E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 172 din  3 martie 2003

privind normele de bonitare si certificare a hameiului

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 275 din 18 aprilie 2003


SmartCity3


    Avand in vedere prevederile art. 27 din Legea nr. 627/2002 privind producerea si comercializarea hameiului,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, cu modificarile si completarile ulterioare,
    vazand Referatul de aprobare al Directiei generale de implementare, reglementare si de management al resurselor biotehnologice nr. 124.671 din 20 februarie 2003,

    ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    (1) Produsele prevazute la art. 1 din Legea nr. 627/2002 privind producerea si comercializarea hameiului, pentru a fi comercializate, sunt supuse certificarii.
    (2) Sunt exceptate de la procedurile de certificare urmatoarele:
    a) hameiul recoltat din exploatatiile proprii ale producatorilor de bere si utilizat de acestia in stare naturala sau prelucrat partial;
    b) extractele izomerizate ale hameiului;
    c) produsele derivate din hamei, prelucrate ca urmare a unui contract in beneficiul producatorului de bere, cu conditia ca aceste produse sa fie utilizate in cadrul acestei unitati producatoare de bere;
    d) hameiul si produsele derivate din hamei, ambalate pentru vanzare catre persoane fizice pentru uz propriu.
    (3) Produsele la care s-a facut referire la alin. (2) lit. a) - d) urmeaza procedura de control, pentru a fi determinate.
    (4) Procedura de certificare include emiterea certificatelor, marcarea si sigilarea ambalajelor.
    (5) Certificarea se efectueaza sub supravegherea oficiala a persoanelor imputernicite de stat in acest scop, in prima faza de comercializare, inainte ca produsul sa fie oferit spre vanzare sau prelucrare. In cazul conurilor de hamei, certificarea are loc nu mai tarziu de 31 martie urmator anului de recolta. Totusi, cand apar probleme pentru o anumita recolta, termenul de mai sus va fi extins pana cel mai tarziu la 31 iulie urmator anului de recolta, la recomandarea Consiliului consultativ pentru hamei.
    (6) Procedurile de certificare se efectueaza la ferme sau in locuri aprobate de certificatori, cunoscute ca "centre de certificare" sau "depozite de certificare".
    (7) Daca dupa certificare s-a modificat ambalarea unuia dintre produsele specificate la alin. (1), produsul se supune unei noi proceduri de certificare.
    (8) Certificarea produselor prevazute la art. 1 se realizeaza de cadre de specialitate ale directiilor generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, imputernicite pentru activitatea de certificare. Lista persoanelor imputernicite pentru activitatea de certificare este aprobata prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    (9) Organismele autorizate de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor pentru controlul activitatii de certificare sunt: Laboratorul de chimie a hameiului din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Laboratorul fermentative din cadrul Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti si Laboratorul bere din cadrul Universitatii Dunarea de Jos, Galati.
    Art. 2
    (1) Faza de certificare prevazuta la art. 1 alin. (4) este faza in care produsele raspund exigentelor minime de comercializare si se elibereaza certificatele.
    (2) Exigentele minime de calitate, mentionate la alin. (1), se refera la umiditate, corpuri straine, care se determina pentru fiecare produs.
    (3) Pentru clasificarea conurilor de hamei pe clase de calitate, dupa proprietatile organoleptice si fizico-chimice, Consiliul consultativ pentru hamei elaboreaza norma tehnica interna.
    Art. 3
    Certificarea prevede aplicarea informatiilor particulare pe fiecare unitate de ambalaj si eliberarea certificatului care insoteste produsul.
    Art. 4
    Fiecare unitate de ambalaj prezinta in scris, in limba romana si cel putin in una dintre limbile comunitare, urmatoarele semne particulare:
    a) descrierea produsului incluzand, in cazul hameiului, cu sau fara seminte, mentiunile, dupa caz, "hamei conditionat", "hamei neconditionat";
    b) soiul sau soiurile;
    c) numarul de identificare a certificatului;
    d) originea;
    e) continutul in acizi alfa, acizi amari.
    Aceste semne particulare vor fi scrise cu caractere vizibile, de dimensiune uniforma si care nu pot fi inlaturate.
    Art. 5
    Certificatul prevede cel putin urmatoarele particularitati:
    1. Pentru hamei:
    a) descrierea produsului;
    b) numarul certificatului;
    c) greutatea neta;
    d) localitatea si suprafata de producere a hameiului;
    e) anul recoltarii;
    f) soiul.
    2. In cazul produselor preparate din hamei:
    - suplimentar, la semnele particulare mentionate la pct. 1 se inscriu locul si data preluarii si perioada de valabilitate a produsului.
    Art. 6
    Suprafetele de producere a hameiului sunt zonele si regiunile de productie prevazute la art. 1 din Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 623/2002, privind stabilirea zonelor de cultura a hameiului, recunoscute pentru certificarea denumirii de origine, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 950 din 24 decembrie 2002.
    Art. 7
    Cu exceptia cazului mentionat la art. 1 alin. (2) lit. a), hameiul certificat in cadrul Comunitatii Europene si hameiul importat din tari terte, care este insotit de atestate de echivalenta a calitatii, pot fi utilizate pentru obtinerea produselor preparate din hamei.
    Art. 8
    (1) Produsele la care se face referire in prezentul ordin pot fi combinate numai sub supraveghere in centrele de certificare sau in depozitele de certificare pe perioada cat sunt in circulatie.
    (2) Hameiul folosit pentru amestec trebuie sa fie din aceeasi suprafata de productie, din aceeasi recolta si din acelasi soi.
    (3) Pentru obtinerea extractelor poate fi amestecat si hameiul certificat de origine din aceeasi recolta, dar din soiuri diferite si din suprafete diferite, iar in certificatul care insoteste produsul se precizeaza:
    a) soiurile folosite, suprafetele de productie si anul recoltarii;
    b) ponderea fiecarui soi utilizat in amestec;
    c) numarul certificatelor emise pentru soiurile de hamei folosite la amestec (combinatie).
    Art. 9
    (1) Normele de certificare sunt prevazute in anexa nr. 1.
    (2) Anexele nr. 1 - 5 fac parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 10
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

              Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
                                 Ilie Sarbu

    ANEXA 1

                           NORME DE CERTIFICARE

    Art. 1
    In sensul prevederilor prezentului ordin, se definesc urmatoarele:
    a) hamei neconditionat reprezinta hameiul care a fost supus unei proceduri de uscare si de ambalare;
    b) hamei conditionat reprezinta hameiul supus operatiunii de uscare finala si de ambalare finala;
    c) hamei cu seminte reprezinta hameiul cu un continut de seminte mai mare de 2% din greutate;
    d) hamei fara seminte reprezinta hameiul cu un continut de seminte pana la 2% din greutate;
    e) extract izomerizat de hamei reprezinta extractul al carui continut in acizi alfa a suferit o izomerizare aproape totala;
    f) sigilarea ambalajelor reprezinta inchiderea ambalajului sub supravegherea oficiala, astfel incat la deschidere sigiliul ambalajului se deterioreaza;
    g) circuit inchis de operare reprezinta un proces de preparare sau de transformare a hameiului, efectuat sub supraveghere oficiala, care sa garanteze ca nu se utilizeaza decat produsele certificate si bonitate din care rezulta produsele preparate sau transformate, fara a exista, in timpul operatiilor de procesare, posibilitatea de adaugare sau de sustragere a hameiului ori produselor derivate din hamei;
    h) lot - un numar de baloturi de hamei sau de produse derivate din hamei cu aceleasi caracteristici, care s-au prezentat in acelasi timp pentru certificare de acelasi producator individual sau asociat.
    Art. 2
    Lotul de conuri de hamei prezentat pentru certificare trebuie sa fie insotit de o declaratie semnata de producator, care cuprinde:
    - anul de recolta;
    - soiul;
    - locul de producere;
    - informatiile cadastrale sau o indicare oficiala echivalenta;
    - numarul de baloturi care fac parte din lot.
    Art. 3
    (1) Se prezinta spre certificare numai conurile de hamei care indeplinesc cerintele minime de comercializare. In anexa nr. 2 sunt prevazute exigentele minime de comercializare.
    (2) Controlul efectuat in vederea respectarii cerintelor minime de comercializare are in vedere gradul de umiditate a hameiului, determinat conform metodelor agreate de organismul de control, prevazute in anexa nr. 3, sectiunea B, pct. 2. Prin metodele prevazute la anexa nr. 3, sectiunea B, pct. 2, agreate de organismul de control, rezultatul dat de scala tipica produsului are valoarea 2. In cazul contestarii rezultatelor analizelor de determinare a umiditatii se aplica metodele de determinare a umiditatii prevazute in anexa nr. 3, sectiunea B, pct. 1.
    (3) Controlul respectarii exigentelor minime de comercializare, altele decat umiditatea, se realizeaza conform uzantelor comerciale practicate si cu efectuarea analizelor prevazute in anexa nr. 3, sectiunea C.
    Art. 4
    Pentru efectuarea analizelor necesare activitatii de control, prevazute la art. 10 si in anexa nr. 3, sectiunea B, pct. 1 si 3, si sectiunea C, recoltarea esantioanelor se realizeaza astfel:
    a) prelevarea se face pentru fiecare lot, cel putin un balot din zece si cel putin doua baloturi din lot;
    b) prelevarea si tratarea esantioanelor se realizeaza conform metodelor descrise in anexa nr. 3, sectiunea A.
    Art. 5
    Certificatul prevazut la art. 5 din ordin trebuie sa prevada mentiunile "hamei cu seminte" sau, dupa caz, "hamei fara seminte".
    Art. 6
    (1) Numarul de referinta al certificatului prevazut la art. 5 din ordin este format din codificarea elementelor care definesc centrele de certificare, codul Romaniei, anul de recolta si identificarea loturilor, asa cum sunt indicate in anexa nr. 4.
    (2) Numarul de referinta al certificatului este acelasi pentru componentele unui lot.
    (3) Lista cuprinzand centrele de certificare si codul atribuit fiecarui centru este intocmita de autoritatea competenta a statului si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a. Lista se actualizeaza si se publica anual.
    Art. 7
    In conformitate cu prevederile art. 1 alin. (4) din ordin, dupa sigilare fiecare ambalaj este marcat. Marcarea pe unitatea de ambalaj in care produsul se comercializeaza, cu elementele prevazute la art. 2 si conform indicatiilor prevazute in anexa nr. 5, este supusa controlului.
    Art. 8
    (1) Produsele obtinute prin procesarea hameiului certificat inainte de procesare pot fi certificate daca procesarea are loc in circuit inchis de operare.
    (2) Cand procesarea hameiului are loc in halele sau centrele de certificare:
    a) certificatul este eliberat dupa procesare;
    b) hameiul original, neprocesat, este insotit de declaratia prevazuta la art. 2.
    (3) Numarul atribuit lotului de hamei original, inainte de procesare, trebuie sa figureze in certificatul hameiului procesat.
    (4) Produsele obtinute din hamei, conform art. 7 din ordin, pot fi certificate daca sunt fabricate in circuit inchis de operare.
    Art. 9
    (1) Pe filiera de comercializare nu pot fi schimbate ambalajele pulberilor si extractelor din hamei decat sub supravegherea oficiala a persoanelor cu atributii de control al produselor certificate.
    (2) La schimbarea ambalajelor prevazuta la alin. (1), realizata fara o transformare a produsului, noua procedura de certificare prevede numai:
    a) marcarea noului ambalaj;
    b) mentionarea actualizarii marcarii si schimbarii ambalajului in certificatul initial.
    Art. 10
    Produsele prevazute la art. 1 din ordin sunt supuse controalelor astfel:
    a) pentru hameiul recoltat pe suprafetele proprii ale producatorilor de bere si utilizat de acestia in vederea transformarii, producatorul de bere transmite, pentru fiecare recolta, inainte de 1 noiembrie, organismului de control prevazut la art. 1 alin. (9) din ordin, o declaratie care cuprinde: soiul, cantitatea recoltata, locul de cultivare, suprafata aferenta, cu indicatiile cadastrale, sau o indicare corespunzatoare oficiala echivalenta. Nu se impune un control suplimentar cand hameiul este transformat sau utilizat in cadrul unui singur producator de bere. In celelalte cazuri controlul se realizeaza conform prevederilor lit. c), cu exceptia subpct. 5, mentionate mai jos;
    b) pentru extractele izomerizate de hamei, transformatorul declara anual, nu mai tarziu de 31 decembrie, organismului de control cantitatile produse, precum si cantitatile comercializate. Ambalajele poarta mentiunea "extract izomerizat de hamei" si indicatiile referitoare la greutate sau volum;
    c) pentru derivatele din hamei transformat, contractate si evidentiate de un producator de bere, acestea trebuie sa fie utilizate de producatorul de bere contractant, iar organismul de certificare emite la intrarea hameiului in locul de procesare un document care prevede, pe masura derularii operatiilor de procesare, cel putin urmatoarele indicatii:
    1. numarul contractului;
    2. destinatarul;
    3. stabilirea procesarii;
    4. descrierea produsului procesat;
    5. numarul certificatului sau atestatului de echivalenta a hameiului original;
    6. greutatea produsului procesat.
    Numarul acestui document este indicat pe ambalaj;
    d) pentru conurile de hamei si produsele derivate din hamei, ambalate in pachete mici, destinate vanzarii pentru consumuri particulare, greutatea pachetului nu poate fi mai mare de 500 g, pentru conuri de hamei si pulbere de hamei, si pana la 150 g pentru extracte. In toate cazurile descrierea produsului, precum si greutatea trebuie indicate pe ambalaj.

    ANEXA 2

                            EXIGENTELE MINIME
                       de comercializare a hameiului

________________________________________________________________________________
 Caracteristici    Descriere                            Continutul maxim
                                                        (% din greutate)
                                                 _______________________________
                                                 Hamei             Hamei
                                                 conditionat       neconditionat
________________________________________________________________________________
 a) Amestec        Continut de apa                    12                14
 b) Frunze,        Fragmente de frunze,
    lastari si     de lastari si pedunculi cu
    pedunculi      lungimea mai mare de 2,5 cm         6                 6
 c) Bractee        Bractee despartite de conuri  Nu este aplicabil      15
 d) Impuritati     Mici particule care rezulta
                   din masina de recoltat si
                   care in general nu rezulta
                   din con                             3                 4
 e) Pentru "hamei  Fructe mature ale conului
    fara seminte"
    - seminte                                          2                 2
________________________________________________________________________________

    ANEXA 3

    A. Metode de esantionare
    Pentru esantionarea conurilor de hamei in vederea determinarii umiditatii hameiului si, dupa caz, a continutului de corpuri straine, se procedeaza astfel:
    1. Prelevarea
    a) Hamei ambalat
    Prelevarea probelor se realizeaza in functie de numarul de baloturi prevazut la art. 4 din anexa nr. 1 si de greutatile conurilor de hamei proportionale cu greutatile coletelor; esantioanele recoltate trebuie sa fie suficiente, astfel ca numarul de conuri de hamei sa reprezinte in mod corect baloturile.
    b) Hamei vrac
    Prelevarea pe portiuni egale care provin/rezulta de la 5 pana la 10 locuri diferite din vrac, precum si din suprafete diferite. Esantioanele luate se pun in recipiente. Pentru evitarea unei deteriorari rapide cantitatea de hamei trebuie sa fie suficient de importanta pentru ca inchiderea recipientului sa se realizeze prin comprimare puternica. Greutatea esantionului nu poate fi mai mica de 100 g.
    2. Omogenizarea probelor
    Pentru a fi reprezentative, esantioanele trebuie omogenizate cu grija si sigilate.
    3. Subesantionarea
    Dupa omogenizare urmeaza prelevarea unuia sau mai multor esantioane reprezentative si asezarea lor in recipiente ermetice si etanse, cutii metalice sau borcane de sticla.
    4. In timpul transportului esantioanele vor fi conservate la frig. Recipientele nu se deschid, iar pentru efectuarea examenului sau analizei esantionul in cauza se readuce la temperatura ambianta.

    B. Metode de control al gradului de umiditate a hameiului
    1. Se macina esantioanele destinate pentru determinarea umiditatii. Este foarte important ca esantioanele sa nu fie expuse la aer decat la temperaturi minime.
    Aparatura:
    - balanta sensibila la 0,005 g;
    - etuva electrica termostatica intre 105 - 107 grade C, eficace pentru controlul prin test cu sulfat de cupru;
    - fiole metalice cu diametrul de 70 pana la 100 mm si cu adancimea de 20 pana la 30 mm, dotate cu capac bine adaptat;
    - exicator obisnuit care permite racirea cutiilor si care contine un agent de uscare cu indicator de colorare la saturatie.
    Mod de operare:
    Trecerea unei cantitati exacte de 3 pana la 5 g de hamei macinat intr-o fiola cantarita, inchiderea cu capacul si cantarirea ei cu o precizie de 1 mg. Se deschide capacul si se pune fiola in etuva la 105 - 107 grade C pentru o perioada de o ora. Se inchide cutia si se pune la racire cel putin 20 de minute in exicator. Se cantareste din nou cu o precizie de 1 mg.
    Calcul:
    Se calculeaza pierderea in greutate la uscare si se raporteaza procentual la greutatea initiala a hameiului luat in analiza. Rezultatul se exprima in procente cu o zecimala.
    2. Alte metode:
    Metoda care utilizeaza fie aparate de cantarire electronica si de uscare a hameiului la raze infrarosii sau aer cald, fie aparat de masurat electric. Aceste aparate indica pe o scala umiditatea esantionului tratat.

    C. Metoda de control al continutului in corpuri straine
    1. Determinarea proportiei de frunze, lastari si bractee detasate si de impuritati
    Esantioanele de 5 pana la 100 g sunt cernute cu ajutorul unei site de 2 mm.
    Lupulina, deseurile si semintele care rezulta sunt stranse, semintele fiind separate manual. Esantioanele sunt asezate separat. Continutul unei site de 2 mm este transferat separat pe o sita de 10 mm si se cerne din nou. Conurile de hamei, frunzele, lastarii si impuritatile raman in sita, in timp ce bracteele conurilor, semintele, deseurile de lupulina si bucatile mici de frunze si lastari trec prin sita. Acestea sunt alese manual si partile se regrupeaza astfel:
    a) frunze si lastari;
    b) hamei (bractee de conuri, conuri de hamei si lupulina);
    c) impuritati;
    d) seminte;
    e) bractee pentru hamei neconditionat.
    Este imposibil sa se separe deseurile si lupulina. In consecinta, utilizandu-se un obiectiv, stabilirea culorii se estimeaza procentual pentru cele doua si se calculeaza greutatile lor, considerandu-se ca densitatea lor este identica.
    Diferitele grupe sunt cantarite si rezultatele sunt raportate la greutatea initiala.
    2. Determinarea proportiei de seminte:
    Esantionul de 25 g este depozitat intr-un recipient metalic inchis si asezat in etuva la 115 grade C o perioada de doua ore pentru eliminarea substantelor rasinoase.
    Esantionul uscat se acopera cu o tesatura de bumbac gros si se freaca puternic sau se bate mecanic pana la detasarea semintelor de hamei. Hameiul uscat si desfacut in particule fine se separa de semintele de hamei cu ajutorul unui zdrobitor prevazut cu site cu ochiuri de 1 mm. Resturile de conuri cu seminte sunt separate, utilizandu-se fie planuri inclinate, despartite de hartie, fie alte dispozitive care permit retinerea conurilor si a altor corpuri si trecerea semintelor.
    Semintele pot fi cantarite.
    Procentajul de seminte se calculeaza in raport cu greutatea esantionului initial.

    ANEXA 4

                         CODIFICAREA SI ORDINEA
    de formare a numarului de referinta a certificatului

    1. Centrul de certificare (numerotat de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor)
    2. Codul de tara
    3. Anul de recolta: doua cifre se atribuie anului de recolta;
    4. Identificarea lotului: acest numar se atribuie lotului catre organismul de certificare.

    ANEXA 5

                          MARCAREA AMBALAJELOR

    Marcarea este realizata conform naturii ambalajului, astfel:
    a) conurile de hamei ambalate in legaturi sau baloturi, prin tiparirea pe ambalaj;
    b) pulbere de hamei in pachete: prin inscrierea pe pachet;
    c) pulbere sau extract de hamei in cutii metalice: prin tiparirea pe cutie sau poansonare in metalul cutiei;
    d) sigilarea ambalajului care contine un lot de pachete sau cutii cu pulbere ori extract: prin aplicarea sigiliului pe ambalaj.



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 172/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 172 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu