E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 558 din 25 aprilie 2003

privind prospectul de emisiune al certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie cod 1074

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 313 din  9 mai 2003


SmartCity3


    In conformitate cu prevederile Legii datoriei publice nr. 81/1999 si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, Ministerul Finantelor Publice lanseaza o emisiune de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie prin trezoreria statului, incepand cu data de 7 mai 2003,

    Trezoreria statului este abilitata sa lanseze emisiuni de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie, scop in care ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Forma si codul emisiunii
    Certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie se emit in forma nominala si cuprind cuponul (matca) si certificatul de trezorerie propriu-zis.
    Codul emisiunii este 1074.
    Art. 2
    Data emisiunii
    Certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie se pun in vanzare in numerar si prin virament din conturile personale deschise la bancile comerciale si Casa de Economii si Consemnatiuni - C.E.C. - S.A., pe o perioada de 180 de zile, cu subscriptie in zilele de: 7, 8, 9, 14, 15, 16, 21, 22, 23, 28, 29 si 30 mai 2003. Termenul de rascumparare a certificatelor de trezorerie este in zilele de: 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25 si 26 august 2003.
    Art. 3
    Valoarea nominala a emisiunii
    Emisiunea de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie reprezinta suma incasata pana in ultima zi de subscriptie.
    Art. 4
    Valoarea nominala a certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie
    Emisiunea de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie se efectueaza prin certificate de trezorerie cu o valoare nominala de 1.000.000 lei, 5.000.000 lei, 10.000.000 lei, 20.000.000 lei si 50.000.000 lei, pe termen de 180 de zile calendaristice.
    La cumparare titularii certificatelor de trezorerie pot imputernici si o alta persoana pentru rascumparare.
    Art. 5
    Rata dobanzii
    Dobanda aferenta certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie este de 14,5% pe an, pentru o perioada de subscriere de 180 de zile calendaristice, calculata dupa formula:

         VN x 14,5 x 180
    D = -----------------,
            360 x 100

    in care:
    D = suma dobanzii;
    VN = valoarea nominala a certificatului de trezorerie.

    Art. 6
    Data scadentei
    Scadenta emisiunii de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie se stabileste incepand cu ziua incasarii contravalorii acestora si pana la data implinirii termenului de 180 de zile calendaristice inclusiv.
    Art. 7
    Inchiderea emisiunii
    Operatiunea de inchidere a emisiunii de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie are loc in data de 30 mai 2003, ora 14,00.
    Art. 8
    Conditiile de rascumparare si de plata a dobanzii
    Rascumpararea este operatiunea prin care unitatile trezoreriei statului ramburseaza la termenul stabilit valoarea nominala a certificatelor de trezorerie prezentate de catre persoanele fizice care au subscris la emisiunile de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie, la aceeasi unitate a trezoreriei statului.
    O data cu rascumpararea la scadenta a certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie unitatile trezoreriei statului platesc persoanelor respective si dobanzile aferente.
    Rascumpararea certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie se poate efectua si prin subscrierea de catre titular a sumelor la noua emisiune de certificate de trezorerie care se lanseaza in zilele respective, cu posibilitatea de a incasa dobanda aferenta sau de a o subscrie pe certificate de trezorerie, dupa caz.
    Operatiunile privind rascumpararea certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie si plata dobanzilor se efectueaza prin ghiseele casieriilor trezoreriei statului. Data rascumpararii certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie este prima zi lucratoare dupa implinirea a 180 de zile calendaristice inclusiv.
    Titularii pot prezenta certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie pentru rascumparare si inaintea datei de rascumparare, situatie in care, pentru perioada de subscriere, care se calculeaza din ziua incasarii sumei si pana in ziua prezentarii pentru rascumparare exclusiv, se acorda dobanda la vedere.
    Certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie neprezentate pentru rascumparare in ziua stabilita (ziua scadentei) se transforma in depozite la trezoreria statului. Nivelul dobanzii la termen se pastreaza la 14% pe an. Ele se rascumpara de catre trezoreria statului in ziua prezentarii titularului la ghiseele trezoreriei statului, astfel:
    a) Certificatele de trezorerie prezentate trezoreriei statului in maximum 30 de zile de la data scadentei (titularul se prezinta in a 31-a zi, certificatele de trezorerie raman in depozit la vedere maximum 30 de zile) vor fi rascumparate astfel:
    - pentru perioada subscrisa, 180 de zile calendaristice, se achita suma nominala a certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie plus dobanda aferenta;
    - pentru perioada de maximum 30 de zile, stabilita din ziua fixata pentru rascumparare inclusiv si pana in ziua prezentarii la ghiseul casieriei trezoreriei statului exclusiv, se plateste pentru suma subscrisa dobanda la vedere.
    b) Certificatele de trezorerie prezentate in termen de peste 30 de zile de la data scadentei (titularul se prezinta in a 32-a zi, certificatele de trezorerie raman in depozit la termen 31 de zile) vor fi rascumparate cu dobanda capitalizata astfel:
    - pentru perioada subscrisa, 180 de zile calendaristice, se achita suma nominala a certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie plus dobanda aferenta;
    - pentru perioada in care certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie sunt in depozit, stabilita din ziua fixata pentru rascumparare inclusiv si pana in ziua prezentarii titularului la ghiseul casieriei trezoreriei statului exclusiv, se plateste dobanda calculata prin aplicarea procentului de dobanda la termen asupra sumei rezultate din valoarea nominala si dobanda aferenta perioadei subscrise.
    Art. 9
    Regimul fiscal
    Dobanzile incasate de catre populatie din subscrierea la certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie nu sunt supuse impozitarii.
    Prezentul ordin intra in vigoare la data semnarii acestuia.

                       Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae TanasescuSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 558/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 558 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu