Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 156 din 28 iunie 2006

privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 95/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind conditiile de sanatate a animalelor si modelele de certificate veterinare pentru importul de carne proaspata de pasare din tari terte, cu modificarile ulterioare

ACT EMIS DE: AUTORITATEA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 622 din 19 iulie 2006



Având în vedere prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia,

văzând Referatul comun de aprobare nr. 85.825 din 26 iunie 2006, întocmit de Direcţia generală sanitară veterinară şi de Direcţia de igienă şi sănătate publică veterinară din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:

Art. I. - După alineatul (4) al articolului 5 din Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 95/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sănătate a animalelor şi modelele de certificate veterinare pentru importul de carne proaspătă de pasăre din ţări terţe, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 387 din 5 mai 2006, cu modificările ulterioare, se introduc trei noi alineate, alinatele (5), (6) şi (7), cu următorul cuprins:

„(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (4), art. 11 şi 12 din norma sanitară veterinară şi modelul B din anexa nr. 4 la norma sanitară veterinară se aplică de la data aderării României la Uniunea Europeană.

(6)  Art. 2 din norma sanitară veterinară şi anexele nr. 2 şi 3 la norma sanitară veterinară se aplică până la data aderării României la Uniunea Europeană.

(7)  Anexele nr. 4 şi 5 la norma sanitară veterinară se aplică pentru import în Comunitatea Europeană din România până la data aderării României la Uniunea Europeană, dată de la care aceste anexe se vor aplica pentru import din ţări terţe în România."

Art. II. - Norma sanitară veterinară privind condiţiile de sănătate a animalelor şi modelele de certificate veterinare pentru importul de carne proaspătă de pasăre din ţări terţe, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 95/2006, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. După articolul 1 se introduc două noi articole, articolele 11 şi 12, cu următorul cuprins:

„Art. 11. - Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor trebuie să se asigure că transporturile de carne de pasăre pentru consum uman introduse pe teritoriul României şi destinate unei ţări terţe, fie prin tranzit imediat, fie după depozitare, în conformitate cu art. 12 alin. (4) sau cu art. 13 din Norma sanitara veterinară ce stabileşte principiile care reglementează organizarea controalelor veterinare privind produsele care intră în România din ţări terţe, aprobată prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 71/2003, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 şi 157 bis din 12 martie 2003, ce transpune în legislaţia naţională Directiva Consiliului 97/78, şi care nu sunt destinate importului în Comunitatea Europeană, respectă următoarele cerinţe:

a)   provin de pe teritoriul unei ţări terţe sau de pe o parte a acestuia, menţionată în anexa nr. 1 la prezenta normă sanitară veterinară pentru import de carne proaspătă de pasăre;

b)  îndeplinesc condiţiile specifice de sănătate animală stabilite în partea de atestare a sănătăţii animale din certificat, modelul A sau B, întocmit în conformitate cu anexa nr. 2 la prezenta normă sanitară veterinară;

c)  sunt certificate ca fiind acceptabile pentru tranzit sau depozitare, după caz, prin Documentul veterinar comun de intrare, de către medicul veterinar oficial de la postul de inspecţie la frontieră de intrare în Comunitatea Europeană.

Art. 12. - (1) Prin derogare de la prevederile art. 11, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor autorizează tranzitul rutier sau tranzitul pe calea ferată prin România între posturi de inspecţie la frontieră comunitare, desemnate şi menţionate în anexa la Decizia 2001/881/CE, preluată în legislaţia naţională prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 81/2005 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare ce stabileşte lista posturilor de inspecţie la frontieră convenite pentru efectuarea controalelor veterinare asupra animalelor vii şi produselor de origine animală provenind din ţări terţe şi actualizează regulile detaliate privind controalele ce urmează să fie efectuate de către experţii Comisiei Europene, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 822 din 12 septembrie 2005, al transporturilor provenind din Federaţia Rusă şi al celor cu destinaţia Federaţia Rusă, direct sau via o altă ţară terţă, cu condiţia să fie îndeplinite următoarele cerinţe:

a)  transportul să fie sigilat de către serviciile veterinare ale autorităţii competente, la postul de inspecţie la frontieră de intrare în Comunitatea Europeană, cu un sigiliu cu număr de serie;

b)   documentele care însoţesc transportul şi la care se face referire în art. 7 din Directiva Consiliului 97/78/CE, transpusă în legislaţia naţională prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 71/2003, trebuie să fie ştampilate pe fiecare pagină cu menţiunea «numai pentru tranzit către rusia via ce», de către medicul veterinar oficial al autorităţii competente responsabile pentru postul de inspecţie la frontieră;

c)   cerinţele procedurale prevăzute în art. 11 din Directiva Consiliului 97/78/CE, transpusă în  legislaţia naţională prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 71/2003;

d) transportul să fie certificat ca acceptabil pentru tranzit prin Documentul veterinar comun de intrare de către medicul veterinar oficial al postului de inspecţie la frontieră de intrare.

(2)  Se interzice descărcarea sau depozitarea, astfel cum este definită în art. 12 alin. (4) sau în art. 13 din Directiva 97/78/CE, transpusă în legislaţia naţională prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 71/2003, a unor astfel de transporturi pe teritoriul României.

(3)   Autoritatea competentă trebuie să efectueze cu regularitate activităţi de audit pentru a se asigura că numărul de transporturi şi cantităţile de produse ce părăsesc teritoriul României corespund numărului şi cantităţilor care au intrat în România."

2. In anexa nr. 4 la norma sanitară veterinară, după modelul B se introduce modelul C, cu următorul conţinut:

„Modelul C*)

Model C

Tranzit şi/sau depozitare

Transit and/or storage

MODEL TRANZIT/DEPOZITARE

MODEL TRANSIT/STORAGE

1. Expeditor (nume şi adresa completă)

1. Consignor (name and adress in full)

....................................................................................

....................................................................................

....................................................................................

CERTIFICAT SANITAR VETERINAR

pentru carne proaspătă de pasăre (1), pentru

[tranzit] / [depozitare] (2) (7) în Comunitatea

Europeană

VETERINARY CERTIFICATE

for fresh poultrymeat (1), for [transit] /

[storage] (2) (7) in the European Community

Nr. (3)                                         ORIGINAL

No.(3)                                         ORIGINAL

2. Destinatar (nume si adresa completă)

2. Consignee (name and adress in full)

....................................................................................

....................................................................................

....................................................................................

3. Originea cărnii (4)

Origin of the meat (4)

3.1. Numele ţării şi codul ISO:

Country name and ISO code:............................

3.2. Codul teritoriului:

Code of territory:...............................................

5. Destinaţia intenţionată de [tranzit]/[depozitare](') a cărnii

5. Intended [transit] / [storage] (7) destination of the

meat

5.1. Depozitare în :

5.1. Storage in:

4. Autoritatea competentă

4. Competent authority

4.1. Minister:

4.1. Ministry:.......................................................

4.2.  Serviciu:

4.2. Service:........................................................

*) Modelul C este reprodus în facsimil.

Statul membru al Uniunii Europene:

EU Member State:

....................................................................................

Numele şi adresa unităţii (5) (10):

Name and address of the establishment{5) (10):

....................................................................................

....................................................................................

5.2. Ţara terţă de destinaţie pentru tranzitul final(10): 5.2. Transit final third country destination (10):

....................................................................................

Nume şi adresă PIF de ieşire în Comunitate(10):

Exit Community BIP name and address (10):

....................................................................................

....................................................................................

............................................................................

............................................................................

4.3. Nivel local/regional:

4.3. Local/regional level:....................................

............................................................................

............................................................................

...........................................................................

6. Loc de încărcare pentru export

6. Place of loading for exportation

............................................................................

............................................................................

............................................................................

............................................................................

7. Mijloace de transport şi identificarea transportului(6)

7. Means of transport and consignment

identification(6)

7.1. [Camion]/[vagon de tren]/[ vas]/[avion] (7)

7.1. [Lorry]/[Rail-wagon]/[Ship]/[Aircraft] (7)

7.2.  Număr (numere) de înregistrare, numele vasului maritim sau numărul zborului:

7.2. Registration number(s), ship name or flight number:

....................................................................................

....................................................................................

....................................................................................

....................................................................................

7.3Detalii privind identificarea transportului(8):

7.3Consignement identification details (8):

...........................................................................

...........................................................................

...........................................................................

...........................................................................

...........................................................................

...........................................................................

8. Identificarea cărnii

8. Identification of the meat

8.1. Carne de la:                                                                                                      (specia animalului)

8.1.  Meat from:.......................................................................................................(animal species)

8.2. Condiţii de temperatură privind carnea de pasăre care face parte din transport: refrigerat/congelat (5)

8.2. Temperature conditions of the poultrymeat included in this consignment: chilled/frozen.(5)

8.3.  Identificarea individuală a produsului din carne inclus in acest transport:

 8.3. Individual identification of the meat product included in this consignment:

Natura

pieselor(8)

Nature of

cuts(8)

Numărul unităţii (unităţilor)

Number of the establishrnent(s)

Număr de pachete/bucăţi

Number of packages/pieces

Greutate netă

(kg)

Net weight(kg)

Abator Slaughterhouse

Unitate de

tranşare/prelucrare

Cutting/manufacturing

Depozit frigorific Cold store

                                                                                         Total

9. Atestare de sănătate animală

9. Animal health attestation

Subsemnatul, medic veterinar oficial, declar prin prezenta următoarele: carnea proaspătă de pasăre descrisă anterior:

I, the undersigned official veterinarian, hereby certify, that trie fresh poultrymeat described above:

9.1. provine dintr-o ţară sau dintr-o regiune autorizată pentru import în Comunitatea Europeană, după cum s-a stabilit în anexa I la Decizia 94/984/CE, la momentul tăierii şi

9.1.  comes from a country or region authorized for imports into the EC as laid down in Annex I to Decision 94/984/CE at the time of slaughter and

9.2. îndeplineşte condiţiile de sănătate a animalelor relevante după cum s-a stabilit în atestarea de sănătate a animalelor din modelul de certificat A/B (7) din anexa II, partea 2 la Decizia 94/984/CE şi

9.2.  complies with the relevant animal health conditions as laid down in the animal health attestation in the model certificate A/B (7) in Annex II part 2 to Decision 94/984CE and

9.3.  provine de la păsări care au fost tăiate şi procesate la data de sau în perioada

9.3. is derived from poultry which were slaughtered and processed on or between................................

.............................................................................................................................................................(9)

10. Ştampila oficială şi semnătura

10. Official stamp and signature

Intocmit la                                                                 la data

Done at.......................................................................on..........................................................................

 

(Semnătura medicului veterinar oficial)(11)

(Signature of official veterinarian) (11)

(Numele cu majuscule, calificarea şi titlul)

(Name in capital letters, qualifications and title)

Note

Notes

(1) Carnea proaspătă de pasăre înseamnă orice părţi ale păsărilor domestice, curcanilor, bibilicilor, gâştelor şi raţelor care sunt proprii consumului uman şi care nu au fost supuse altui tratament decât tratmentul prin frig pentru asigurarea conservării: carnea ambalată sub vid sau carnea ambalată în atmosferă controlată trebuie să fie însoţita, de asemenea, de un certificat în conformitate cu acest model.

(1) Fresh poultrymeat means any parte of domestic fowl, turkeys, guinea fowl, geese and ducks which are fit for human consumption and which nave not undergone any treatment other than cold treatment to ensure its preservation: vacuum - wrapped meat or meat wrapped in a controlled atmosphere must also be accompanied by a certificate according to this model.

(2)  In conformitate cu art. 12(4) sau cu art. 13 din Directiva Consiliului 97/78/CE.

(2) In accordance with Article 12(4) or Article 13 of Council Directive 97/78/EEC.

(3) Emis de către autoritatea competentă.

(3)  Issued by the competent authority.

(4) Ţara şi descrierea teritoriului după cum apare în anexa la Decizia Comisiei 94/984/CE, cu modificările şi completările ulterioare.

(4) Country and description of territory as appearing in the Annexto Commission Decision 94/964/CE (as last amended).

(5) Trebuie să se includă adresa (şi numărul de aprobare dacă este cunoscut) depozitului din zona liberă, depozitului liber, depozitului vamal sau furnizorului naval.

(5)  Address (and approval number if known) of the warehouse in a free zone, free warehouse, customs warehouse or ship chandler shall be included.

(6)  Numărul (numerele) de înregistrare ale vagonului de tren sau camionului şi numele navei trebuie să se acorde după cum este corespunzător. Dacă este cunoscut, numărul de zbor al aeronavei.

In cazul transportului în containere sau lăzi, numărul total, numerele de înregistrare şi sigiliu ale acestora, dacă există, trebuie să fie indicate la punctul 7.3.

(6)  The registration number(s) of rail-wagon or lorry and the name of the ship should be given as appropriate. If known, the flight number of the aircraft.

In case of transport in containers or boxes, the total number, their registration and seal numbers, if present, should be indicated under point 7.3.

(7) A se păstra după cum este corespunzător.

(7)  Keep as appropriate.

(8) A se completa dacă este cazul.

(8) Complete if appropriate.

(9)  Data sau datele tăierii.Se interzice importul de astfel de carne atunci când este obţinută de la animale tăiate fie înainte de data autorizării pentru export către Comunitatea Europeană din teritoriul menţionat la (4), fie în timpul unei perioade în care au fost adoptate măsuri restrictive de către Comunitatea Europeană pentru importul de astfel de carne din respectivul teritoriu.

(9) Date or dates of slaughter. Imports of this meat shall not be alowed when obtained from animals slaughtered either prior to the date of authorisation for exportation to the European Community of the territorry mentioned under (4) or during a period where restrictive measures have been adopted by the European Community against imports of this meat from this territory

(10) A se completa după cum este corespunzător.

(10)  Complete as appropriate

(11)  Culoarea semnăturii trebuie să fie diferită de cea a textului tipărit. Aceeaşi regulă se aplică pentru ştampile, altele decât cele filigranate sau în relief

(11) The colour of the signature shall be different to that of the printing. The same rule applies to the stamps other than those embossed or watermarked.

Art. III. - Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

Marian Avram


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 156/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 156 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 156/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu