Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 3409 din 18 decembrie 2009

pentru aprobarea Normelor metodologice privind situatiile financiare ce se întocmesc de autoritatile si institutiile publice care se reorganizeaza potrivit prevederilor Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 908 din 23 decembrie 2009



Având în vedere dispoziţiile art. 3 şi 5 din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional,

în baza prevederilor art. 4 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată,

în temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare,

ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Normele metodologice privind situaţiile financiare ce se întocmesc de autorităţile şi instituţiile publice care se reorganizează potrivit prevederilor Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Direcţia generală de metodologie contabilă instituţii publice va lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Art. 3. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul finanţelor publice,

Gheorghe Gherghina,

secretar de stat

ANEXA

NORME   METODOLOGICE

privind situaţiile financiare ce se întocmesc de autorităţile şi instituţiile publice care se reorganizează potrivit prevederilor Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional

CAPITOLUL I

Intocmirea bilanţului de închidere şi a celorlalte componente ale situaţiilor financiare

1.  Instituţiile publice au obligaţia să efectueze inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii deţinute, în cazul fuziunii sau al încetării activităţii, potrivit prevederilor Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.861/2009, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 704 din 20 octombrie 2009.

2.  (1) Autorităţile şi instituţiile publice care se reorganizează prin modalităţile prevăzute la art. 3 lit. a)-d) şi f) din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional şi care predau structuri sau activităţi au obligaţia să întocmească bilanţul contabil de închidere la data predării/preluării, cu datele privind „Soldul la începutul anului" (coloana 1) şi „Soldul la data predării/preluării" (coloana 2). Pe baza datelor înscrise în coloana 2 şi a protocoalelor de predare-primire se scad din evidenţa contabilă drepturile şi obligaţiile structurii sau activităţii predate, inclusiv bunurile mobile şi imobile aflate în administrarea sau, după caz, în proprietatea acestora, astfel:

892 „Bilanţ de închidere"

=

%

Conturi de activ

si

%

Conturi de pasiv

=

892 „Bilanţ de închidere"

(2) Soldurile conturilor în afara bilanţului se predau, de asemenea, prin protocoalele de predare-primire.

3. (1) Autorităţile şi instituţiile publice care preiau structuri sau activităţi, precum şi instituţiile publice persoane juridice nou-constituite prin modalităţile prevăzute la art. 3 lit. a)-d) şi f) din Legea nr. 329/2009 înregistrează în evidenţa contabilă drepturile şi obligaţiile instituţiei, structurii sau activităţii preluate, inclusiv bunurile mobile şi imobile aflate în administrare sau, după caz, în proprietatea acestora, pe baza datelor înscrise în coloana 2 din bilanţul contabil de închidere întocmit la data predării/preluării şi a protocoalelor de predare-primire, astfel:

%

Conturi de activ

=

891 „Bilanţ de deschidere"

şi

891 „Bilanţ de deschidere"

=

%

Conturi de pasiv

(2) Soldurile conturilor în afara bilanţului se înregistrează pe baza protocoalelor de predare-primire.

4. Datele din coloana 1 „Soldul la începutul anului" se raportează în bilanţul autorităţilor sau instituţiilor publice care au preluat structuri sau activităţi, precum şi în bilanţul instituţiilor publice persoane juridice nou-constituite.

5.  Bilanţul contabil de închidere va fi însoţit de balanţa de verificare sintetică, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie şi celelalte anexe ce se întocmesc la sfârşitul exerciţiului financiar.

6.  Autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din bugetul de stat, din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, integral din veniturile proprii, ai căror conducători aveau calitatea de ordonatori principali de credite până la intrarea în vigoare a Legii nr. 329/2009, indiferent de modalitatea de reorganizare, cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 3 lit. e) din aceeaşi lege, pentru perioada până la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind înfiinţarea noii entităţi rezultate din reorganizare, au obligaţia să prezinte ordonatorului de credite în subordinea/structura căruia vor funcţiona după apariţia acestei legi bilanţul contabil de închidere, însoţit de balanţa de verificare sintetică, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie şi celelalte anexe ce se întocmesc la sfârşitul exerciţiului financiar, împreună cu protocolul de predare-primire, până cel mai târziu la data de 31 decembrie 2009.

7.  Autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din bugetul de stat, din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, integral din veniturile proprii, ai căror conducători aveau calitatea de ordonatori secundari şi/sau terţiari de credite până la intrarea în vigoare a Legii nr. 329/2009, indiferent de modalitatea de reorganizare, cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 3 lit. e) din aceeaşi lege, pentru perioada până la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind înfiinţarea noii entităţi rezultate din reorganizare, au obligaţia să prezinte ordonatorului de credite în subordinea căruia au funcţionat până la apariţia acestei legi, dar şi ordonatorului de credite în subordinea/ structura căruia vor funcţiona după apariţia acestei legi, după caz, bilanţul contabil de închidere, însoţit de balanţa de verificare sintetică, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie şi celelalte anexe ce se întocmesc la sfârşitul exerciţiului financiar, împreună cu protocolul de predare-primire, până cel mai târziu la data de 31 decembrie 2009.

CAPITOLUL II

Intocmirea conturilor de execuţie pentru venituri şi cheltuieli

1. Autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din bugetul de stat, din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, integral din veniturile proprii, ai căror conducători aveau calitatea de ordonatori principali de credite până la intrarea în vigoare a Legii nr. 329/2009, indiferent de modalitatea de reorganizare, cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 3 lit. e) din aceeaşi lege, pentru perioada până la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind înfiinţarea noii entităţi rezultate din reorganizare, au obligaţia să prezinte Ministerului Finanţelor Publice - Direcţia generală de metodologie contabilă instituţii publice conturile de execuţie întocmite în structura bugetelor aprobate pentru activitatea finanţată din bugetul de stat, credite externe, credite interne, fonduri externe nerambursabile, instituţii şi activităţi finanţate integral sau parţial din venituri proprii, potrivit pct. 7 din Normele metodologice privind întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare trimestriale ale instituţiilor publice, precum şi a unor raportări financiare lunare în anul 2009, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 629/2009, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi execuţia bugetului pe programe, după caz, până cel mai târziu la data de 31 decembrie 2009.

2. Autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din bugetul de stat, din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, integral din veniturile proprii, ai căror conducători aveau calitatea de ordonatori secundari şi/sau terţiari de credite până la intrarea în vigoare a Legii nr. 329/2009, indiferent de modalitatea de reorganizare, cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 3 lit. e) din aceeaşi lege, pentru perioada până la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind înfiinţarea noii entităţi rezultate din reorganizare, au obligaţia să prezinte ordonatorului de credite în subordinea căruia au funcţionat până la apariţia acestei legi conturile de execuţie întocmite în structura bugetelor aprobate pentru activitatea finanţată din bugetul de stat, credite externe, credite interne, fonduri externe nerambursabile, instituţii şi activităţi finanţate integral sau parţial din venituri proprii, potrivit pct. 7 din Normele metodologice privind întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare trimestriale ale instituţiilor publice, precum şi a unor raportări financiare lunare în anul 2009, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 629/2009, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi execuţia bugetului pe programe, după caz, la termenul stabilit de ordonatorul superior de credite.

3. Autorităţile şi instituţiile publice care şi-au schimbat regimul de finanţare au obligaţia să întocmească conturi de execuţie potrivit surselor de finanţare avute până la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind înfiinţarea noii entităţi rezultate din reorganizare. După această dată, conturile de execuţie se întocmesc conform noilor surse de finanţare.

4.   Autorităţile şi instituţiile publice reorganizate depun situaţiile financiare trimestriale şi anuale la ordonatorul de credite principal/secundar căruia i se subordonează după reorganizare.

5. (1) Intocmirea conturilor de execuţie în structura bugetelor aprobate pentru activitatea finanţată din bugetul de stat, credite externe, credite interne, fonduri externe nerambursabile, instituţii şi activităţi finanţate integral sau parţial din venituri proprii, potrivit pct. 7 din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 629/2009, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi execuţia bugetului pe programe se efectuează pentru perioada până la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind înfiinţarea noii entităţi rezultate din reorganizare, astfel:

a)  coloana 1 „Prevederi iniţiale" din anexa nr. 5 „Contul de execuţie a bugetului instituţiei publice - Venituri" şi coloana 2 „Credite bugetare iniţiale" din anexa nr. 6 „Contul de execuţie a bugetului instituţiei publice - Cheltuieli" şi anexa nr. 7 „Contul de execuţie a bugetului instituţiilor publice - Cheltuieli" se completează cu sumele aprobate prin Legea bugetului de stat nr. 18/2009, cu modificările şi completările ulterioare, sau prin hotărâre a Guvernului, după caz;

b) coloana 2 „Prevederi definitive" din anexa nr. 5 „Contul de execuţie a bugetului instituţiei publice - Venituri" şi coloana 3 „Credite bugetare definitive" din anexa nr. 6 „Contul de execuţie a bugetului instituţiei publice - Cheltuieli" şi anexa nr. 7 „Contul de execuţie a bugetului instituţiilor publice - Cheltuieli" se completează cu sumele aprobate la finele perioadei de raportare;

c) coloana „Angajamente legale" din anexa nr. 6 „Contul de execuţie a bugetului instituţiei publice - Cheltuieli" şi anexa nr. 7 „Contul de execuţie a bugetului instituţiilor publice - Cheltuieli" (încheiate în limita creditelor bugetare şi/sau a creditelor de angajament, după caz) se completează la nivelul plăţilor efectuate până la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind înfiinţarea noii entităţi rezultate din reorganizare.

(2) In acest sens, autorităţile şi instituţiile publice reorganizate urmează să corecteze angajamentele bugetare şi legale până la nivelul bugetului aprobat la data reorganizării şi să angajeze din nou cheltuielile, în limita bugetului aprobat după data reorganizării.

CAPITOLUL III

Intocmirea raportărilor financiare lunare

1. Autorităţile şi instituţiile publice ai căror conducători aveau calitatea de ordonatori principali de credite până la intrarea în vigoare a Legii nr. 329/2009, indiferent de modalitatea de reorganizare, prezintă Ministerului Finanţelor Publice - Direcţia generală de metodologie contabilă instituţii publice, pentru perioada până la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind înfiinţarea noii entităţi rezultate din reorganizare, raportările financiare lunare (conturile de execuţie) întocmite potrivit Normelor metodologice privind întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare trimestriale ale instituţiilor publice, precum şi a unor raportări financiare lunare în anul 2009, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 629/2009, cu modificările şi completările ulterioare, până cel mai târziu la data de 31 decembrie 2009.

2. Autorităţile şi instituţiile publice ai căror conducători aveau calitatea de ordonatori secundari şi/sau terţiari de credite până la intrarea în vigoare a Legii nr. 329/2009, indiferent de modalitatea de reorganizare, prezintă ordonatorului de credite în subordinea căruia au funcţionat, pentru perioada până la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind înfiinţarea noii entităţi rezultate din reorganizare, raportările financiare lunare (conturile de execuţie) întocmite potrivit Normelor metodologice privind întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare trimestriale ale instituţiilor publice, precum şi a unor raportări financiare lunare în anul 2009, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 629/2009, cu modificările şi completările ulterioare, la termenul stabilit de ordonatorul superior de credite.

3. Autorităţile şi instituţiile publice care şi-au schimbat regimul de finanţare au obligaţia să întocmească raportările financiare lunare (conturile de execuţie), potrivit surselor de finanţare avute până la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind înfiinţarea noii entităţi rezultate din reorganizare. După această dată, raportările financiare lunare (conturile de execuţie) se întocmesc pe noile surse de finanţare.

4. Autorităţile şi instituţiile publice ai căror conducători aveau calitatea de ordonatori principali de credite până la intrarea în vigoare a Legii nr. 329/2009, indiferent de modalitatea de reorganizare, au obligaţia să întocmească şi să depună la Ministerul Finanţelor Publice - Direcţia generală de metodologie contabilă instituţii publice raportările financiare lunare pentru luna noiembrie, prevăzute în Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.941/2009 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare trimestriale ale instituţiilor publice, precum şi a unor raportări financiare lunare în anul 2009, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 629/2009, la pct. 22 referitor la raportarea lunară a plăţilor restante (anexa nr. 30) şi la pct. 23 referitor la raportarea lunară a unor indicatori din bilanţ, până cel mai târziu la data de 31 decembrie 2009.

5. Autorităţile şi instituţiile publice ai căror conducători aveau calitatea de ordonatori secundari şi/sau terţiari de credite până la intrarea în vigoare a Legii nr. 329/2009, indiferent de modalitatea de reorganizare, au obligaţia să prezinte ordonatorului de credite în subordinea căruia au funcţionat raportările financiare lunare pentru luna noiembrie, prevăzute în Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.941/2009, la pct. 22 referitor la raportarea lunară a plăţilor restante (anexa nr. 30) şi la pct. 23 referitor la raportarea lunară a unor indicatori din bilanţ, la termenul stabilit de ordonatorul superior de credite.

6.  Raportările financiare lunare întocmite începând cu luna decembrie 2009 de către autorităţile şi instituţiile publice reorganizate se depun la ordonatorul de credite principal/ secundar căruia i se subordonează după reorganizare.

7.   (1) Autorităţile şi instituţiile publice care şi-au schimbat regimul de finanţare urmând a se finanţa integral de la bugetul de stat, pentru lunile noiembrie şi decembrie 2009, întocmesc „Situaţia privind operaţiunile de încasări şi plăţi efectuate de instituţiile finanţate integral sau parţial din venituri proprii, care se reorganizează ca instituţii finanţate integral din bugetul de stat, conform Legii nr. 329/2009", al cărei model este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentele norme metodologice.

(2) Autorităţile şi instituţiile publice transmit această situaţie Ministerului Finanţelor Publice - Direcţia generală de sinteză a politicilor bugetare, în format electronic, însoţită de o adresă de înaintare scanată şi semnată de conducătorul instituţiei publice şi de conducătorul compartimentului financiar-contabil sau de altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, până la data de 11 ianuarie 2010.

CAPITOLUL IV

Inregistrarea în contabilitate

1. Inregistrarea veniturilor obţinute de autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral sau parţial din venituri proprii, care sunt reorganizate ca instituţii publice finanţate integral de la bugetul de stat, şi care se fac venit la bugetul de stat (art. 1 şi 2 din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.156/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice privind virarea la bugetul de stat a veniturilor obţinute de autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral sau parţial din venituri proprii, care s-au reorganizat ca instituţii publice finanţate integral de la bugetul de stat potrivit Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional):

- Inregistrarea obligaţiei de plată către bugetul de stat:

117.10

„Rezultatul reportat - instituţii publice şi activităţi finanţate integral sau parţial din venituri proprii"

=

4481

„Alte datorii faţă de buget"

- Virarea la bugetul de stat a disponibilităţilor reprezentând venituri nronrii:

4481

=

%

Alte datorii faţă de buget"

560

„Disponibil al instituţiilor publice finanţate integral din venituri proprii"

561

„Disponibil al instituţiilor publice finanţate din venituri proprii si subvenţii"

5121

„Disponibil la bănci în lei" etc.

- Virarea subvenţiilor la bugetul de stat:

772

„Venituri din subvenţii"

=

561

„Disponibil al instituţiilor publice finanţate din venituri proprii si subvenţii"

2. Virarea la bugetul de stat a sumelor care au fost gestionate ca venituri proprii de instituţiile publice şi care se încasează în continuare de către acestea în contul de disponibilităţi 50.32 „Disponibil din sume colectate pentru bugetul de stat", deschis pe numele acestor instituţii publice la unităţile Trezoreriei Statului (art. 10 din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.156/2009):

a) In situaţia în care se emit facturi:

- Emiterea facturii:

411

„Clienţi"

=

4481

„Alte datorii fată de buget"

- Inregistrarea sumelor încasate de la clienţi:

5291

„Disponibil din sumele colectate pentru bugetul de stat"

=

411

„Clienţi"

- Virarea sumelor încasate la bugetul de stat:

4481 Alte datorii faţă de buget"

=

5291

„Disponibil din sumele colectate pentru bugetul de stat"

b) In situaţia în care nu se emit facturi:

- Inregistrarea sumelor încasate şi crearea obligaţiei de virare la bugetul de stat:

5291

„Disponibil din sumele colectate pentru bugetul de stat"

=

4481

„Alte datorii faţă de buget"

- Virarea sumelor încasate la bugetul de stat:

4481

„Alte datorii faţă de buget"

=

5291

„Disponibil din sumele colectate pentru bugetul de stat"

3. Transferarea de către unităţile Trezoreriei Statului în contul de venituri al bugetului de stat 20.36.01.17 „Venituri ale bugetului de stat - Venituri din sume virate eronat în conturile de disponibilităţi ale instituţiilor publice reorganizate" a sumelor virate eronat în conturile de disponibilităţi ale instituţiilor publice reorganizate până la 31 decembrie 2009 [art. 8 alin. (3) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.156/2009]:

a) In situaţia în care au fost emise facturi:

- Crearea obligaţiei de virare a sumelor la buget:

117.10

„Rezultatul reportat - instituţii publice şi activităţi finanţate integral sa parţial din venituri proprii"

=

4481

„Alte datorii faţă de buget"

- Stingerea datoriei faţă de buget şi a creanţei, pe baza extrasului de cont eliberat de unităţile Trezoreriei Statului:

4481

„Alte datorii faţă de buget"

=

411

„Clienţi"

b) In situaţia în care nu au fost emise facturi:

- Crearea obligaţiei de virare a sumelor la buget:

117.10

„Rezultatul reportat - instituţii publice şi activităţi finanţate integral sau parţial din venituri proprii"

=

4481

„Alte datorii faţă de buget"

- Stingerea datoriei faţă de buget şi a creanţei, pe baza extrasului de cont eliberat de unităţile Trezoreriei Statului:

4481

„Alte datorii faţă de buget"

=

117.10

„Rezultatul reportat - instituţii publice şi activităţi finanţate integral sau parţial din venituri proprii"

4. Incepând cu data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind înfiinţarea noii entităţi rezultate din reorganizare, autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii sau din venituri proprii şi subvenţii, care s-au reorganizat ca instituţii publice finanţate integral de la bugetul de stat, utilizează contul 7701 „Finanţarea de la bugetul de stat" pentru evidenţierea plăţilor efectuate din bugetul de stat în locul conturilor: 560 „Disponibil al instituţiilor publice finanţate integral din venituri proprii" şi 561 „Disponibil al instituţiilor publice finanţate din venituri proprii şi subvenţii".

CAPITOLUL V

Dispoziţii finale

1. Autorităţile şi instituţiile publice care s-au reorganizat şi nu se regăsesc în niciuna dintre situaţiile prevăzute în prezentele norme metodologice urmează să se adreseze Ministerului Finanţelor Publice - Direcţia generală de metodologie contabilă instituţii publice pentru precizări suplimentare.

ANEXĂ  la normele metodologice

SITUAŢIA

privind operaţiunile de încasări şi plăţi efectuate de instituţiile finanţate integral sau parţial din venituri proprii, care se reorganizează ca instituţii finanţate integral din bugetul de stat, conform Legii nr. 329/2009

Explicaţii

Cod rând

Noiembrie 2009

Decembrie 2009

Sume virate la bugetul de stat din conturile de disponibilităţi, conform art. 1 şi 2 din Normele metodologice privind virarea la bugetul de stat a veniturilor obţinute de autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral sau parţial din venituri proprii, care s-au reorganizat ca instituţii publice finanţate integral de la bugetul de stat potrivit Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.156/2009 - total, din care:

01

- din sold la 31 decembrie 2008 reportat în 2009

02

Sume virate la bugetul de stat din venituri proprii conform art. 7 alin. (1) din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional

03

Plăţi efectuate din bugetul instituţiei care preia finanţarea conform prevederilor Legii nr. 329/2009

04

Conducătorul instituţiei,

.................................................................................

Conducătorul compartimentului financiar-contabilitate,

.................................................................................


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 3409/2009

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 3409 din 2009
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 3409/2009
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu