant Nortion Loan TWITTER: @ nortionloanC INSTAGRAM: @ nortionloanconsultant O tranzacție de împrumut în care poți avea încredere.
ANONIM a comentat Decizia 94 2018
     ARE YOU LOOKING FOR A REAL PROVIDER FOR BANK INSTRUMENT TO FUND PROJECTS ? Dear Sir/Ma I am direct to a provider who has recently issued banking instruments for a couple of my clients the provider is 100% check-able you can do your due diligence on them. I personally know the provider. Our instruments are only from triple 'a' rated banks and we issue from $1M to $5B . The provider is 100% verifiable. If you are genuinely seeking bank instruments. Contact me and i will furnish you with details. And again our bank instruments can serves as collateral as the case may be, which will enable you get loans from your bank so as to embark on any projects such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Mining, Telecommunication, Construction of Dams, Real estate, Bridges, Trading, Importing and exporting and Other Turnkey Project (s) etc. Also these instruments can be put in PPP, etc. Please do let me know of your willingness to proceed and I will email you our terms and condition upon request. Contact :Robert Glen Email: robertg.finance@gmail.com / robertglen.finance230@yahoo.com Skype: robertg.finance@gmail.com Whats-sap number: +1{864 }774-2551 BROKERS ARE WELCOME & 100% PROTECTED!!! Regards, Robert Glen.
ANONIM a comentat Decizia 94 2018
     ARE YOU LOOKING FOR A REAL PROVIDER FOR BANK INSTRUMENT TO FUND PROJECTS ? Dear Sir/Ma I am direct to a provider who has recently issued banking instruments for a couple of my clients the provider is 100% check-able you can do your due diligence on them. I personally know the provider. Our instruments are only from triple 'a' rated banks and we issue from $1M to $5B . The provider is 100% verifiable. If you are genuinely seeking bank instruments. Contact me and i will furnish you with details. And again our bank instruments can serves as collateral as the case may be, which will enable you get loans from your bank so as to embark on any projects such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Mining, Telecommunication, Construction of Dams, Real estate, Bridges, Trading, Importing and exporting and Other Turnkey Project (s) etc. Also these instruments can be put in PPP, etc. Please do let me know of your willingness to proceed and I will email you our terms and condition upon request. Contact :Robert Glen Email: robertg.finance@gmail.com / robertglen.finance230@yahoo.com Skype: robertg.finance@gmail.com Whats-sap number: +1{864 }774-2551 BROKERS ARE WELCOME & 100% PROTECTED!!! Regards, Robert Glen.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    O zi buna, Consultantul Nortion Loan este aici pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun împrumut pentru afacerea dvs. sau plătiți facturile. Răspundeți doar la câteva întrebări simple și îndepliniți termenii. Contactați-ne acum pentru un împrumut de 2,5% din toate împrumuturile, este ușor, rapid și securizat. Informatii de contact EMAIL: nortionloanconsultant@gmail.com TELEFON: +17815611941 (TEXT NUMAI) WHATSAPP: +15183806243 FACEBOOK: Consultant Nortion Loan TWITTER: @ nortionloanC INSTAGRAM: @ nortionloanconsultant O tranzacție de împrumut în care poți avea încredere.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu