Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 378 din 17 mai 2007

privind masurile pentru combaterea si prevenirea raspandirii paduchelui din San Jose

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 360 din 28 mai 2007In temeiul prevederilor art. 5 din Ordonanţa Guvernului nr. 136/2000 privind măsurile de protecţie împotriva introducerii şi răspândirii organismelor de carantină dăunătoare plantelor sau produselor vegetale în România, cu modificările şi completările ulterioare,

văzând Referatul de aprobare nr. 292.355 din 14 mai 2007 al Agenţiei Naţionale Fitosanitare din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,

în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,

ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite prezentul ordin.

Art. 1. - Prezentul ordin stabileşte minimum de măsuri care trebuie luate în România pentru combaterea păduchelui din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus Comst.) şi pentru prevenirea răspândirii acestui dăunător.

Art. 2. - In sensul prezentului ordin:

1.  plantele sunt plante vii şi părţile vii ale acestora, cu excepţia fructelor şi seminţelor;

2.  plantele sau fructele contaminate sunt plante ori fructe pe care s-au găsit unul sau mai multe exemplare vii de păduche din San Jose;

3.   plantele-gazdă pentru păduchele din San Jose sunt plante din genurile: Acer L., Cotoneaster Ehrh., Crataegus L., Cydonia Mill, Euonymus L., Fagus L., Juglans L., Ligustrum L., Malus Mill, Populus L., Prunus L., Pyrus L., Ribes L., Roşa L., Salix L., Sorbus L., Syringa L., Tilia L., Ulmus L,  Vitis L;

4.  pepinierele sunt plantaţii în care sunt cultivate plante destinate transplantării, multiplicării sau distribuirii ca plante înrădăcinate.

Art. 3. - Atunci când se constată apariţia păduchelui din San Jose, unităţile fitosanitare vor delimita zona contaminată şi o zonă de siguranţă suficient de mare în jurul acesteia, pentru a asigura protecţia zonelor învecinate.

Art. 4. - Unităţile fitosanitare se asigură că în zonele contaminate cu păduchele din San Jose şi în zonele de siguranţă plantele-gazdă pentru păduchele din San Jose sunt tratate corespunzător în vederea combaterii şi prevenirii răspândirii acestui dăunător.

Art. 5. - Unităţile fitosanitare se asigură că:

a)  toate plantele contaminate din pepiniere sunt distruse;

b)  toate celelalte plante care sunt contaminate sau sunt suspectate a fi contaminate şi care sunt cultivate într-o zonă contaminată sunt tratate astfel încât plantele în cauză şi fructele proaspete ale acestora să nu mai fie contaminate atunci când sunt puse în circulaţie;

c) toate plantele-gazdă pentru păduchele din San Jose, care sunt înrădăcinate şi cultivate într-o zonă contaminată, şi părţi din acestea, care sunt destinate multiplicării şi care sunt produse în interiorul zonei în cauză, pot fi replantate în zona contaminată sau deplasate în afara acesteia numai dacă au fost găsite libere de păduchele din San Jose sau dacă au fos tratate astfel încât să fie distruse toate exemplarele de păduche din San Jose care ar putea fi prezente.

Art. 6. - Unităţile fitosanitare se asigură că plantele-gazdă pentru păduchele din San Jose din zonele de siguranţă sunt controlate oficial şi sunt inspectate cel puţin o dată pe an în vederea depistării oricărei apariţii a acestui dăunător.

Art. 7. - (1) Unităţile fitosanitare se asigură că în orice lot de plante, altele decât cele înrădăcinate în pământ, şi de fructe proaspete, care a fost găsit contaminat, se vor distruge plantele şi fructele contaminate, iar celelalte plante şi fructe din lot vor fi tratate sau prelucrate astfel încât să fie distruse toate exemplarele de păduche din San Jose care ar putea fi prezente.

(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul loturilor de fructe proaspete slab contaminate.

Art. 8. - Unităţile fitosanitare revocă măsurile luate în vederea combaterii sau prevenirii răspândirii acestui dăunător numai dacă se constată că păduchele din San Jose nu mai este prezent.

Art. 9. - Este interzisă deţinerea exemplarelor vii de păduche din San Jose.

Art. 10. - (1) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia Naţională Fitosanitară, poate autoriza derogări:

a)  de la măsurile prevăzute la art. 4, 5, art. 7 alin. (1) şi ale art. 9, pentru scopuri ştiinţifice şi fitosanitare, testări şi activităţi de selecţie;

b)  de la prevederile art. 5 lit. b) şi ale art. 7 alin. (1), pentru prelucrarea imediată a fructelor proaspete contaminate;

c)  de la prevederile art. 5 lit. b) şi ale art. 7 alin. (1), pentru circulaţia fructelor proaspete contaminate în zona contaminată.

(2) Derogările prevăzute la alin. (1) sunt acordate numai atunci când prin controale adecvate se garantează că nu este prejudiciată combaterea păduchelui din San Jose şi nu există riscul răspândirii acestui dăunător.

Art. 11. - Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia Naţională Fitosanitară, poate stabili atunci când este necesar măsuri suplimentare sau mai severe pentru combaterea şi prevenirea răspândirii acestui dăunător.

Art. 12. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 13. - La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului agriculturii şi alimentaţiei nr. 81/2000 privind măsurile pentru combaterea şi prevenirea răspândirii păduchelui din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus), publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 371 din 10 august 2000.

Art. 14. - Prezentul ordin transpune prevederile Directivei Consiliului 91/2006/CE din 7 noiembrie 2006 privind controlul păduchelui din San Jose.

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,

Decebal Traian Remes


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 378/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 378 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 378/2007
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu