Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 15 din 31 ianuarie 2008

privind accesul gratuit al luptatorilor pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989 si al urmasilor eroilor-martiri la tratamente si medicamente in spitale, centre medicale de diagnostic si tratament ambulatoriu si baze de tratament din Ministerul Apararii

ACT EMIS DE: SECRETARIATUL DE STAT PENTRU PROBLEMELE REVOLUTIONARILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 439 din 11 iunie 2008Având în vedere prevederile art. 5 alin. (1) lit. i) din Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 36 alin. (1) lit. b) din Normele metodologice de aplicare a Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 nr. 341/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.412/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul art. 33 alin.(1)din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării şi al art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 760/2003 privind organizarea şi funcţionarea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, cu modificările ulterioare,

ministrul apărării şi secretarul de stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 emit prezentul ordin:

Art. 1. - (1) Persoanele prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) şi la art. 4 alin. (1) din Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază gratuit, în spitalele, centrele medicale de diagnostic şi tratament ambulatoriu şi în bazele de tratament din reţeaua Ministerului Apărării, denumite în continuare unităţi sanitare, de medicamente şi tratamente medicale.

(2) Tratamentele şi medicamentele în unităţile sanitare prevăzute la alin. (1) se acordă în limitele pachetului de servicii medicale profilactice, curative, de urgenţă, de medicină dentară, de tratament fizioterapeutic, în ambulatorii şi spitale acreditate şi de recuperare, contractate de Ministerul Apărării.

Art. 2. - (1) Persoanele prevăzute la art. 1 beneficiază gratuit, în unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Apărării, de întregul pachet de servicii de bază prevăzut în contractul-cadru şi în normele metodologice de aplicare a contractului-cadru, în baza calităţii de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, potrivit legii, contravaloarea serviciilor decontându-se din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

(2) Tratamentele şi medicamentele acordate în condiţiile alin. (1), care nu se suportă din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, se suportă din bugetul Ministerului Apărării, în limita fondurilor bugetare aprobate şi alocate cu această destinaţie.

Art. 3. -Asistenţa medicală primară se acordă în cabinetele de medicină de familie care funcţionează în reţeaua Ministerului Apărării pentru persoanele prevăzute la art. 1, în condiţiile legii, dacă acestea sunt înscrise pe lista unui medic de familie din această reţea.

Art. 4. - Tratamentele medicale ce se acordă în ambulatoriu în unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Apărării şi care nu fac parte din pachetul de servicii medicale de bază, reglementat prin Contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate şi normele metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, aplicabil pentru exerciţiul bugetar curent, se suportă din fondurile Ministerului Apărării, în limita fondurilor bugetare aprobate şi alocate cu această destinaţie.

Art. 5. - Direcţia medicală a Ministerului Apărării, în calitate de utilizator de credite din Programul Administraţiei Centrale/Pensii, va cuprinde în proiectul de buget sumele necesare pentru tratamente, medicamente şi asistenţă medicală de recuperare, care nu se suportă din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, pe baza datelor comunicate anual, în luna decembrie, de către Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, referitoare la numărul de beneficiari prevăzuţi la art. 1.

Art. 6. - (1) Persoanele prevăzute la art. 1 pot beneficia de asistenţă medicală de recuperare în unităţile medicale de recuperare şi în bazele de tratament din subordinea Ministerului Apărării.

(2) Biletele de tratament sau de recuperare medicală se asigură de Ministerul Apărării, la solicitarea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, decontarea acestora efectuându-se din Fondul naţional unic al asigurărilor sociale de sănătate şi din bugetul Ministerului Apărării, în limitele sumelor acordate cu această destinaţie. In cazul în care contravaloarea integrală a biletului nu este acoperită din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, diferenţa se decontează din bugetul Ministerului Apărării, în limita sumelor acordate cu această destinaţie.

(3) Persoanele prevăzute la art. 1 pot beneficia de bilete de trimitere la tratament sau recuperare medicală, în condiţiile prevăzute la alin. (2), o singură dată într-un an calendaristic, dacă nu au mai beneficiat în cursul aceluiaşi an de bilete de tratament sau de recuperare medicală în unităţile medicale de recuperare, în bazele de tratament sau în staţiunile balneoclimaterice ale Ministerului Internelor şi Reformei Administrative sau ale Ministerului Sănătăţii Publice.

Art. 7. - Accesul la tratamente şi medicamente în unităţile sanitare se face pe baza documentelor medicale, potrivit legii, a documentului doveditor al calităţii de luptător pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989 sau a celui de urmaş de erou-martir, a carnetului de asigurat şi a actului de identitate.

Art. 8. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul apărării,

Teodor Viorel Melescanu

p. Secretarul de stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989,

Dorel Căminescu


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 15/2008

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 15 din 2008
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I Want To Testify About Dark Web Blank ATM Cards. What'sApp Contact : +393512615163 (The Official Automatic Teller Machine) They Sell Automatic Blank ATM Cards That You Can Use To Withdraw Money At Any ATM Machine Around The World Wide. Order Your Blank ATM Card Now With The Official Automatic Teller Machine. I Saw So Much Testimony On The Internet About How Dark Web Hackers Produce An Automatic Blank ATM Cards And Sell Them To Different People Around The WorldWide. Order Your Blank ATM Card Now. Email Address : carolblankatmcard@gmail.com Hangout Contact : carolblankatmcard@gmail.com What'sApp Contact : +393512615163 I Also Contacted The Dark Web Blank ATM Cards Company. (The Official Automatic Teller Machine) I Also Order An Automatic Blank ATM Card. They Ask For Payment And I Sent $2,800USD To The Dark Web Blank ATM Cards Company Through Bitcoin. They Also Sent Me The Automatic Blank ATM Card. I Have Used It To Get $90,000 USD. I Order The Blank ATM Card That Has The Limit Withdraw Of $20,000 Daily. The Dark Web Is Selling Out An Automatic Blank ATM Cards To Every Interested Buyers All Over The World Wide.
ANONIM a comentat Ordin 1323 2015
    Vreau și eu anexa 13
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hello Viewers, are you looking for a reliable spell caster to make you win your lottery games? then search no further, contact Dr Graceundo today and all your financial problems will be over, He prayed for me and gave me a game to play and now i am a millionaire. contact him today and change your financial status. You can contact him via his Email drgraceondu12 @ gmail.com or Call him on +17542773146
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
     My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com WhatsApp him on:+18048540813
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    O zi bună Dragi solicitanți de împrumut, aveți nevoie de un credit financiar urgent ***? * Transfer foarte rapid și direct în contul dvs. bancar * Rambursarea începe la opt luni după ce primiți banii în contul dvs. bancar * Rată scăzută a dobânzii de 1% * Rambursare pe termen lung (1-30 ani) Înălțime * Flexibil *** apoi lunar plata *. Cât timp va fi finanțat? După depunerea cererii *** Vă puteți aștepta la un răspuns preliminar în mai puțin de 24 de ore, finanțare în 72-96 de ore de la primirea informațiilor de care au nevoie de la dvs. Dacă sunteți interesat, contactați-ne prin: unisoncreditunion344@gmail.com și completați formularul de cerere de împrumut de mai jos. Formular de cerere de împrumut: Nume complet:................... Țara:................... Stat:.............. Oraș:.............. Sex:................ ......... Număr de telefon:........... Suma împrumutului :........... Venituri lunare:.......... Ocupație:................... .... Perioada de împrumut:...................... . ................ Scopul împrumutului:................................. .... ....... Adresa de e-mail:...................... ................ Ați aplicat înainte?.................... Așteptăm ca formularul dumneavoastră de cerere urgent să fie completat ok. Trimite-ti-ne un e-mail: ( unisoncreditunion344@gmail.com ) Cu stima. Domnul UNISON Nume companie: UNISON CREDIT UNION Adresa de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    OFERTA URGENT DE CREDIT Creați-vă afacerea și averea dvs. cu noi Grant de împrumut de servicii variind de la 5.000 USD la 10.000.000.000 USD. Oferim acest credit pentru a permite tuturor celor care se află într-o situație financiară dificilă și celor care doresc să-și creeze propria afacere să aibă o viață fericită. Împrumuturile între persoane fizice există așa că nu vă pierdeți timpul. trimiteți-ne un e-mail prin: { unisoncreditunion344@gmail.com } pentru a începe
ANONIM a comentat Decretul 198 2021
    My husband was cheating on me and no longer committed to me and our kids, when i asked him what the problem was he told me he has fell out of love for me and wanted a divorce.i was so heart broken i cried all day and night but he left home, i was looking for something online when i saw an article how the great and powerful dr.ovie have helped so many people in similar situation like mine, his email address was written so i sent him an email telling him about my problem,he told me he shall return back to me within 24hrs, i did everything he asked me to do the next day to my greatest surprise, my husband came back home and was crying and begging for me to forgive and accept him back,now we are happy together if you need his help contact him email:droviespelltemple@gmail.com or whatsapp him via +2349056460552
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Buna ziua Investiția în criptomonede cu doamna Trish Dave mi-a schimbat viața Cuvintele nu pot descrie munca minunată pe care ați făcut-o în contul meu de tranzacționare, sunt încântat că am avut încredere în dvs. și v-am oferit șansa de a ajuta la creșterea mea de 500 USD în 5000 USD în doar o săptămână, doamnă. Trish Dave, familia mea și cu mine, vă suntem veșnic datori pentru stabilitatea financiară pe care ați adus-o acasă, sfătuiesc întregul public să investească cu Trish Dave, contactați prin: Email: trshdave@gmail.com WhatsApp: +79304082498 Web https://smartbitvest.com/
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how Dr Graceondu blessed my life, i used to work as a cleaner in supper market, i have been playing lottery game for long now and i don't usually win, i came across a testimony of someone testifying about how Dr Graceondu prayed for her and gave her a lottery game to play and she won big amount of money, so i also decided to try my luck, i contact him through his website and he assured me that he will help me, he told me it will take him two day to pray for me, so on the second day he gave me some lottery numbers to play and i went to play the game so on that faithful day i went to check the game to my greatest surprise i won a very big amount that changed my status, i quit as a cleaner in the supper market and i became a company owner. I want you out there to also contact him for your lucky game. You can reach him via his Email drgraceondu12@ gmail.com or WhatsApp him on +17542773146
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Bună ziua. Caut si eu aceste anexe din 2002. Le puteti trimite pe adresa bogdan.albu@albulawyer.com vă rog?
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 15/2008
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu