ORDIN Nr. 164
din 6 martie 2009
privind recunoasterea
Acordului interprofesional pentru sfecla de zahar- recolta anului de
comercializare 2009/2010
ACT EMIS DE:
MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
ACT PUBLICAT IN:
MONITORUL OFICIAL NR. 166 din 17 martie 2009
Văzând Referatul de aprobare nr. 117.362 din 2 martie
2009 al Direcţiei generale politici agricole,
având în vedere prevederile pct. 11 lit. b) din art. 2,
ale art. 6, precum şi prevederile din anexa II la
Regulamentul Consiliului (CE) nr. 318/2006 privind
organizarea comună a pieţelor în sectorul zahărului, publicat în Jurnalul
Oficial al Uniunii Europene, nr. L 58 din 28 februarie
2006, p. 1-31,
în temeiul prevederilor art. 7 alin. (7) din Hotărârea
Guvernului nr. 8/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării
Rurale,
ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării
rurale emite prezentul ordin.
Art. 1. - Se recunoaşte de către Ministerul
Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale Acordul interprofesional pentru
sfecla de zahăr- recolta anului de comercializare 2009/2010, prevăzut în anexa
care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 2. - Contractele de producere, cumpărare, livrare
şi plată a sfeclei de zahăr destinate industrializării din recolta anului de
comercializare 2009/2010, încheiate între producătorii de sfeclă de zahăr şi
societăţile comerciale producătoare de zahăr din sfeclă de zahăr, vor respecta condiţiile stabilite în
Acordul interprofesional pentru sfecla de zahăr.
Art. 3. - Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi
Dezvoltării Rurale, prin Direcţia generală politici agricole, direcţiile pentru
agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti şi Agenţia de Plăţi şi
Intervenţie pentru Agricultură, vor urmări şi vor controla modul de aplicare a
prevederilor prezentului ordin.
Art. 4. - Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul
Oficial al României, Partea I.
Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării
rurale,
Ilie Sârbu
ANEXA
ACORD INTERPROFESIONAL
pentru sfecla de zahăr - recolta anului de comercializare 2009/2010
Membrii semnatari ai prezentului acord
interprofesional, şi anume:
• Organizaţia Interprofesională
Naţională „Zahărul" din România, denumită în continuare O.I.N.Z.R.;
• Federaţia Cultivatorilor de
Sfeclă de Zahăr din România, denumită în continuare F.C.S.Z.R.;
• Patronatul Zahărului din România;
• Asociaţia Producătorilor de Zahăr din Sfeclă de Zahăr
din România, în baza art. 8 lit. k) alin. 7 din
statutul O.I.N.Z.R., au încheiat prezentul acord interprofesional, denumit în
continuare AIP, privind contractarea,
producerea, transportul, recepţia şi plata sfeclei de zahăr din recolta anului
de comercializare 2009/2010, destinată industrializării.
Prezentul AIP a luat în considerare toate regulamentele
şi prevederile europene recente în domeniu şi îndeosebi regulamentele
Consiliului (CE) nr. 318/2006, 319/2006, 950/2006, 952/2006, 551/2008,
1.261/2008, 1.913/2006, 1.234/2007, cu modificările şi completările ulterioare.
ARTICOLUL 1
Obiectivele şi durata AIP
1.1. AIP îşi propune să reglementeze de o manieră
unitară, la nivel naţional, relaţiile dintre parteneri (cultivatori de sfeclă
de zahăr, respectiv societăţi procesatoare de zahăr).
1.2. AIP îşi propune să asigure contractul de bază
privind producerea, cumpărarea, livrarea şi plata sfeclei de zahăr, precum şi
clauzele generale ale acestuia, respectând interesele generale ale partenerilor
din filiera zahărului.
1.3. AIP îşi propune să asigure cadrul general de
funcţionare şi dezvoltare a industriei zahărului din România şi integrarea
acestuia în structurile europene.
1.4. AIP îşi propune să asigure
durabilitate sectorului agroindustrial al filierei zahărului, contribuind la
creşterea producţiei naţionale de zahăr la un nivel care să pună în valoare
potenţialul culturii de sfeclă de zahăr din România şi să satisfacă necesarul
naţional de consum.
1.5. AIP este valabil pentru campania de sfeclă de
zahăr din anul de comercializare 2009/2010, clauzele generale putând fi
modificate prin negocieri între cei 4 membri semnatari şi Ministerul
Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, denumit în continuare MAPDR, până cel mai târziu la 1
februarie 2009.
1.6. Respectarea clauzelor
prezentului AIP este obligatorie pentru toţi membrii afiliaţi structurilor
profesionale semnatare.
1.7. AIP este aprobat anual de
către MAPDR şi pus în aplicare prin ordin al ministrului agriculturii,
pădurilor şi dezvoltării rurale.
Definiţii:
- zahăr în cotă - cota de producţie de zahăr alb echivalent alocată unei societăţi
procesatoare de zahăr, destinată desfacerii pe piaţa comunitară;
- sfeclă de zahăr în cotă - toate cantităţile de sfeclă de zahăr procesate pentru a obţine
zahăr în cotă;
- zahăr în afara cotei- producţia de zahăr alb echivalent care se obţine peste cota de
producţie alocată (zahăr în cotă) şi care este destinată exportului
extracomunitar sau pentru producerea de zahăr industrial ori surplusului de
zahăr. Cantităţile de zahăr produse în afara cotei într-un an de comercializare
pot fi transferate (carry forward) în anul de comercializare următor, decizia aparţinând exclusiv
societăţilor procesatoare de zahăr. Cantităţile de zahăr astfel transferate vor
fi considerate ca fiind primele cantităţi de zahăr din cotă procesate din
cadrul cotei anului următor;
- sfeclă de zahăr în afara
cotei - toate cantităţile de sfeclă de zahăr
procesate pentru a obţine zahăr în afara cotei;
- zahăr industrial - cantitatea de zahăr, peste cantităţile de zahăr din sfecla de
zahăr în cotă, care este destinată utilizării în anumite industrii, precum cea
producătoare de bioetanol, de rom, pentru anumite
produse farmaceutice, drojdie, rinse appelstroop şi altele [conform anexei la Regulamentul Consiliului (CE) nr. 967/2006];
- surplus de zahăr - cantitatea de zahăr atribuită unui anumit an de comercializare,
suplimentar zahărului în cotă şi zahărului industrial;
- an de comercializare -
perioada începând cu data de 1 octombrie şi sfârşind cu data de 30 septembrie
ale anului calendaristic următor. Anul de comercializare 2009/2010 începe la
data de 1 octombrie 2009 şi se termină la data de 30
septembrie 2010;
- societate procesatoare de
zahăr - o organizaţie economică independentă şi
constituită legal care operează, pe răspunderea sa, una sau mai multe fabrici
de zahăr. Societăţile procesatoare de zahăr trebuie să fie agreate de către
statul membru pe baza capabilităţii profesionale dovedite de a produce zahăr şi
a conformării acesteia cu cerinţele privind furnizarea de informaţii specifice
şi acceptarea verificării acestora.
ARTICOLUL 2
Clauze generale
2.1. Părţile au căzut de
acord ca pentru recolta anului de comercializare 2009/2010 să colaboreze în
vederea obţinerii unei cantităţi de zahăr alb din sfeclă de zahăr care să
acopere cota naţională (104.698 tone de zahăr alb) şi eventualele cantităţi de
zahăr din afara cotei (industrial sau în surplus), ca urmare a angajamentelor
implicite şi explicite legate de producerea cotei de producţie de zahăr din
sfeclă de zahăr asumate de societăţile procesatoare de zahăr şi de MAPDR. Cota
naţională menţionată mai sus poate fi redusă prin adoptarea regulamentelor
europene care prevăd retrageri temporare de cotă pentru respectivul an de
comercializare.
2.2. In funcţie de cotele de
producţie alocate, societăţile procesatoare de zahăr vor determina cantitatea
minimă dezirabilă de sfeclă de zahăr şi suprafaţa necesară a fi contractată, pe
care le vor comunica asociaţiilor de cultivatori de sfeclă de zahăr din zona de
aprovizionare, până la începerea campaniei de contractare a sfeclei de zahăr.
2.3. Intre cultivator şi societăţile procesatoare de
zahăr va fi întocmit un contract de producere, cumpărare, livrare şi plată a
rădăcinilor de sfeclă de zahăr, denumit în continuare CPCLP, al cărui model este cuprins în
anexa nr. 1 la prezentul AIP, recunoscut de către MAPDR prin ordin al
ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, ca instrument legal
pentru aplicarea schemelor de sprijin pentru agricultori pentru recolta anului
de comercializare 2009/2010.
2.4. CPCLP se vor încheia până
la data de 25 aprilie 2009. Atât societăţile procesatoare de zahăr, cât şi
asociaţiile producătorilor de sfeclă de zahăr vor colabora pentru informarea
fermierilor asupra modului de completare a documentaţiei privind subvenţiile şi
ajutoarele de stat pentru cultura sfeclei de zahăr. Până la data de 1 mai 2009,
societăţile procesatoare de zahăr împreună cu asociaţiile locale ale
producătorilor vor înainta către direcţia pentru agricultură şi dezvoltare
rurală o listă a contractelor încheiate şi vor face o verificare a bazei de
date privind CPCLP înregistrate. Agenţia de plăţi şi intervenţie pentru
agricultură (APIA) judeţeană
va transmite situaţia finală a contractelor înregistrate şi avizate la APIA
centrală; APIA centrală va transmite această situaţie centralizată la MAPDR,
conform prevederilor pct. 2.2, până la data de 8 mai 2009; eventualele
neconcordanţe vor fi analizate şi soluţionate până la data de 15 mai 2009 (prin
intermediul O.I.N.Z.R.).
2.5. CPCLP este semnat de ambii
parteneri şi este obligatoriu în toate atributele sale pentru aceştia.
2.6. CPCLP este documentul în
care se stabilesc clauze contractuale speciale privind relaţia dintre un
cultivator definit şi societatea procesatoare de zahăr cu care acesta a
încheiat angajamentul.
2.7. Clauzele CPCLP nu pot anula clauzele generale ale
AIP, care îl însoţesc de drept pe toată perioada valabilităţii lui.
2.8. Partenerii CPCLP pot
denunţa în caz de litigiu doar clauzele derivate din acesta, nu şi clauzele AIP
2.9. CPCLP şi AIP pot fi
utilizate în relaţii comerciale şi de parteneri neafiliaţi celor 3 structuri
reprezentative, cu menţiunea că aceştia nu beneficiază de clauzele privind
concilierea interprofesională.
ARTICOLUL 3
Modul de aplicare a AIP
3.1. Prezentul AIP reprezintă
voinţa partenerilor asociaţi în structuri profesionale reprezentative, clauzele
acestuia fiind obligatorii din momentul semnării lui.
3.2. AIP poate fi modificat
anual prin negocieri între cei 4 parteneri semnatari, în perioada desemnată la
art. 1 pct. 1.5.
3.3. Partenerii vor supraveghea aplicarea AIP în toate
cazurile în care unul sau mai mulţi membri ai
structurii profesionale reprezentative sunt implicaţi într-o activitate
contractuală derivată din prezentul acord şi pasibilă de atingerea de o manieră
păgubitoare a uneia dintre părţi.
3.4. CPCLP poate cuprinde clauze complementare specifice, care au caracter limitat la cei 2 parteneri semnatari, care
nu anulează stipulaţiile AIP, nici în litera şi nici în spiritul lor, şi care
nu modifică convenţia de bază privind respectarea intereselor generale ale
partenerilor.
3.5. Clauzele speciale ale
CPCLP sunt negociate între cei 2 parteneri şi pot fi modificate de către
aceştia prin acte adiţionale, pentru clauzele care nu afectează parametrii de
producţie; clauzele speciale ale CPCLP nu pot fi extinse asupra AIP aferent
campaniei din care acesta a fost derivat.
ARTICOLUL 4
Forţa majoră
4. In caz de forţă majoră, prezentul AIP încetează parţial
sau total să producă efecte. Forţa majoră poate fi invocată de către oricare
dintre părţi, justificată prin documente constatatoare emise de autorităţile
competente şi se răsfrânge şi asupra CPCLP.
ARTICOLUL 5
Concilierea şi arbitrajul
5. Litigiile referitoare la aplicarea prezentului AIP
şi a CPCLP se supun reglementărilor în vigoare relative la conciliere şi
arbitraj. Părţile convin ca litigiile să fie soluţionate pe cale amiabilă şi să
se adreseze instanţei numai după epuizarea procedurilor de conciliere.
ARTICOLUL 6
Cotizaţiile profesionale şi interprofesionale
6.1. Părţile semnatare ale prezentului AIP au convenit
asupra necesităţii ca societăţile procesatoare de zahăr să opereze în numele
cultivatorilor de sfeclă de zahăr la prelevarea cotizaţiei profesionale în
cuantum de 0,8 lei/tona de sfeclă de zahăr predată neto de plată. Această
prevedere va fi inclusă în mod obligatoriu în CPCLP al fiecărei societăţi
procesatoare de zahăr. Suma încasată va fi virată astfel: 49% către F.C.S.Z.R.,
2% către O.I.N.Z.R. şi 49% asociaţiilor cultivatorilor din zona fiecărei
societăţi procesatoare de zahăr. Sumele încasate vor fi incluse în bugetul de
venituri şi cheltuieli al fiecărei organizaţii.
6.2. Plata cotizaţiilor se face
până la sfârşitul campaniei de recoltare, dar nu mai târziu de 31 decembrie
2009. In cazurile în care recoltarea sfeclei de zahăr sau predarea la
societatea procesatoare de zahăr se prelungeşte după această dată,
termenul-limită se poate prelungi, dar nu mai târziu de 15 februarie 2010.
6.3. Calcularea cotizaţiilor se face la tona neto de
plată livrată de către cultivator societăţii procesatoare de zahăr şi recepţionată prin aplicarea baremului de echivalenţă, atât pentru
sfecla de zahăr din cotă, cât şi pentru cantitatea din afara cotei.
ARTICOLUL 7
Producerea/cultivarea sfeclei de zahăr
7.1. CPCLP vor specifica atât
suprafaţa cultivată, cât şi producţia netă de zahăr alb scontată a se obţine,
separat din cotă şi din afara cotei de producţie. Contractanţii de sfeclă de
zahăr, asociaţi sau neasociaţi în structuri profesionale sau interprofesionale,
şi societăţile procesatoare de zahăr pot să asigure (contra cost):
• sămânţa de sfeclă de zahăr
necesară înfiinţării culturii, pentru suprafaţa contractată, direct sau prin
societăţi comerciale specializate;
• serviciile de îndrumare tehnologică a cultivatorilor,
indiferent de suprafaţa/cantitatea contractată.
7.2. Sămânţa de sfeclă de zahăr
asigurată de către societatea procesatoare de zahăr va fi pusă la dispoziţia
cultivatorului şi va fi tratată standard cu insecticide şi fungicide.
7.3. Cultivatorii se obligă să
respecte tehnologia recomandată de societatea procesatoare de zahăr şi să
permită accesul reprezentanţilor acesteia, pentru a executa monitorizarea
evoluţiei culturii, obligându-se să execute lucrările tehnologice solicitate de
aceştia la termenele stabilite.
7.4. Periodic, de la începerea
contractării şi până la terminarea recoltării şi prelucrării sfeclei de zahăr,
societăţile procesatoare de zahăr se obligă să transmită datele statistice
specifice către MAPDR, Patronatul Zahărului din România, Asociaţia
Producătorilor de Zahăr din Sfeclă de Zahăr din România şi F.C.S.Z.R. Ca un
minim de informaţii necesar, fiecare societate procesatoare de zahăr are
obligaţia transmiterii de date privind cantităţile de zahăr din sfeclă de zahăr
din cotă, pentru care s-au încheiat contracte de livrare, conţinutul de zahăr
stipulat şi estimat, precum şi randamentul preconizat. Autorităţile competente
au dreptul să ceară şi să obţină şi alte informaţii pe care le consideră
necesare.
ARTICOLUL 8
Recoltarea sfeclei de zahăr
8.1. Recoltarea sfeclei de zahăr se face din iniţiativa
societăţii procesatoare de zahăr care va notifica cultivatorii.
8.2. Cultivatorii se obligă să
respecte datele de începere a recoltării şi de punere la dispoziţie a sfeclei
de zahăr, dacă acestea le-au fost aduse la cunoştinţă, conform graficelor
convenite. Societăţile procesatoare de zahăr pot acorda o bonificaţie pentru
sfecla de zahăr din cota recoltată timpuriu sau târziu. In funcţie de zona şi
de specificul culturii, definiţiile recoltării timpurii şi recoltării târzii se
vor stabili bilateral prin CPCLP.
8.3. Societatea procesatoare de
zahăr poate stabili data-limită a terminării recoltatului şi a recepţiei.
8.4. Depăşirea cu două zile a
datei-limită de recepţie poate atrage refuzul societăţii procesatoare de zahăr
de a recepţiona sfecla de zahăr, cantităţile aferente decăzând din clauzele AIP
şi CPCLP, sub rezerva înţelegerilor particulare ale părţilor semnatare ale CPCLP de extindere a perioadei respective.
ARTICOLUL 9
Transportul sfeclei de zahăr
9.1. Transportul sfeclei de zahăr de pe câmp la bazele
de preluare pentru transport cu mijloacele societăţii procesatoare de zahăr se efectuează şi se suportă de
cultivator. Transportul sfeclei de zahăr de la bazele de preluare la societatea
procesatoare de zahăr se efectuează şi se suportă de către societatea
procesatoare de zahăr.
9.2. In vederea eficientizării şi viabilizării
producţiei de zahăr, prin intermediul CPCLP, părţile pot conveni asupra unei
metode de partajare a costurilor cu transportul sfeclei de zahăr (procentual,
cost fix/tonă etc).
9.3. Sub rezerva convenţiilor particulare răspunzând
regulilor sau obiceiurilor locale valabile înaintea campaniei agricole a anului
de comercializare 2009/2010, CPCLP pot deroga de la prevederile pct. 9.1 şi
9.2.
ARTICOLUL 10
Recepţia sfeclei de zahăr
10.1. Partenerii au convenit ca
recepţia sfeclei de zahăr din recolta anului de comercializare 2009/2010 să fie
efectuată cantitativ şi calitativ, cu respectarea prevederilor regulamentelor
europene în vigoare [Regulamentul Consiliului (CE) nr. 318/2006].
10.2. CPCLP va preciza modul în
care se face recepţia sfeclei de zahăr, atât calitativ, cât şi cantitativ.
Pentru recolta anului de
comercializare 2009/2010, sfecla de zahăr de calitate standard trebuie să fie:
• de calitate bună, sănătoasă
şi prezentată în condiţii acceptabile de comercializare;
• cu un conţinut de zahăr de 16% la punctul de
recepţie.
ARTICOLUL 11
Preţul sfeclei de zahăr
Sfecla de zahăr din cotă
11.1. Părţile au convenit că
pentru recolta anului de comercializare 2009/2010 preţul minim pentru sfecla de
zahăr din cotă, de calitate standard, să fie de 26,29 euro/tonă, în condiţia de
livrare ex-loc de recepţie convenit cu procesatorul. Preţul se calculează şi se
plăteşte în lei, la cursul de schimb stabilit de Regulamentul Comisiei (CE) nr.
163/2006.
11.2. Preţul sfeclei de zahăr
se poate majora/diminua, în funcţie de conţinutul în zahăr, astfel:
a) pentru fiecare 0,1% conţinut
de zaharoză preţul se majorează cu minimum:
(i) 0,9% pentru conţinut de zaharoză peste 16%, dar nu mai mult de 18%;
(ii) 0,7% pentru conţinut de zaharoză peste 18%, dar nu mai mult de 19%;
(iii) 0,5% pentru conţinut de zaharoză peste 19%, dar nu mai mult de 20%;
b) pentru fiecare 0,1% conţinut
de zaharoză preţul se diminuează cu maximum:
(i) 0,9% pentru conţinut de zaharoză sub 16%, dar nu mai puţin de 15,5%;
(ii) 1% pentru conţinut de zaharoză sub 15,5%, dar nu mai puţin de 14,5%.
11.3. Preţul pentru sfecla de
zahăr cu un conţinut de zaharoză peste 20% nu trebuie să fie mai mic decât
preţul minim ajustat conform lit. a) (iii).
11.4. In completarea datelor de
mai sus, pentru sfecla de zahăr cu un conţinut de zaharoză peste 20% şi sub
14,5%, CPCLP poate stipula alte procente de creştere/diminuare.
11.5. Preţurile minime
sus-menţionate se aplică cantităţilor neto de sfeclă de zahăr predate şi
recepţionate de societăţile procesatoare
de zahăr, în conformitate cu stipulaţiile CPCLP privind conţinutul de corpuri
străine şi de pământ aderent.
Se stabileşte ca sfecla de zahăr acceptabilă pentru
prelucrare să aibă un conţinut minim de zaharoză de 13,5%. Pentru sfecla de
zahăr cu un conţinut de zaharoză sub pragul minim acceptabil menţionat mai sus,
societăţile procesatoare de zahăr au dreptul de a refuza preluarea acesteia.
Sfecla de zahăr din afara cotei
11.6. Pentru cantităţile de
sfeclă de zahăr din afara cotei, preţul şi condiţiile de achiziţie sunt
stipulate separat în CPCLP şi se negociază fără restricţii între părţile
implicate. Societatea procesatoare de zahăr are dreptul de a decide dacă şi în
ce condiţii acceptă o cantitate de sfeclă de zahăr în afara cotei de producţie.
Dacă societatea procesatoare de zahăr nu a încheiat
CPCLP (până la data-limită menţionată la art. 2 pct. 2.4), pentru întreaga
cantitate de sfeclă de zahăr necesară producerii cotei de producţie alocate şi
la preţul minim, aceasta este obligată să plătească preţul minim stipulat mai
sus pentru întreaga cantitate de sfeclă de zahăr pe care o procesează în anul
de comercializare 2009/2010.
11.7. Echivalenţa preţului
minim pe tona de sfeclă de zahăr, în funcţie de conţinutul de zaharoză
determinat la punctul de colectare este prezentată în anexa nr. 2 la prezentul
AIP
ARTICOLUL 12
Plata materiei prime
12.1. Părţile au convenit ca plata materiei prime
recepţionate să se facă astfel:
- o treime până la data de 20 decembrie 2009;
- o treime până la data de 31 ianuarie 2010;
- integral până la data de 31 martie 2010.
12.2. Sub rezerva convenţiilor
particulare ce răspund regulilor sau obiceiurilor locale valabile înaintea
campaniei agricole a anului de comercializare 2009/2010, CPCLP pot deroga de la
prevederile pct. 12.1.
12.3. Modalitatea de plată
convenită de părţi se negociază între părţi şi se va stipula în CPCLP.
ARTICOLUL 13
Alte drepturi ale cultivatorilor
13. In privinţa borhotului rezultat în urma procesării
sfeclei de zahăr, CPCLP poate prevedea ca:
a) borhotul umed corespunzător
prelucrării întregii cantităţi de sfeclă de zahăr livrate către societatea
procesatoare de zahăr să fie livrat gratuit către furnizorii de sfeclă de zahăr
în condiţia de livrare ex-fabrică;
b) numai o parte a borhotului,
presat, uscat sau uscat şi amestecat cu melasa să fie livrată gratuit de
societatea procesatoare de zahăr către furnizorii de sfeclă de zahăr în
condiţia de livrare ex-fabrică;
c) borhotul presat sau uscat să fie livrat gratuit
către furnizorii de sfeclă de zahăr în condiţia de livrare ex-fabrică, dar cu
plata costurilor de presare sau uscare;
d) societatea procesatoare de zahăr să plătească
furnizorului de sfeclă de zahăr compensaţii care să ţină cont de posibilităţile
de vânzare a borhotului.
In cazul în care mai multe prevederi se pot aplica
cantităţilor de sfeclă de zahăr livrabile, CPCLP trebuie să menţioneze toate
punctele care se pot aplica.
ARTICOLUL 14
Alocarea cotei de cultivare a sfeclei de zahăr în
cotă
14.1. Societăţile procesatoare de zahăr vor încheia
contracte de livrare de sfeclă de zahăr în cotă, luând în considerare eficienţa
agricolă în ceea ce priveşte costurile de transport şi randamentul culturii
sfeclei de zahăr. Având în vedere creşterea competitivităţii în acest sector şi
necesitatea de a atinge performanţele agriculturii europene, procesatorii de
zahăr din sfeclă de zahăr, în consultare cu asociaţiile cultivatorilor de
sfeclă de zahăr, au posibilitatea de a-şi modifica politica de achiziţie a
sfeclei de zahăr după fiecare an de comercializare şi de a reconsidera
contractele de livrare a sfeclei de zahăr pentru furnizorii care nu sunt
competitivi.
14.2. Cotele de producţie de
zahăr şi, implicit, cele de cultivare a sfeclei de zahăr pot suferi modificări
de la un an la altul şi, în consecinţă, societăţile procesatoare de zahăr pot
modifica cantităţile de sfeclă de zahăr în funcţie de modificările de cotă
impuse de regulamentele europene.
14.3. In cazul în care
procesatorii de zahăr din sfeclă de zahăr vor apela la procesarea cotei în
afara unităţii producătoare respective [conform art. 6 din Regulamentul (CE)
nr. 952/2006], părţile semnatare ale prezentului AIP se obligă ca prima opţiune
pentru procesare să fie o unitate de producţie din România şi numai în cazul
refuzului acesteia sau al unei oferte necompetitive procesarea să se facă în
alte ţări ale Uniunii Europene. Acceptul sau refuzul unui contract de procesare
se face în maximum 3 zile lucrătoare de la cererea scrisă, lipsa unui răspuns
va fi considerată ca refuz. Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării
Rurale va asigura punerea în practică a acestui punct, prin condiţionarea
acordului de procesare.
ARTICOLUL 15
Taxe şi alte obligaţii financiare
Ambele părţi se obligă să plătească la timp şi în
cuantumul cerut taxele sau alte obligaţii financiare care provin din aplicarea
politicilor agricole ale Uniunii Europene şi care vor fi stipulate de
regulamentele şi legislaţia românească, cum ar fi taxa de producţie, achiziţia
de noi cote de producţie etc. CPCLP trebuie să prevadă modul de colectare şi
repartizare a acestor obligaţii financiare în conformitate cu prevederile
legale şi/sau cu înţelegerea dintre părţi.
Incheiat astăzi, 15 ianuarie
2009, în 4 exemplare.
Federaţia Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România,
Preşedinte,
dr. ing. Ioan Gherman
Patronatul Zahărului din România,
Preşedinte,
ing. Emilian Dobrescu
Asociaţia Producătorilor de Zahăr din Sfeclă de Zahăr din România,
Preşedinte,
ing. Ioan Armenean
Organizaţia Interprofesională Naţională „Zahărul"
din România,
Preşedinte,
ing. Emilian Dobrescu
ANEXA Nr. 1 la AIP
CONTRACT
de producere,
cumpărare, livrare şi plată a rădăcinilor de sfeclă de zahăr (CPCLP)
Prezentul CPCLP este încheiat în baza art. 1 pct. 1.2
din Acordul interprofesional pentru sfecla de zahăr - recolta anului de
comercializare 2009/2010 (MP).
Intre:
Beneficiar: Societatea
Comercială................................................... - S.A., cu sediul în...........................................,
str.....................................nr ...........,
reprezentată prin (numele, prenumele
şi funcţia)
..........................................................................;
şi
(numele, prenumele şi funcţia)...................................................................................................................
având contul........................, deschis
la......................................................., înregistrată în
registrul comerţului sub nr..................,
şi
Furnizor:......................................../Proprietar.........................,
cu sediul/domiciliul în............................,
str........................... nr...........,
telefon/fax......................., reprezentat prin (numele,
prenumele şi funcţia)
......................................................................................................................;
şi
(numele, prenumele şi funcţia)..........................................................................................................
având contul.................., deschis
la..................................., înregistrată în registrul comerţului la
poziţia....................nr..................., a intervenit următorul CPCLP, cu valoare de contract bilateral,
privind producerea, cumpărarea, livrarea şi plata sfeclei de zahăr.
Cursul de schimb se stabileşte în conformitate cu
regulamentele europene în vigoare.
Sfecla de zahăr din cotă
Furnizorul se obligă să cultive o suprafaţă de.......ha
cu sfeclă de zahăr, în scopul realizării unei producţii nete de plată de............tone, care va fi predată
beneficiarului, conform graficului de livrare care va fi comunicat de către
beneficiar.
Beneficiarul se obligă să cumpere de la furnizor o
cantitate de.............tone rădăcini de sfeclă de zahăr, la un preţ de.............euro/tona de sfeclă de
zahăr, în condiţiile calităţii standard (de calitate bună, sănătoasă şi
prezentată în condiţii acceptabile
de comercializare, cu un conţinut de zahăr de 16% la punctul de recepţie).
Preţul menţionat mai sus se poate modifica în funcţie
de conţinutul de zaharoză la punctul de livrare, conform tabelului anexat la prezentul contract.
Conţinutul de zahăr minim acceptabil pentru sfecla de
zahăr destinată procesării este de 13,5%. Beneficiarul are dreptul să refuze
orice cantitate de sfeclă de zahăr livrată şi având sub conţinutul minim de
zaharoză menţionat mai sus.
Sfecla de zahăr în afara cotei (dacă este cazul)
Beneficiarul se angajează să cumpere o cantitate
de....................sfeclă de zahăr în afara cotei de producţie, la preţul de..........euro/tonă, în condiţiile de
livrare............., pusă la dispoziţie de furnizor.
Punctele de colectare pentru sfecla de zahăr a anului
de comercializare 2009/2010 sunt:..................
Livrările de sfeclă se desfăşoară, de regulă, în
perioada...............................................
Recepţia cantitativă şi controlul calităţii sfeclei
de zahăr
Recepţia cantitativă şi controlul calităţii sfeclei de
zahăr se fac la................., de
către............................................., prin metoda....................................,
în prezenţa.....................
Datele se vor consemna/înregistra
în........................................................................................................................................................................ ..
Alte drepturi ale cultivatorilor
Beneficiarul va livra, iar furnizorul de sfeclă de
zahăr va primi o cantitate de borhot (tăiţei) în următoarele condiţii:
........................................................................................................................................................................ .........................................................
Plata taxelor şi obligaţiilor financiare
........................................................................................................................................................................ .........................................................
Furnizorul de sfeclă de zahăr mandatează beneficiarul
ca la plata sfeclei de zahăr să îi reţină cotizaţia de membru al Federaţiei
Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România (F.C.S.Z.R.)
în valoare de 0,8 lei/tona de sfeclă predată neto
de plată şi să verse aceste sume în contul şi pe cheltuiala F.C.S.Z.R (în
conformitate cu art. 6 pct. 6.1 din AIP).
Noi, semnatarii prezentului CPCLP, declarăm că avem
cunoştinţă despre stipulaţiile Acordului interprofesional pentru sfecla de
zahăr - recolta anului de comercializare 2009/2010 şi prevederile
Regulamentului Consiliului (CE) nr. 318/2006 (anexa nr. 2) - campania agricolă
a anului de comercializare 2009/2010 şi ne angajăm să le respectăm în litera şi
în spiritul lor.
Incheiat astăzi,...................., în......exemplare, toate cu valoare de
original.
Beneficiar,
.......................................................
(numele, prenumele şi semnătura)
Furnizor,
.......................................................
(numele, prenumele şi semnătura)
ANEXA Nr. 2 la AIP
Tabel de echivalenţă
a preţului minim pe tona de sfeclă de zahăr, în funcţie de conţinutul de
zaharoza determinat la punctul de colectare
Nr. crt.
|
Conţinutul de sucroză (%) la
punctul de colectare
|
Preţul minim (€/tonă de sfeclă)
|
Nr. crt.
|
Conţinutul de sucroză (%) la punctul de colectare
|
Preţul minim (€/tonă de sfeclă)
|
1.
|
13,5
|
CPCLP
|
35.
|
16,9
|
28,42
|
2.
|
13,6
|
CPCLP
|
36.
|
17,0
|
28,66
|
3.
|
13,7
|
CPCLP
|
37.
|
17,1
|
28,89
|
4.
|
13,8
|
CPCLP
|
38.
|
17,2
|
29,13
|
5.
|
13,9
|
CPCLP
|
39.
|
17,3
|
29,37
|
6.
|
14,0
|
CPCLP
|
40.
|
17,4
|
29,60
|
7.
|
14,1
|
CPCLP
|
41.
|
17,5
|
29,84
|
8.
|
14,2
|
CPCLP
|
42.
|
17,6
|
30,08
|
9.
|
14,3
|
CPCLP
|
43.
|
17,7
|
30,31
|
10.
|
14,4
|
CPCLP
|
44.
|
17,8
|
30,55
|
11.
|
14,5
|
22,48
|
45.
|
17,9
|
30,79
|
12.
|
14,6
|
22,74
|
46.
|
18,0
|
31,02
|
13.
|
14,7
|
23,00
|
47.
|
18,1
|
31,21
|
14.
|
14,8
|
23,27
|
48.
|
18,2
|
31,39
|
15.
|
14,9
|
23,53
|
49.
|
18,3
|
31,57
|
16.
|
15,0
|
23,79
|
50.
|
18,4
|
31,76
|
17.
|
15,1
|
24,06
|
51.
|
18,5
|
31,94
|
18.
|
15,2
|
24,32
|
52.
|
18,6
|
32,13
|
19.
|
15,3
|
24,58
|
53.
|
18,7
|
32,31
|
20.
|
15,4
|
24,84
|
54.
|
18,8
|
32,49
|
21.
|
15,5
|
25,11
|
55.
|
18,9
|
32,68
|
22.
|
15,6
|
25,34
|
56.
|
19,0
|
32,86
|
23.
|
15,7
|
25,58
|
57.
|
19,1
|
32,99
|
24.
|
15,8
|
25,82
|
58.
|
19,2
|
33,13
|
25.
|
15,9
|
26,05
|
59.
|
19,3
|
33,26
|
26.
|
16,0
|
26,29
|
60.
|
19,4
|
33,39
|
27.
|
16,1
|
26,53
|
61.
|
19,5
|
33,52
|
28.
|
16,2
|
26,76
|
62.
|
19,6
|
33,65
|
29.
|
16,3
|
27,00
|
63.
|
19,7
|
33,78
|
30.
|
16,4
|
27,24
|
64.
|
19,8
|
33,91
|
31.
|
16,5
|
27,47
|
65.
|
19,9
|
34,05
|
32.
|
16,6
|
27,71
|
66.
|
20
|
34,18
|
33.
|
16,7
|
27,95
|
67.
|
>20
|
CPCLP
|
34.
|
16,8
|
28,18
|
|