E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 2335 din 14 august 2006

pentru aprobarea Regulamentului privind concursul de selectie a proiectelor cinematografice in vederea acordarii de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, productie si distribuire de filme

ACT EMIS DE: MINISTERUL CULTURII SI CULTELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 742 din 31 august 2006



In temeiul prevederilor art. 73 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 328/2006,

având în vedere prevederile art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 78/2005 privind oganizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi Cultelor, cu modificările şi completările ulterioare,

ministrul culturii şi cultelor emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Regulamentul privind concursul de selecţie a proiectelor cinematografice în vederea acordării de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, producţie şi distribuire de filme, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Centrul Naţional al Cinematografiei va asigura punerea în aplicare a prezentului ordin.

Art. 3. - La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă orice dispoziţie contrară.

Art. 4. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul culturii şi cultelor,

Adrian Iorgulescu

ANEXĂ

REGULAMENT

privind concursul de selecţie a proiectelor cinematografice în vederea acordării de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, producţie şi distribuire de filme

CAPITOLUL I

Dispoziţii generale

Art. 1. - In temeiul prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificări şi completări prin  Legea nr. 328/2006, şi ale prezentului regulament, Centrul Naţional al Cinematografiei acordă din Fondul cinematografic credite directe şi sprijin financiar nerambursabil pentru finanţarea unor activităţi din domeniul cinematografiei.

Art. 2.  -  (1)  Potrivit execuţiei bugetului anual de venituri şi cheltuieli al Fondului cinematografic, Consiliul de administraţie al Centrului Naţional al Cinematografiei, denumit în continuare Consiliu, va stabili, până la data de 31 martie a fiecărui an, bugetul alocat pentru fiecare sesiune de concurs, precum şi bugetul prevăzut pentru acordarea sprijinului financiar în vederea finanţării tuturor categoriilor de activităţi din domeniul cinematografiei, în conformitate cu prevederile legii.

(2) Cuantumul de acordare a creditului direct şi a sprijinului financiar nerambursabil se stabileşte de Consiliu, în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi ale prezentului regulament, şi în funcţie de resursele financiare anuale existente în cadrul Fondului cinematografic.

Art. 3. - Nu pot participa la concursurile de selecţie şi la sesiunile de finanţare persoanele fizice şi juridice autorizate care nu au respectat prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 328/2006, precum şi obligaţiile stabilite prin contractele aflate în derulare cu Centrul Naţional al Cinematografiei.

CAPITOLUL II

Selecţia proiectelor cinematografice pentru acordarea creditului direct

SECŢIUNEA I

Prevederi generale

Art. 4. - Creditul direct se acordă, în condiţiile legii şi ale prezentului regulament, pentru:

a)  producţia filmelor de lung şi scurt metraj de ficţiune, documentare şi de animaţie româneşti sau cu participare românească;

b)   dezvoltarea proiectelor cinematografice pentru realizarea filmelor de lung metraj de ficţiune, documentare şi de animaţie româneşti sau cu participare românească.

Art. 5. - (1) Sesiunile de selecţie a proiectelor cinematografice, pentru acordarea creditului direct, se organizează de două ori pe an şi se desfăşoară potrivit dispoziţiilor legale şi ale prezentului regulament.

(2) Sesiunile de selecţie se anunţă prin mijloacele de informare în masă, prin publicarea în cel puţin 3 ziare cu acoperire naţională şi pe site-ul Centrului Naţional al Cinematografiei, precum şi prin afişare la sediul Centrului Naţional al Cinematografiei, cu cel puţin 30 de zile înainte de data limită de depunere a dosarelor de concurs.

Art. 6. - Pot solicita credit direct pentru producţie şi dezvoltare persoanele fizice şi juridice autorizate care au câştigat o sesiune de selecţie şi îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a)  sunt înscrise în Registrul cinematografiei;

b)  au un capital social de minimum 20.000 lei, în cazul persoanelor juridice, respectiv prezintă o scrisoare de garanţie bancară, în echivalent sumă, emisă în favoarea Centrului Naţional al Cinematografiei, în cazul persoanelor fizice;

c)   au obţinut, în condiţiile legii, acordul scris al autorului/autorilor scenariului pentru realizarea filmului, precum şi dreptul de exploatare a filmului produs;

d)   prezintă dosarul proiectului, întocmit în conformitate cu prevederile prezentului regulament;

e)   fac dovada, inclusiv prin declaraţie dată pe propria răspundere, sub sancţiunea legii penale, că nu au datorii la bugetul de stat sau la bugetele locale, la bugetul asigurărilor sociale de stat, precum şi la Fondul cinematografic, cu excepţia ratelor scadente la contractele încheiate cu Centrul Naţional al Cinematografiei.

Art. 7. - Creditul direct se acordă, în exclusivitate, proiectelor cinematografice care au fost declarate câştigătoare ale concursurilor de selecţie organizate de Centrul Naţional al Cinematografiei, conform hotărârii finale emise în acest sens de comisiile de selecţie şi de Consiliu, şi care îndeplinesc condiţiile prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare şi ale prezentului regulament.

Art. 8. - Creditul direct se acordă în baza contractului de creditare, încheiat între Centrul Naţional al Cinematografiei, în calitate de creditor, şi producătorul filmului, în calitate de beneficiar.

Art. 9. - La data anunţării publice a primei sesiuni anuale de concurs, Centrul Naţional al Cinematografiei va comunica lista festivalurilor cinematografice acreditate oficial de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film (F.I.A.P.F.), precizând festivalurile ce sunt incluse în categoria „A", pentru a fi luate în consideraţie în condiţiile legii şi ale prezentului regulament.

Art. 10. - (1) La data anunţării publice a concursului, directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei numeşte secretariatul tehnic al concursului, alcătuit din 3 persoane, funcţionari publici din cadrul Centrului Naţional al Cinematografiei.

(2)   Secretariatul tehnic al concursului are obligaţia ca, în baza dispoziţiilor legale şi ale prevederilor prezentului regulament, să asigure verificarea şi înscrierea la concurs a dosarelor de proiecte care întrunesc condiţiile de eligibilitate, să ţină evidenţa lucrărilor şi a documentelor legate de organizarea şi desfăşurarea concursului şi să pună la dispoziţia comisiei de selecţie, la termenele prevăzute, toate documentele: dosarele scenariilor de filme, sub formă securizată, şi dosarele cu proiecte cinematografice.

(3)   Secretariatul tehnic al concursului va primi şi va înregistra numai proiectele care cuprind documentele prevăzute de prezentul regulament.

(4)  Secretariatul tehnic al concursului are obligaţia de a analiza conformitatea şi realitatea documentelor din dosarele de concurs depuse la Centrul Naţional al Cinematografiei şi de a transmite comisiei de selecţie a proiectelor dosarele de scenariu, în termen de două zile de la data limită de depunere a dosarelor de concurs.

(5)  In situaţia în care secretariatul tehnic al concursului constată faptul că unele proiecte depuse nu cuprind toate documentele prevăzute de prezentul regulament ori că datele şi informaţiile cuprinse în aceste documente nu corespund realităţii, propune directorului general al Centrului Naţional al Cinematografiei respingerea proiectelor respective. Directorul general se pronunţă prin decizie motivată.

Art. 11. - (1) La data anunţării publice a concursului, Centrul Naţional al Cinematografiei va comunica valoarea totală a fondurilor alocate pentru respectiva sesiune de concurs.  Din totalul fondurilor stabilite pentru fiecare sesiune de concurs se va aloca un cuantum minim de 15% pentru filmele de lung metraj de ficţiune de debut, minimum 5% pentru filme de scurt metraj de ficţiune, precum şi 15% pentru filmele documentare şi de animaţie. Totodată, Centrul Naţional al Cinematografiei va comunica si suma maximă alocată pentru dezvoltarea proiectelor de film.

(2) Inainte de fiecare sesiune de concurs, Centrul Naţional al Cinematografiei va comunica, de asemenea, şi cuantumul maxim care se poate aloca unui producător, persoană fizică sau juridică autorizată ca atare. Cuantumul maxim ce se poate aloca unui producător se referă exclusiv la creditul direct pentru producţie.

Art. 12. - Sesiunile de selecţie sunt organizate pentru proiecte cinematografice şi cuprind două etape: selecţia scenariilor şi selecţia proiectelor cinematografice.

Art. 13. - (1) In vederea înscrierii la sesiunea de selecţie a proiectelor cinematografice, persoanele juridice şi fizice autorizate ca atare vor întocmi cererea de înscriere, atât pentru producţia de filme, cât şi pentru dezvoltarea de proiect, conform anexei nr. 1 la prezentul regulament.

(2) Cererile de înscriere la concurs, însoţite de documentele precizate la art. 6, se depun şi se înregistrează la secretariatul tehnic.

Art. 14. - (1) In etapa de finanţare, Consiliul analizează dosarele proiectelor cinematografice în ordinea descrescătoare a punctajelor finale stabilite prin hotărâre a comisiilor de selecţie a proiectelor cinematografice.

(2)   Procentul de finanţare alocat fiecărui proiect se acordă în conformitate cu ierarhizarea proiectelor cinematografice selecţionate de comisiile prevăzute de prezentul regulament, în ordinea descrescătoare a punctajului acordat, până la epuizarea sumelor prevăzute pentru sesiunea şi secţiunea respective de concurs.

(3)   Consiliul decide valoarea creditului direct ce se acordă în funcţie de ierarhia stabilită, precum şi de conformitatea şi realitatea datelor cuprinse în documente privind:

a)   bugetul de producţie sau de dezvoltare de proiect, după caz;

b)   planul de finanţare;

c)   planul de producţie pe etape: pregătire, filmare, montaj-sonorizare;

d)   modul de derulare a contractelor anterior încheiate între Centrul Naţional al Cinematografiei şi producătorul proiectului cinematografic, dacă este cazul.

(4)   Pentru fiecare proiect analizat se întocmeşte un raport de acordare a creditului financiar, care se semnează de membrii Consiliului.

(5)   Activitatea Consiliului de acordare a cuantumului financiar va înceta odată cu epuizarea sumelor prevăzute a fi utilizate în cadrul sesiunii respective de concurs, sub formă de credite directe.

Art. 15. - (1) Comisiile de selecţie şi Consiliul se vor întruni, în termen de maximum două zile de la încheierea etapei de finanţare, pentru adoptarea unei hotărâri finale cu privire la rezultatele concursului de selecţie a proiectelor cinematografice şi de acordare a creditelor directe.

(2)   Proiectele care au obţinut credite directe sunt declarate câştigătoare ale concursului.

(3)   Rezultatele concursului, inclusiv valoarea creditului direct alocat fiecărui proiect câştigător, vor fi făcute publice prin afişare la sediul Centrului Naţional al Cinematografiei, pe site-ul acestuia, precum şi într-un ziar cu acoperire naţională, în termen de 5 zile de la redactarea hotărârii finale a comisiei de selecţie şi a Consiliului.

(4) Producătorii filmelor care beneficiază de credit direct pot utiliza minimum 20% din bugetul filmului pentru cheltuieli de producţie pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene sau semnatare ale Acordului Central European pentru Comerţ Liber.

Art. 16. - (1) Centrul Naţional al Cinematografiei este obligat să comunice în scris câştigătorilor concursului de selecţie, în termen de 7 zile calendaristice de la încheierea etapei de finanţare, hotărârea Consiliului şi a comisiilor de selecţie.

(2) Hotărârea Consiliului şi a comisiilor de selecţie se anunţă prin mijloace de informare în masă, prin publicarea într-un ziar cu acoperire naţională şi pe site-ul Centrului Naţional al Cinematografiei, precum şi prin afişare la sediul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Art. 17. - (1) Nerespectarea procedurilor prevăzute de lege şi de prezentul regulament privind acordarea creditului direct pentru producţie şi dezvoltare de proiect poate fi contestată în termen de 30 de zile de la anunţarea rezultatelor sesiunii de concurs, la Ministerul Culturii şi Cultelor.

(2)   Ministrul culturii şi cultelor va numi, prin ordin, o comisie de soluţionare a contestaţiilor, formată din 5 membri.

(3)   Comisia de soluţionare a contestaţiilor se pronunţă în termen de 30 de zile de la data înregistrării contestaţiilor.

(4)   Hotărârile comisiei de soluţionare a contestaţiilor se comunică solicitanţilor în termen de 3 zile de la soluţionare.

(5)  Hotărârile comisiei de soluţionare a contestaţiilor pot fi atacate la Curtea de Apel Bucureşti în 30 de zile de la comunicare.

(6)    Decizia Curţii de Apel Bucureşti, emisă în soluţionarea acestor contestaţii, este definitivă şi irevocabilă.

Art. 18. - Taxa de participare la concurs, pentru fiecare proiect cinematografic, se stabileşte anual, prin decizie a directorului general al Centrului Naţional al Cinematografiei.

SECŢIUNEA a II-a

Comisiile de selecţie a proiectelor cinematografice

Art. 19. - (1) Selecţia proiectelor cinematografice se face separat, pentru fiecare secţiune de concurs, de către:

a)   o comisie de selecţie a proiectelor cinematografice pentru producţia şi dezvoltarea de proiecte, formată din 5 membri, la secţiunea filmelor de ficţiune de lung şi scurt metraj;

b)   o comisie de selecţie a proiectelor cinematografice pentru producţia şi dezvoltarea de proiecte, formată din 3 membri, la secţiunea filmelor documentare şi de animaţie.

(2)   Comisia de selecţie pentru secţiunea filmelor de ficţiune de lung şi scurt metraj este sprijinită de o comisie ajutătoare de lectori fără drept de vot.

(3)   Nominalizarea membrilor comisiei de lectori se face de către membrii comisiei de selecţie şi se aprobă prin decizie a directorului general al Centrului Naţional al Cinematografiei.

(4)   Comisia de lectori analizează scenariile filmelor de ficţiune şi întocmeşte referate de specialitate, pe care le pune la dispoziţia membrilor comisiei de selecţie.

(5)   Activitatea comisiei de lectori este o activitate ajutătoare destinată exclusiv membrilor respectivei comisii de selecţie. Intreaga responsabilitate privind selecţia şi evaluarea proiectelor revine exclusiv membrilor comisiei de selecţie.

Art. 20. - (1) Componenţa comisiilor de selecţie a proiectelor cinematografice se stabileşte, până la data limită de depunere a dosarelor de concurs, prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, după consultarea uniunilor şi asociaţiilor din domeniul cinematografiei.

(2)   Componenţa comisiilor poate include şi persoane care nu fac parte din uniunile sau asociaţiile din domeniul cinematografiei, cum ar fi: exploatanţi de cinematografe, scriitori, actori sau specialişti din domeniul audiovizualului.

(3)  Membrii comisiilor de selecţie sunt desemnaţi pentru fiecare sesiune de concurs.

(4)   Persoanele propuse pentru comisiile de selecţie şi pentru comisia de lectori, membrii familiilor acestora sau rudele lor de gradul I nu pot participa, în nici o calitate, la realizarea unui proiect cinematografic înscris în sesiunea respectivă de concurs.

(5)  Pentru activitatea desfăşurată în cadrul comisiilor, pe perioada sesiunii de concurs, membrii acestora, inclusiv membrii comisiei de lectori, vor fi remuneraţi, pe bază de contracte, din bugetul Fondului cinematografic, într-un cuantum stabilit de Consiliu.

Art. 21. - Comisiile de selecţie vor primi, prin grija secretariatului tehnic, următoarele documente, la termenele precizate, pe bază de proces-verbal de predare-primire, după cum urmează:

Documentul

Termen de predare

1. Regulamentul de concurs

Prima sesiune de lucru a comisiei

2. Dosarele de scenariu, conform art. 25 alin. (2) şi (3) şi art. 27

Prima sesiune de lucru a comisiei

3. Formularele-tip pentru fişele de evaluare şi notare a scenariilor, conform anexelor nr. 9a)-9f) la prezentul regulament

Prima sesiune de lucru a comisiei

4. Plicurile sigilate conform art. 28 alin. (5) şi (6)

La finalizarea evaluării scenariilor şi după semnarea de către toţi membrii a clasamentului întocmit

5. Dosarele de proiect aferente scenariilor selecţionate de comisie, întocmite conform art. 27 şi art. 38 alin. (5)

După întocmirea clasamentului şi deschiderea plicurilor

Art. 22. - (1) In prima sesiune de lucru, membrii comisiei de selecţie şi ai comisiei de lectori semnează declaraţia de confidenţialitate, prevăzută în anexa nr. 2 la prezentul regulament.

(2)    Directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei va stabili, împreună cu membrii comisiilor de selecţie, data până la care aceştia vor finaliza analiza şi selecţia proiectelor cinematografice, în conformitate cu prevederile legii şi ale prezentului regulament.

(3)  In acest scop, secretariatul tehnic al concursului va preda comisiilor de selecţie, pe bază de proces-verbal, dosarele de scenariu, sub formă securizată, însoţite de formularele-tip pentru fişele de evaluare şi de notare a acestora, conform prezentului regulament.

Art. 23. - Promovarea scenariilor în etapa a doua de concurs se va face cu stricta respectare a spiritului legii şi a prezentului regulament.

SECŢIUNEA a III-a

Intocmirea dosarelor de concurs

Art. 24. - In vederea participării la concursul de proiecte cinematografice, documentaţia şi formularele necesare vor fi puse la dispoziţia solicitanţilor de secretariatul tehnic al concursului, precum şi prin publicarea pe site-ul www.cncinema.ro.

Art. 25. - (1) Producătorii de filme, participanţi la concursul de proiecte cinematografice, vor întocmi în acest scop, potrivit prevederilor legii şi ale prezentului regulament, dosarul de scenariu de film şi dosarul de proiect.

(2)   Dosarele se vor depune la secretariatul tehnic al concursului.

(3)   Dosarele de scenariu de film se depun sub formă securizată, fără să conţină numele scenaristului, regizorului, producătorului sau alt indiciu care ar face posibilă identificarea acestora.

Art. 26. - Dosarul de scenariu va conţine următoarele documente:

1.  pentru filme de lung metraj de ficţiune:

a)  scenariul de film, întocmit în format standard conform anexei nr. 4 la prezentul regulament, cu un număr de minimum 75 de pagini scrise;

b)  rezumatul scenariului, maximum 5 pagini scrise;

c)  concepţia regizorală, cu motivaţia regizorală, aprecierea stilului şi a laturii vizuale a filmului, maximum 3 pagini scrise;

2.  pentru filme documentare şi de animaţie:

a)  scenariul de film, întocmit în format standard conform anexei nr. 4;

b)  concepţia regizorală, cu motivaţia regizorală, aprecierea stilului şi a laturii vizuale a filmului, maximum 3 pagini scrise;

c)  pentru filmele documentare, orice informaţii care sunt relevante pentru susţinerea temei, lista persoanelor care urmează a fi intervievate sau lista materialelor de arhivă, după caz;

d)  pentru filmele de animaţie, orice informaţii care sunt relevante   pentru   susţinerea   scenariului, schiţe ale personajelor, descrierea personajelor, schiţa de ambianţă plastică, dacă este cazul;

3.  pentru filme de scurt metraj de ficţiune:

a)  scenariul de film, întocmit în format standard conform anexei nr. 4, cu un număr de maximum 60 de pagini scrise;

b)  rezumatul scenariului, maximum 3 pagini scrise;

c)    concepţia regizorală, cu motivaţia regizorală, aprecierea stilului şi a laturii vizuale a filmului, maximum 3 pagini scrise;

4.   pentru dezvoltarea de proiecte, filme de lung metraj de ficţiune, documentare şi de animaţie:

a)   subiectul şi un rezumat al scenariului de maximum 20 de pagini, cu indicarea materialului literar care a stat la baza acestuia, dacă este cazul, şi cu prezentarea operei literare după care se propune adaptarea;

b)  scenariul de film propus pentru dezvoltare, în faza în care acesta este elaborat, dacă este cazul, întocmit în format standard conform anexei nr. 4;

c)  decrierea proiectului;

d)   alte informaţii relevante pentru susţinerea necesităţii dezvoltării proiectului.

Art. 27. - Dosarul de proiect se întocmeşte de către persoanele fizice şi juridice autorizate ca atare şi care solicită credit direct şi va cuprinde următoarele documente:

1.   lista cu autorii filmului: regizor, autorul operei originale, dacă este cazul, autorul scenariului, autorul dialogului, dacă este cazul, autorul muzicii special create, dacă este cazul, autorul animaţiei sau alţi autori, după caz;

2.   opţiunea asupra dreptului de exploatare cinematografică a operei originale care a stat la baza scenariului;

3.   contract cu clauză suspensivă între producător şi autorul scenariului, precum şi între producător şi regizor, care să ateste cesiunea exclusivă către producător a drepturilor de realizare şi exploatare a filmului respectiv, cu respectarea Legii nr. 8/1996, cu modificările ulterioare;

4.   curriculum vitae al scenaristului, regizorului şi producătorului persoană juridică şi/sau fizică, autorizată ca atare, precum şi al persoanei fizice desemnate de persoana juridică să aibă calitatea de producător;

5.   devizul de producţie al proiectului, întocmit pe capitole de cheltuieli, conform anexei nr. 3 la prezentul regulament; devizul va conţine costuri care nu pot depăşi următoarele cote maximale:

-   10% - onorariul (profitul) societăţilor producătoare;

-   10% - cheltuielile neprevăzute;

-  5% - onorariul pentru activitatea de regizor, precum şi pentru cesiunea drepturilor provenite din această activitate;

-   4% - onorariul pentru scrierea scenariului, precum şi a dialogurilor şi cesiunea exclusivă privind exploatarea scenariului în cadrul operei cinematografice;

-  4% - remuneraţia producătorului executiv;

-   4% - onorariul plătit pentru muzica special creată. In cazul coproducţiilor cinematografice, cu excepţia

onorariului (profitul) societăţilor producătoare şi a cheltuielilor neprevăzute, la care se aplică procentul contribuţiei financiare a fiecărui coproducător, restul cotelor maximale se aplică la bugetul general şi ele vor fi respectate de către coproducătorul român, dacă aceste cheltuieli îi revin acestuia.

Se acceptă prezentarea devizului şi într-un format standard, de exemplu Movie Magic;

6.   planul de finanţare a proiectului, întocmit conform anexei nr. 5 la prezentul regulament, care trebuie să evidenţieze:

a)   contribuţia proprie la finanţarea unui proiect, care trebuie să fie de minimum 6% din bugetul total al producţiei şi care poate fi constituită din: sume în numerar, servicii sau aport în natură; contribuţiile în numerar vor fi dovedite prin extras de cont bancar ori prin documente contabile atestând cheltuielile efectuate, iar cele în servicii sau în natură, prin documente care să ateste capacitatea tehnică proprie a solicitantului de a le efectua;

b)   contribuţiile coproducătorilor sau cofinanţatorilor, dovedite prin: contracte de cofinanţare ori coproducţie, scrisori ferme de cofinanţare sau coproducţie, din care să rezulte cota de participare la finanţarea proiectului, contracte de prevânzare a filmului sau orice alte surse atrase; în cazul coproducţiilor cinematografice, trebuie să se menţioneze cuantumul participării financiare a partenerului străin, contribuţia proprie de minimum 6% referindu-se la participarea părţii române;

7.   planul de producţie al filmului, cu menţionarea perioadelor calendaristice, pe etape de pregătire şi de filmare, cu specificarea numărului de zile de filmare şi de mixaj-sonorizare, cât şi a datei estimative de finalizare a copiei standard a filmului; planul de producţie se întocmeşte potrivit anexei nr. 6 la prezentul regulament;

8.   declaraţia producătorului, conform anexei nr. 7 la prezentul regulament, în legătură cu:

a)   numărul de spectatori înregistraţi în sălile de cinematograf din ţară, pentru unul dintre filmele produse începând cu anul 1997;

b)  recunoaşterea internaţională pentru unul dintre filmele produse începând cu anul 1997: premii şi/sau selecţii la festivalurile de filme acreditate oficial de către F.I.A.P.F., conform listei comunicate de Centrul Naţional al Cinematografiei;

c)   succesul comercial pentru exploatarea în sălile de cinematograf din străinătate şi difuzarea la posturile de televiziune din ţară şi din străinătate a unuia dintre filmele produse începând cu anul 1997; în declaraţia producătorului se vor menţiona expres documentele în baza cărora a fost completată;

d)   situaţia rambursării creditelor primite de la Fondul cinematografic, dacă este cazul, în funcţie de prevederile legale care au stat la baza încheierii contractelor de creditare începând cu anul 1997 şi până în prezent;

9.   declaraţia regizorului, conform anexei nr. 8 la prezentul regulament, în legătură cu:

a) numărul de spectatori înregistraţi în sălile de cinematograf din ţară, pentru unul dintre filmele realizate în carieră; pentru filmele realizate înainte de 1997 se va ţine cont de pragul de referinţă al anului respectiv, calculat pe baza datelor statistice existente;

b)  recunoaşterea internaţională pentru unul dintre filmele realizate în întreaga carieră: premii şi/sau selecţii la festivalurile de filme acreditate oficial de F.I.A.P.F., conform listei comunicate de Centrul Naţional al Cinematografiei;

c)   succesul comercial pentru exploatarea în sălile de cinematograf din străinătate şi difuzarea la posturile de televiziune din ţară şi din străinătate a unuia dintre filmele realizate începând cu anul 1997; declaraţia regizorului se întocmeşte cu menţionarea expresă a documentelor în baza cărora a fost completată;

10. solicitarea privind alocarea de credite peste limita de 50%, în situaţia filmelor dificile şi de buget redus.

Art. 28. - (1) Dosarul de scenariu de film şi dosarul de proiect se depun şi se înregistrează la secretariatul tehnic al concursului, până la data limită stabilită în acest sens şi comunicată public.

(2)   Dosarul de scenariu de film se va depune în câte 5 (cinci) exemplare, iar dosarul de proiect se va depune în câte 2 (două) exemplare.

(3)   Dosarul de scenariu de film se depune sub formă securizată, fără să conţină numele scenaristului, regizorului, producătorului sau vreun alt indiciu care ar face posibilă identificarea acestora.

(4)   Descoperirea de către comisia de selecţie a unor elemente care ar fi de natură să faciliteze identificarea autorilor unui proiect cinematografic, precum şi comunicarea prin orice mijloace a conţinutului scenariului de film sau a oricăror alte informaţii care ar putea duce la această identificare atrage eliminarea proiectului respectiv din concurs. Comisia de selecţie se pronunţă în acest sens printr-o hotărâre.

(5)   Odată cu dosarul de scenariu se depune un plic sigilat în care sunt trecute titlul proiectului, numele scenaristului, numele regizorului şi denumirea producătorului, persoană fizică şi/sau juridică, autorizate ca atare.

(6)  Prin grija secretariatului tehnic al concursului, fiecare dosar de scenariu de film va primi un număr de la 1 la „n", diferit de numărul de înregistrare oficial, care nu va fi completat în faţa depunătorului. Acelaşi număr va fi trecut şi pe plicul sigilat care conţine datele de identificare a proiectului.

(7)   La terminarea etapei de selecţie a scenariilor de film, secretariatul tehnic al concursului va înmâna comisiei de selecţie plicurile sigilate, depuse odată cu scenariile de film, care vor fi deschise pentru a fi identificaţi autorii proiectului.

(8)   După deschiderea plicurilor şi identificarea autorilor proiectului pentru scenariile de film selecţionate pentru etapa a doua, cea de selecţie a proiectelor, secretariatul tehnic al concursului va trimite comisiei de selecţie dosarele de proiect.

SECŢIUNEA a IV-a

Selecţia scenariilor pentru filmele de ficţiune

Art. 29. - (1) Comisia de selecţie pentru proiectele filmelor de ficţiune de lung şi scurt metraj analizează într-o primă etapă calitatea scenariilor pentru fiecare proiect, care vor fi lecturate şi analizate sub formă securizată, conform prevederilor prezentului regulament.

(2) Aprecierea valorii artistice a scenariilor pentru filmele de ficţiune se face prin acordarea de note de la 1  la 10 pentru fiecare criteriu de selecţie prevăzut în fişa de notare a scenariului, conform anexei nr. 9a) la prezentul regulament, astfel:

1.  subiectul;

2.  dialogul;

3.  construcţia dramaturgică;

4.   potenţialul de interes şi impactul asupra publicului autohton;

5.   potenţialul de reprezentare artistică şi de public pe plan internaţional.

Art. 30. - (1) Nota acordată fiecărui scenariu de către fiecare membru al comisiei va rezulta din efectuarea mediei aritmetice a notelor acordate pentru fiecare criteriu de mai sus.

(2)   Stabilirea notei finale a fiecărui scenariu de către comisia de selecţie se face, conform anexei nr. 9g) la prezentul regulament, prin efectuarea mediei aritmetice a notelor pentru scenariu acordate de către fiecare membru al comisiei, în condiţiile alin. (1).

(3)  In cazul filmelor de ficţiune, de lung şi scurt metraj, la evaluarea finală a scenariilor, fişele de notare ale fiecărui scenariu, completate conform condiţiilor alin. (2), care conţin cea mai mare şi cea mai mică medie, nu se vor lua în considerare la stabilirea notei finale a scenariului.

Art. 31. - (1) La finalul procesului de evaluare a scenariilor, comisia de selecţie, împreună cu directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei, va stabili clasamentul scenariilor în ordinea descrescătoare a notelor obţinute. Clasamentul astfel stabilit se semnează de toţi membrii comisiei de selecţie, precum şi de directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei.

(2) Scenariile care nu au obţinut cel puţin media finală 7 vor fi eliminate din concurs.

SECŢIUNEA a V-a

Selecţia scenariilor pentru filmele documentare şi de animaţie

Art. 32. - (1) Comisia de selecţie pentru proiectele filmelor documentare şi de animaţie analizează într-o primă etapă, pentru fiecare proiect, calitatea scenariilor pentru filmele de animaţie, respectiv de descriere a proiectului pentru filmele documentare.

(2)  Scenariile şi descrierile de proiect vor fi lecturate şi analizate sub formă securizată, conform prevederilor prezentului regulament.

(3)  Aprecierea valorii artistice a scenariului pentru filmele de animaţie se face prin acordarea de note de la 1 la 10 pentru fiecare criteriu de selecţie prevăzut în fişa de notare a scenariului, conform anexei nr. 9b) la prezentul regulament, astfel:

1.  subiectul;

2.  schiţele, desenele personajelor; descrierea lor;

3.  potenţialul de interes şi impactul asupra publicului;

4.  potenţialul de reprezentare pe plan internaţional.

(4)   Aprecierea valorii descrierii proiectelor pentru filme documentare se face prin acordarea de note de la 1 la 10, pentru fiecare criteriu de evaluare prevăzut în fişa de notare, conform anexei nr. 9c) la prezentul regulament, astfel:

1.   originalitatea şi gradul de interes şi de noutate ale temei propuse;

2.   originalitatea tratării temei cinematografice propuse;

3.   potenţialul de interes şi impactul asupra publicului;

4.  potenţialul de reprezentare pe plan internaţional.

Art. 33. - Stabilirea notei scenariului pentru filmele de animaţie sau a descrierii proiectului pentru filmele documentare, precum şi a mediei finale se face în condiţiile procedurale prevăzute la art. 30.

Art. 34. - (1) La finalul procesului de evaluare, comisia de selecţie împreună cu directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei vor stabili clasamentul scenariilor şi al descrierii de proiect, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute. Clasamentul astfel întocmit se semnează de toţi membrii comisiei de selecţie şi de directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei.

(2)   Scenariile sau descrierile de proiect care nu au obţinut cel puţin media finală 7 vor fi eliminate din concurs.

(3)   Clasamentele întocmite conform alin. (1) pot suferi modificări în etapa a doua, cea a selecţiei proiectelor cinematografice.

SECŢIUNEA a Vl-a

Selecţia proiectelor cinematografice pentru filme de ficţiune, documentare şi de animaţie, de lung şi scurt metraj

Art. 35. - (1) In a doua etapă a concursului sunt analizate dosarele de proiecte cinematografice ale căror scenarii au fost selecţionate şi promovate în baza mediilor finale obţinute potrivit prevederilor prezentului regulament.

(2)   In această a doua etapă, secretariatul tehnic al concursului predă membrilor comisiilor de selecţie dosarele de proiecte cinematografice aferente scenariilor selecţionate.

(3)   Membrii comisiilor de selecţie vor întocmi fişe de evaluare, conform anexei nr. 10 la prezentul regulament, pentru fiecare proiect cinematografic promovat în această etapă a concursului, conform următoarelor criterii de evaluare:

a)   calitatea scenariului - care deţine, potrivit notelor acordate şi coeficientului de importanţă stabilit prin prezentul regulament, o pondere de maximum 50% din totalul punctajului acordat; media finală a scenariului se multiplică cu coeficientul de importanţă acordat scenariului, respectiv 5, obţinându-se punctajul total alocat scenariului;

b)   calitatea regizorului - care deţine, potrivit notelor acordate şi coeficientului de importanţă stabilit prin prezentul regulament o pondere de maximum 25% din totalul punctajului acordat; criteriul „calitatea regizorului" se va evalua conform fişei de evaluare prevăzute în anexa nr. 11; în cazul filmelor realizate înainte de anul 1997, se va lua în calcul pragul de referinţă al anului în care a avut loc premiera cinematografică, care va fi calculat pe baza datelor statistice ale anului respectiv;

c)  calitatea producătorului - care deţine, potrivit notelor acordate şi coeficientului de importanţă stabilit prin prezentul regulament, o pondere de maximum 25% din totalul punctajului acordat; criteriul „calitatea producătorului" se va evalua conform fişei de evaluare prevăzute în anexa nr. 12 la prezentul regulament.

(4)   Punctajul maxim care poate fi obţinut de un proiect este de 100 de puncte.

(5)   Punctajul fişei de evaluare a proiectului acordat de membrii comisiei de selecţie este calculat prin însumarea notelor stabilite pentru fiecare criteriu, multiplicat cu coeficientul de importanţă prevăzut la alin. (3).

(6)  Punctajul maxim pentru criteriul „calitatea regizorului" este în concordanţă cu categoria de film regizat anterior şi poate fi de 25 de puncte, iar pentru criteriul „calitatea producătorului" punctajul maxim este în concordanţă cu filmul propus anterior   şi poate fi de 25 de puncte.

Art. 36. - In cazul proiectelor de debut regizoral la categoria filmelor de ficţiune de lung metraj, proiectele vor fi evaluate fiecare în parte, iar criteriul „calitatea regizorului" se va cuantifica conform anexei nr. 11a) la prezentul regulament.

Art. 37. - (1) Proiectele de film selecţionate vor fi clasificate în funcţie de ordinea descrescătoare a punctajului final obţinut, pe liste separate, pentru fiecare dintre următoarele categorii de filme, după cum urmează:

a)   lista proiectelor cinematografice selecţionate pentru filmele de ficţiune de lung metraj;

b)   lista proiectelor cinematografice selecţionate pentru filmele de ficţiune de lung metraj, de debut;

c)   lista proiectelor cinematografice selecţionate pentru filmele de scurt metraj de ficţiune;

d)   lista proiectelor selecţionate pentru filmele documentare şi de animaţie.

(2)   Hotărârile comisiilor de selecţie reprezintă înscrisul care certifică selecţionarea proiectelor pentru faza de finanţare şi se transmit directorului general al Centrului Naţional al Cinematografiei.

(3)   Hotărârile comisiilor de selecţie se semnează de către membrii acestora şi de către directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei.

SECŢIUNEA a VII-a

Selecţia dosarelor pentru dezvoltarea proiectelor de film

Art. 38. - (1) Comisiile de selecţie analizează, în vederea acordării creditului direct pentru dezvoltare, numai proiectele filmelor de lung metraj de ficţiune, documentare şi de animaţie.

(2)   Proiectele vor fi lecturate şi analizate conform prevederilor prezentului regulament.

(3)   Comisiile de selecţie analizează şi notează, potrivit secţiunii de concurs la care a fost depus proiectul, proiectele prezentate, astfel:

a) pentru filmele de ficţiune, aprecierea valorii artistice a proiectului se face prin acordarea de note de la 1 la 10 pentru fiecare criteriu de selecţie prevăzut în fişa de notare, conform anexei nr. 9d) la prezentul regulament, astfel:

-   subiectul sau gradul de interes al operei literare a cărei adaptare se propune;

-   calitatea sinopsisului sau a scenariului în faza în care a fost înaintat la concurs, dacă este cazul;

-   potenţialul de interes şi impactul asupra publicului;

-   potenţialul de reprezentare pe plan internaţional;

b)  pentru filmele documentare, aprecierea valorii artistice a proiectului se face prin acordarea de note de la 1 la 10 pentru fiecare criteriu de selecţie prevăzut în fişa de notare, conform anexei nr. 9e) la prezentul regulament, astfel:

-  calitatea şi originalitatea temei propuse;

-  originalitatea tratării cinematografice a temei propuse;

-  potenţialul de interes şi impactul asupra publicului;

-  potenţialul de reprezentare pe plan internaţional;

c)  pentru filmele de animaţie, aprecierea valorii artistice a proiectului se face prin acordarea de note de la 1 la 10 pentru fiecare criteriu de selecţie prevăzut în fişa de notare, conform anexei nr. 9f) la prezentul regulament, astfel:

1.   subiectul;

2.   calitatea desenelor, a schiţelor şi a prezentării personajelor;

3.   potenţialul de interes şi impactul asupra publicului;

4.   potenţialul de reprezentare artistică şi publică pe plan internaţional.

(4)  Dosarele de proiect vor cuprinde, pe lângă scenariu sau sinopsis, după caz, bugetul de dezvoltare al proiectului, planul de finanţare, descrierea activităţilor preconizate a fi realizate, concepţia regizorală, dacă regizorul a fost nominalizat, şi CV-ul scenaristului.

(5)   Intocmirea dosarelor pentru dezvoltarea proiectelor de film se face potrivit prevederilor art. 26 pct. 4 şi ale art. 27, aplicat în mod corespunzător acestui tip de credit.

(6)  Dosarele de la această categorie, care nu au obţinut cel puţin media finală 7 la criteriul valoare artistică, vor fi eliminate din concurs.

Art. 39. - (1) Dosarele proiectelor de dezvoltare vor fi evaluate separat.

(2)  In etapa a 2-a a concursului, membrii comisiilor de selecţie vor întocmi fişe de evaluare, conform anexei nr. 13 la prezentul regulament, pentru fiecare proiect de dezvoltare promovat în această etapă a concursului, conform următoarelor ponderi de evaluare:

a)  valoarea artistică a proiectului deţine o pondere de 50%;

b)  calitatea producătorului, care deţine, potrivit coeficientului de importanţă stabilit prin prezentul regulament, o pondere de 50% din totalul punctajului acordat; criteriul „calitatea producătorului" se va evalua conform fişei de evaluare prevăzute în anexa nr. 12 la prezentul regulament.

(3)   Punctajul maxim care poate fi obţinut de un proiect de dezvoltare este de 100 de puncte.

(4)  In situaţia în care regizorul este nominalizat şi, ca urmare, la dosar există şi concepţia regizorală, aceasta este inclusă în valoarea artistică a proiectului, dar nu se acordă punctaj pentru criteriul „calitatea regizorului".

(5)  Un producător nu poate primi în aceeaşi sesiune de concurs credit direct pentru dezvoltare de proiect pentru mai mult de două proiecte.

Art. 40. - (1) La finalul procesului de evaluare, comisia de selecţie împreună cu directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei vor stabili clasamentul proiectelor de dezvoltare, în ordinea descrescătoare a punctelor obţinute.  

Clasamentul astfel întocmit    se semnează de către toţi membii comisiei de selecţie şi  de către directorul general  al  Centrului Naţional al Cinematografiei.

(2) Hotărârile comisiilor de selecţie reprezintă înscrisul care certifică selecţionarea proiectelor pentru faza   de finanţare.

SECŢIUNEA a VIII-a

Acordarea creditelor directe pentru producţie

Art. 41. - (1) Pot solicita credite directe pentru producţie persoanele fizice şi persoanele juridice, autorizate ca atare, care au câştigat o sesiune de selecţie şi care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 21 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 328/2006.

(2)   Pot încheia contracte de credite directe, pentru producţia filmelor realizate în sistem de coproducţie, persoanele fizice şi juridice autorizate, care au câştigat o sesiune de selecţie şi care îndeplinesc cumulativ condiţiile prevăzute la alin. (1), precum şi următoarele condiţii:

a)  coproducătorii români au o participare de minimum 10% din bugetul de producţie al filmului, în cazul coproducţiilor multilaterale, şi de minimum 20% din bugetul de producţie al filmului, în cazul coproducţiilor bilaterale, în condiţiile prevăzute de prezentul regulament;

b)   coproducătorii deţin, pe bază de contract de coproducţie, dreptul de coproprietate asupra negativului filmului, corespunzător contribuţiei fiecăruia, şi sunt deţinători ai dreptului de exploatare a filmului pe teritoriul României;

c)   coproducătorii îşi asumă obligaţia ca pe genericul filmului şi în toate materialele publicitare să menţioneze faptul că filmul a fost realizat cu sprijinul financiar al Centrului Naţional al Cinematografiei.

(3)  Coproducţiile care se realizează în baza Convenţiei europene asupra coproducţiilor cinematografice se produc în baza criteriilor şi condiţiilor stabilite pentru această categorie de filme prin Legea nr. 28/2002.

Art. 42. - (1) Creditul direct nu poate depăşi 50% din valoarea totală a bugetului de producţie al proiectului cinematografic.

(2)   In cazul coproducţiilor cu participare românească, procentul prevăzut la alin. (1) se referă la bugetul părţii române.

(3)   Sunt exceptate de la limita de acordare a creditului direct prevăzută la alin. (1) filmele dificile şi de buget redus, definite ca atare prin dispoziţiile legii şi ale prezentului regulament.

Art. 43. - (1) Consiliul nu poate acorda credit direct pentru două proiecte de film de lung metraj, selecţionate în cadrul unei sesiuni de concurs, care urmează să fie realizate de acelaşi regizor. Regizorul poate opta pentru proiectul pe care doreşte să îl realizeze, dintre cele selecţionate. In această situaţie, producătorul celui de-al doilea proiect selecţionat poate înlocui regizorul, cu condiţia ca noul  regizor să aibă cel puţin acelaşi punctaj sau superior, la criteriul calitatea regizorului, caz în care se va realiza o nouă ierarhie.

(2)  Consiliul va decide cuantumul acordat pentru fiecare proiect în funcţie de bugetul alocat fiecărei sesiuni şi de criteriile prevăzute de lege, astfel:

a)   proiectul cel mai bine plasat din cadrul fiecărei categorii va primi creditul solicitat, cu condiţia ca acesta să nu depăşească 50% din bugetul producţiei respective, cu excepţia filmelor dificile şi de buget redus;

b)   faţă de proiectul cel mai bine plasat, în alocarea creditelor pentru proiectele situate pe locurile următoare, din cadrul fiecărei categorii, poate fi stabilit un procent de scădere ce se va aplica în funcţie de situarea acestuia în ierarhia stabilită de comisia de selecţie.

(3)   In analiza economico-financiară în vederea alocării creditelor directe Consiliul poate solicita expertiza financiară a unor experţi independenţi sau specialişti din cadrul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Art. 44. - Acordarea creditelor directe pentru proiectele cinematografice selecţionate care au înregistrat un punctaj egal se face pe baza următoarelor criterii de departajare:

-  nivelul contribuţiei financiare confirmate la momentul înscrierii proiectului în concurs;

-  promovarea coproducţiilor cinematografice.

Art. 45. - (1) Comisiile de selecţie a proiectelor cinematografice şi Consiliul vor analiza proiectele selecţionate şi vor stabili producţiile cinematografice care se încadrează în categoria filmelor dificile şi de buget redus.

(2) In cazul filmelor dificile şi de buget redus, comisiile de selecţie împreună cu Consiliul vor stabili, în conformitate cu prevederile dispoziţiilor legii, cuantumul creditelor directe, care se pot acorda cu depăşirea limitei de 50% din bugetul de producţie al filmelor respective.

Art. 46. - Beneficiarii creditelor, precum şi persoanele desemnate în calitate de producător nu pot solicita noi credite în cazul în care au fost încălcate termenele legale.

Art. 47. - (1) Filmul dificil se caracterizează prin:

-   nivel ridicat de risc creativ;

-   înnoirea limbajului cinematografic prin modalităţi narative şi de exprimare inedite;

-   oferirea unei alternative artistice la cinematograful comercial.

(2) Filmul dificil atinge cel puţin 3 dintre următoarele obiective:

-   sunt filme de interes cultural de mare complexitate şi a căror realizare prezintă un grad sporit de dificultate;

-   implementează noi tehnologii cinematografice într-un stil creativ şi inovator;

-   promovează idei noi şi inventive în forma şi conţinutul filmului finanţat;

-   au şanse minime sau chiar sunt lipsite de posibilitatea unui succes comercial datorită stilului experimental în care sunt realizate;

-   promovează debuturi de lung metraj, scurtmetraje ori filme-pilot sub 10 minute, cu excepţia reclamelor;

-   sprijină dezvoltarea comunităţilor de creaţie şi de realizare a filmelor din cel puţin două ţări (coproducţii).

(3) Filmul de interes cultural de mare complexitate şi a cărui realizare prezintă un grad sporit de dificultate este filmul care îndeplineşte cumulativ cel puţin 3 dintre următoarele condiţii:

1.  film de epocă;

2.  peste 10 locaţii de filmare;

3.  filmarea în exterior a cel puţin 50% din metrajul util al filmului;

4.   filmări speciale, peste 20% din metrajul util al filmului, cu efecte speciale, pirotehnie, filmări aeriene, subacvatice, cascade şi/sau altele de acest gen ori cu efecte speciale realizate în postproducţie;

5.   filmări de noapte, peste 20% din metrajul util al filmului;

6.  filmări cu copii, peste 10% din metrajul util al filmului;

7.   filmări cu animale, peste 10% din metrajul util al filmului;

8.   utilizarea unei distribuţii cu peste 20 de actori în roluri principale şi secundare;

9.  confecţionarea unui număr de peste 20 de costume pentru roluri principale şi secundare;

10.   realizarea unui număr de peste 10 decoruri special amenajate;

11.  sunt realizate în 2D sau 3D, în totalitate ori parţial; în acest caz se consideră condiţie realizată dacă filmul are 50% animaţie în 2D sau 3D;

12.  prezintă evenimente unice, a căror fixare în imagini nu se mai poate repeta niciodată, ele având importanţă de document filmat;

13.   se remarcă prin originalitatea sau ineditul temei propuse;

14.  dezvăluie o viziune originală asupra istoriei şi culturii româneşti sau ale minorităţilor din România.

Art. 48. - (1) Filmele de buget redus se consideră a fi filmele care au bugete considerabil mai mici decât bugetul mediu al unui film din aceeaşi categorie, realizat în anul precedent.

(2)  In categoria filmelor menţionate la alin. (1) se includ proiectele care au un buget cu minimum 50% mai mic decât bugetul mediu al unui film din aceeaşi categorie, realizat în anul precedent.

(3)   Bugetul mediu pentru fiecare categorie, realizat în anul precedent, va fi publicat pe site-ul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Art. 49. - Contractele se încheie numai după verificarea dosarului financiar al proiectului de film de către Consiliu, dosar prin care trebuie să se ateste faptul că finanţarea integrală a proiectului, atât ca sume, cât şi ca termene, este asigurată.

Art. 50. - Creditul direct pentru producţie se acordă astfel:

a)   până la 50% din suma totală stabilită, la începutul perioadei de pregătire;

b)  diferenţa din valoarea rămasă se alocă pe parcursul realizării proiectului, astfel:

-  până la 20%, la solicitarea producătorului ori a producătorului delegat, la jumătatea filmărilor, pe baza rapoartelor de producţie semnate de regizor şi de producător sau de producătorul delegat, după caz;

-  până la 20%, la solicitarea producătorului, la sfârşitul filmărilor, pe baza rapoartelor de producţie şi a procesului-verbal de încheiere a filmărilor, semnate de regizor şi de producător;

- 10%, la solicitarea producătorului, odată cu îndeplinirea următoarelor condiţii cumulative: predarea copiei standard sau a matriţei video; predarea unui audit care să certifice corecta utilizare a creditului acordat, participarea financiară a coproducătorilor/finanţatorilor proiectului, precum şi aportul producătorului şi prezentarea unui contract de distribuire sau a angajamentului de distribuire, în cazul în care distribuirea este efectuată de către producător;

c) în situaţia în care prima tranşă este mai mică de 50%, diferenţa se va repartiza corespunzător la tranşele următoare.

Art. 51. - Directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei poate să suspende sau, după caz, să rezilieze contractele de acordare a creditului financiar, poate solicita restituirea sumelor virate din credit şi poate declanşa procedura executării silite, potrivit legii, în următoarele situaţii:

a)   beneficiarul creditului direct nu prezintă Centrului Naţional al Cinematografiei situaţia cheltuielilor efectuate şi documentele justificative în termen de maximum 15 zile de la data solicitării;

b)   beneficiarul creditului direct nu respectă obligaţiile contractuale asumate faţă de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Art. 52. - (1) Beneficiarul unui credit direct, acordat potrivit dispoziţiilor legii, este obligat să ţină evidenţa contabilă a încasărilor pentru filmul pentru care i s-a acordat creditul, în cont analitic distinct, pe toată durata returnării creditului.

(2) Beneficiarul creditului direct este obligat să pună la dispoziţie Centrului Naţional al Cinematografiei, la cerere, toate documentele contabile solicitate.

Art. 53. - Proiectele cinematografice care au beneficiat de credite directe pentru producţie trebuie să fie prezentate la premieră, potrivit legii, prin proiecţie pe ecrane.

SECŢIUNEA a IX-a

Acordarea creditelor directe pentru dezvoltare de proiect

Art. 54. - (1) Creditul direct pentru dezvoltarea de proiect se acordă exclusiv proiectelor filmelor de lung metraj de ficţiune, documentare sau de animaţie, care au fost declarate câştigătoare ale concursurilor de selecţie pentru această categorie de credit, conform hotărârilor finale emise de comisiile de selecţie şi Consiliu.

(2)  Creditul direct pentru dezvoltare de proiect se poate acorda pentru documentare şi prospecţii, pentru scrierea sau rescrierea scenariului, angajarea de specialişti dramaturgi sau pentru acoperirea altor cheltuieli legate de dezvoltarea proiectului.

(3)   Creditul direct pentru dezvoltare de proiect nu va depăşi pragul minim prevăzut la art. 29 din Legea nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, republicată.

(4) Creditul direct pentru dezvoltare de proiect nu poate depăşi cuantumul de 3% din valoarea creditului mediu de producţie al unui film de ficţiune, documentar sau de animaţie, după caz, realizat în anul precedent.

Art. 55. - Pot solicita credit direct pentru dezvoltare de proiect persoanele fizice sau juridice autorizate ale căror proiecte de dezvoltare au fost declarate câştigătoare ale unei sesiuni de concurs şi îndeplinesc următoarele condiţii:

a)  sunt înscrise în Registrul cinematografiei;

b)  au un capital social de minimum 20.000 lei, în cazul persoanelor juridice, respectiv prezintă o scrisoare de garanţie bancară, în echivalent sumă, emisă în favoarea Centrului Naţional al Cinematografiei, în cazul persoanelor fizice;

c)  prezintă dosarul proiectului întocmit în conformitate cu prevederile prezentului regulament.

Art. 56. - (1) Creditul direct pentru dezvoltare de proiect se acordă în baza contractului de creditare încheiat între Centrul Naţional al Cinematografiei, în calitate de creditor, şi producătorul filmului, în calitate de beneficiar.

(2) Cuantumul creditului direct ce se acordă prin contractul încheiat între Centrul Naţional al Cinematografiei şi producătorul filmului este stabilit de Consiliu în etapa de finanţare a concursului de selecţie a proiectelor cinematografice.

Art. 57. - (1) Proiectele care au beneficiat de credite pentru dezvoltare vor fi înscrise în mod obligatoriu la concursurile de selecţie pentru producţia proiectelor cinematografice, în termen de maximum un an de la încheierea contractului de creditare pentru dezvoltare.

(2)  In cazul în care proiectul respectiv nu este declarat câştigător la 4 concursuri succesive, beneficiarul creditului este obligat să îl restituie.

(3)   In cazul proiectelor câştigătoare, suma acordată drept credit de dezvoltare se cumulează cu creditul de producţie acordat proiectului şi nu poate depăşi 50% din bugetul filmului, cu excepţia filmelor dificile şi de buget redus.

CAPITOLUL III

Acordarea sprijinului financiar nerambursabil

Art. 58. - Centrul Naţional al Cinematografiei acordă din Fondul cinematografic, în condiţiile prevederilor legale în vigoare şi ale prezentului regulament, sprijin financiar nerambursabil persoanelor fizice şi juridice autorizate.

SECŢIUNEA I

Sprijinul financiar nerambursabil pentru succes de public

Art. 59. - (1) Sprijinul financiar nerambursabil pentru succes de public se acordă la solicitarea producătorilor şi regizorilor unui film, separat, în proporţie egală, pentru realizarea unui nou proiect cinematografic, dacă acesta a fost declarat câştigător al concursului de selecţie organizat în condiţiile legii şi ale prezentului regulament.

(2) Sprijinul financiar va fi acordat producătorilor şi regizorilor pentru unul dintre filmele realizate împreună şi care a înregistrat, în sălile de cinematograf sau alte săli destinate vizionării cu public, un număr de spectatori mai mare decât numărul de plătitori definit ca prag de referinţă pentru anul respectiv.

(3)   Pragul de referinţă pentru filmele româneşti se stabileşte de Centrul Naţional al Cinematografiei la începutul fiecărui an, pe baza datelor statistice înregistrate în sălile de cinematograf din România în anul precedent, reprezentând media numărului de spectatori înregistraţi la această categorie de filme.

(4)   Odată cu stabilirea pragului de referinţă anual, Centrul Naţional al Cinematografiei va calcula, pe baza datelor statistice înregistrate în sălile de cinematograf din ţară, tariful mediu al biletelor de intrare din anul precedent, pentru această categorie de filme.

(5)   Centrul Naţional al Cinematografiei va comunica, până la data de 31 martie a anului în curs, pragul anual de referinţă şi tariful mediu al biletelor de intrare, înregistrate în anul precedent, pentru filmele româneşti sau realizate în coproducţie, în conformitate cu prevederile legii şi ale prezentului regulament.

Art. 60. - (1) Cuantumul sprijinului financiar automat pentru succes de public se calculează, pentru fiecare film, prin înmulţirea numărului de spectatori, care a depăşit pragul de referinţă stabilit în anul precedent, cu tariful mediu al biletelor de intrare înregistrat în aceeaşi perioadă de timp.

(2)   Sprijinul financiar automat pentru succes de public se acordă numai la cererea producătorului, exclusiv pentru producţia unui nou film, în condiţiile prevederilor legii şi ale prezentului regulament.

(3)  Această sumă se acordă separat, în proporţie egală producătorului şi regizorului filmului, pentru realizarea unui nou proiect cinematografic, dacă acesta a fost declarat câştigător al concursului de selecţie organizat în condiţiile legii şi ale prezentului regulament.

(4)   Sprijinul financiar automat pentru succes de public se acordă producătorilor doar pentru filmele româneşti sau realizate în coproducţie cu participare românească.

(5)   Sprijinul financiar automat pentru succes de public se acordă regizorilor şi în situaţia filmelor în coproducţie cu participare românească doar în cazul în care au încheiate contracte ferme.

Art. 61. - (1) Sprijinul financiar automat pentru succes de public se acordă din Fondul cinematografic, în baza unui contract încheiat între Centrul Naţional al Cinematografiei şi beneficiarii sprijinului.

(2) Sprijinul financiar automat pentru succes de public se acordă după încheierea contractului de creditare, pentru producţia unui film ce se realizează potrivit prevederilor legii şi ale prezentului regulament.

Art. 62. - Sprijinul financiar automat pentru succes de public se acordă o singură dată, pentru acelaşi film, producătorilor şi regizorilor acestuia.

SECŢIUNEA a II-a

Sprijinul financiar nerambursabil pentru calitatea artistică

Art. 63. - (1) Sprijin financiar automat pentru calitatea artistică a filmului se acordă o singură dată pentru acelaşi film, producătorului şi regizorului acestuia, pentru un film selecţionat sau premiat la festivalurile de categoria A.

(2)   Cuantumul acestui sprijin este echivalent cu cuantumul maxim al sprijinului financiar automat pentru succes de public acordat în anul respectiv.

(3)  Această sumă se acordă separat, în proporţie egală producătorului şi regizorului filmului, pentru realizarea unui nou proiect cinematografic, dacă acesta a fost declarat câştigător al concursului de selecţie organizat în condiţiile prezentului regulament.

(4)   Sprijinul financiar automat pentru calitatea artistică se acordă numai la cererea producătorului, exclusiv pentru producţia unui nou film, în condiţiile prezentului regulament.

(5)   Sprijinul financiar automat pentru calitatea artistică se acordă producătorilor doar pentru filmele româneşti sau realizate în coproducţie cu participare românească.

(6)   Sprijinul financiar automat pentru calitatea artistică se acordă regizorilor în situaţia filmelor în coproducţie cu participare românească, doar în cazul în care au încheiate contracte ferme.

SECŢIUNEA a III-a

Sprijinul financiar nerambursabil pentru distribuirea şi exploatarea filmelor şi pentru funcţionarea cinematografelor de artă

Art. 64. - Centrul Naţional al Cinematografiei acordă, în condiţiile legii şi ale prezentului regulament, sprijin financiar nerambursabil pentru distribuirea şi exploatarea filmelor şi pentru funcţionarea cinematografelor de artă.

Art. 65. - Pot solicita sprijin financiar nerambursabil pentru distribuirea şi exploatarea filmelor româneşti sau realizate în coproducţie cu participare românească persoanele fizice şi persoanele juridice autorizate ca atare, care îndeplinesc condiţiile stabilite la art. 29 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 328/2006.

Art. 66. - Dosarul pentru acordarea sprijinului financiar pentru distribuirea de filme româneşti sau realizate în coproducţie se întocmeşte de către distribuitorii de filme şi va conţine următoarele documente:

1.   cererea pentru acordarea sprijinului de distribuire întocmită conform anexei nr.  14 la prezentul regulament;

2.   catalogul filmelor distribuite;

3.   devizul de cheltuieli pentru distribuirea filmului, care va include următoarele categorii de costuri:

a)   costuri pentru realizarea materialelor publicitare, afişe, fotografii, vorşpane şi altele de acest gen;

b)   costuri pentru spaţii publicitare, spoturi radio şi TV, afişaj, publicitate în presa scrisă;

c)   costuri promoţionale pentru organizarea unor avanpremiere, vizionări cu presa, recepţii, gala filmului;

d)   costuri pentru realizarea copiilor de filme, subtitrare, dublaj, transport;

e)   costuri legate de achiziţionarea drepturilor de distribuţie;

f)    alte cheltuieli în vederea distribuirii filmului;

4.   planul de distribuire al filmului şi contracte de exploatare sau acorduri de exploatare, după caz;

5. copie a contractului încheiat între distribuitor şi titularul drepturilor asupra filmului.

Art. 67. - (1) Sprijinul financiar pentru distribuirea şi exploatarea filmelor româneşti sau realizate în coproducţie cu participare românească nu va depăşi pragul minim prevăzut la art. 29 din Legea nr.  143/1999, republicată.

(2)  Consiliul va decide, cu majoritate simplă a numărului de voturi, asupra cuantumului sprijinului financiar acordat pentru fiecare cerere.

(3)   Hotărârea Consiliului de acordare a cuantumului sprijinului financiar pentru distribuire de filme se va lua în funcţie de calitatea filmului distribuit, devizul de cheltuieli şi fezabilitatea planului de distribuire a filmului.

(4)   In luarea hotărârii, Consiliul poate solicita sprijinul unei comisii formate din 3 membri, care să reprezinte distribuitori şi exploatanţi de săli. Avizul comisiei este consultativ şi se referă la necesitatea ca filmul să fie distribuit cu numărul de copii prevăzute în deviz.

(5)  In baza hotărârii emise de Consiliu, Centrul Naţional al Cinematografiei încheie cu distribuitorul filmului contractul de acordare a sprijinului financiar pentru distribuirea de film.

Art. 68. - Pot solicita sprijin financiar nerambursabil pentru funcţionarea cinematografului de artă persoanele fizice şi persoanele juridice autorizate ca atare, care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 30 din Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 328/2006, şi în prezentul regulament.

Art. 69. - Condiţiile de eligibilitate ale exploatanţi lor de cinematografe sunt următoarele:

a)  să deţină clasificarea sălii de cinematograf emisă de Registrul cinematografiei;

b)   să deţină autorizaţiile legale de funcţionare pentru cinematograf;

c)   să asigure o capacitate a sălii de cinematograf de minimum 50 de locuri;

d)  să funcţioneze în regim public de vânzare a biletelor de intrare la spectacole cinematografice cel puţin 8 luni pe an;

e)  să asigure un minimum de 5% din numărul anual de spectacole cu producţii cinematografice realizate conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 328/2006, şi ale prezentului regulament, din care cel puţin 1% la orele de maximă audienţă.

Art. 70. - Dosarul pentru acordarea sprijinului financiar nerambursabil pentru funcţionarea cinematografelor de artă se completează de către exploatanţii de cinematografe şi va conţine următoarele documente:

a)   cererea pentru acordarea sprijinului, întocmită conform anexei nr. 15 la prezentul regulament;

b)   fişa de identificare a sălii, cu adresa exactă, capacitatea în număr de locuri şi dotarea tehnică a cinematografului;

c)   programarea filmelor de artă pentru ultimele 6 luni;

d)   declaraţie privind numărul de bilete vândute şi contravaloarea acestora încasată în ultimele 6 luni;

e)   bugetul de venituri şi cheltuieli al cinematografului pentru ultimele 6 luni;

f)  fotografii, planuri ale clădirii şi alte informaţii.

Art. 71. - (1) Cuantumul sprijinului financiar nerambursabil acordat pentru funcţionarea cinematografelor de artă nu va depăşi pragul minim prevăzut la art. 29 din Legea nr. 143/1999, republicată.

(2)  Consiliul va decide, cu majoritate simplă a numărului de voturi, asupra cuantumului sprijinului acordat pentru fiecare cinematograf.

(3)   Hotărârea Consiliului privind acordarea sprijinului financiar nerambursabil pentru funcţionarea cinematografului de artă se va lua în funcţie de concluziile rezultate din analiza dosarului prezentat şi prin luarea în consideraţie a angajamentului exploatantului sălii de a respecta criteriile de eligibilitate stabilite prin prezentul regulament.

(4)  In baza hotărârii emise de Consiliu, Centrul Naţional al Cinematografiei încheie cu exploatantul sălii contractul de acordare a sprijinului financiar nerambursabil pentru funcţionarea cinematografului de artă.

Art. 72. - (1) Cererile se depun în cadrul unor sesiuni de finanţare organizate în datele de 30 martie şi 30 septembrie ale fiecărui an, iar dosarele se vor depune cu cel puţin 7 zile înainte.

(2) Sesiunile de finanţare se anunţă prin mijloace de informare în masă, prin publicarea în cel puţin 3 ziare cu acoperire naţională, prin publicarea pe site-ul Centrului Naţional al Cinematografiei şi prin afişarea la sediul Centrului Naţional al Cinematografiei, cu cel puţin 15 zile înainte de organizarea lor.

SECŢIUNEA a IV-a

Alte tipuri de sprijin financiar nerambursabil

Art. 73. - (1) Pot solicita sprijin financiar nerambursabil pentru organizarea sau participarea la festivaluri şi târguri de filme interne şi internaţionale, susţinerea unor programe de cultură şi educaţie cinematografică, editarea unor lucrări de specialitate în domeniul cinematografiei sau alte activităţi, conform art. 6 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 328/2006, persoanele fizice şi juridice autorizate, care îndeplinesc următoarele condiţii:

a)  întocmesc cererea de solicitare a sprijinului financiar potrivit anexei nr. 16 la prezentul regulament;

b)  depun o prezentare a proiectului din care să rezulte necesitatea şi oportunitatea activităţii pentru care se solicită sprijinul financiar nerambursabil;

c)   întocmesc devizul de cheltuieli al acţiunii sau al programului prevăzut;

d)   prezintă planul de finanţare a acţiunii sau a programului propus;

e)   prezintă planul de desfăşurare a acţiunii sau a programului respectiv.

(2)   In cazul editării unor lucrări de specialitate în domeniul cinematografiei, solicitantul trebuie să fie o editură.

(3)  In cazul organizării de festivaluri sau târguri de filme interne ori internaţionale, solicitanţii depun şi o prezentare din care să rezulte necesitatea, oportunitatea şi impactul activităţii pentru care se solicită sprijinul financiar nerambursabil. Art. 74. - (1) Consiliul analizează cererile şi dosarele depuse şi decide asupra acordării sprijinului financiar nerambursabil, în funcţie de următoarele criterii de evaluare, cu excepţia editării de lucrări de specialitate în domeniul cinematografiei:

a)   experienţa şi gradul de specializare ale persoanei juridice sau fizice implicate în proiect, precum şi ale personalului atras în derularea proiectului; acest criteriu se punctează cu 0-15 puncte;

b)   calitatea proiectului, criteriu punctat cu 0-50 de puncte, în funcţie de:

-    necesitatea şi utilitatea obiectivelor propuse;

-    rezultatele finale predictibile;

-    realismul şi eficienţa bugetului propus;

-    existenţa unor parteneriate pentru realizarea proiectului;

c)   rezultatele proiectului, criteriu punctat cu 0-35 de puncte, în funcţie de:

-    gradul de comunicare publică sau, după caz, în cadrul altor comunităţi culturale;

-    contribuţia adusă la dezvoltarea culturii şi educaţiei cinematografice;

-    promovarea potenţialului cultural şi a imaginii României în plan internaţional;

-    complementaritatea cu alte proiecte culturale.

(2)   Dosarele analizate potrivit criteriilor de evaluare şi care au obţinut un punctaj de cel puţin 70 de puncte din 100 de puncte vor beneficia de acordarea sprijinului financiar nerambursabil.

(3)   Punctajul este calculat astfel:

a)  experienţa şi gradul de specializare:

-   ale persoanei juridice sau

fizice implicate în proiect                              - 0-8 puncte;

-   ale personalului  atras în

proiect                                                        - 0-7 puncte;

b)  calitatea proiectului:

-   necesitatea şi  utilitatea

obiectivelor propuse                                   - 0-20 de puncte;

-   rezultatele finale planificate                     - 0 - 10 puncte;

-   realismul şi eficienţa bugetului

propus                                                       - 0 - 10 puncte;

-  existenţa unor parteneriate

pentru realizarea proiectului                        - 0-10 puncte;

c)   rezultatele proiectului:

-  gradul de comunicare publică sau

în cadrul altor comunităţi culturale               - 0 - 10 puncte;

-  contribuţia adusă la dezvoltarea

culturii şi educaţiei cinematografice              - 0 - 10 puncte;

-   promovarea imaginii României

în plan internaţional                                     - 0 - 10 puncte;

-  complementaritatea cu alte

proiecte culturale                                         - 0  - 5 puncte.

TOTAL:______________________    __100 de puncte

(4)   Acordarea sprijinului financiar nerambursabil nu va depăşi pragul minim prevăzut la art. 29 din Legea nr. 143/1999, republicată.

(5)    Cererile se depun în cadrul unor sesiuni de finanţare organizate astfel:

-   15 martie, pentru manifestări organizate în perioada 1 iulie - 31 decembrie a anului în curs;

-   15 septembrie, pentru manifestări organizate în perioada 1 ianuarie - 30 iunie a anului următor.

(6)   Sesiunile de finanţare se anunţă prin mijloace de informare în masă, prin publicarea în cel puţin 3 ziare cu acoperire naţională, prin publicarea pe site-ul Centrului Naţional al Cinematografiei şi prin afişarea la sediul Centrului Naţional al Cinematografiei, cu cel puţin 15 zile înainte de organizarea lor.

(7) In cazul editării de lucrări de specialitate în domeniul cinematografiei, grila de punctare este următoarea:

a)  anvergura proiectului editorial

(internaţională, naţională, regională)                                             - 0-15 puncte;

b)  diversitatea şi distribuţia geografică a beneficiarilor direcţi ale căror nevoi culturale urmează să fie satisfăcute prin acestea                                                                                                                                                       - 0-10 puncte;

c)  capacitatea organizatorică şi funcţională a operatorului cultural (editura) de realizare a proiectelor editoriale, dovedită prin:

-   experienţa în derularea proiectelor editoriale şi/sau calitatea partenerilor şi colaboratorilor implicaţi în proiectul editorial propus                                                                                                                                                - 0-10 puncte;

- calitatea proiectelor editoriale organizate până în prezent           - 0-10 puncte;

-   experienţa naţională, regională sau internaţională, colaborările şi parteneriatele cu autorităţile publice, cu organizaţii guverna­mentale din ţară şi din străinătate, după caz                                                                               - 0-10 puncte;

-   raportul dintre cheltuielile estimate şi necesarul pentru

realizarea proiectului editorial                                                      - 0-20 puncte;

d)  justificarea proiectului editorial                                               - 0-15 puncte.

TOTAL:_________________________                             __100 de puncte

Art. 75. - In baza hotărârii Consiliului de acordare a sprijinului financiar nerambursabil, Centrul Naţional al Cinematografiei va încheia contractele de finanţare pentru organizarea sau participarea la festivaluri şi târguri de filme interne şi internaţionale, susţinerea unor programe de cultură şi educaţie cinematografică, editarea unor lucrări de specialitate în domeniul cinematografiei.

CAPITOLUL IV

Dispoziţii tranzitorii şi finale

Art. 76. - (1) Sprijinul financiar automat, atât pentru succes de public, cât şi pentru calitatea artistică, se acordă prin luarea în considerare a pragului de referinţă aferent fiecărui an.

(2) Sprijinul financiar nerambursabil pentru distribuire se acordă şi pentru filmele produse anterior intrării în vigoare a Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005, distribuite începând cu 2006.

Art. 77. - Prezentul regulament se completează cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 328/2006.

Art. 78. - Pentru anul 2006 sprijinul financiar nerambursabil corespunzător secţiunilor a III-a şi a IV-a de la cap. III se acordă fără organizarea unor sesiuni de finanţare.

ANEXA Nr. 1 la regulament

CERERE   DE   ÎNSCRIERE

la concursul de selecţie a proiectelor cinematografice

Sesiunea ......................................................... din anul ..............

Secţiunea ...................................................................................

Persoana fizică sau juridică autorizată: ........................................... cod fiscal ..........................................................., nr. de înregistrare în Registrul cinematografic ..........................................................., cu sediul în .........................................., str.............................................................................. nr..............., sectorul (judeţul)  ............................................................, cod poştal ................................, telefon ......................., fax ..............................., cont bancar ........................................., societatea bancară  .............................................................., în calitate de producător al proiectului cinematografic ............................................................................................ , regia ..............................................................., solicită înscrierea la concursul de  selecţie a proiectelor cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei în condiţiile Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 328/2006, şi ale regulamentului de concurs.

Creditul direct solicitat este în valoare de .......................................... lei, adică ........................% din valoarea devizului proiectului de ......................................... lei.

La prezenta cerere se anexează următoarele documente:

-  copie de pe certificatul de înscriere în Registrul cinematografic;

-  dovada oficială pentru atestarea capitalului social de minimum 20.000 lei, pentru persoanele juridice, sau garanţie bancară în echivalentul sumei de 20.000 lei, în cazul persoanelor fizice;

-  dosarul proiectului, respectiv dosarul de scenariu de film şi dosarul de proiect, întocmite în conformitate cu prevederile legale în vigoare;

-  declaraţie pe propria răspundere, sub sancţiunea legilor penale, că nu are datorii la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, precum şi la Fondul cinematografic, cu excepţia ratelor scadente.

Producător,                                                                Data

..............................                                                      .................................

ANEXA Nr. 2 la regulament

DECLARAŢIE   DE   CONFIDENŢIALITATE

Subsemnatul  .........................................................................., membru al comisiei de selecţie/comisiei de lectori a proiectelor cinematografice, numit prin Ordinul ministrului culturii şi cultelor nr.................../............................., respectiv prin decizie a directorului general al Centrului Naţional al Cinematografiei, declar că voi păstra confidenţialitatea cu privire la lucrările comisiei respective ce se vor desfăşura pe parcusul perioadei concursului de selecţie a proiectelor cinematografice, sesiunea   a ... a din anul ..................

Semnătura ......................

ANEXA Nr. 3*) la regulament

Producător                                                                Decoruri

Regizor                                                                     Costume

Director de imagine                                                   Muzica

Montajul                                                                   Metraj util / Durata(minute)

CENTRALIZATOR DEVIZ ESTIMATIV

FILMUL

CAPITOLUL

Aport numerar

Aport servicii

Aport natura

TOTAL LEI

I.

DREPTURI DE AUTOR SI ALTELE

II.

DISTRIBUŢIE SI ALŢI ARTIŞTI

III.

ECHIPA

IV.

ECHIPAMENT FILMARE

V.

DECORURI SI COSTUME

VI.

TRANSPORT SI CAZARE

VII.

MATERIALE SI LABORATOR

VIII.

POSTPRODUCTIE

IX.

DIVERSE CHELTUIELI

X.

CONTRIBUŢII SI TAXE

DEVIZ CHELTUIELI DIRECTE PRODUCŢIE

XI.

ONORARIUL SOCIETATE PROD.

XII.

CHELTUIELI NEPREVĂZUTE (10%)

TOTAL DEVIZ GENERAL

PRODUCĂTOR,                                                                  COPRODUCĂTOR,

.................................                                                         ................................................

*) Anexa nr. 3 este reprodusă în facsimil.

BUGET DEFALCAT

NR. CRT.

SPECIFICAŢIE

NR.

CANTITATE

(U.F.)

UNITATE MĂSURA

COST/U.F.

SUB-

TOTAL

TOTAL PARŢIAL

TOTAL

I. CREAŢIA ARTISTICA

100.0

Subiect si scenariu

0

100.1

Onorariu drepturi autor subiect

global

0

0

100.2

Onorariu scenarişti

global

0

0

0

100.3

Onorariu adaptare scenariu

global

0

0

100.4

Onorariu dialoguri

global

0

0

100.5

Traducere

pagina

100.6

Studii si documentare

0

0

101.0

Regizor

0

101.1

Onorariu regizor

global

0

0

101.2

Cheltuieli regizor

rezervă

0

0

102.0

Muzica

0

102.1

Onorariu compozitor

0

0

102.2

Aranjament muzical

0

0

103.0

Alte drepturi de folosinţa

0

103.1

Arhiva audio/video

0

0

103.2

Fotografii

0

0

104.0

Casting si documentare

0

104.1

Casting & documentare

0

0

104.2

Documentare

0

104.3

REMUNERARE CREAŢIE

II. ACTORI SI ALŢI ARTIŞTI

200.0

Roluri principale

0

200.1

0

0

200.2

0

0

200.3

0

0

200.4

0

0

200.5

0

0

200.6

0

0

200.7

0

0

200.8

0

0

200.9

0

0

200.10

0

0

NR. CRT.

SPECIFICAŢIE

NR.

CANTITATE

(U.F.)

UNITATE MĂSURA

COST/U.F.

SUB-

TOTAL

TOTAL PARŢIAL

TOTAL

201.0

Roluri secundare

0

0

201.1

0

0

201.2

0

0

201.3

0

0

201.4

0

0

201.5

0

0

201.6

0

0

201.7

0

0

201.8

0

0

201.9

0

0

201.10

0

0

201.11

0

0

201.12

0

0

201.13

0

0

201.14

0

0

201.15

0

0

201.16

0

0

202.0

Roluri episodice

0

0

202.1

202.2

202.3

202.4

202.5

202.6

202.7

202.8

202.9

202.10

202.11

202.12

202.13

202.14

202.15

203.0

Repetiţii si probe

0

203.1

0

0

0

0

204.0

Artişti in postproductie

0

204.1

Actori postsincron

0

0

204.2

Cântăreţi

0

0

204.3

Instrumentişti

0

0

zile

0

0

0

204.4

Zgomotisti

zile

0

0

205.0

Dubluri si cascadori

0

205.1

Dubluri

0

0

zile

0

0

0

205.2

Cascador coordonator

0

0

zile

0

0

0

205.3

Cascadori

0

0

zile

0

0

0

206.0

Figuraţie

0

206.1

Figuraţie speciala

zile

0

0

206.2

Figuraţie obişnuita

zile

0

0

ACTORI SI ALŢI ARTIŞTI

0

NR. CRT.

SPECIFICAŢIE

NR.

CANTITATE

(U.F.)

UNITATE MĂSURA

COST/U. F.

SUB-

TOTAL

TOTAL PARŢIAL

TOTAL

III. PERSONAL ECHIPA

300.0

Producător

0

300.1

Producător executiv

global

0

0

301.0

Personal producţie

0

301.1

Director producţie

0

Pregătire

săptămâni

0

Filmare

săptămâni

0

Post producţie

săptămâni

0

301.2

Coordonator producţie

0

Pregătire

săptămâni

0

Filmare

săptămâni

0

301.3

Asistent producţie

0

Pregătire

săptămâni

0

Filmare

săptămâni

0

301.4

Al doilea asistent producţie

săptămâni

0

0

Pregătire

săptămâni

Filmare

301.5

Al treilea asistent producţie

Pregătire

săptămâni

Filmare

săptămâni

301.6

Contabil echipa filmare

săptămâni

0

0

301.7

Casier

săptămâni

0

0

301.8

Secretara de producţie

săptămâni

0

301.9

Personal servire (filmare)

săptămâni

0

0

301.10

Asistent medical (filmare)

0

0

săptămâni

0

0

0

301.11

Traducător

săptămâni

301.12

301.13

302.0

Asistenţi regie

0

302.1

Primul asistent regie

0

Pregătire

săptămâni

Filmare

săptămâni

302.2

Al doilea asistent regie

0

Pregătire

săptămâni

Filmare

săptămâni

302.3

Al treilea asistent regie

0

Pregătire

săptămâni

Filmare

săptămâni

302.4

Secretara de platou

0

Pregătire

săptămâni

Filmare

săptămâni

Post producţie

săptămâni

303.0

Sunet

0

303.1

Inginer sunet

0

Pregătire

0

0

luni

Filmare

0

0

săptămâni

Post producţie

0

0

luna

303.2

Microfonist

0

Pregătire

0

0

luni

Filmare

0

0

săptămâni

303.3

Operator sunet (filmare)

0

0

luni

0

NR. CRT.

SPECIFICAŢIE

NR.

CANTITATE

(U.F.)

UNITATE MĂSURA

COST/U. F.

SUB-

TOTAL

TOTAL PARŢIAL

TOTAL

COSTURI ECHIPA (continuare)

304.0

Imagine

0

304.1

Director de imagine

săptămâni

0

Pregătire

Filmare

Post producţie

304.2

Cameraman

săptămâni

0

Pregătire

Filmare

304.3

Asistent imagine

săptămâni

0

Pregătire

Filmare

304.4

Asistent imagine - sarfeur

săptămâni

0

Pregătire

Filmare

304.5

Mecanic de camera

săptămâni

0

Pregătire

Filmare

304.6

Electrician sef

săptămâni

0

Pregătire

Filmare

304.7

Electricieni (filmare)

0

304.8

Maşinist sef

săptămâni

0

Pregătire

Filmare

304.9

Masinisti (filmare)

0

304.10

Fotograf platou

zile

0

Pregătire

Filmare

304.11

Tehnician video assist

Filmare

304.12

Filmări suplimentare

0

305.0

Decor

0

305.1

Scenograf

brut

0

Pregătire

săptămâni

Filmare

zile

305.2

Asistent scenograf

0

Pregătire

săptămâni

Filmare

zile

305.3

Constructor decor

0

Pregătire

luni

Filmare

luni

305.4

Asistent tehnic scenografie

0

Pregătire

luni

Filmare

luni

305.5

Muncitori construcţii decor

săptămâni

NR. CRT.

SPECIFICAŢIE

NR.

CANTITATE

(U.F.)

UNITATE MĂSURA

COST/U. F.

SUB-

TOTAL

TOTAL PARŢIAL

TOTAL

COSTURI DECOR (continuare)

305.6

Recuziter sef

0

Pregătire

luni

Filmare

zile

305.7

Recuziter

0

Filmare

zile

Lichidare

luni

305.8

Zilieri

luni

0

306.0

Costume

0

306.1

Pictor costume

global brut

0

Pregătire

sap.

0

Filmare

sap.

0

306.2

Asistent costume

0

Pregătire

săp.

0

Filmare

săp.

0

306.3

Costumiera

0

Pregătire

săp.

0

Filmare

săp.

0

Lichidare

săp.

0

307.0

Machiaj

0

307.1

Machior sef

0

Pregătire

săp.

0

Filmare

săp.

0

307.2

Asistent machiaj

0

0

Pregătire

săp.

Filmare

săp.

307.3

Coafor

0

Pregătire

săp.

0

Filmare

săp.

0

308.0

Personal montaj

0

308.1

Monteur sef

0

Filmare

săp.

0

Post producţie

săp.

0

308.2

Asistent montaj

0

Filmare

săp.

0

Post producţie

săp.

0

308.3

Monteur sunet

săp.

0

0

308.4

Monteur muzica

săp.

308.5

Monteur video

săp.

309.0

Personal divers

0

309.1

Şoferi

0

Pregătire

săp.

0

Filmare

săp.

0

309.2

Pirotehnician

săp.

0

0

309.3

Supervizor efecte speciale

săp.

0

0

309.4

Rezerva ore suplimentare

309.5

Alt personal divers

COSTURI ECHIPA

0

NR. CRT.

SPECIFICAŢIE

NR.

CANTITATE

(U.F.)

UNITATE MĂSURA

COST/U.F.

SUB-

TOTAL

TOTAL PARŢIAL

TOTAL

IV. ECHIPAMENT FILMARE

400.0

Aparatura filmare

0

400.1

Cameră pelicula si accesorii

săptămâni

0

0

400.2

Camera suplimentară & acces.

săptămâni

0

0

400.3

Obiective

săptămâni

0

0

400.4

Trepied

săptămâni

0

0

400.5

Filtre

săptămâni

0

0

400.6

Video asist

săptămâni

0

0

400.7

Acumulatori si incarcatori

săptămâni

0

0

400.8

Videocasetofon + monitor

săptămâni

0

0

400.9

Camera filmare video & acces.

săptămâni

0

0

401.0

Iluminare

0

401.1

HMI si accesorii

zile

0

0

401.2

Proiectoare Fresnel si acc.

zile

0

0

401.3

Bruturi /minibruturi

zile

0

0

401.4

Proiector MR 25Kw

zile

0

0

401.5

Proiector KPD 16,5 Kw

zile

0

0

401.6

Rivalte

zile

0

0

401.7

Aparatură specială de iluminare

zile

0

0

401.8

Cabluri şi distribuţie

zile

0

0

402.0

Instalaţie filmat de pe maşina

0

402.1

Dolie

zile

0

0

402.2

Macara

zile

0

0

402.3

Minmimacara

zile

0

0

402.4

Stativ electronic

zile

0

0

403.0

Sunet

0

403.1

Magnetofon

zile

0

0

403.2

Mixer + accesorii

zile

0

0

403.3

Microfoane

zile

0

0

403.4

Prăjina priza directa

zile

404.0

Fotografii

0

404.1

Aparat foto 35mm

zile

0

0

404.2

Aparat foto 120mm

zile

0

0

404.3

Polaroid

zile

0

0

405.0

Vehicole speciale

0

405.1

Macara auto

zile

0

0

405.2

Grup electrogen

zile

0

0

405.3

Grup electrogen portabil

zile

0

0

405.4

Camioane

zile

0

0

405.5

Elicopter

zile

0

0

406.0

Efecte speciale

0

406.1

Maşina de vânt

zile

0

0

406.2

Maşina de ploaie

zile

0

0

407.0

Altele

0

ECHIPAMENT FILMARE

0

NR. CRT.

SPECIFICAŢIE

NR.

CANTITATE

(U.F.)

UNITATE MĂSURA

COST/U.F.

SUB-

TOTAL

TOTAL PARŢIAL

TOTAL

V. DECOR SI COSTUME

500.0

Construcţie decor

globala

0

0

500.1

Construcţie decor in interior

500.2

Materiale pentru decor

500.3

- cumpărate

500.4

- inchiriate

- confecţionate

500.5

Chiria platoului de filmare

500.6

Construcţie decor in exterior

500.7

Materiale pentru decor

500.8

- cumpărate

500.9

- inchiriate

- confecţionate

500.10

Chiria locului de filmare

500.11

Amenajare loc de filmare existent

0

0

500.12

- materiale cumpărate

500.13

- materiale inchiriate

- materiale confecţionate

501.0

Recuzita

0

0

501.1

închiriata

501.2

Confecţionată

501.3

Cumpărata

502.0

Vehicole in cadru

0

0

502.1

502.2

502.3

503.0

Animale in cadru

503.1

504.0

Costume

0

0

504.1

Confecţionate

504.2

Confecţionare pantofi

504.3

închiriere costume + acc.

504.4

Cumpărare costume + acc.

504.5

Cumpărare pantofi

504.6

Curăţire si intretinere

DECOR SI COSTUME

0

NR. CRT.

SPECIFICAŢIE

NR.

CANTITATE

(U.F.)

UNITATE MĂSURA

COST/U. F.

SUB-

TOTAL

TOTAL PARŢIAL

TOTAL

VI. TRANSPORT SI CAZARE

600.0

Mijloace transport auto

0

600.1

Pregătire

0

600.2

Autoturisme

zile

0

600.3

Microbuze

zile

0

600.4

Autobuze

zile

0

600.5

Alte mijloace de transport

zile

0

600.6

zile

0

600.7

zile

0

600.8

Consum carburanţi in pregătire

zile

0

600.9

Filmare

zile

0

600.10

Autoturisme

zile

0

600.11

Microbuze

zile

0

600.12

Autobuze

zile

0

600.13

Maşina aparate

zile

0

600.14

Cinemobile

zile

0

600.15

Camioane 4x4

zile

0

600.16

Rulota machiaj/costume

zile

0

600.17

Camion bucătărie

zile

0

600.18

Transport ocazional

zile

0

600.19

Consum carburanţi in filmare

zile

0

601.0

Alte mijloace de transport

601.1

Bilete tren

0

601.2

Taxiuri

0

0

601.3

Bilete de avion

0

601.4

Inchiriere helicopter

0

601.5

Inchiriere alte mijloace de transport

0

601.6

Mijloace de transport militare

601.7

Transport negativ pelicula

0

601.8

Transport negativ expus

0

601.9

602.0

Cazare echipa străina

0

602.1

Bucureşti

0

Pregătire

noapte

0

Filmare

noapte

0

602.2

In afara Bucurestiului

0

Pregătire

noapte

0

Filmare

noapte

0

603.0

Cazare echipa romana

0

Preproductie

nopţi

0

0

Filmare

nopţi

0

0

604.0

Diurna si hrana

0

604.1

Diurna echipa romana

0

0

Pregătire

zile

0

0

Filmare

zile

0

0

604.2

Diurna echipa străina

0

0

Pregătire

zile

0

0

Filmare

zile

0

0

604.3

Masa zilnica in filmare

zile

0

0

604.4

Ceai, cafea, răcoritoare

zile

0

0

604.5

Disponibil in numerar

zile

0

0

TRANSPORT SI CAZARE

0

NR. CRT.

SPECIFICAŢIE

NR.

CANTITATE

(U.F.)

UNITATE MĂSURA

COST/U.F.

SUB-

TOTAL

TOTAL PARŢIAL

TOTAL

VII. MATERIALE SI LABORATOR

700.0

Pelicula

0

700.1

Pelicula negativ color

metri

0

0

700.2

Pelicula pozitiv color

metri

0

0

700.3

Pelicula negativ optic sunet

metri

0

0

701.0

Banda magnetica

0

701.1

Banda magnetica de 6,25 mm

metri

701.2

Casete audio 35mm si 16 mm

bucati

0

0

701.3

Casete DAT

bucati

0

0

701.4

Casete BETA DIGITAL

bucati

0

0

701.5

Casete VHS

bucati

0

0

701.6

Casete DV

bucati

0

0

702.0

Materiale foto si procesare

0

0

702.1

Negativ 35mm si procesare

bucati

0

0

702.2

Polaroid

bucati

0

0

702.3

Hârtie foto

bucati

0

0

703.0

Alte materiale

0

703.1

Materiale machiaj si peruci

0

0

703.2

Efecte speciale climaterice

0

0

- fumigene

- zăpada

703.3

Efecte speciale pirotehnice

0

0

- armament

- explozibil

- muniţie

703.4

Consumabile iluminare si camera

0

0

Laborator

0

704.0

Laborator procesare

0

704.1

Developare negativ, curăţare

metri

704.2

Pregătire pentru Telecinema

metri

704.3

Cozi starturi

bucati

704.4

Transfer telecinema in BETASP

h

704.5

Adiţional key code

minute

704.6

Sincronizare

704.7

Copie video de pe BETA pe VHS

minute

704.8

Laborartor post procesare

0

704.9

Taiere negativ

metri

704.10

Copie 0

metri

704.11

Transfer ptr verificare sincron sunet in BETA

bobine

704.12

Sunet optic Dolby (de pe DAT )

metri

704.13

Copie 1 (rectificată)

metri

704.14

A doua copie rectificată

metri

704.15

Generice

metri

704.16

Alte cheltuieli

MATERIALE SI LABORATOR

0

NR. CRT.

SPECIFICAŢIE

NR.

CANTITATE

(U.F.)

UNITATE MĂSURA

COST/U. F.

SUB-

TOTAL

TOTAL PARŢIAL

TOTAL

VIII. COSTURI POSTPRODUCTIE

800.0

Montaj imagine

0

800.1

Cabina montaj

h

0

0

800.2

Premontaj video digital

h

0

0

800.3

Montaj video off-line digital

h

0

0

800.4

Montaj video on-line digital

h

0

0

800.5

Copiere video

h

0

0

800.6

Copiere si montaj negativ

h

0

0

800.7

Sala proiecţie

h

0

0

801.0

Muzica

0

801.1

Inregistrare

0

0

801.2

Studio muzical

0

0

802.0

Editare sunet si mixaj

0

802.1

Copiere benzi

h

0

0

802.2

PS dialog

h

0

0

802.3

PS zgomote

h

0

0

802.4

Premontaj sunet

h

0

0

802.5

Montaj sunet digital

h

0

0

802.6

Mixaj sunet

h

0

0

803.0

Materiale promotionale

0

803.1

Forspan

0

0

803.2

Proiecţii - vizionare

0

0

804.0

Alte costuri

0

804.1

Cazare echipa străina

noapte

0

0

804.2

Diurna echipa străina

zile

0

0

804.3

Autoturism

saptamana

0

0

COSTURI POSTPRODUCTIE

0

IX. DIVERSE

900.0

Cheltuieli birou

0

900.1

Chirie birou

luni

0

0

900.2

Traduceri

pagini

0

0

900.3

Rechizite

0

0

900.4

Fotocopii

pagini

0

0

900.5

Fax/Telefon

luni

0

0

900.6

Servicii poştale

0

0

900.7

Căldura, energie electrica

luni

0

0

901.0

Cheltuieli birou in deplasare

0

901.1

Chirie birou deplasare

luni

0

0

901.2

Fax/Telefon

luni

0

0

901.3

Telefon celular

luni

0

0

901.4

Staţii portavoce

bucati

0

0

901.5

Supraveghere pompieri /politie

h

0

0

901.6

Paza

luni

0

0

901.7

Parcare si taxe diverse

h

0

0

901.8

Energie electrica

luni

0

0

901.9

Amenajări drumuri

0

0

NR. CRT.

SPECIFICAŢIE

NR.

CANTITATE

(U.F.)

UNITATE MĂSURA

COST/U.F.

SUB-

TOTAL

TOTAL PARŢIAL

TOTAL

902.0

Inchirieri depozite si studiouri

0

902.1

Magazie recuzita

luni

0

0

902.2

Magazie costume

luni

0

0

902.3

Camera de sunet

săptămâni

0

0

902.4

Camere pentru electrica/masinisti

săptămâni

0

0

902.5

Cabine actori

săptămâni

0

0

903.0

Consultanţi si specialişti

0

903.1

0

0

903.2

0

0

903.3

0

0

903.4

0

0

904.0

Asigurări

0

0

904.1

Asigurări realizatori principali

0

904.2

Asigurare echipament

0

904.3

Asigurare personal

0

904.4

Asigurare negativ

0

904.5

Asigurare numerar

0

904.6

Asigurare incheiere filmări

0

904.7

Asigurare plaţi daune

0

905.0

Alte cheltuieli

0

905.1

Comision

0

0

905.2

Cheltuieli de protocol

0

0

DIVERSE

0

X. TAXE SI CONTRIBUŢII

1000.0

Cheltuieli cu verificarea devizului

0

1000.1

Cheltuieli juridice

0

1000.2

Cheltuieli cu servicii bancare

1000.3

Taxe CNC

0

1000.4

Cheltuieli din diferente de curs valutar

0

TAXE SI CONTRIBUŢII

TOTAL CHELTUIELI  DIRECTE

Cheltuieli neprevăzute (10%)

Cheltuieli regie (12,5%)

TOTAL GENERAL

                                        

COFINANTATORI

APORT NUMERAR

APORT SERVICII

APORT NATURA

TOTAL

PRODUCĂTOR,                    COPRODUCATOR,                                    REGIZOR

ANEXA Nr. 4 la regulament

FORMATUL   DE   REDACTARE

pentru scenarii de filme de ficţiune, documentare, animaţie si pentru dezvoltare de proiecte.

Descriere si exemplificări

Scenariile de filme înscrise la concurs se depun într-un format care va îndeplini următoarele cerinţe:

1.   pe coală de hârtie format A4, cu caractere de tipar, cu corp 12, cules la un rând;

2.   redactate într-un program de calculator pentru machetare scenarii: Final Draft, Movie Magic, Damatica Pro etc. sau redactate astfel încât să respecte următoarele cerinţe:

a)   Secvenţele sunt precedate de un Cap de secvenţă care indică dacă este secvenţă de Exterior, Interior sau Exterior/Interior; locul desfăşurării secvenţei; efectul de lumină: Zi, Noapte, Zori, Amurg.

b)   Numele personajelor se scriu cu majuscule şi sunt centrate pe coala de hârtie.

c)   Indicaţiile referitoare la dialog se scriu într-o paranteză pe rândul care urmează numelui personajului şi nu pot depăşi 30 de semne tipografice, incluzând spaţiile dintre cuvinte.

d)   Dialogul se scrie începând cu rândul care urmează numelui personajului şi eventualei indicaţii de regie şi este centrat pe coala de hârtie, fiecare rând de dialog având maximum 40 de semne tipografice, incluzând spaţiile dintre cuvinte.

e)   Intre fiecare Cap de secvenţă şi paragraf de text sau dialog şi între fiecare paragraf de text şi dialog, precum şi între fiecare text de dialog aparţinând unui personaj şi numele altui personaj, în cazul în care sunt consemnate mai multe replici consecutive, se va insera un rând gol.

f)    Efectele: Fondu, Enchaine, Tăiat la şi alte indicaţii de acest tip se scriu pe un rând separat, în dreapta paginii.

g)   Numărul secvenţei se indică pe acelaşi rând cu Capul de secvenţă, în stânga şi în dreapta paginii.

h)   Numărul paginii din scenariu se indică în colţul din dreapta sus al foii.

ANEXA Nr. 5 la regulament

PLAN   DE   FINANŢARE

pentru proiectul cinematografic

I.  Estimarea bugetului total al proiectului  ............................................

II.  Valoarea creditului direct solicitat  .........................................................

III.  Surse de finanţare:

a)  Producătorul filmului

1.   Investiţii proprii de minimum 6% din bugetul total de producţie în:

-   numerar;

-   servicii;

-   natură.

2.  Valoarea creditului solicitat Centrului Naţional al Cinematografiei   .........................................................................., respectiv .............................% din buget

3.  Garanţii de distribuţie (dacă este cazul) .................................................................................., respectiv .................% din buget

4.   Prevânzări (dacă este cazul):

-  cinema ................................., respectiv .....%;

-  TV ........................................, respectiv .....%;

-  casete .................................., respectiv .....%.

5.  Alte surse atrase ................., respectiv .....%

6.  Total finanţare producător ............. % din buget

b)  Coproducătorul/coproducătorii filmului

1.   Investiţii proprii

-   numerar ..............., respectiv ..........................................% din buget;

-  servicii .................., respectiv ..........................................% din buget.

2.  Garanţii de distribuire, prevânzări (dacă este cazul)  ................................................................................................, respectiv ................% din bugetul total

3.  Total finanţare coproducător/coproducători   ....................................................., respectiv .............................% din bugetul filmului

c)  Cofinanţator/cofinanţatori

1.   Finanţarea directă la producţia filmului în condiţiile art.  16 din Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 328/2006, reprezentând ..............% din bugetul filmului

2.  Alţi cofinanţatori

3.  Total finanţare cofinanţatori

d)  Sprijin Eurimages

1. Valoarea sprijinului ........, respectiv .....% din buget

IV. Total surse de finanţare [a)6 + b)3 + c)3 + d)1]:   ..................................................................................................

Producătorul filmului

Numele şi prenumele:

Funcţia:

Semnătura:

Ştampila:

Data:

ANEXA Nr. 6 la regulament

PLANUL   DE   PRODUCŢIE   AL   FILMULUI

Etapa de pregătire

Etapa de filmare*)

Etapa de mixaj-sonorizare**)

Finalizarea copiei standard (data estimativă)

*) Se va specifica numărul zilelor de filmare.

**) Se va specifica numărul zilelor de mixaj-sonorizare.

ANEXA Nr. 7 la regulament

DECLARAŢIA   PRODUCĂTORULUI*)

In legătură cu:

1.   Numărul de spectatori înregistraţi în sălile de cinematograf din ţară pentru unul dintre filmele (la alegere) produse începând cu anul 1997

Titlul filmului .................................................................................................................................., premiera/anul  ......

Numărul de spectatori ..................................

2.  Recunoaşterea internaţională pentru unul dintre filmele cu cel mai bun palmares (la alegere) produs începând cu anul 1997

Titlul filmului ................................................................................................................................................

a)  premii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listei Centrului Naţional al Cinematografiei:

-  festivalul/anul

b)  selecţii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listei Centrului Naţional al Cinematografiei

-  festivalul/anul

3.  Succesul comercial pentru exploatarea în sălile de cinematograf din străinătate şi difuzarea la posturile tv din ţară şi din străinătate a unuia dintre filmele (la alegere) produse începând cu anul 1997

Titlul filmului ................................................................................................................................................

a)  exploatarea cinematografică în străinătate

-  ţara/anul

b)  difuzarea tv în ţară şi în străinătate

-  tv/anul, postul tv

4.  Situaţia rambursării creditelor primite de la Centrul Naţional al Cinematografiei, dacă este cazul, începând cu anul 1997  şi până în prezent (valoarea creditelor, rambursarea creditelor)

Semnătura ......................

*) Declaraţia se întocmeşte cu menţionarea expresă a documentelor în baza cărora a fost completată (de exemplu: Anuarul statistic al Centrului National al Cinematografiei, înscrisuri oficiale, contracte comerciale etc).

ANEXA Nr. 8 la regulament

DECLARAŢIA   REGIZORULUI*)

In legătură cu:

1. Numărul de spectatori înregistraţi în sălile de cinematograf din ţară pentru unul dintre filmele (la alegere) din carieră [pentru filmele realizate înainte de anul 1997 se va ţine cont de pragul de referinţă**) al numărului de spectatori înregistraţi în anul respectiv]

Titlul filmului ......................................................................................................................................., premiera/anul ..................................

Numărul de spectatori ...................

*) Declaraţia se întocmeşte cu menţionarea expresă a documentelor în baza cărora a fost completată (de exemplu: Anuarul statistic al Centrului Naţional al Cinematografiei, înscrisuri oficiale, contracte comerciale etc).

**) Pragul de referinţă al numărului de spectatori se calculează de Centrul Naţional al Cinematografiei.

2.  Recunoaşterea internaţională pentru unul dintre filmele cu cel mai bun palmares (la alegere) realizat în carieră Titlul filmului ................................................................................................................................................

-  a) premii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listei Centrului Naţional al Cinematografiei

-  festivalul/anul

-  b) selecţii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listei Centrului Naţional al Cinematografiei

-  festivalul/anul

3.  Succesul comercial pentru exploatarea în sălile de cinematograf din străinătate şi difuzarea la posturile tv din ţară şi din străinătate a unuia dintre filmele (la alegere) realizate începând cu anul 1997

Titlul filmului ................................................................................................................................................

a)  exploatarea cinematografică în străinătate

-  ţara/anul

b)  difuzarea tv în ţară şi în străinătate

-  tv/anul, postul tv

Semnătura ..................................

ANEXA Nr. 9a) la regulament

FIŞĂ   DE   NOTARE

a scenariului pentru filme de ficţiune de lung şi scurt metraj

Dosarul de scenariu nr.....................................................*)

Criterii de evaluare

Notele de la 1 la 10

1. Subiectul

2. Dialoqul

3. Construcţia dramaturqică

4. Potenţialul de interes si impact asupra publicului autohton

5. Potenţialul de reprezentare artistică si de public pe plan internaţional

Nota scenariului**)

*) Dosarul de scenariu este secretizat şi înregistrat de secretariatul tehnic al concursului.

**) Nota scenariului se calculează prin efectuarea mediei aritmetice a notelor acordate la cele 5 criterii de evaluare (NS=  N1+N2+N3+N4+N5)

                                                                                                                                                                                                        5

Semnătura ......................................                           Data ...................................

ANEXA Nr. 9b) la regulament

FIŞĂ   DE   NOTARE

a scenariului pentru filme de animaţie de lung şi scurt metraj

Dosarul de scenariu nr.....................................................*)

Criterii de evaluare

Notele de la 1 la 10

1. Subiectul

2. Schite, desene ale personajelor; descrierea lor

3. Potenţialul de interes si impact asupra publicului

4. Potenţialul de reprezentare pe plan internaţional

Nota scenariului**)

*) Dosarul de scenariu este secretizat şi înregistrat de secretariatul tehnic al concursului.

**) Nota scenariului se calculează prin efectuarea mediei aritmetice a notelor acordate la cele 4 criterii de evaluare (NS=  N1+N2+N3+N4)

                                                                                                                                                                                                   4

Semnătura ..................................                            Data ..................................

ANEXA Nr. 9c) la regulament

FIŞĂ   DE   NOTARE

a scenariului (descrierea temei) pentru filme documentare de lung şi scurt metraj

Dosarul de scenariu nr......................................................*)

Criterii de evaluare

Notele de la 1 la 10

1. Originalitatea si gradul de interes si noutate ale temei propuse

2. Originalitatea tratării cinematografice a temei propuse

3. Potenţialul de interes si impact asupra publicului

4. Potenţialul de reprezentare pe plan internaţional

Nota scenariului**)

*)Dosarul de scenariu este secretizat si inregistrat de secretariatul tehnic al concursului.                                                          

**) Nota scenariului se calculează prin efectuarea mediei aritmetice a notelor acordate la cele 4 criterii de evaluare (NS=  N1+N2+N3+N4)

                                                                                                                                                                                                   4

Semnătura .....................................              Data .........................................

ANEXA Nr. 9d) la regulament

FIŞĂ   DE   NOTARE

a proiectului de dezvoltare pentru filmele de ficţiune de lung metraj

Dosarul de proiect de dezvoltare nr...............................*)

Criterii de evaluare

Notele de la 1 la 10

1. Subiectul sau gradul de interes al operei literare după care se propune adaptarea

2. Calitatea sinopsisului sau a scenariului după care se propune adaptarea

3. Potenţialul de interes si impact asupra publicului

4. Potenţialul de reprezentare pe plan internaţional

Nota scenariului**)

*)Dosarul proiectului de dezvoltare este secretizat si inregistrat de secretariatul tehnic al concursului.

**) Nota scenariului se calculează prin efectuarea mediei aritmetice a notelor acordate la cele 4 criterii de evaluare (NS=  N1+N2+N3+N4)

                                                                                                                                                                                                   4

Semnătura ........................................                Data ...................................

ANEXA Nr. 9e) la regulament

FIŞĂ   DE   NOTARE

a proiectului de dezvoltare pentru filmele documentare de lung metraj

Dosarul de proiect de dezvoltare nr .............................................*)

Criterii de evaluare

Notele de la 1 la 10

1. Calitatea si originalitatea temei propuse

2. Originalitatea tratării cinematografice a temei propuse

3. Potenţialul de interes si impact asupra publicului

4. Potenţialul de reprezentare pe plan internaţional

Nota scenariului**)

*)Dosarul proiectului de dezvoltare este secretizat si inregistrat de secretariatul tehnic al concursului.

**) Nota scenariului se calculează prin efectuarea mediei aritmetice a notelor acordate la cele 4 criterii de evaluare (NS=  N1+N2+N3+N4)

                                                                                                                                                                                                   4

Semnătura ...................................                 Data ...........................................

ANEXA Nr. 9f) la regulament

FIŞĂ   DE   NOTARE

a proiectului de dezvoltare pentru filmele de animaţie de lung metraj

Dosarul de proiect de dezvoltare nr.....................................................*)

Criterii de evaluare

Notele de la 1 la 10

1. Subiectul

2. Calitatea desenelor, a schitelor si a prezentării personajelor

3. Potenţialul de interes si impact asupra publicului

4. Potenţialul de reprezentare pe plan internaţional

Nota scenariului**)

*) Dosarul proiectului de dezvoltare este secretizat si înregistrat de secretariatul tehnic al concursului.                                                                                                                                                                                   

**) Nota scenariului se calculează prin efectuarea mediei aritmetice a notelor acordate la cele 4 criterii de evaluare  (NS=  N1+N2+N3+N4)

                                                                                                                                                                                                    4

Semnătura ................................                            Data .................................

ANEXA Nr. 9g) la regulament

FIŞĂ   DE   NOTARE   FINALĂ

a scenariilor de filme Dosarul de scenariu nr. ...............................................

Membrii comisiei

Nota scenariului

Nota finală: ..........................                          Data ..............................................

Semnătura membrilor comisiei:

.................................................

.................................................

Nota finală a scenariilor de filme se calculează prin efectuarea mediei aritmetice a notelor acordate de membrii comisiei de selecţie.

Pentru scenariile filmelor de ficţiune de lung metraj şi scurt metraj nota finală a scenariului se calculează prin eliminarea notei maxime şi a notei minime acordate în fişa de notare şi efectuarea mediei aritmetice a celorlalte note acordate de membrii comisiei de selecţie.

ANEXA Nr. 10 la regulament

FIŞĂ   DE   EVALUARE

a proiectului cinematografic

Promovat în etapa a doua a concursului

Dosarul de proiect nr. ...

Titlul scenariului

Regia

Producătorul

Criteriul

Nota

Coeficientul de importanţă

Total punctaj

Calitatea scenariului: (maximum 50 de puncte)

5

Calitatea regizorului

(conform fişei de evaluare, anexele nr. 11 şi 11a)

(maximum 25 de puncte)

Calitatea producătorului

(conform fişei de evaluare, anexa nr. 12)

(maximum 25 de puncte)

    

Total punctaj (maximum 100 de puncte)

Membrii comisiei de selecţie:              Directorul general

................................................             al Centrului Naţional al Cinematografiei,

                                                                         ..................................................................                                   

                                                                         ..................................................................  

ANEXA Nr. 11 la regulament

CALITATEA   REGIZORULUI

Criteriul

Nota

Coeficientul de importanţă

Total punctaj

1. Numărul de spectatori

Numărul de spectatori în România pentru unul dintre filmele la alegere din carieră:

- 50.000 de spectatori sau mai mult

10

- 45.000-50.000 de spectatori

9

- 40.000-45.000 de spectatori

8

- 35.000-40.000 de spectatori

7

1

- 30.000-35.000 de spectatori

6

- 25.000-30.000 de spectatori

5

- 20.000-25.000 de spectatori

4

- 15.000-20.000 de spectatori

3

- 10.000-15.000 de spectatori

2

- 5.000-10.000 de spectatori

1

(Punctajul maxim ce poate fi obţinut este de 10 puncte.)

2. Festivaluri internaţionale

Recunoaştere internaţională pentru filmul cu cel mai bun palmares (la alegere) realizat în carieră

a) Premii internaţionale:

- la festivaluri de categoria A

10

0,50

- la alte festivaluri

8

0,25

b) Selecţii (dacă filmul a fost premiat nu se mai punctează şi selecţia):

- la festivaluri de categoria A

10

0,20

- la alte festivaluri

8

0,10

(Punctajul maxim ce poate fi acordat este de 10 puncte.)

3. Succes comercial

- Numărul de ţări în care un film (la alegere) realizat în carieră s-a distribuit în săli de cinema

10 pentru distribuţia filmului în cel puţin două ţări 5 pentru distribuţia filmului într-o tară străină

0,30

Criteriul

Nota

Coeficientul de importanţă

Total punctaj

- Numărul de televiziuni naţionale sau internaţionale care au achiziţionat filmul

(Punctajul maxim ce poate fi acordat este de 5 puncte.)

10 pentru cel puţin

10 televiziuni

9 pentru

9 televiziuni

...........................

1 pentru  o televiziune

0,20

Membrii comisiei de selecţie:

.................................................

.................................................

ANEXA Nr. 11a) la regulament

CALITATEA   REGIZORULUI   DEBUTANT

Criteriul

Nota

Coeficientul

de importanţă

Total

punctaj

1. Festivaluri internaţionale

Recunoaştere internaţională pentru un film de scurt metraj sau studenţesc (la alegere) realizat

a) Premii internaţionale:

- la festivaluri de categoria A

10

1

- la alte festivaluri

0,7

- la festivaluri studenţeşti

0,6

b) Selecţii:

- la festivaluri de categoria A

10

0,5

- la alte festivaluri

0,3

- la festivaluri studenţeşti

0,2

(Punctajul maxim este de 15 puncte.)

2. Succes comercial

- Numărul de televiziuni naţionale sau internaţionale care au achiziţionat filmul

(Punctajul maxim este de 10 puncte.)

10 pentru cel puţin

10 televiziuni

9 pentru cel puţin

9 televiziuni

........................

1 pentru cel puţin o televiziune

1

Total punctaj (maximum posibil: 25 de puncte)

Membrii comisiei de selecţie:

..............................................

.............................................

ANEXA Nr. 12 la regulament

CALITATEA   PRODUCĂTORULUI

Criteriul

Nota

Coeficientul de importanţă

Total punctaj

1. Numărul de spectatori

Numărul de spectatori în România pentru unul dintre filmele (la alegere) produse începând cu anul 1997:

- 50.000 de spectatori sau mai mult

10

0,5

- 45.000-50.000 de spectatori

9

- 40.000-45.000 de spectatori

8

- 35.000-40.000 de spectatori

7

- 30.000-35.000 de spectatori

6

    

Criteriul

Nota

Coeficientul de importanţă

Total punctaj

- 25.000-30.000 de spectatori

5

- 20.000-25.000 de spectatori

4

- 15.000-20.000 de spectatori

3

- 10.000-15.000 de spectatori

2

- 5.000-10.000 de spectatori

1

(Punctajul maxim obţinut este de 5 puncte.)

2. Festivaluri internaţionale

Recunoaştere internaţională pentru filmul cu cel mai bun palmares (la alegere) produs în carieră

a) Premii internaţionale:

- la festivaluri de categoria A

10

0,50

- la alte festivaluri

8

0,25

b) Selecţii (dacă filmul a fost premiat nu se mai punctează şi selecţia):

- la festivaluri de categoria A

10

0,20

- la alte festivaluri

8

0,10

(Punctajul maxim obţinut este de 7 puncte.)

3. Succes comercial

10 pentru

0,2

- Numărul de ţări în care un film (din ultimele 3 produse după anul 1997) s-a distribuit în săli de cinema

distribuţia filmului în cel puţin două ţări 5 pentru distribuţia filmului într-o ţară străină

- Numărul de televiziuni naţionale sau internaţionale care au achiziţionat fimul

(Punctajul maxim obţinut este de 5 puncte.)

10 pentru cel puţin 10 televiziuni

9 pentru

9 televiziuni

.....................

1 pentru o televiziune

0,3

4. Returnare credite contractate anterior (pentru filmele produse cu sprijin din partea ONC/CNC)

- peste 50%

10

0,1

- între 45-50%

9

- între 40-45%

8

- între 35-40%

7

- între 30-35%

6

- între 25-30%

5

- între 20-25%

4

- între 15-20%

3

- între 10-15%

2

- între 5-10%

1

(Punctajul maxim obţinut este de un punct.)

5. Contribuţia financiară în proiect confirmată în momentul depunerii proiectului (contracte ferme de coproducţie, cofinanţare, servicii proprii, contracte de prevânzare sau scrisori ferme care să menţioneze participarea financiară a cofinanţatorilor)

10

0,7

- 70% din buget

9

- 65-70%

8

- 60-65%

7

- 55-60%

6

- 50-55%

5

- 45-50%

4

- 40-45%

3

- 35-40%

2

- 35%

1

(Punctajul maxim este de 7 puncte.)

Total punctaj (maximum 25 de puncte)

- In cazul proiectelor de dezvoltare coeficientul de importanţă se dublează.

Membrii comisiei de selecţie:

......................................................

......................................................

ANEXA Nr. 13 la regulament

FIŞA   DE   EVALUARE

pentru dosarul proiectului de dezvoltare

Numărul                                                                                proiectului

Titlul Proiectului

Scenaristul

(regizorul)

Producătorul

Criteriul

Nota

Coeficientul de importanţă

Total punctaj

Valoarea artistică a proiectului (maximum 50 de puncte)

Calitatea producătorului (maximum 50 de puncte)

Total punctaj (maximum 100 de puncte)

Membrii comisiei de selecţie:                               Directorul general

...................................................                        al Centrului Naţional al Cinematografiei,

                                                                                       ...................................................................       

                                                                                       ...................................................................

ANEXA Nr. 14 la regulament

CERERE

pentru acordarea sprijinului financiar nerambursabil pentru distribuire de filme româneşti sau realizate cu participare românească

Persoana fizică sau juridică autorizată: ............................................................................................................................................. cod fiscal .................................., nr. de înregistrare în Registrul cinematografic .................................., cu sediul în  ............................................................................, str.............................................................................. nr.............., sectorul (judeţul) ..................................................., cod poştal ............................., telefon ..................., fax ............................................., cont bancar .................................., societatea bancară ................................................., în calitate de distribuitor al filmului .............................., solicită suma de ....................................................... pentru distribuirea filmului .......................................................................................................................

Distribuitor,                                                                      Data

..................................                                                        ..............................

ANEXA Nr. 15 la regulament

CERERE

pentru acordarea sprijinului financiar nerambursabil pentru funcţionarea cinematografului de artă

Persoana fizică sau juridică autorizată: .......................................................................................................................................... cod fiscal ..................................................., nr. de înregistrare în Registrul cinematografic ......................................, cu sediul în  .............................................................................., str......................................................................................... nr............, sectorul (judeţul)  ............................................, cod poştal ....................................., telefon .................., fax ......................................, cont bancar ................................................., societatea bancară ......................., în calitate de exploatant de cinematograf .............................................., solicită suma de ............................. pentru funcţionarea cinematografului de artă .......................................................................................

Exploatant,                                                                      Data

..............................                                                           .....................................

ANEXA Nr. 16 la regulament

CERERE

pentru acordarea sprijinului financiar nerambursabil pentru organizarea sau participarea la festivaluri şi târguri de filme, interne şi internaţionale, susţinerea unor programe de cultură şi educaţie cinematografică

Persoana fizică sau juridică autorizată: ............................................................................................................................................. cod fiscal ..................................., nr. de înregistrare în Registrul cinematografic ................................., cu sediul în ......................................................................................., str.......................................................... nr......., sectorul (judeţul)  ....................................., cod poştal ................................., telefon ......................., fax ........................................., cont bancar ................................, societatea bancară ......................., în calitate de .............................................., solicită suma de ........................................ pentru .....................................................

Semnătura ...........................                                               Data ...........................


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 2335/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 2335 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 2335/2006
Ordin 2693 2017
Ordin 3758 2016
Ordin 2780 2014
Ordin 2520 2009
pentru modificarea si completarea Regulamentului privind concursul de selectie a proiectelor cinematografice în vederea acordarii de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, productie si distribuire de filme, aprobat prin Ordinul ministrului culturii si cultelor nr. 2.335/2006
Ordin 2128 2009
pentru modificarea Regulamentului privind concursul de selectie a proiectelor cinematografice în vederea acordarii de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, productie si distribuire de filme, aprobat prin Ordinul ministrului culturii si cultelor nr. 2.335/2006
Ordin 2359 2008
privind modificarea si completarea Regulamentului privind concursul de selectie a proiectelor cinematografice in vederea acordarii de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, productie si distribuire de filme, aprobat prin Ordinul ministrului culturii si cultelor nr. 2.335/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu