Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

Ordinul Nr.219 din 11.10.2011

privind aprobarea specificaţiilor tehnice ale produselor alimentare de bază care fac obiectul Programului guvernamental de sprijin pentru pensionari „Coşul de solidaritate“
ACT EMIS DE: Ministerul Administratiei si Internelor
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 724 din 13 octombrie 2011



SmartCity1

Având în vedere prevederile art. 3 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 927/2011 privind Programul guvernamental de sprijin pentru pensionari „Coşul de solidaritate“,în temeiul prevederilor art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările ulterioare, şi ale art. 7 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, cu modificările şi completările ulterioare,ministrul administraţiei şi internelor şi ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emit următorul ordin: Articolul 1Se aprobă specificaţiile tehnice ale produselor alimentare de bază (făină, zahăr, ulei, mălai, orez) care fac obiectul Programului guvernamental de sprijin pentru pensionari „Coşul de solidaritate“, potrivit anexei care face parte integrantă din prezentul ordin. Articolul 2Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Ministrul administraţiei şi internelor, Constantin-Traian Igaş Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără ANEXĂSPECIFICAŢIILE TEHNICE ale produselor alimentare de bază care fac obiectul Programului guvernamental de sprijin pentru pensionari „Coşul de solidaritate“ 1. Făină 1.1. Proprietăţi organoleptice
Caracteristici Condiţii de calitate
Grupa făină albă Grupa făină semialbă Grupa făină neagră Grupa făină dietetică
Tip 480 Superioară Tip 000 Tip 550 Tip 650 Făină semialbă Făină neagră Făină dietetică
Culoare -aspect Alb-gălbuie cu nuanţă slab-cenuşie şi cu particule fine de tărâţe Alb-gălbuie cu nuanţă cenuşie şi urme vizibile de tărâţe Cenuşiu-deschis, cu nuanţă alb-gălbuie, conţinând particule de tărâţe Roşcată, conţinând particule de tărâţe şi endosperm
Miros Plăcut, specific făinii, fără miros de mucegai, de încins sau alt miros străin
Gust Normal, puţin dulceag, nici amar, nici acru, fără scrâşnet la mestecare (datorită impurităţilor minerale: pământ, nisip etc.).

NOTĂ: În făina de grâu nu se admite prezenţa insectelor sau a acarienilor în niciun stadiu de dezvoltare. 1.2. Proprietăţi fizice şi chimice

Caracteristici Condiţii de calitate
Grupa făină albă Grupa făină semialbă Grupa făină neagră Grupa făină dietetică
Tip 480 Superioară Tip 000 Tip 550 Tip 650 Făină semialbă Făină neagră Făină dietetică
Umiditate, %, maximum 14,5 14,5 14,5 14,5 14,5 14,5 14,5
Aciditate, grade, maximum 2,2 2,2 2,2 2,8 3,2 5 5
Conţinut de cenuşă raportat la substanţa uscată, %, maximum 0,48 0,48 0,55 0,65 0,66-0,90 0,91-1,40 1,41-2,2
Conţinut în cenuşă insolubilă în HCl 10%, %, maximum 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2
Impurităţi metalice sub formă de pulbere, g/kg 3 3 3 3 3 3 3
sub formă de aşchii lipsă
Conţinut de gluten umed, %, minimum în funcţie de cerinţele tehnologice
Caracteristici Condiţii de calitate
Grupa făină albă Grupa făină semialbă Grupa făină neagră Grupa făină dietetică
Tip 480 Superioară Tip 000 Tip 550 Tip 650 Făină semialbă Făină neagră Făină dietetică
Indice de deformare a glutenului, milimetri în funcţie de cerinţele tehnologice
Conţinut de substanţe proteice raportat la substanţa uscată, %, minimum în funcţie de cerinţele tehnologice
Indice de cădere, secunde, minimum în funcţie de cerinţele tehnologice
Indice Zeleny în funcţie de cerinţele tehnologice
Granulaţie, % în funcţie de cerinţele tehnologice

2. Zahăr 2.1. Proprietăţi organoleptice Zahăr cristal

Caracteristici Tip de zahăr-cristal Metode de verificare
Alb nr. 1 Alb nr. 2
Condiţii de admisibilitate
Culoare albă, cu strălucire caracteristică STAS 110
Aspect în stare solidă cristale uscate, uniform calibrate, nelipicioase, neaglomerate, care curg liber
Aspect în soluţie 25% soluţie limpede, fără sediment şi corpuri străine
Miros şi gust dulce, fără miros şi gust străin, atât în stare solidă, cât şi în soluţie

2.2. Proprietăţi fizice şi chimice

Caracteristici Unitate de măsură Tip de zahăr-cristal Metode de verificare
Alb nr. 1 Alb nr. 2
Condiţii de admisibilitate
Tip de culoare Tip de culoare 2 4,5 STAS 110 STAS 110
Puncte europene maximum 4 9
Cenuşă conductometrică % maximum 0,03
Puncte europene maximum 15
Coloraţie în soluţie Unităţi ICUMSA maximum 22,5 45
Puncte europene maximum 3 6
Total puncte europene Puncte europene maximum 22 30
Umiditate % maximum 0,06
Zaharoză raportată la substanţa uscată % minimum 99,80
Substanţe reducătoare % maximum 0,03
Substanţe insolubile în apă mg/kg maximum 10 maximum 50
Impurităţi metalice - Absente
pH în soluţie 25% - 7,5
Sfărâmături (bucăţi cu masă mai mică de 5 g) % maximum -
Substanţă uscată 0Brix -

NOTĂ: Pentru o depozitare a zahărului de peste 2 ani, se recomandă folosirea tipurilor alb nr. 1 şi alb nr. 2, cu următoarele caracteristici: • granulaţie: mare şi/sau medie; • umiditate: maximum 0,05%. 2.3. Proprietăţi de utilizare

Caracteristici Tip de zahăr-cristal Metode de verificare
Condiţii de admisibilitate
Test de flocurare după 10 zile Negativ STAS 110
Număr de puncte negre la 100 g, maximum 10
Putere de tamponare (mililitri HCL, soluţie 0,1 n, maximum) 5,5

3. Ulei Ulei rafinat de floarea-soarelui 3.1. Condiţii tehnice de calitate Uleiul comestibil rafinat de floarea-soarelui se fabrică după instrucţiuni tehnologice. Materia primă şi materiile auxiliare utilizate la fabricarea uleiului rafinat de floarea-soarelui trebuie să corespundă documentelor tehnice normative de produs şi dispoziţiilor legale sanitare. 3.2. Proprietăţi organoleptice

Caracteristici Condiţii de admisibilitate Metode de verificare
Aspect: la 60°C, pentru uleiul neîmbuteliat şi pentru uleiul îmbuteliat cu destinaţia „pentru gătit“ limpede, fără suspensii şi fără sediment STAS 145/1-87
Culoare galbenă STAS 145/1-87
Miros şi gust plăcute, fără miros şi gust străin STAS 145/1-87

3.3. Proprietăţi fizice şi chimice

Caracteristici Condiţii de admisibilitate Tip A Metode de verificare
Aciditate liberă, exprimată în acid oleic - %, maximum 0,1 STAS 145/16-67
Culoare de iod, mg I/100 cm3, maximum 7 STAS 145/2-78
Apă şi substanţe volatile, %, maximum 0,06 STAS 145/10-88
Impurităţi insolubile în eter etilic, %, maximum 0,05 STAS 145/11-87
Săpun, %, maximum 0,02 STAS 145/12-90
Substanţe organice nesaponificabile, %, maximum 1 STAS 145/15-81
Indice de iod, g I/100 g 119...135 STAS 145/19-90
Indice de saponificare, mg KOH/g 184...198 STAS 145/17-67
Indice de peroxid, meq/kg, maximum 12 STAS 145/22-74
Plumb, mg/kg, maximum conform reglementărilor sanitare în vigoare
Cupru, mg/kg, maximum
Zinc, mg/kg, maximum
Arsen, mg/kg, maximum

NOTE: • La uleiul rafinat de floarea-soarelui tip A, îmbuteliat pe linii de îmbuteliere fără uscare, se admite un conţinut de apă şi substanţe volatile de maximum 0,15%. • Indicele de peroxid pentru uleiul destinat păstrării îndelungate se stabileşte prin înţelegere între părţi. 4. Mălai 4.1. Caracteristici generale de calitate ale mălaiului Este un produs fabricat prin măcinarea porumbului în prealabil degerminat. Materia primă folosită la obţinerea produsului trebuie să corespundă documentelor tehnice normative de produs SR 5447 „Porumb boabe pentru consum alimentar“ (categoria I) şi normelor sanitare în vigoare. Produsul „Mălai“ se fabrică conform instrucţiunilor tehnologice şi normelor interne aprobate cu respectarea normelor sanitare în vigoare. 4.2. Proprietăţi organoleptice

Caracteristici Condiţii de admisibilitate a mălaiului
Culoare galben-portocalie specifică porumbului din care provine, cu particule alb-gălbui
Miros caracteristic, fără miros străin
Gust plăcut, specific, fără gust amar, fără scrâşnet în mestecare
Infestare lipsă

4.3. Proprietăţi fizico-chimice

Caracteristici Condiţii de admisibilitate a mălaiului Extra
Umiditate, %, maximum 16,5
Fineţe - rest pe sita nr. 22 (ţesături din sârmă de oţel 1.000 microni, STAS 8285-77), %, maximum 2
- trece prin sita nr. 55 (din bronz fosforos 372 microni, STAS 8285-77), %, maximum 10
Impurităţi metalice: - sub formă de pulbere, mg/kg, maximum - sub formă de aşchii 3 lipsă

5. Orez 5.1. Caracteristici generale de calitate pentru orez Cerinţe legate de caracteristici de calitate şi caracteristici fizico-chimice (SR 1226/2007) 5.2. Caracteristici organoleptice

Caracteristici organoleptice Descriere
Pentru calitatea I Pentru calitatea a II-a
Aspect boabe complet decorticate
Culoare albă albă până la alb-gălbuie
Miros caracteristic, fără miros străin (de mucegai, de rozătoare etc.)
Gust plăcut, specific

5.3. Proprietăţi fizice şi chimice

Caracteristici fizico-chimice Valori maxime admise - % -
Pentru calitatea I Pentru calitatea a II-a
Corpuri străine anorganice 0,1 0,5
Corpuri străine organice 0,1 0,5
Boabe galbene lipsă 5
Boabe cu dungi roşcate 3 12
Boabe gipsate lipsă 10
Spărturi 10 20
Umiditate 15 15
Boabe nedezvoltate (de culoare verde) lipsă 5
Spărturi mici 1 5



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 219/2011

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 219 din 2011
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 220 2018
    Buongiorno E-mail: giovannidinatale1954@­gmail.­com Offerte individuali in denaro da 2.000 a 5.200.000, con un tasso di interesse è rimborsabile del 3% in un periodo compreso tra 2 e 30 anni. Condizioni ragionevoli se la mia offerta ti interessa contattami di più rapidamente per discutere le modalità e documenti da fornire. giovannidinatale1954@­gmail.­com
ANONIM a comentat Decizia 220 2018
    Buongiorno E-mail: giovannidinatale1954@­gmail.­com Offerte individuali in denaro da 2.000 a 5.200.000, con un tasso di interesse è rimborsabile del 3% in un periodo compreso tra 2 e 30 anni. Condizioni ragionevoli se la mia offerta ti interessa contattami di più rapidamente per discutere le modalità e documenti da fornire. giovannidinatale1954@­gmail.­com
ANONIM a comentat Decretul 358 1948
    What type of loan do you need? Personal loan Car loan Refinancing Mortgage Business capital (start or expand your business) Have you lost hope and think that there is no way out, but your financial problems are still not gone? Do not hesitate to contact us for possible business cooperation. Contact us (WhatsApp) number +918131851434 contact email id : sumitihomelend@gmail.com Mr. Damian Sumiti
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 219/2011
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu