Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

Ordinul Nr.250 din 05.04.2011

privind respectarea obligaţiilor ce revin României în calitate de stat de pavilion
ACT EMIS DE: Ministerul Transporturilor și Infrastructurii
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 254 din 11 aprilie 2011



SmartCity1


Având în vedere prevederile art. 2 din Legea nr. 157/2005 pentru ratificarea Tratatului dintre Regatul Belgiei, Republica Cehă, Regatul Danemarcei, Republica Federală Germania, Republica Estonia, Republica Elenă, Regatul Spaniei, Republica Franceză, Irlanda, Republica Italiană, Republica Cipru, Republica Letonia, Republica Lituania, Marele Ducat al Luxemburgului, Republica Ungară, Republica Malta, Regatul Ţărilor de Jos, Republica Austria, Republica Polonă, Republica Portugheză, Republica Slovenia, Republica Slovacă, Republica Finlanda, Regatul Suediei, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (state membre ale Uniunii Europene) şi Republica Bulgaria şi România privind aderarea Republicii Bulgaria şi a României la Uniunea Europeană, semnat de România la Luxemburg la 25 aprilie 2005,în temeiul prevederilor art. 4 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/1997 privind transportul maritim şi pe căile navigabile interioare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 76/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, cu modificările şi completările ulterioare,ministrul transporturilor şi infrastructurii emite următorul ordin: Capitolul IObiectiv Articolul 1
(1) Obiectivul prezentului ordin este:a)respectarea efectivă şi în mod sistematic de către România a obligaţiilor care îi revin în calitate de stat de pavilion; şi b)îmbunătăţirea siguranţei şi prevenirea poluării de către navele care arborează pavilionul român.
(2) Prevederile prezentului ordin nu aduc atingere actelor legislative comunitare în domeniul maritim, astfel cum sunt enumerate în art. 2 pct. 2 din Regulamentul (CE) nr. 2.099/2002 al Parlamentului European şi al Consiliului din 5 noiembrie 2002 de instituire a unui Comitet pentru siguranţa maritimă şi prevenirea poluării de către nave (COSS) şi de modificare a regulamentelor privind siguranţa maritimă şi prevenirea poluării de către nave, publicat în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene nr. L 324 din 29 noiembrie 2002, şi nici Directivei 1999/63/CE a Consiliului din 21 iunie 1999 privind Acordul de organizare a timpului de lucru al navigatorilor, încheiat între Asociaţia Proprietarilor de Nave din Comunitatea Europeană (ECSA) şi Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Transporturi din Uniunea Europeană (FST), publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene nr. L 167 din 2 iulie 1999.
Capitolul IIDefiniţii Articolul 2În înţelesul prezentului ordin, termenii utilizaţi se definesc după cum urmează: a)administraţie:

(i) Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, autoritatea de stat în domeniul transportului maritim, denumit în continuare MTI, care îşi exercită acest rol prin Direcţia generală infrastructură şi transport naval, denumită în continuare DGITN;
(ii) Autoritatea Navală Română, autoritatea centrală de specialitate din subordinea MTI, în domeniul siguranţei navigaţiei şi al securităţii navelor, căreia i se deleagă competenţele pentru respectarea obligaţiilor ce revin României în calitate de stat de pavilion, denumită în continuare ANR;

b)audit OMI - un audit desfăşurat în conformitate cu prevederile Rezoluţiei A.974(24), adoptată de Adunarea Organizaţiei Maritime Internaţionale (OMI) la 1 decembrie 2005; c)certificate - certificatele statutare emise în conformitate cu convenţiile OMI relevante la care România este parte; d)navă - o navă sau o ambarcaţiune care arborează pavilionul român, care intră sub incidenţa convenţiilor OMI relevante, la care România este parte şi pentru care este cerut un certificat; e)organizaţie recunoscută - o organizaţie recunoscută în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 391/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 aprilie 2009 privind normele şi standardele comune pentru organizaţiile cu rol de inspecţie şi control al navelor, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 131 din 28 mai 2009. Capitolul IIICondiţii de autorizare pentru operarea unei nave după acordarea dreptului de a arbora pavilionul român Articolul 3
(1) Înainte de a permite operarea unei nave căreia i-a fost acordat dreptul de a arbora pavilionul român, ANR ia măsurile pe care le consideră adecvate pentru a se asigura că nava în cauză respectă normele şi reglementările internaţionale aplicabile în special prin:a)verificarea, prin toate mijloacele rezonabile, a înregistrărilor în materie de siguranţă ale navei; b)consultarea, dacă este cazul, cu administraţia statului de pavilion precedent pentru a stabili dacă deficienţele sau aspectele legate de siguranţă nesoluţionate, identificate de aceasta din urmă, au rămas nerezolvate.
(2) În situaţia în care administraţia unui alt stat de pavilion solicită informaţii privind o navă care arbora anterior pavilionul român, ANR va trimite cu promptitudine informaţii detaliate privind deficienţele nerezolvate, precum şi alte informaţii relevante legate de siguranţă.
Capitolul IVReţinerea unei nave care arborează pavilionul român Articolul 4
(1) În situaţia în care administraţia este informată că o navă care arborează pavilionul român a fost reţinută de controlul statului portului - PSC, aceasta ia măsurile corespunzătoare pentru ca nava respectivă să respecte convenţiile OMI relevante.
(2) În termen de 30 de zile de la data publicării prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, Partea I, ANR va emite proceduri operaţionale în aplicarea prevederilor alin. (1).
Capitolul VMăsuri de însoţire Articolul 5ANR trebuie să păstreze şi să folosească cel puţin următoarele informaţii privind navele care arborează pavilionul român, într-un mod uşor accesibil: a)informaţii despre navă (denumirea, numărul OMI etc.); b)datele de efectuare a inspecţiilor, inclusiv a inspecţiilor suplimentare şi complementare, dacă au fost efectuate, precum şi a auditurilor; c)identitatea organizaţiilor recunoscute implicate în certificarea şi clasificarea navei; d)identitatea autorităţii competente care a inspectat nava în conformitate cu dispoziţiile privind controlul statului portului şi datele inspecţiilor; e)rezultatul inspecţiilor controlului statului portului (deficienţe: da sau nu; reţineri: da sau nu); f)informaţii privind accidentele maritime; g)identitatea navelor care au încetat să arboreze pavilionul român în decursul ultimelor 12 luni. Capitolul VIProcedura de audit a statului de pavilion Articolul 6
(1) MTI ia măsurile necesare pentru realizarea unui audit OMI cel puţin o dată la 7 ani.
(2) Auditul prevăzut la alin. (1) se realizează după primirea unui răspuns pozitiv din partea OMI, iar rezultatele auditului pot fi publicate de către administraţie pe site-ul propriu, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale relevante privind confidenţialitatea.
(3) Prevederile prevăzute la alin. (1) îşi vor înceta aplicabilitatea la 17 iunie 2017 sau la o dată anterioară, astfel cum va fi stabilită de către Comisia Europeană, în cazul în care va deveni obligatoriu un sistem de audit OMI al statelor membre ale Uniunii Europene.
Capitolul VIISistemul de gestionare a calităţii şi de evaluare internă Articolul 7
(1) Până la 17 iunie 2012, ANR dezvoltă, pune în aplicare şi menţine un sistem de management al calităţii pentru domeniile operaţionale care fac parte din activităţile relevante pentru statul de pavilion. Un astfel de sistem de management al calităţii trebuie să fie certificat în conformitate cu standardele internaţionale aplicabile în materie de calitate.
(2) În situaţia în care România figurează pe lista neagră sau figurează timp de 2 ani consecutivi pe lista gri, publicată în cel mai recent raport anual al Memorandumului de înţelegere de la Paris privind controlul statului portului, la care România a aderat prin Legea nr. 113/2008 pentru aderarea României la Memorandumul de înţelegere de la Paris privind controlul statului portului, adoptat la Paris la 26 ianuarie 1982, cu amendamentele ulterioare, DGITN va trimite Comisiei Europene un raport privind performanţele administraţiei în calitate de stat de pavilion, în termen de 4 luni de la publicarea raportului anual respectiv. Raportul va identifica şi va analiza principalele motive ale neconformităţilor care au dus la reţinerile şi la deficienţele care au determinat includerea pe lista neagră sau pe lista gri.
Capitolul VIIIDispoziţii finale Articolul 8
(1) După publicarea prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, Partea I, DGITN va informa Comisia Europeană asupra datei la care prezentul ordin intră în vigoare.
(2) DGITN va comunica Comisiei Europene textele principalelor dispoziţii de drept intern adoptate în domeniul reglementat de Directiva 2009/21/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 23 aprilie 2009 privind respectarea obligaţiilor statelor de pavilion.
Articolul 9DGITN şi ANR vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin. Articolul 10Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării sale. * Prezentul ordin transpune Directiva 2009/21/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 23 aprilie 2009 privind respectarea obligaţiilor statelor de pavilion, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 131 din 28 mai 2009. Ministrul transporturilor şi infrastructurii, Anca Daniela Boagiu



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 250/2011

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 250 din 2011
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 250/2011
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu