Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 43 din 23 decembrie 2010

pentru aprobarea Contractului-cadru de vanzare-cumparare a energiei electrice incheiat intre [producator de energie electrica] si [furnizor implicit] si a Contractului-cadru de vanzare-cumparare a energiei electrice pentru acoperirea consumului propriu tehnologic al retelelor electrice de distributie incheiat intre [producator de energie electrica] si [operator de distributie]

ACT EMIS DE: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL ENERGIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 3 din 3 ianuarie 2011



Având în vedere prevederile art. 11 alin. (1) si alin. (2) lit. a), f) si h) din Legea energiei electrice nr. 13/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 25/2004 pentru aprobarea Codului comercial al pietei angro de energie electrica,

în temeiul dispozitiilor art. 7 alin. (4) din Hotarârea Guvernului nr. 1.428/2009 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei, cu completarile ulterioare,

presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei emite urmatorul ordin:

Art. 1. - Se aproba Contractul-cadru de vânzare-cumparare a energiei electrice încheiat între [producator de energie electrica] si [furnizor implicit], prevazut în anexa nr. 1, care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2. - Se aproba Contractul-cadru de vânzare-cumparare a energiei electrice pentru acoperirea consumului propriu tehnologic al retelelor electrice de distributie, încheiat între [producator de energie electrica] si [operator de distributie], prevazut în anexa nr. 2, care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 3. - Producatorii de energie electrica, furnizorii impliciti si operatorii de distributie vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 4. - Departamentele de specialitate din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei vor urmari respectarea prevederilor prezentului ordin.

Art. 5. - La data intrarii în vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 11/2007 pentru modificarea Contractului-cadru de vânzare-cumparare a energiei electrice încheiat între [producator de energie electrica] si [furnizorul consumatorilor captivi], precum si pentru modificarea Contractului-cadru de vânzare-cumparare a energiei electrice pentru acoperirea consumului propriu tehnologic al retelelor electrice de distributie, încheiat între [producator de energie] si [operator de distributie], publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 433 din 28 iunie 2007.

Art. 6. - Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei,

Iulius Dan Plaveti

ANEXA Nr. 1

CONTRACT-CADRU

de vânzare-cumparare a energiei electrice încheiat între [producator de energie electrica] si [furnizor implicit]

Nr. ... din data......................

Partile contractante

Intre........................................................................., producator de energie electrica, cu sediul în.........................................., adresa........................, judetul ............................., cod postal .................., telefon ...................., telex.......... .................., fax.................................., cod fiscal................................., înscris în registrul comertului la nr..............................., cont de virament nr.................., deschis la.................................., titular al Licentei ANRE nr..........................., reprezentat legal prin.........................., având calitatea de vânzator, pe de o parte,

si

..........................................................................., furnizor care furnizeaza energie electrica unor consumatori la tarife reglementate, cu sediul în.........................................................,   adresa............................................... Judetul.................................., cod postal.................., telefon...................., telex....................., fax........................, cod fiscal .........................., înmatriculat în registrul comertului la nr...................................., cont de virament nr.................., deschis la......................, titular al Licentei ANRE nr..........................., reprezentat legal prin.................................., având calitatea de cumparator, pe de alta parte,

s-a încheiat prezentul contract.

Terminologie

Art. 1. - Termenii utilizati în prezentul contract sunt definiti în anexa nr. 1.

Obiectul contractului

Art. 2. - (1) Obiectul prezentului contract îl reprezinta vânzarea de catre vânzator si cumpararea de catre cumparator, în vederea furnizarii în regim reglementat catre consumatorii sai alimentati la tarife reglementate, a cantitatilor de energie electrica orare, prevazute în anexa nr. 2, la pretul de contract prevazut în anexa nr. 3. Cantitatile de energie electrica si pretul sunt stabilite în conformitate cu reglementarile emise de catre AN RE.

(2)  Prin prezentul contract se asigura distinct si veniturile necesare vânzatorului pentru plata serviciilor conexe (transport - componenta de introducere în retea, decontare, dupa caz), determinate conform reglementarilor specifice emise de catre ANRE.

(3) Veniturile necesare vânzatorului pentru plata serviciului de transport, asigurate prin prezentul contract, reprezinta cota-parte din obligatiile de plata ale vânzatorului catre Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica" - S.A. pentru serviciul de transport, corespunzatoare cantitatilor de energie electrica tranzactionate prin prezentul contract.

Art. 3. - (1) Cantitatile de energie electrica contractate si pretul de contract vor fi revizuite conform Metodologiei de stabilire a preturilor si a cantitatilor de energie electrica vândute de producatori pe baza de contracte reglementate si a preturilor pentru energia termica livrata din centrale cu grupuri de cogenerare, aprobata prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 57/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, în vigoare, sau conform ordinelor/deciziilor de stabilire a tarifelor reglementate de vânzare a energiei electrice, emise de ANRE, atunci când sunt îndeplinite prevederile art. 19. Cantitatile de energie electrica si pretul din contract revizuite vor face obiectul unor acte aditionale ia prezentul contract.

(2)   Cantitatile de energie electrica din contract se pot modifica conform prevederilor procedurii de modificare a cantitatilor din contractele reglementate de vânzare-cumparare încheiate între producatori si furnizorii consumatorilor captivi, în vigoare.

(3)  Persoana/Persoanele de contact, calea de comunicare stabilite conform prevederilor procedurii de modificare a cantitatilor din contractele reglementate de vânzare-cumparare încheiate între producatori si furnizorii consumatorilor captivi, precum si modalitatea de convenire a noilor valori sunt prevazute în anexa nr. 4.

Conditiile de desfasurare a vânzarii/cumpararii

Art. 4. - (1) Cumparatorul achizitioneaza de la vânzator, la pretul de contract, pe fiecare interval orar, cantitatea de energie electrica specificata în tabelele 2.1-2.12 din anexa nr. 2.

(2) Partile pot conveni de comun acord asupra modificarii cantitatilor de energie electrica contractate în limita a ±2,5% din cantitatile de energie electrica contractate lunar, conform prevederilor din tabelul 2.0 din anexa nr. 2, parcurgând etapele prevazute în Procedura de modificare a cantitatilor din contractele reglementate de vânzare-cumparare încheiate între producatori si furnizorii consumatorilor captivi, cu specificatiile din anexa nr. 4. Limitarea nu include cazul modificarii cantitatilor de energie electrica contractate în situatia migrarii consumatorilor eligibili.

Art. 5. - Vânzatorul poate sa îsi îndeplineasca obligatia de a vinde energia contractata prin:

a) producerea de catre oricare dintre unitatile de productie operate de acesta;

b) cumpararea de energie conform prevederilor Codului comercial al pietei angro de energie electrica, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 25/2004, în vigoare la data încheierii prezentului contract, si ale Metodologiei de stabilire a preturilor si a cantitatilor de energie electrica vândute de producatori pe baza de contracte reglementate si a preturilor pentru energia termica livrata din centrale cu grupuri de cogenerare, aprobata prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 57/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 6. - Niciuna dintre prevederile prezentului contract referitoare la obligatiile vânzatorului de a vinde la pretul de contract cantitatile de energie electrica prevazute în contract nu exonereaza vânzatorul de obligatia de a respecta strict dispozitiile operatorului de transport si de sistem date în conformitate cu prevederile Codului tehnic al retelei electrice de transport, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 20/2004, si ale Codului comercial al pietei angro de energie electrica, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 25/2004.

Art. 7. - Niciuna dintre prevederile prezentului contract referitoare la obligatiile cumparatorului de a cumpara la pretul de contract cantitatile de energie electrica prevazute în contract nu exonereaza cumparatorul de obligatia de a respecta strict dispozitiile operatorului de transport si de sistem date în conformitate cu prevederile Codului tehnic al retelei electrice de transport, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 20/2004, si ale Codului comercial al pietei angro de energie electrica, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 25/2004.

Art. 8. - Cantitatea de energie electrica tranzactionata de parti conform prezentului contract reprezinta schimbul bloc sau face parte din schimbul bloc notificat de fiecare dintre parti, conform prevederilor Codului comercial al pietei angro de energie electrica, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 25/2004.

Art. 9. - (1) In vederea producerii efectelor contractului, fiecare parte se înregistreaza în prealabil la operatorul pietei de echilibrare ca parte responsabila cu echilibrarea sau transfera responsabilitatea echilibrarii unei alte parti responsabile cu echilibrarea si trebuie sa notifice, direct sau indirect, operatorului pietei de echilibrare schimbul bloc conform cantitatilor de energie electrica din prezentul contract.

(2) Penalizarile financiare pe care o parte ar trebui sa le plateasca pentru dezechilibre conform prevederilor Codului comercial al pietei angro de energie electrica, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 25/2004, ca urmare a transmiterii de catre cealalta parte a notificarii fizice incorecte, vor fi platite de partea care a notificat incorect. Daca ambele parti transmit notificari fizice incorecte, penalizarile financiare aferente sunt suportate de ambele parti.

Facturarea si conditiile de plata

Art. 10. - Contravaloarea energiei electrice ce urmeaza a fi primita de catre vânzator de la cumparator, conform prezentului contract, în fiecare luna contractuala se calculeaza cu urmatoarea formula:

          n

V =  (Qh x ph)+A              [lei],

       h = 1

unde:

- Qh - cantitatea de energie electrica contractata în fiecare ora h, determinata conform anexelor nr. 2 si 4, în MWh;

- ph - pretul de contract, pentru fiecare ora h, determinat conform anexei nr. 3, în lei/MWh;

- A - contravaloarea serviciilor conexe, definite conform prevederilor art. 2 alin. (2);

- n - numarul de ore dintr-o luna calendaristica.

Art. 11. - Pe întreaga durata a contractului, nu mai târziu de 5 zile financiare dupa terminarea fiecarei luni de contract, vânzatorul va emite catre cumparator o factura cu suma care trebuie platita de cumparator pentru respectiva luna de contract, calculata conform prevederilor art. 10 (în care pentru termenul A se considera o valoare estimata), si care va contine si valoarea de regularizare pentru recuperarea contravalorii serviciului de transport realizat pentru luna de contract anterioara celei pentru care este emisa factura.

Art. 12. - Cumparatorul va plati factura în termen de 10 zile financiare de la data emiterii sale.

Art. 13. -In cazul neîndeplinirii în termen de 15 zile de la data scadentei a obligatiilor prevazute la art. 12, cumparatorul va plati pentru fiecare zi de întârziere o suma egala cu nivelul dobânzii de întârziere percepute pentru neplata la termen a obligatiilor catre bugetul de stat, începând cu prima zi dupa data scadentei pâna în ziua platii (exclusiv). Valoarea totala a dobânzilor nu poate depasi valoarea sumei datorate.

Art. 14. -In cazul în care o suma facturata de catre vânzator este contestata integral sau în parte de catre cumparator, acesta va înainta o nota explicativa vânzatorului, în termen de maximum 3 zile financiare de la primirea facturii, cuprinzând obiectiile sale, si va plati suma ramasa necontestata pâna la data scadentei. Contestatiile ulterioare termenului mentionat nu se vor lua în considerare. Vânzatorul se obliga sa raspunda contestatiei în maximum 3 zile financiare de la primirea acesteia. Pentru sumele contestate, dar stabilite ulterior pe cale amiabila sau hotarâre judecatoreasca a fi datorate de cumparator, acesta va plati pe lânga suma datorata o suma calculata conform prevederilor art. 13.

Art. 15. - Plata facturii va fi efectuata în lei, conform legislatiei, în contul vânzatorului. Se considera drept data de efectuare a platii data la care suma platita apare în extrasul de cont al cumparatorului.

Obligatii si garantii

Art. 16. - (1) Partile se obliga una fata de cealalta sa detina pe parcursul derularii contractului toate aprobarile necesare fiecareia pentru exercitarea obligatiilor cuprinse în prezentul contract, respectând în acelasi timp toate prevederile legale.

(2) Partile se obliga una fata de cealalta sa asigure accesul, conform legii, cu restrictii de confidentialitate conform prevederilor art. 23, la toate informatiile, documentatiile, datele sau cunostintele necesare pentru buna derulare a prezentului contract.

(3) Daunele dovedite a fi produse uneia dintre parti din vina celeilalte parti vor fi suportate de partea vinovata.

Art. 17. - Partile garanteaza una celeilalte ca prezentul contract reprezinta o obligatie valida, legala, opozabila în justitie în termenii prezentului contract.

Modificarea circumstantelor

Art. 18. - In sensul prezentului contract, modificare de circumstante semnifica modificarea cadrului legislativ, existenta unor hotarâri judecatoresti definitive si irevocabile, existenta unor conditii sau modificari ale statutului partilor care împiedica îndeplinirea obligatiilor contractuale, precum si alte situatii prevazute în reglementarile specifice emise de ANRE.

Art. 19. - Daca apare o modificare de circumstante, partile pot solicita ANRE, împreuna sau separat, dar cu acordul celeilalte parti, revizuirea pretului de contract si/sau a cantitatilor de energie electrica din contract.

Durata contractului si conditii de desfasurare a acestuia

Art. 20. - Prezentul contract este valabil pâna la data de [31.12.2013].

Art. 21. - La data intrarii în vigoare a oricarei legi, ordonante, ordonante de urgenta sau hotarâri a Guvernului care prevede restructurarea vânzatorului prin divizarea acestuia în mai multe societati comerciale ori care transfera proprietatea unora dintre capacitatile din portofoliul de capacitati al contractului catre alte societati, preluarea drepturilor si obligatiilor din prezentul contract privind preturile si cantitatile de energie electrica de catre fiecare parte rezultanta se va stabili conform prevederilor art. 19.

Art. 22. - La data intrarii în vigoare a oricarei legi, ordonante, ordonante de urgenta sau hotarâri a Guvernului care prevede restructurarea cumparatorului ori prin care se cedeaza portofoliul de clienti al cumparatorului altor societati, preluarea drepturilor si obligatiilor din prezentul contract privind preturile si cantitatile de energie electrica de catre fiecare parte rezultanta se va stabili conform prevederilor art. 19.

Confidentialitatea

Art. 23. - (1) Fiecare parte se obliga sa asigure confidentialitatea tuturor informatiilor, documentatiilor, datelor sau cunostintelor furnizate de catre cealalta parte în baza prezentului contract si sa nu le dezvaluie unei terte parti, în totalitate sau partial, fara consimtamântul scris al celeilalte parti contractante.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1):

a)   informatiile solicitate de autoritatile competente, în conformitate cu reglementarile în vigoare;

b) informatiile care au fost facute publice pâna la încheierea contractului;

c)  informatiile solicitate de operatorul de transport si de sistem, în conformitate cu prevederile Codului tehnic al retelei electrice de transport, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 20/2004, si ale Codului comercial al pietei angro de energie electrica, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 25/2004.

(3)  Prevederile alin. (1) ramân valabile timp de 5 ani dupa încetarea valabilitatii prezentului contract.

Forta majora

Art. 24. - (1) Partile sunt exonerate de orice raspundere pentru neîndeplinirea partiala sau totala a obligatiilor ce decurg din prezentul contract daca aceasta este rezultatul actiunii fortei majore. Circumstantele de forta majora sunt cele care pot aparea pe perioada derularii prezentului contract în urma producerii unor evenimente deosebite (calamitati naturale, razboi, embargo etc), care nu au putut fi luate în considerare de parti la încheierea contractului si care sunt în mod rezonabil în afara vointei si controlului partilor.

(2) Partea care invoca forta majora trebuie sa notifice acest lucru în scris celeilalte parti în termen de 3 zile de la aparitia acesteia, cu confirmarea ulterioara a organelor competente de la locul producerii evenimentului ce constituie forta majora.

(3)  Neîndeplinirea obligatiei de comunicare a fortei majore nu înlatura efectul exonerant de raspundere al acesteia, dar antreneaza obligatia partii care o invoca de a repara pagubele cauzate celeilalte parti prin faptul necomunicarii.

Raspunderea contractuala

Art. 25. - Pentru neexecutarea, în totalitate sau în parte, a obligatiilor prevazute în prezentul contract, partile raspund conform legii.

Art. 26. - Partile convin ca litigiile ce decurg din interpretarea si/sau derularea prezentului contract care nu pot fi solutionate pe cale amiabila sa fie supuse instantelor judecatoresti competente.

Art. 27. - Niciuna dintre parti nu poate cesiona partial sau total drepturile si obligatiile decurgând din prezentul contract fara obtinerea prealabila a acordului scris al celeilalte parti.

Incetarea contractului

Art. 28. - Prezentul contract înceteaza sa îsi produca efectele în urmatoarele cazuri:

a)  terminarea perioadei de valabilitate stabilite conform prevederilor art. 20;

b) în caz de dizolvare, lichidare, faliment, retragere a licentei uneia dintre partile contractante, partile fiind însa tinute sa îsi îndeplineasca obligatiile contractuale rezultate pâna în momentul aparitiei cauzei; partea care se afla în una dintre aceste situatii are obligatia sa notifice celeilalte parti data aparitiei situatiei, care va fi considerata data de la care prezentul contract înceteaza sa îsi produca efectele, în cel mult 3 zile de la aparitia situatiei;

c) prin ordin/decizie al/a presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei de încetare a aplicarii cadrului de reglementare prin care a fost stabilit prezentul contract.

Alte clauze

....................................................................................................................

Dispozitii finale

Art. 29. - Prezentul contract si toate obligatiile partilor care rezulta din derularea acestuia se supun în totalitate si sub toate aspectele legislatiei române în vigoare.

Art. 30. - (1) Anexele nr. 1-4 fac parte integranta din prezentul contract.

(2) Daca printr-un act normativ (lege, ordonanta, ordonanta de urgenta, hotarâre a Guvernului, reglementare ANRE) sunt emise prevederi contrare clauzelor din prezentul contract, se aplica prevederile din actul normativ de la data intrarii în vigoare a acestuia, iar partile contractante au obligatia preluarii modificarii/completarii într-un act aditional la contract.

Prezentul contract a fost încheiat la data de [...], în doua exemplare, câte unul pentru fiecare parte contractanta.

Semnatari:

Reprezentantul legal al vânzatorului,

.....................................................

Reprezentantul legal al cumparatorului,

.....................................................

NOTA:

Contractul se poate completa cu prevederi specifice conform întelegerii partilor, cu conditia ca acestea sa nu fie contrare prevederilor din contractul-cadru si reglementarilor specifice emise de ANRE.

ANEXA Nr. 1

la contractul-cadru

TERMINOLOGIE

ANRE

Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Energiei

Furnizor implicit

Persoana juridica, titular al unei licente de furnizare, care asigura alimentarea cu energie electrica a unuia sau mai multor consumatori, la tarife reglementate pe baza unui contract de furnizare

Luna contractuala

O luna calendaristica din cadrul unui an calendaristic

Parte/Parti

[producator de energie electrica] sau [furnizor implicit]/[producator de energie electrica] si [furnizor implicit]

Parte responsabila cu echilibrarea

Titular de licenta care a fost înregistrat de operatorul de transport si de sistem ca parte responsabila cu echilibrarea, în conformitate cu prevederile Codului comercial al pietei angro de energie electrica, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 25/2004; o parte responsabila cu echilibrarea îsi poate asuma, de asemenea, responsabilitatea echilibrarii pentru alti titulari de licenta

Producator de energie electrica

Persoana fizica sau juridica, titulara de licenta pentru producerea energiei electrice (în întelesul prezentei definitii sunt inclusi si autoproducatorii de energie electrica, producatorii independenti de energie electrica si Societatea Nationala „Nuclearelectrica" - S.A.); sunt exceptati producatorii de energie electrica calificati pentru productie prioritara necontrolabila

Schimb bloc

Schimb de energie electrica între doua parti responsabile cu echilibrarea

Zi financiara

Orice zi în care banca prin care opereaza partile este deschisa pentru operatiuni financiare

ANEXA Nr. 2

la contractul-cadru

CANTITATI   DE   ENERGIE   ELECTRICA   CONTRACTATE

Tabelul 2.0 - Cantitati de energie electrica contractate lunar MWh

Nr. crt.

Luna

Cantitatea de energie electrica

1.

Ianuarie

2.

Februarie

3.

Martie

4.

Aprilie

5.

Mai

6.

Iunie

7.

Iulie

8.

August

9.

Septembrie

10.

Octombrie

11.

Noiembrie

12.

Decembrie

NOTE:

1. Tabelele 2.0-2.12 se completeaza conform datelor transmise de ANRE si pe perioada stabilita de aceasta.

2. Tabelul 2.0 se completeaza la semnarea contractului sau la modificarea cantitatilor de energie electrica reglementate de catre ANRE.

3. Tabelele 2.1-2.12 se convin si se completeaza de parti cu cel putin 5 zile înainte de începutul fiecarei luni calendaristice, pornind de la referinta orara transmisa de ANRE. In absenta întelegerii partilor privind cantitatile orare, referinta orara transmisa de ANRE este obligatorie.

Tabelul 2.1 - Cantitati de energie electrica orare contractate în luna ianuarie MWh

Ora

Cantitati de energie electrica orare contractate în ianuarie

De la               Pâna la

Zi calendaristica

0,00              1,00

1,00              2,00

2,00              3,00

3,00              4,00

4,00              5,00

5,00              6,00

6,00              7,00

7,00              8,00

8,00              9,00

9,00              10,00

10,00            11,00

11,00            12,00

12,00            13,00

13,00            14,00

14,00            15,00

15,00            16,00

16,00            17,00

Ora

Cantitati de energie electrica orare contractate în ianuarie

De la               Pâna la

Zi calendaristica

17,00            18,00

18,00            19,00

19,00            20,00

20,00            21,00

21,00            22,00

22,00            23,00

23,00            24,00

NOTA:

Tabelele 2.2.-2.12 se întocmesc similar tabelului  2.1   pentru  lunile februarie-decembrie.

ANEXA Nr. 3

la contractul-cadru

PRETURI   DE   CONTRACT

Pretul de contract pentru orele de noapte este .........................lei/MWh, reprezentând pretul reglementat, aprobat prin Ordinul/Decizia presedintelui ANRE nr.............................. Pretul  de  contract  pentru  orele  de  zi   este   ......................   lei/MWh, reprezentând pretul reglementat, aprobat prin Ordinul/Decizia presedintelui ANRE nr...........................

Orele de noapte sunt................., aprobate prin Ordinul/Decizia presedintelui ANRE nr...............................

Orele de zi sunt..............., aprobate prin Ordinul/Decizia presedintelui ANRE nr...............................

Pretul de contract se aplica pentru fiecare tranzactie orara din contract.

ANEXA Nr. 4

la contractul-cadru

PREVEDERI   SPECIFICE

privind procedura de derulare a contractului

Persoana/Persoanele de contact din partea vânzatorului...........................

Persoana/Persoanele de contact din partea cumparatorului......................

Caile de comunicare convenite...................................................................

Repere de timp privind transmiterea datelor specifice între parti, precum si între parti si autoritatile desemnate prin lege sau reglementari sa le primeasca, specificatii privind procedura de modificare a cantitatilor de energie electrica orare, cu respectarea conditiei prevazute la art. 4 alin. (2) din contract.

ANEXA Nr. 2

CONTRACT-CADRU

de vânzare-cumparare a energiei electrice pentru acoperirea consumului propriu tehnologic al retelelor electrice de distributie, încheiat între [producator de energie electrica] si [operator de distributie]

Nr. ... din data ...

Partile contractante

Intre................................................................, producator de energie electrica, cu sediul în.............................................., adresa ............................ Judetul............................., cod postal...................telefon...................., telex....................., fax......................................, cod fiscal .................................., înscris în registrul comertului la nr..............................., cont de virament nr................................, deschis la....................., titular al Licentei ANRE nr....................................., reprezentat legal prin.................................., având calitatea de vânzator, pe de o parte,

si

..........................................................................., operator de distributie, cu sediul în..........................................................., adresa ......................... Judetul.................................., cod postal.................., telefon...................., telex....................., fax........................, cod fiscal.........................., înmatriculat în registrul comertului la nr...................................., cont de virament nr.................., deschis la......................, titular al Licentei ANRE nr..........................., reprezentat legal prin.................................., având calitatea de cumparator, pe de alta parte,

s-a încheiat prezentul contract.

Terminologie

Art. 1. - Termenii utilizati în prezentul contract sunt definiti în anexa nr. 1.

Obiectul contractului

Art. 2. - (1) Obiectul prezentului contract îl reprezinta vânzarea de catre vânzator si cumpararea de catre cumparator, în vederea acoperirii consumului propriu tehnologic din reteaua de distributie aflata în exploatarea sa, a cantitatilor de energie electrica orare, prevazute în anexa nr. 2, la pretul de contract prevazut în anexa nr. 3. Cantitatile de energie electrica si pretul sunt stabilite în conformitate cu reglementarile emise de catre ANRE.

(2)  Prin prezentul contract se asigura distinct si veniturile necesare vânzatorului pentru plata serviciilor conexe (transport - componenta de introducere în retea, decontare, dupa caz), determinate conform reglementarilor specifice emise de catre ANRE.

(3) Veniturile necesare vânzatorului pentru plata serviciului de transport, asigurate prin prezentul contract, reprezinta cota-parte din obligatiile de plata ale vânzatorului catre Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica" - S.A. pentru serviciul de transport, corespunzatoare cantitatilor de energie electrica tranzactionate prin prezentul contract.

Art. 3. - (1) Cantitatile de energie electrica contractate si pretul de contract vor fi revizuite conform reglementarilor specifice emise de ANRE, atunci când sunt îndeplinite prevederile art. 19. Cantitatile de energie electrica si pretul din contract revizuite vor face obiectul unor acte aditionale la prezentul contract.

(2)   Cantitatile de energie electrica din contract se pot modifica conform prevederilor procedurii de modificare a cantitatilor din contractele reglementate de vânzare-cumparare încheiate între producatori si furnizorii consumatorilor captivi, în vigoare.

(3)  Persoana de contact, calea de comunicare stabilite conform prevederilor procedurii de modificare a cantitatilor din contractele reglementate de vânzare-cumparare încheiate între producatori si furnizorii consumatorilor captivi, precum si modalitatea de convenire a noilor valori sunt prevazute în anexa nr. 4.

Conditiile de desfasurare a vânzarii/cumpararii

Art. 4. - (1) Cumparatorul achizitioneaza de la vânzator, la pretul de contract, pe fiecare interval orar, cantitatea de energie electrica specificata în tabelele 2.1-2.12 din anexa nr. 2.

(2) Partile pot conveni asupra modificarii cantitatilor de energie electrica contractante în limita a +5% din cantitatile de energie electrica contractate lunar conform prevederilor din tabelul 2.0 din anexa nr. 2, parcurgând etapele prevazute în procedura de modificare a cantitatilor din contractele reglementate de vânzare-cumparare încheiate între producatori si furnizorii consumatorilor captivi, cu specificatiile din anexa nr. 4.

Art. 5. - Vânzatorul poate sa îsi îndeplineasca obligatia de a vinde energia contractata prin:

a)  producerea de catre oricare dintre unitatile de productie operate de acesta;

b)  cumpararea de energie conform prevederilor Codului comercial al pietei angro de energie electrica, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 25/2004.

Art. 6. - Niciuna dintre prevederile prezentului contract referitoare la obligatiile vânzatorului de a vinde la pretul de contract cantitatile de energie electrica prevazute in contract nu exonereaza vânzatorul de obligatia de a respecta strict dispozitiile operatorului de transport si de sistem date în conformitate cu prevederile Codului tehnic al retelei electrice de transport, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 20/2004, si ale Codului comercial al pietei angro de energie electrica, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 25/2004.

Art. 7. - Niciuna dintre prevederile prezentului contract referitoare la obligatiile cumparatorului de a cumpara la pretul de contract cantitatile de energie electrica prevazute în contract nu exonereaza cumparatorul de obligatia de a respecta strict dispozitiile operatorului de transport si de sistem date în conformitate cu prevederile Codului tehnic al retelei electrice de transport, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 20/2004, si ale Codului comercial al pietei angro de energie electrica, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 25/2004.

Art. 8. - Cantitatea de energie electrica tranzactionata de parti conform prezentului contract reprezinta schimbul bloc sau face parte din schimbul bloc notificat de fiecare dintre parti, conform prevederilor Codului comercial al pietei angro de energie electrica, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 25/2004.

Art. 9. - (1) In vederea producerii efectelor contractului, fiecare parte se înregistreaza în prealabil la operatorul pietei de echilibrare ca parte responsabila cu echilibrarea sau transfera responsabilitatea echilibrarii unei alte parti responsabile cu echilibrarea si trebuie sa notifice, direct sau indirect, operatorului pietei de echilibrare schimbul bloc conform cantitatilor de energie electrica din prezentul contract.

(2) Penalizarile financiare pe care o parte ar trebui sa le plateasca pentru dezechilibre conform prevederilor Codului comercial al pietei angro de energie electrica, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 25/2004, ca urmare a transmiterii de catre cealalta parte a notificarii fizice incorecte, vor fi platite de partea care a notificat incorect. Daca ambele parti transmit notificari fizice incorecte, penalizarile financiare aferente sunt suportate de ambele parti.

Facturarea si conditiile de plata

Art. 10. - Contravaloarea energiei electrice ce urmeaza a fi primita de catre vânzator de la cumparator, conform prezentului contract, în fiecare luna contractuala, se calculeaza cu urmatoarea formula:

          n

V =  (Qh x ph)+A              [lei],

        h = 1

unde:

- Qh - cantitatea de energie electrica contractata în fiecare ora h, determinata conform anexelor nr. 2 si 4, în MWh;

- ph - pretul de contract, pentru fiecare ora h, determinat conform anexei nr. 3, în lei/MWh;

- A - contravaloarea serviciilor conexe, definite conform prevederilor art. 2 alin. (2);

- n - numarul de ore dintr-o luna calendaristica.

Art. 11. - Pe întreaga durata a contractului, nu mai târziu de 5 zile financiare dupa terminarea fiecarei luni de contract, vânzatorul va emite catre cumparator o factura cu suma care trebuie platita de cumparator pentru respectiva luna de contract, calculata conform prevederilor art. 10 (în care pentru termenul A se considera o valoare estimata), si care va contine si valoarea de regularizare pentru recuperarea contravalorii serviciului de transport realizat pentru luna de contract anterioara celei pentru care este emisa factura.

Art. 12. - Cumparatorul va plati factura în termen de 10 zile financiare de la data emiterii sale.

Art. 13. -In cazul neîndeplinirii în termen de 15 zile de la data scadentei a obligatiilor prevazute la art. 12, cumparatorul va plati pentru fiecare zi de întârziere o suma egala cu nivelul dobânzii de întârziere percepute pentru neplata la termen a obligatiilor catre bugetul de stat, începând cu prima zi dupa data scadentei pâna în ziua platii (exclusiv). Valoarea totala a dobânzilor nu poate depasi valoarea sumei datorate.

Art. 14. -In cazul în care o suma facturata de catre vânzator este contestata integral sau în parte de catre cumparator, acesta va înainta o nota explicativa vânzatorului, în termen de maximum 3 zile financiare de la primirea facturii, cuprinzând obiectiile sale, si va plati suma ramasa necontestata pâna la data scadentei. Vânzatorul se obliga sa raspunda contestatiei în maximum 3 zile financiare de la primirea acesteia. Pentru sumele contestate, dar stabilite ulterior pe cale amiabila sau hotarâre judecatoreasca a fi datorate de cumparator, acesta va plati pe lânga suma datorata o suma calculata conform prevederilor art. 13.

Art. 15. - Plata facturii va fi efectuata în lei, conform legislatiei, în contul vânzatorului. Se considera drept data de efectuare a platii data la care suma platita apare în extrasul de cont al cumparatorului.

Obligatii si garantii

Art. 16. - (1) Partile se obliga una fata de cealalta sa detina pe parcursul derularii contractului toate aprobarile necesare fiecareia pentru exercitarea obligatiilor cuprinse în prezentul contract, respectând în acelasi timp toate prevederile legale.

(2) Partile se obliga una fata de cealalta sa asigure accesul, conform legii, cu restrictii de confidentialitate conform prevederilor art. 23, la toate informatiile, documentatiile, datele sau cunostintele necesare pentru buna derulare a prezentului contract.

(3) Daunele dovedite a fi produse uneia dintre parti din vina celeilalte parti vor fi suportate de partea vinovata.

Art. 17. - Partile garanteaza una celeilalte ca prezentul contract reprezinta o obligatie valida, legala, opozabila în justitie în termenii prezentului contract.

Modificarea circumstantelor

Art. 18. - In sensul prezentului contract, modificare de circumstante semnifica modificarea cadrului legislativ, existenta unor hotarâri judecatoresti definitive si irevocabile, existenta unor conditii sau modificari ale statutului partilor care împiedica îndeplinirea obligatiilor contractuale, precum si alte situatii prevazute în reglementarile specifice emise de ANRE.

Art. 19. - Daca apare o modificare de circumstante, partile pot solicita ANRE, împreuna sau separat, revizuirea pretului de contract si/sau a cantitatilor de energie electrica din contract.

Durata contractului si conditii de desfasurare a acestuia

Art. 20. - Prezentul contract este valabil pâna la data de [31.12.2013].

Art. 21. - La data intrarii în vigoare a oricarei legi, ordonante, ordonante de urgenta sau hotarâri a Guvernului care prevede restructurarea vânzatorului prin divizarea acestuia în mai multe societati comerciale ori care transfera proprietatea unora dintre capacitatile din portofoliul de capacitati al contractului catre alte societati, preluarea drepturilor si obligatiilor din prezentul contract privind preturile si cantitatile de energie electrica de catre fiecare parte rezultanta se va stabili conform prevederilor art. 19.

Art. 22. - La data intrarii în vigoare a oricarei legi, ordonante, ordonante de urgenta sau hotarâri a Guvernului care prevede restructurarea cumparatorului prin divizarea acestuia în mai multe societati comerciale, preluarea drepturilor si obligatiilor din prezentul contract privind preturile si cantitatile de energie electrica de catre fiecare parte rezultanta se va stabili conform prevederilor art. 19.

Confidentialitatea

Art. 23. - (1) Fiecare parte se obliga sa asigure confidentialitatea tuturor informatiilor, documentatiilor, datelor sau cunostintelor furnizate de catre cealalta parte în baza prezentului contract si sa nu le dezvaluie unei terte parti, în totalitate sau partial, fara consimtamântul scris al celeilalte parti contractante.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1):

a)   informatiile solicitate de autoritatile competente, în conformitate cu reglementarile în vigoare;

b) informatiile care au fost facute publice pâna la încheierea contractului;

c)  informatiile solicitate de operatorul de transport si de sistem, în conformitate cu prevederile Codului tehnic al retelei electrice de transport, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 20/2004, si ale Codului comercial al pietei angro de energie electrica, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 25/2004.

(3)  Prevederile alin. (1) ramân valabile timp de 5 ani dupa încetarea valabilitatii prezentului contract.

Forta majora

Art. 24. - (1) Partile sunt exonerate de orice raspundere pentru neîndeplinirea partiala sau totala a obligatiilor ce decurg din prezentul contract daca aceasta este rezultatul actiunii fortei majore. Circumstantele de forta majora sunt cele care pot aparea pe perioada derularii prezentului contract în urma producerii unor evenimente deosebite (calamitati naturale, razboi, embargo etc), care nu au putut fi luate în considerare de parti la încheierea contractului si care sunt în mod rezonabil în afara vointei si controlului partilor.

(2) Partea care invoca forta majora trebuie sa notifice acest lucru în scris celeilalte parti în termen de 3 zile de la aparitia acesteia, cu confirmarea ulterioara a organelor competente de la locul producerii evenimentului ce constituie forta majora.

(3)  Neîndeplinirea obligatiei de comunicare a fortei majore nu înlatura efectul exonerant de raspundere al acesteia, dar antreneaza obligatia partii care o invoca de a repara pagubele cauzate celeilalte parti prin faptul necomunicarii.

Raspunderea contractuala

Art. 25. - Pentru neexecutarea, în totalitate sau în parte, a obligatiilor prevazute în prezentul contract, partile raspund conform legii. In cazul neîndeplinirii obligatiilor sale, partea care se afla în culpa datoreaza atât despagubirile rezultate din neîndeplinirea obligatiilor sale contractuale, cât si daune-interese/penalitati calculate în conformitate cu dispozitiile art. 13, de la data neexecutarii pâna la data prestarii efective a obligatiilor contractuale.

Art. 26. - Partile convin ca litigiile ce decurg din interpretarea si/sau derularea prezentului contract care nu pot fi solutionate pe cale amiabila sa fie supuse instantelor judecatoresti competente.

Art. 27. - Niciuna dintre parti nu poate cesiona partial sau total drepturile si obligatiile decurgând din prezentul contract fara obtinerea prealabila a acordului scris al celeilalte parti.

Incetarea contractului

Art. 28. - Prezentul contract înceteaza sa îsi produca efectele în urmatoarele cazuri:

a) terminarea perioadei de valabilitate stabilite conform prevederilor art. 20;

b) în caz de dizolvare, lichidare, faliment, retragere a licentei uneia dintre partile contractante, partile fiind însa tinute sa îsi îndeplineasca obligatiile contractuale rezultate pâna în momentul aparitiei cauzei; partea care se afla în una dintre aceste situatii are obligatia sa notifice celeilalte parti data aparitiei situatiei, care va fi considerata data de la care prezentul contract înceteaza sa îsi produca efectele, în cel mult 3 zile de la aparitia situatiei;

c) prin ordin/decizie al/a presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei de încetare a aplicarii cadrului de reglementare prin care a fost stabilit prezentul contract.

Alte clauze

...........................................................................................................................

Dispozitii finale

Art. 29. - Acest contract si toate obligatiile partilor care rezulta din derularea acestuia se supun în totalitate si sub toate aspectele legislatiei române în vigoare.

Art. 30. - (1) Anexele nr. 1-4 fac parte integranta din prezentul contract.

(2) Daca printr-un act normativ (lege, ordonanta, ordonanta de urgenta, hotarâre a Guvernului, reglementare ANRE) sunt emise prevederi contrare clauzelor din prezentul contract, se aplica prevederile din actul normativ de la data intrarii în vigoare a acestuia, iar partile contractante au obligatia preluarii modificarii/completarii într-un act aditional la contract.

Prezentul contract a fost încheiat la data de [...], în doua exemplare, câte unul pentru fiecare parte contractanta.

Semnatari:

Reprezentantul legal al vânzatorului,

..............................................................

Reprezentantul legal al cumparatorului,

..............................................................

NOTA:

Contractul se poate completa cu prevederi specifice conform întelegerii partilor, cu conditia ca acestea sa nu fie contrare prevederilor din contractul-cadru si reglementarilor specifice emise de ANRE.

ANEXA Nr. 1

la contractul-cadru

TERMINOLOGIE

ANRE

Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Energiei

Luna contractuala

O luna calendaristica din cadrul unui an calendaristic

Parte/Parti

[producator de energie electrica] sau [operator de distributie]/[producator de energie electrica] si [operator de distributie]

Parte responsabila cu echilibrarea

Titular de licenta care a fost înregistrat de operatorul de transport si de sistem ca parte responsabila cu echilibrarea, în conformitate cu prevederile Codului comercial al pietei angro de energie electrica, aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 25/2004; o parte responsabila cu echilibrarea îsi poate asuma, de asemenea, responsabilitatea echilibrarii pentru alti titulari de licenta

Producator de energie electrica

Persoana fizica sau juridica, titulara de licenta pentru producerea energiei electrice, nominalizata de ANRE prin reglementari specifice

Schimb bloc

Schimb de energie electrica între doua parti responsabile cu echilibrarea

Zi financiara

Orice zi în care banca prin care opereaza partile este deschisa pentru operatiuni financiare

ANEXA Nr. 2

la contractul-cadru

CANTITATI   DE   ENERGIE   ELECTRICA   CONTRACTATE

Tabelul 2.0 - Cantitati de energie electrica contractate lunar MWh

Nr. crt.

Luna

Cantitatea de energie electrica

1.

Ianuarie

2.

Februarie

3.

Martie

4.

Aprilie

5.

Mai

6.

Iunie

Nr. crt.

Luna

Cantitatea de energie electrica

7.

Iulie

8.

August

9.

Septembrie

10.

Octombrie

11.

Noiembrie

12.

Decembrie

NOTE:

1. Tabelele 2.0-2.12 se completeaza conform datelor transmise de ANRE si pe perioada stabilita de aceasta.

2. Tabelul 2.0 se completeaza la semnarea contractului sau la modificarea cantitatilor de energie electrica reglementate de catre ANRE.

3. Tabelele 2.1-2.12 se convin si se completeaza de parti cu cel putin 5 zile înainte de începutul fiecarei luni calendaristice, pornind de la referinta orara transmisa de ANRE. In absenta întelegerii partilor privind cantitatile orare, referinta orara transmisa de ANRE este obligatorie.

4.   Tabele 2.2-2.12 se întocmesc similar tabelului 2.1 pentru lunile februarie-decembrie.

Tabelul 2.1 - Cantitati de energie electrica orare contractate în luna ianuarie MWh

Ora

Cantitati de energie electrica orare contractate în ianuarie

De la               Pâna la

Zi calendaristica

0,00              1,00

1,00              2,00

2,00              3,00

3,00              4,00

4,00              5,00

5,00              6,00

6,00              7,00

7,00              8,00

8,00              9,00

9,00              10,00

10,00            11,00

11,00            12,00

12,00            13,00

13,00            14,00

14,00            15,00

15,00            16,00

16,00            17,00

17,00            18,00

18,00            19,00

19,00            20,00

20,00            21,00

21,00            22,00

22,00            23,00

23,00            24,00

ANEXA Nr. 3

la contractul-cadru    

PRETURI   DE   CONTRACT

Pretul de contract pentru orele de noapte este .................. lei/MWh, reprezentând pretul reglementat, aprobat prin Ordinul/Decizia presedintelui ANRE nr.....................

Pretul  de  contract  pentru  orele de zi  este  .......................   lei/MWh, reprezentând pretul reglementat, aprobat prin Ordinul/Decizia presedintelui ANRE nr.........................

Orele de noapte sunt.................., aprobate prin Ordinul/Decizia presedintelui ANREnr..........................

Orele de zi sunt.................., aprobate prin Ordinul/Decizia presedintelui ANREnr..............................

Pretul de contract se aplica pentru fiecare tranzactie orara din contract.

ANEXA Nr. 4

la contractul-cadru

PREVEDERI   SPECIFICE

privind procedura de derulare a contractului

Persoana de contact din partea vânzatorului:..............................................

Persoana de contact din partea cumparatorului:.........................................

Caile de comunicare convenite:...................................................................

Repere de timp privind transmiterea datelor specifice între parti, precum si între parti si autoritatile desemnate prin lege sau reglementari sa le primeasca, specificatii privind procedura de modificare a cantitatilor de energie electrica orare, cu respectarea conditiei prevazute la art. 4 alin. (2) din contract.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 43/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 43 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 43/2010
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu