Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 3 din 20 iunie 2001

pentru punerea in aplicare a Instructiunilor nr. 1/2001 de modificare a Instructiunilor nr. 4/1997 privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a fi aleasa administrator al unei societati de investitii financiare

ACT EMIS DE: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 366 din 31 mai 2002


SmartCity3


    In conformitate cu prevederile art. 13 si ale art. 14 alin. 3 din Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare si bursele de valori,
    potrivit art. 7 alin. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/1997 privind masurile pentru evidenta actionarilor, organizarea si desfasurarea primei adunari generale a actionarilor la societatile comerciale privatizabile prin Legea nr. 55/1995, aprobata si modificata prin Legea nr. 87/1997,
    vicepresedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Instructiunile nr. 1/2001 de modificare a Instructiunilor nr. 4/1997 privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a putea fi aleasa administrator al unei societati de investitii financiare si se dispune publicarea acestora in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    Art. 2
    Instructiunile mentionate la art. 1 intra in vigoare la data publicarii lor in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    Art. 3
    Departamentul autorizare reglementare si Secretariatul general vor aduce la indeplinire prezentul ordin.

          Vicepresedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare,
                prof. univ. dr. Gabriela Victoria Anghelache

                       INSTRUCTIUNILE Nr. 1/2001
de modificare a Instructiunilor nr. 4/1997 privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a putea fi aleasa administrator al unei societati de investitii financiare

    Art. 1
    Membrii consiliului de administratie al unei societati de investitii financiare vor fi persoane fizice cu cetatenie romana.
    Art. 2
    Numarul membrilor va fi de minimum 5 si intotdeauna impar.
    Art. 3
    Conditiile care trebuie indeplinite de o persoana pentru a putea fi aleasa in consiliul de administratie al unei societati de investitii financiare sunt urmatoarele:
    a) studii superioare;
    b) experienta de minimum 5 ani in domeniile juridic, financiar sau al afacerilor;
    c) sa nu fi fost condamnata pentru fapte prevazute de legea penala;
    d) sa aiba o buna reputatie;
    e) sa nu fi fost sanctionata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare sau de Banca Nationala a Romaniei cu interdictia de a lucra in sectorul financiar-bancar;
    f) in cazul in care este membru si in consiliul de administratie al unei societati comerciale ale carei valori mobiliare fac parte din portofoliul respectivei societati de investitii financiare trebuie sa se abtina de la vot atunci cand apare ca persoana implicata atat in calitate de administrator al societatii de investitii financiare, cat si in calitate de administrator al societatii comerciale respective;
    g) sa nu faca parte din consiliul de administratie al societatii de administrare a societatii de investitii financiare sau din consiliul de administratie al societatii de depozitare a activelor societatii de investitii financiare; sa nu detina, direct sau impreuna cu sotul/sotia, rudele pana la gradul al treilea sau afinii pana la gradul al doilea, mai mult de 5% din capitalul social al societatii de depozitare sau al societatii de administrare;
    h) sa nu detina, direct sau impreuna cu sotul/sotia, rudele pana la gradul al treilea sau afinii pana la gradul al doilea, o pozitie semnificativa la respectiva societate de investitii financiare.
    Art. 4
    Conditiile prevazute la art. 3 trebuie mentinute pe toata durata mandatului membrilor consiliului de administratie.
    Art. 5
    Oricare dintre membrii consiliului de administratie al unei societati de investitii financiare este obligat sa aduca la cunostinta Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare aparitia unei situatii de incompatibilitate prevazute la art. 3 in care se afla acesta sau ceilalti membri ai consiliului de administratie, in termen de 30 de zile de la aparitia respectivei situatii.
    Art. 6
    Incalcarea prevederilor prezentelor instructiuni atrage invalidarea persoanelor din calitatea de membru al consiliului de administratie al societatii de investitii financiare si interdictia de a mai exercita activitati pe piata de capital pe o perioada cuprinsa intre 6 luni si 3 ani.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 3/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 3 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu