Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 495/997/10 din 24 octombrie 2002

privind modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor, al ministrului sanatatii si familiei si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor nr. 454/917/2001 - 22/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea, pastrarea si calitatea uleiurilor vegetale, grasimilor tartinabile - margarine - si a maionezelor, destinate comercializarii pentru consumul uman

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR


SmartCity3

              Nr. 495 din 24 octombrie 2002
              MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI
              Nr. 997 din 11 decembrie 2002
              AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR
              Nr. 10 din 13 februarie 2003
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 181 din 24 martie 2003

    Vazand Referatul de aprobare al Directiei generale de implementare, reglementare si de management al resurselor biotehnologice din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor nr. 150.788 din 22 octombrie 2002,
    avand in vedere prevederile art. 34 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor, aprobata si modificata prin Legea nr. 57/2002,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, cu modificarile ulterioare, al Hotararii Guvernului nr. 22/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii si Familiei, cu modificarile ulterioare, precum si al Hotararii Guvernului nr. 166/2001 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, cu modificarile ulterioare,

    ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor, ministrul sanatatii si familiei si presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor emit urmatorul ordin:

    Art. 1
    Normele cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea, pastrarea si calitatea uleiurilor vegetale, grasimilor tartinabile - margarine - si a maionezelor, destinate comercializarii pentru consumul uman, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor, al ministrului sanatatii si familiei si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor nr. 454/917/2001 - 22/2002, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 372 din 3 iunie 2002, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 3 se completeaza cu punctele 5, 6 si 7 cu urmatorul cuprins:
    "5. sosurile de maioneza sunt produse fabricate prin emulsionarea uleiurilor vegetale comestibile, cu sau fara galbenus de ou reconstituit din praf de galbenus, cu diferite adaosuri;
    6. amestecurile emulsionate, pe baza de ulei, reprezinta amestecuri de ulei comestibil cu diferite adaosuri, cu sau fara otet, acizi organici, cum sunt acidul citric, lactic sau tartric. Nivelul de aciditate maxim admis pentru amestecurile emulsionate pe baza de ulei este de 1%, exprimat in acid acetic;
    7. uleiurile aromatizate pentru salate reprezinta amestecuri de uleiuri comestibile cu diferite adaosuri."
    2. Litera c) a alineatului (2) al articolului 5 va avea urmatorul cuprins:
    "c) margarina cu un continut redus de grasime, cuprins intre 39% si 41%;"
    3. Alineatul (3) al articolului 5 se abroga.
    4. Alineatul (1) al articolului 7 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 7
    (1) Uleiurile vegetale sunt obtinute prin extragerea acestora din materii prime oleaginoase, precum: seminte de floarea-soarelui, boabe de soia, seminte de rapita, germeni de porumb, seminte de dovleac, masline si arahide. Lista materiilor prime oleaginoase prezentate nu este limitativa."
    5. Litera h) a alineatului (6) al articolului 7 va avea urmatorul cuprins:
    "h) Uleiurile in amestec se obtin prin realizarea urmatoarelor retete: 80% ulei brut de floarea-soarelui si 20% ulei brut de soia, denumit ulei amestec de floarea-soarelui si soia; 80% ulei brut de floarea-soarelui si 20% ulei brut de rapita, denumit ulei de salata <<extra>>; ulei de floarea-soarelui, soia si rapita, denumit ulei vegetal. Lista amestecurilor prezentate nu este limitativa. Amestecurile de uleiuri brute se supun obligatoriu rafinarii."
    6. Alineatul (9) al articolului 7 se abroga.
    7. Alineatul (6) al articolului 8 se abroga.
    8. Alineatul (7) al articolului 8 se abroga.
    9. Alineatul (1) al articolului 9 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 9
    (1) Procedeul de obtinere a maionezelor presupune prepararea premixului de maioneza prin adaugarea galbenusului de ou reconstituit din praf de galbenus si a urmatoarelor ingrediente solide: sare, zahar, condimente si adaugarea de ulei si otet pana la obtinerea emulsiei si emulsionarea finala intr-o moara coloidala, care confera textura si stabilite produsului."
    10. Dupa alineatul (8) al articolului 9 se introduce un nou alineat, alineatul (9), cu urmatorul cuprins:
    "(9) Caracteristicile fizico-chimice ale sosurilor de maioneza sunt prevazute in anexa nr. 12 care face parte integranta din prezentele norme."
    11. Dupa litera c) a punctului 1 al articolului 11 se introduce o noua litera, litera d), cu urmatorul cuprins:
    "d) in cazul uleiurilor in amestec se vor inscrie uleiurile componente, in ordinea descrescatoare a proportiei acestora in produs."
    12. Litera a) a punctului 2 al articolului 11 se abroga.
    13. Litera b) a punctului 2 al articolului 11 va avea urmatorul cuprins:
    "b) se va inscrie proportia de sare in lista ingredientelor;"
    14. Dupa litera e) a punctului 2 al articolului 11 se introduce o noua litera, litera f), cu urmatorul cuprins:
    "f) continutul de grasimi lactate sau alte grasimi animale, in ordinea descrescatoare a importantei cantitative, exprimat in procente din greutatea totala, la momentul fabricarii."
    15. Punctul 3 al articolului 11 va avea urmatorul cuprins:
    "3. la maioneze se va inscrie continutul de grasime, iar la sosurile de maioneza se va inscrie continutul de grasime, galbenus de ou si de apa si substante volatile."
    16. Dupa punctul 3 al articolului 11 se introduce un nou punct, punctul 4, cu urmatorul cuprins:
    "4. La amestecurile emulsionate pe baza de ulei se va inscrie in lista ingredientelor proportia de ulei."
    17. Anexa nr. 4 la norme se abroga.
    18. Anexa nr. 6 la norme se abroga.
    19. Anexa nr. 7 la norme se abroga.
    20. Anexa nr. 9 la norme va avea urmatorul cuprins:

    "CARACTERISTICILE fizico-chimice ale maionezelor
____________________________________________________________
Nr.             Caracteristicile             Conditiile  de
crt.                                         admisibilitate
____________________________________________________________
  1. pH                                         3,7 - 4,3
  2. Aciditatea exprimata in acid acetic (%)    0,2 - 0,4
  3. Apa si substante volatile (% maxim)          17,50
  4. Ulei (% minim)                               80,0
  5. Continut de galbenus de ou (% minim)          2,8
  6. NaCl (%)                                  0,55 - 0,65"
____________________________________________________________

    21. Dupa anexa nr. 11 la norme se introduce o noua anexa, anexa nr. 12, cu urmatorul cuprins:

    "CARACTERISTICILE fizico-chimice ale sosurilor de maioneza
____________________________________________________________
Nr.             Caracteristicile             Conditiile  de
crt.                                         admisibilitate
____________________________________________________________
  1. pH maxim                                      4,3
  2. Apa si substante volatile (%)           conform retetei
  3. Ulei (%)                                conform retetei
  4. Continut de galbenus de ou (%)          conform retetei
  5. NaCl (% maxim)                                1,8"
____________________________________________________________

    Art. 2
    Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, Ministerul Sanatatii si Familiei si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti si, respectiv, prin oficiile judetene pentru protectia consumatorilor vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 3
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare in termen de 15 zile de la data publicarii.

                Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
                Ilie Sarbu

                Ministrul sanatatii si familiei,
                Daniela Bartos

                Presedintele Autoritatii Nationale
                pentru Protectia Consumatorilor,
                Rovana Plumb,
                secretar de stat



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 10/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 10 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu