E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 335/714/318 din 14 mai 2003

pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, etichetarea si marcarea unor produse din cacao si ciocolata destinate consumului uman

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI


SmartCity3

              Nr. 335 din 14 mai 2003
              MINISTERUL SANATATII
              Nr. 714 din 23 iulie 2003
              AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR
              Nr. 318 din 5 septembrie 2003
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 661 din 18 septembrie 2003

    Vazand Referatul de aprobare nr. 125.825 din 10 aprilie 2003, intocmit de Directia generala de implementare, reglementare si de management al resurselor biotehnologice,
    avand in vedere prevederile art. 34 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 57/2002,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, al Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, si al Hotararii Guvernului nr. 755/2003 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor,

    ministrul agriculturii, padurilor, apelor si mediului, ministrul sanatatii si presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor emit urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Normele cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, etichetarea si marcarea unor produse din cacao si ciocolata destinate consumului uman, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, Ministerul Sanatatii si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti si, respectiv, oficiile judetene pentru protectia consumatorilor vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 3
    Prezentul ordin abroga Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor si al ministrului sanatatii si familiei nr. 125/383/2001 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, etichetarea si marcarea unor produse din cacao si ciocolata destinate consumului uman si Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor si al ministrului sanatatii si familiei nr. 278/613/2002 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor si al ministrului sanatatii si familiei nr. 125/383/2001, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 700 din 5 noiembrie 2001 si, respectiv, nr. 692 din 20 septembrie 2002.
    Art. 4
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare in termen de 12 luni de la data publicarii.

                   Ministrul agriculturii,
                   padurilor, apelor si mediului,
                   Ilie Sarbu

                   Ministrul sanatatii,
                   Mircea Beuran

                   Presedintele Autoritatii Nationale
                   pentru Protectia Consumatorilor,
                   Rovana Plumb,
                   secretar de stat

    ANEXA 1

                                  NORME
cu privire la natura, originea, fabricarea, etichetarea si marcarea unor produse din cacao si ciocolata destinate consumului uman

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    In sensul prezentelor norme, produsele din cacao si ciocolata reprezinta produsele destinate consumului uman definite in anexa nr. 1.
    Art. 2
    Produsele mentionate in anexa nr. 1 sunt oferite spre vanzare numai daca sunt in conformitate cu definitiile si cu regulile stabilite in prezentele norme.

    CAP. 2
    Natura, continutul, originea, fabricarea

    Art. 3
    (1) Denumirile enumerate in anexa nr. 1 se aplica numai produselor definite la numarul respectiv si trebuie utilizate in comert pentru descrierea acestora.
    (2) Prevederile alin. (1) nu afecteaza totusi anumite denumiri combinate sub care se vinde produsul, acolo unde acestea se utilizeaza suplimentar, in conformitate cu uzanta comerciala, pentru a indica alte produse care nu pot fi confundate cu cele definite in anexa nr. 1.
    Art. 4
    La fabricarea produselor din ciocolata specificate la lit. A pct. 3, 4, 5, 6, 8 si 9 din anexa nr. 1 pot fi adaugate grasimi vegetale, altele decat untul de cacao, asa cum sunt definite si enumerate in anexa nr. 2. Procentul adaugat de grasimi vegetale este de maximum 5% din produsul finit, dupa scaderea din masa totala a celorlalte ingrediente folosite in conformitate cu anexa nr. 1 lit. B, fara a reduce continutul minim de unt de cacao si continutul total de substanta uscata de cacao.

    CAP. 3
    Etichetarea si marcarea

    Art. 5
    Actele normative in vigoare privind etichetarea alimentelor se aplica produselor definite in anexa nr. 1, produse ce sunt destinate in forma neschimbata consumatorului final, cu urmatoarele mentiuni suplimentare, care sa fie vizibile, lizibile si inteligibile:
    a) denumirea produselor in cazul produselor definite la lit. A din anexa nr. 1; in cazul produselor definite la lit. A pct. 3, 4, 5, 6, 7 si 10 din anexa nr. 1, care sunt comercializate asortate, denumirile sub care se vand produsele pot fi inlocuite prin "ciocolata asortata" sau "ciocolata asortata umpluta" ori alte asemenea denumiri. In acest caz poate fi o singura lista a ingredientelor pentru toate produsele asortate;
    b) pentru produsele specificate la lit. A pct. 2c), 2d), 3, 4, 5, 8 si 9 din anexa nr. 1 eticheta trebuie sa contina o indicatie referitoare la continutul total de cacao in substanta uscata, prin declaratia "substanta uscata de cacao ...% minimum";
    c) pentru produsele specificate la lit. A pct. 2b) si 2d) (a doua parte a frazei) din anexa nr. 1, se indica continutul de unt de cacao;
    d) pentru produsele din ciocolata specificate in art. 4, care contin grasimi vegetale, altele decat untul de cacao, pe eticheta se mentioneaza utilizarea acestor grasimi, prin declaratia "contine si alte grasimi vegetale pe langa untul de cacao". Aceasta declaratie trebuie sa fie in acelasi camp vizual cu lista de ingrediente, clar separata de aceasta lista, scrisa cu litere de aceeasi marime si grosime ca si denumirea sub care se vinde produsul, alaturata; denumirea sub care se vinde produsul poate aparea si in alta parte fara a incalca aceasta cerinta.
    Art. 6
    Denumirile sub care se vand produsele "ciocolata", "ciocolata cu lapte" si ciocolata "cuvertura", specificate in anexa nr. 1, pot fi completate cu mentiuni sau calificative referitoare la criteriile de calitate care prevad ca produsul contine:
    a) in cazul ciocolatei, minimum 43% substanta uscata totala de cacao, inclusiv minimum 26% unt de cacao;
    b) in cazul ciocolatei cu lapte, minimum 30% substanta uscata totala de cacao si minimum 18% substanta uscata din lapte obtinuta prin deshidratarea partiala sau totala a laptelui integral, partial ori complet degresat, din frisca sau frisca partial ori total deshidratata, unt sau grasime din lapte, care include minimum 4,5% grasime din lapte;
    c) in cazul ciocolatei "cuvertura", minimum 16% substanta uscata de cacao degresata.

    CAP. 4
    Dispozitii finale

    Art. 7
    Prezentele norme sunt compatibile cu reglementarile comunitare in domeniu si sunt armonizate cu prevederile Directivei Consiliului 2000/36.
    Art. 8
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentele norme.

    ANEXA 1
    la norme

    A. DENUMIRI COMERCIALE, DEFINITII SI CARACTERISTICI
    In sensul prezentelor norme, se aplica urmatoarele denumiri sub care se vand produsele:
    1. Unt de cacao - grasimea obtinuta din boabele de cacao sau parti din acestea si care prezinta continut de substanta nesaponificabila, determinata cu ajutorul eterului de petrol, de maximum 0,5%, cu exceptia untului de cacao de presa, unde acest continut este de maximum 0,35%, iar continutul de acizi grasi liberi este de maximum 1,75% (exprimat in acid oleic).
    2. a) Cacao pudra, cacao - produsul obtinut din transformarea boabelor de cacao care au fost curatate, decojite si prajite in pudra si care contine minimum 20% unt de cacao, raportat la continutul de substanta uscata, si maximum 9% umiditate.
    b) Cacao cu continut redus de grasime - pudra de cacao care contine maximum 20% unt de cacao, raportat la continutul de substanta uscata.
    c) Ciocolata pudra - produsul care consta dintr-un amestec de cacao si zaharuri, amestec ce contine minimum 32% pudra de cacao.
    d) Ciocolata de baut, cacao indulcita, pudra de cacao indulcita - produsul care consta dintr-un amestec de cacao pudra si zaharuri, care contine minimum 25% pudra de cacao; aceste denumiri trebuie insotite de sintagma "continut redus de grasime" in cazul in care produsul este cu continut redus de grasime, asa cum este definit la lit. b).
    3. Ciocolata - produsul obtinut din produse de cacao si zaharuri care, sub rezerva lit. b), contine minimum 35% substanta uscata totala de cacao si care include minimum 18% unt de cacao si minimum 14% substanta uscata de cacao fara grasime.
    a) Aceasta denumire, acolo unde este insotita de cuvantul "fidea" sau "fulgi", defineste produsul sub forma de fidea sau fulgi, care trebuie sa contina minimum 32% substanta uscata totala de cacao, care include minimum 12% unt de cacao si minimum 14% substanta uscata de cacao fara grasime.
    b) Cand aceasta denumire este insotita de cuvantul "cuvertura", produsul trebuie sa contina minimum 35% substanta uscata totala de cacao, care include minimum 31% unt de cacao si minimum 2,5% substanta uscata de cacao fara grasime.
    c) Atunci cand aceasta denumire este insotita de cuvantul "gianduja" (sau unul dintre derivatele cuvantului "gianduja"), produsul trebuie obtinut in primul rand din ciocolata cu un continut total minim de substanta uscata de cacao de 32%, inclusiv un continut minim de substanta uscata de cacao fara grasime de 8%, si, in al doilea rand, din alune fin macinate in cantitati in care 100 g de produs sa contina minimum 20 g si maximum 40 g de alune.
    Se pot adauga lapte sau/si substanta uscata din lapte obtinuta prin deshidratarea laptelui in asemenea proportie incat produsul finit sa contina maximum 5% substanta uscata din lapte, precum si migdale, alune sau alte varietati similare, intregi sau sparte, in cantitati care impreuna cu alunele macinate nu depasesc 60% din masa totala a produsului.
    4. Ciocolata cu lapte - produsul obtinut din produse din cacao, zaharuri si lapte sau derivati de lapte, care sub rezerva prevederilor pct. 1 lit. b), prezinta urmatoarele caracteristici: minimum 25% substanta uscata totala de cacao, minimum 14% substanta uscata din lapte, obtinuta prin deshidratarea partiala sau totala a laptelui integral, partial ori complet degresat, din frisca sau din frisca partial ori total deshidratata, unt sau grasime din lapte, minimum 2,5% substanta uscata de cacao fara grasime, minimum 3,5% grasime din lapte si minimum 25% grasime totala (unt de cacao si grasime din lapte).
    a) Aceasta denumire, atunci cand este insotita de cuvantul "fidea" sau "fulgi", defineste produsul prezentat sub forma de fidea sau fulgi, care trebuie sa contina minimum 20% substanta uscata totala de cacao, minimum 12% substanta uscata din lapte, obtinuta prin deshidratarea partiala sau totala a laptelui integral, partial ori complet degresat, din frisca sau din frisca partial ori total deshidratata, unt sau grasime din lapte si minimum 12% grasime totala (unt de cacao si grasime din lapte).
    b) Cand aceasta denumire este insotita de cuvantul "cuvertura", produsul trebuie sa contina minimum 31% grasimi totale (unt de cacao si grasime din lapte).
    c) Atunci cand aceasta denumire este insotita de cuvantul "gianduja" (sau unul dintre derivatele cuvantului "gianduja") ciocolata cu lapte si alune, produsul trebuie sa fie obtinut in primul rand din ciocolata cu lapte cu un continut minim de 10% substanta uscata din lapte, obtinuta prin deshidratarea partiala sau totala a laptelui integral, partial ori complet degresat, din frisca sau frisca partial ori total deshidratata, unt sau grasimi din lapte si, in al doilea rand, din alune fin macinate in asemenea cantitati incat 100 g de produs sa contina minimum 15 g si maximum 40 g de alune. Migdalele, alunele si alte varietati similare se pot adauga, intregi sau maruntite, in cantitati care impreuna cu alunele macinate sa nu depaseasca 60% din masa totala a produsului.
    d) Daca in denumirea produsului cuvantul "lapte" este inlocuit de cuvantul "frisca" sau "lapte degresat", produsul trebuie sa aiba un continut de grasime din lapte de minimum 5,5%, respectiv maximum 1% .
    5. Ciocolata cu lapte cu continut ridicat de lapte - produsul obtinut din produse de cacao, zaharuri si lapte sau derivate din lapte si care contine: minimum 20% substanta uscata totala de cacao, minimum 20% substanta uscata din lapte, obtinuta prin deshidratarea partiala sau totala a laptelui integral, partial ori complet degresat, din frisca sau din frisca partial ori total deshidratata, unt sau grasime din lapte, minimum 2,5% substanta uscata de cacao fara grasime, minimum 5% grasime din lapte si minimum 25% grasimi totale (unt de cacao si grasime din lapte).
    6. Ciocolata alba - produsul obtinut din unt de cacao, lapte sau derivate din lapte si zaharuri, care contine minimum 20% unt de cacao si minimum 14% substanta uscata din lapte, obtinuta prin deshidratarea partiala sau totala a laptelui integral, partial ori complet degresat, din frisca sau frisca partial sau total deshidratata, unt ori grasime din lapte, din care minimum 3,5% este grasime din lapte.
    7. Ciocolata umpluta, ciocolata cu umplutura de ..., ciocolata cu interior din ... - produsul umplut a carui parte exterioara consta din unul dintre produsele definite la pct. 3, 4, 5 si 6, cu exceptia produselor al caror interior consta din produse de panificatie, patiserie, biscuiti sau inghetata. Proportia de invelis de ciocolata al produselor cu aceasta denumire trebuie sa fie de minimum 25% din masa produsului.
    8. Ciocolata a la taza - produsul obtinut din produse de cacao, zaharuri si faina sau amidon de grau, orez ori porumb, care contine minimum 30% substanta uscata totala de cacao, care include minimum 18% unt de cacao si minimum 14% substanta uscata de cacao fara grasime si maximum 8% faina sau amidon.
    9. Ciocolata obisnuita a la taza - produsul obtinut din produse din cacao, zaharuri si faina sau amidon din grau, orez ori porumb, care contine minimum 30% substanta uscata de cacao, care include minimum 18% unt de cacao si minimum 12% substanta uscata de cacao fara grasime si maximum 18% faina sau amidon.
    10. Bomboana de ciocolata sau pralina - produsul de dimensiunea unei singure imbucaturi, care consta din ciocolata umpluta sau o singura ciocolata sau o combinatie de diferite tipuri de ciocolata definite la pct. 3, 4, 5 sau 6 si alte ingrediente, astfel incat sa reprezinte minimum 25% din masa totala a produsului.

    B. INGREDIENTE OPTIONALE AUTORIZATE. ADAUGAREA DE INGREDIENTE
    1. Fara a incalca prevederile art. 4 din norme si ale lit. B pct. 2, ingredientele pot fi adaugate produselor de ciocolata definite la lit. A pct. 3, 4, 5, 6, 8 si 9, dar este interzisa adaugarea de grasimi animale si a derivatelor lor care nu rezulta exclusiv din lapte si de faina, amidon granule sau pudra, care sunt permise numai la produsele definite la lit. A pct. 8 si 9. Cantitatea acestor ingrediente adaugate nu poate depasi 40% din masa totala a produsului finit.
    2. La produsele definite la lit. A pct. 2, 3, 4, 5, 6, 8 si 9 se pot adauga numai acele arome care nu imita gustul ciocolatei sau al grasimii din lapte.

    C. CALCULAREA PROCENTELOR
    1. Continutul minim al produselor mentionate la lit. A pct. 3, 4, 5, 6, 8 si 9 se calculeaza dupa scaderea masei ingredientelor mentionate la lit. B, iar pentru produsele mentionate la lit. A pct. 7 si 10 continutul minim se calculeaza dupa scaderea masei ingredientelor, precum si a masei umpluturii.
    2. Continuturile de ciocolata ale produselor definite la lit. A pct. 7 si 10 se calculeaza in functie de masa totala a produsului finit, inclusiv umplutura.

    D. ZAHARURI
    Zaharurile mentionate in prezentele norme nu sunt limitate numai la acele zaharuri cuprinse in Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor, ministrului sanatatii si familiei si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor nr. 269/453/81/2003 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, etichetarea si marcarea unor zaharuri destinate consumului uman, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 419 din 16 iunie 2003.

    ANEXA 2
    la norme

                            GRASIMI VEGETALE
    1. Grasimile vegetale mentionate la art. 4 al cap. II din norme sunt individuale sau in amestec, echivalente ale untului de cacao, si trebuie sa respecte urmatoarele criterii:
    a) sunt grasimi vegetale nonlaurice, bogate in trigliceride de tipul: palmitic- oleic- palmitic, palmitic- oleic- stearic, stearic- oleicstearic;
    b) sunt miscibile in orice proportie cu untul de cacao si sunt compatibile cu proprietatile fizice ale acestuia (punct de topire si temperatura de cristalizare, viteza de topire pentru faza de temperare);
    c) sunt obtinute numai prin procesul de rafinare si/sau fractionare, care exclud modificarile enzimatice ale structurii trigliceridelor.
    2. In conformitate cu criteriile de mai sus, urmatoarele grasimi vegetale, obtinute din plantele ale caror nume stiintifice sunt enumerate mai jos, se pot folosi:
    - illipe, grasime de Borneo sau Tengkawang, obtinuta din Shorea spp.;
    - ulei de palmier obtinut din Elaeis guineensis; Elaeis olifera;
    - Sal obtinuta din Shorea robusta;
    - Shea obtinuta din Butyrospermum parkii;
    - Kokum gurgi obtinuta din Garcinia indica;
      samburi de Mango obtinuti din Mangifera indica.
    Se poate folosi si uleiul de cocos pentru producerea ciocolatei utilizate la fabricarea inghetatei si a altor produse similare.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 318/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 318 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    GET YOUR EX LOVER BACK NOW OR GET YOUR BROKEN RELATIONSHIP, MARRIAGE RESTORED. I’m just upset that I have been in pain and crying for so long and many times. Thank you dromokpo@gmail.com I wished I would have found you earlier, you would have saved me from a lot of pain for the past five years my ex lover left me for another woman in just 2 days i contacted you Dr Omokpo you brought my broken relationship back I spent a small fortune enough to take my dream trip to South Carolina but what’s the point in taking a dream trip without the love of my life. Dr Omokpo has given me hope and his honesty is a breath of fresh air, I feel so good and heavy happiness in my heart to get my ex lover back. Who I thought he was gone forever. We are married now as I share my testimony with you. If you have broken relationship or broken marriage or you want to get your ex lover back kindly contact: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 1134 2016
    My Dear friends online, My name is Annisa Agung, And I live in Illinois USA, I have to give this miraculous testimony which is so unbelievable until now. I had a problem with my Ex husband 2 years ago, which led to our break up. I was not myself again, I felt so empty inside me, my love and financial situation became worse, until a close friend of mine told me about a spell caster who helped her in the same problem too. His name is Doctor OGEDEGBE. I whatsapp the spell caster and I told him my problem and I did what he asked of me, to cut the long story short. Before I knew what was happening, less than two days ago my husband gave me a call and told me that he was coming back to me. I was so happy to have him back. The most interesting part of the story is that I am pregnant. Thanks to Doctor OGEDEGBE  for saving my marriage and for also saving others' marriage too. Continue your good work, If you are interested to contact the great spell caster email address: dr.ogedegbe6@gmail.com or contact him on whatsapp +2348109374702
ANONIM a comentat Legea 141 2018
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent cu o dobândă relativ scăzută, de până la 3%? Oferim împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor etc. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care vă va schimba viața.
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    I'm Rowe Lyndia from USA, i had a nice family; i was married for 11 years to my husband and all of a sudden, another woman came into the picture, the man that used to love me before started picking quarrels with me he was so abusive that when i try to tell him the truth about how i feel and what he is doing is not right for the family, he gets very angry and hits me with any thing he sees around him. but i still loved him with all my heart despite all he has done to me and i wanted him back at all cost. Then he filed for a divorce, my whole life was tearing apart and I didn't know what to do ...... he moved out of the house and abandoned me and the kids. So a very close friend of mine told me about trying a love spell to get my husband back. She also uses Priest Uduebor love spell to get back her divorce husband and told me they are very much happy with their relationship. So she introduced me to the spell caster, at first i was surprised and scared so i decided to give it a try reluctantly.......although i didn't believe in all those things, then when he did the special spells, i was so surprised, after four days my husband came back and was pleading for my forgiveness, he had realized his mistakes, i just couldn't believe it, anyway we are back together now and we are now one big happy family we use to be. I want to tell everyone who is looking for any solution to his or her problem, I advise you to kindly consult this spell caster, he is real, he is powerful and whatever the spell caster tells is what will happen, because all that the spell caster told me came to pass. You can kindly contact him on: his For an immediate response please contact me by. Email ifagbemileke236@gmail.com WhatsApp number (+2349030638317). He also cures all kinds of sickness and such as 1 LOVE SPELL 2 WIN EX BACK 3 FRUIT OF THE WOMB 4 PROMOTION SPELL 5 PROTECTION SPELL 6 BUSINESS SPELL 7 GOOD JOB SPELL 8 HIV AIDS 9 LOTTERY SPELL and COURT CASE SPELL. 10 CANCER 11 STROKE 12 Erectile Dysfunction
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, my name is Elisa Keily I am so overwhelmed with joy all thanks to Dr Raypower spell. my husband left me for another woman few years back and I was very devastated cause I never did anything wrong to him, I was left with my two kid and a job that pays little.i was almost giving up until I saw a testimony online about Dr Raypower and I decided to contact him.i explained my problem to him and he assured me I'll see a positive result after 24hurs, surprisingly my husband came back the day after the spell begging me to forgive him and promised to never leave. My husband has been back for 6 months now and we've never had any issues, am glad I didn't doubt Dr Raypower cause he sure can solve any problems with fast relief you can also contact him for help now Email: Urgentspellcast@gmail.com or Urgentspellcast@yahoo.com Website: https://urgentspellcast.wordpress.com/  WhatsApp: +14243308109
ANONIM a comentat OUG 96 2021
     I want to use this opportunity to thank Dr Ilekhojie who help me to win a large sum. I have been playing the lottery for the past 5 years now and i have never won. Ever since then i have not been able to win and i was so upset and i needed help to win the lottery. so i decided to go online and search for help, there i saw so many good testimony about this man called Great Dr Ilekhojie of how he have cast lucky spell lotto for people to win the lottery. I contacted him also and tell him i want to win a lottery, he cast a spell for me which i use and i play and won a large amount in dollars. I am so grateful to this man. Just in-case you also need him to help you win, you can contact him through his email: gethelp05@gmail.com and send him a direct message on +2348147400259
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, I want to let the whole world know how Dr. Wale has restored my broken relationship with Wayne. We have been together for 3 years and he told me that he doesn’t love me like he used to. Things have not been good for about 4 months and he ended this about 2 weeks ago. I was miserable and just didn't want to go on anymore. I did text him right after this but he didn’t even respond to me. One day I was searching for a way to get him back on the Internet when I saw a post of a lady testifying of how a love spell caster called Dr. Wale helped her to get back her ex, I was so desperate to get mine back so I messaged him and explained my situation to him and he instructed me to do somethings which I did and 24 hours later my boyfriend Wayne came back kneeling and begging for my forgiveness and I forgive him and our relationship was back to normal again, if your Ex broke up with you or you have any problem then you problem has come to an end because Dr. Wale can solve all marriage and relationship problems. If you need his urgent help WhatsApp/Text him: +1(978) 406-9575 or Email: everlastingspellcast@gmail.com or view his website: https://everlastingspellcaster.website2.me/contact
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 158 2004
     Ai nevoie de împrumut ?? Oferim împrumuturi cu 3%, oferim împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumut de afaceri, împrumut privat, împrumuturi auto, împrumuturi hoteliere, împrumut studențesc, împrumut personal Împrumuturi de refinanțare a locuințelor, pentru mai multe detalii Email: (tinvestor53@gmail.com) WhatsApp “: + 16892107004
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 318/2003
Ordin 613 2002
privind modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor si al ministrului sanatatii si familiei nr. 125/383/2001 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, etichetarea si marcarea unor produse din cacao si ciocolata destinate consumului uman
Ordin 278 2002
privind modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor si al ministrului sanatatii si familiei nr. 125/383/2001 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, etichetarea si marcarea unor produse din cacao si ciocolata destinate consumului uman
OUG 97 2001
privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor
Ordin 383 2001
pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, etichetarea si marcarea unor produse din cacao si ciocolata destinate consumului uman
Ordin 125 2001
pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, etichetarea si marcarea unor produse din cacao si ciocolata destinate consumului uman
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu