Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1625 din  9 decembrie 2004

privind Studiul de evaluare a costurilor la nivel de pacient in spitale finantate pe baza de caz rezolvat

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1223 din 20 decembrie 2004


SmartCity3


    In temeiul Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare,
    avand in vedere prevederile Hotararii Guvernului nr. 1.088/2004 pentru aprobarea Strategiei nationale privind serviciile de sanatate si a Planului de actiune pentru reforma sectorului de sanatate si ale Hotararii Guvernului nr. 826/2002 pentru aprobarea Strategiei nationale privind reforma in unitatile sanitare cu paturi,
    vazand Referatul de aprobare al Directiei generale buget si achizitii nr. OB 14.158/2004,

    ministrul sanatatii emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    In vederea imbunatatirii si adaptarii sistemului de finantare a spitalelor pe baza de caz rezolvat la particularitatile patologiei si practicii medicale din unitatile sanitare cu paturi, incepand cu anul 2005 se aproba aplicarea in mod experimental in cadrul unui numar limitat de spitale a Studiului de evaluare a costurilor la nivel de pacient in spitale finantate pe baza de caz rezolvat, denumit in continuare Studiul de evaluare.
    Art. 2
    (1) In Studiul de evaluare vor fi cuprinse spitale de diverse tipuri, la nivelul carora se conduce in prezent evidenta costurilor si care isi manifesta disponibilitatea de a participa la acest studiu.
    (2) In anul 2005 numarul maxim al spitalelor care pot intra in Studiul de evaluare nu poate depasi 20.
    Art. 3
    Studiul de evaluare se deruleaza pe o perioada de 2 ani, urmarindu-se atingerea obiectivului final al proiectului, si anume calcularea, la sfarsitul anului 2006, a unor costuri medii si valori relative romanesti pentru principalele grupe de diagnostice. Activitatile principale ce se vor desfasura constau in:
    - in anul 2005 - selectarea, evaluarea si pregatirea spitalelor care sa colecteze costuri la nivel de pacient, urmarindu-se acoperirea principalelor grupe de diagnostice din spitale, elaborarea cadrului legislativ privind colectarea datelor de cost la nivel de pacient, culegerea datelor de costuri la nivel de pacient, definitivarea metodologiei de calcul al costurilor si analiza trimestriala a rezultatelor;
    - in anul 2006 - continuarea activitatii de colectare a datelor de costuri la nivel de pacient, corelarea acestor date de costuri cu datele clinice la nivel de pacient, analiza datelor, calcularea costurilor medii pe grupe de diagnostice (DRG) si calcularea valorilor relative romanesti pentru principalele grupe de diagnostice.
    Art. 4
    Rezultatele finale ale Studiului de evaluare la finele anului 2006 vor sta la baza strategiei de finantare bazata pe caz rezolvat pentru anul 2007.
    Art. 5
    Studiul de evaluare face obiectul unui subprogram de sanatate din cadrul PN 4 - Program de administratie sanitara si politici de sanatate al Ministerului Sanatatii, coordonat de Directia generala buget si achizitii.
    Art. 6
    Coordonarea Studiului de evaluare, pe perioada derularii acestuia, se face de un comitet strategic format din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Sanatate Bucuresti si ai spitalelor nominalizate in studiu.
    Art. 7
    Institutiile implicate in aplicarea Studiului de evaluare sunt:
    - Ministerul Sanatatii;
    - Casa Nationala de Asigurari de Sanatate;
    - Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Sanatate Bucuresti;
    - spitalele nominalizate pentru participarea la acesta.
    Ministerul Sanatatii asigura coordonarea, finantarea si monitorizarea Studiului de evaluare pe baza contractului incheiat cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Sanatate Bucuresti si a necesarului stabilit pentru implementarea in spitalele nominalizate a activitatilor prevazute la art. 3.
    Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Sanatate Bucuresti elaboreaza planul de actiuni pentru realizarea Studiului de evaluare si participa la implementarea acestui studiu (asigurand colectarea centrala a datelor de costuri la nivel de pacient, analiza acestora si generarea rapoartelor de studiu, sprijinirea si monitorizarea activitatii spitalelor implicate in Studiul de evaluare).
    Casa Nationala de Asigurari de Sanatate asigura colectarea datelor de costuri la nivel de sectie prin aplicatia "Exbuget", furnizeaza aceste date Studiului de evaluare si participa alaturi de celelalte institutii la implementarea acestuia si la utilizarea rezultatelor.
    Spitalele nominalizate pentru participarea la Studiul de evaluare colecteaza, conform metodologiei aprobate, datele de costuri la nivel de pacient, furnizeaza aceste date Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Sanatate Bucuresti in formatul stabilit si asigura continuitatea activitatilor necesare implementarii Studiului de evaluare.
    Art. 8
    Reglementarile necesare desfasurarii Studiului de evaluare se aproba prin ordin al ministrului sanatatii.
    Art. 9
    Ministerul Sanatatii, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Sanatate Bucuresti, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si spitalele nominalizate vor duce la indeplinire prezentul ordin.
    Art. 10
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                           Ministrul sanatatii,
                              Ovidiu BrinzanSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1625/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1625 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu