E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 3292 din 19 februarie 1998

privind completarea catedrelor cu alte discipline decat specializarea dobandita prin studii

ACT EMIS DE: MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 164 din 27 aprilie 1998


SmartCity3


    Ministrul educatiei nationale,
    in baza prevederilor Legii invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile ulterioare, si ale Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 690/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei Nationale, cu modificarile ulterioare,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Metodologia nr. 27.032 din 18 februarie 1998 cu privire la completarea catedrelor cu alte discipline decat specializarea dobandita prin studii, cuprinsa in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Directia generala a invatamantului preuniversitar si inspectoratele scolare judetene, respectiv al municipiului Bucuresti, vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

                      Ministrul educatiei nationale,
                             Andrei Marga

    ANEXA 1

                         METODOLOGIA Nr. 27.032
                         din 18 februarie 1998
privind completarea catedrelor cu alte discipline decat specializarea dobandita prin studii

    In conformitate cu prevederile art. 44 din Legea nr. 128/1997, norma didactica cuprinde orele prevazute in planul de invatamant la disciplinele corespunzatoare specializarii/specializarilor inscrise pe diploma de licenta sau de absolvire.
    Prin exceptie, in norma didactica se pot include si orele de la disciplinele stabilite prin prezenta metodologie, aprobata de Ministerul Educatiei Nationale, fara diminuarea salariului.
    In acest context, catedrele se pot completa cu discipline care se regasesc in foaia matricola anexata la diploma de studii (de licenta sau de absolvire), iar studiul lor a fost finalizat cu nota.
    Completarea normei se face in invatamantul gimnazial, pentru situatiile in care cadrul didactic respectiv are asigurata cel putin 1/2 norma in specialitate si numai pentru cazurile in care nu exista posibilitatea completarii cu ore de specialitate la nivelul aceleiasi localitati, de regula la unitati de invatamant apropiate.
    Completarea normei se face numai dupa incadrarea tuturor titularilor din localitatea respectiva, in conformitate cu specializarea fiecaruia. Completarea se poate face in aceeasi unitate de invatamant sau in alta echivalenta.
    In invatamantul gimnazial din mediul rural, unde norma didactica nu se poate constitui conform prevederilor art. 43 si 44 din Legea nr. 128/1997, aceasta poate fi diminuata, pentru personalul didactic titular, la 16 ore/saptamana, fiind constituita din ore la specializarea sau specializarile de baza si din alte ore, corespunzator prezentei metodologii, fara diminuarea salariului [art. 45 alin. (2) din Legea nr. 128/1997].
    Prezenta metodologie se aplica si celorlalte niveluri ale invatamantului preuniversitar, dupa cum urmeaza:
    - in cazul disciplinelor socioumaniste (filosofie, logica, psihologie, sociologie, economie, etica, estetica, cultura civica);
    - in cazul disciplinelor pentru care invatamantul superior nu asigura specializarea inscrisa pe diploma de studii (de exemplu, astronomia) si al acelora pentru care nu se pot constitui catedre la nivelul localitatii, datorita numarului mic de ore prevazut in planul de invatamant (de exemplu: limba latina, geologia etc.);
    - in cazul informaticii, care poate completa catedra profesorilor de matematica, in conditiile art. 44 din Legea nr. 128/1997.
    Potrivit prevederilor art. 7 din Legea nr. 128/1997, informatica poate fi predata si de absolventi ai unei institutii de invatamant superior, care fac dovada finalizarii unui curs postuniversitar de specializare in aceasta disciplina, recunoscut de Ministerul Educatiei Nationale, si care indeplinesc conditiile cerute de art. 68 din Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata.
    Cadrele didactice care isi completeaza norma cu alte discipline vor participa in timpul anului scolar la activitatile metodice organizate de inspectoratele scolare judetene, respectiv al municipiului Bucuresti, pentru aceste discipline.
    Prin intrarea in vigoare a prezentei metodologii orice alte dispozitii contrare isi inceteaza valabilitatea.

                                           SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 3292/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 3292 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Oferta noastră propusă pentru clienți în noul an este un angajament pozitiv și total, așa că colaborarea cu noi vă oferă maximă asigurare de a obține finanțare pentru că avem un rating A+ în finanțare. Frank Loan Services (FLS) de-a lungul anilor a fost apreciat ca una dintre cele mai bune companii online cu o rată a dobânzii mai ieftină. Dacă aveți nevoie de finanțare, nu ezitați să ne contactați prin telefon (713-389-6778) sau prin e-mail: k.frankloans@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1790 2005
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Decretul 388 2019
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu