Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA URGENTA Nr

ORDONANTA URGENTA   Nr. 77 din 30 iunie 2010

privind unele masuri în domeniul tineretului si sportului

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 446 din 1 iulie 2010Având în vedere situaţia socioeconomică actuală din România, precum şi priorităţile Guvernului în ceea ce priveşte administraţia publică, determinate de criza economică, se impune creşterea posibilităţii de valorificare a bazei materiale aparţinând direcţiilor judeţene pentru tineret şi a direcţiilor judeţene pentru sport, instituţii publice deconcentrate în subordinea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, şi implicit reducerea cheltuielilor suportate de la bugetul de stat necesare desfăşurării activităţii, reabilitării şi modernizării acesteia.

Oportunitatea promovării prezentului proiect de ordonanţă de urgenţă rezultă şi din necesitatea eliminării contradicţiilor semnalate între prevederile principalelor acte normative care reglementează în domeniile tineretului şi sportului, respectiv: Legea tinerilor nr. 350/2006, cu modificările ulterioare, Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

Promovarea prezentului act normativ este necesară pentru a acorda posibilitatea de obţinere a veniturilor proprii atât unităţilor din domeniul sportului, cât şi a celor din domeniul tineretului, prin valorificarea bazei materiale, creând astfel premisele pentru reducerea subvenţiilor de la bugetul de stat necesare activităţilor de sport şi tineret, pentru atragerea fondurilor comunitare necesare modernizării şi aducerii acestora la standarde europene.

Având în vedere că bunurile ce alcătuiesc baza materială a direcţiilor judeţene pentru sport şi a direcţiilor judeţene pentru tineret, respectiv a municipiului Bucureşti au o anumită specificitate caracteristică atât activităţii de tineret, cât şi celei de sport şi pentru a se crea oportunitatea urgentării valorificării acestora, este necesară derogarea de la dispoziţiile reglementării-cadru, respectiv Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publică, aprobată cu modificări prin Legea nr. 22/2007. Procedura generală reprezintă o cale de valorificare care, în situaţia de faţă, îngreunează procesul de obţinere a veniturilor proprii necesare dezvoltării şi menţinerii unei stări optime de folosinţă a respectivei baze materiale şi modernizării şi aducerii acestora la standardele europene.

Aceste elemente vizează interesul public şi constituie situaţii de urgenţă şi extraordinare.

In temeiul art. 115 alin (4) din Constituţia României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

Art. 1. - (1) Prezenta ordonanţă de urgenţă reglementează posibilităţile de valorificare a bunurilor imobile destinate activităţii de tineret şi sport, aflate în administrarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret.

(2) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul acesteia, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publică, aprobată cu modificări prin Legea nr. 22/2007, baza materială destinată activităţii de educaţie fizică şi sport şi pentru activitatea de tineret, inclusiv terenurile aflate în administrarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, poate fi închiriată şi concesionată, pe bază de contract, încheiat în condiţiile legii, în conformitate cu metodologiile aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului.

(3) Contractul de închiriere încheiat în condiţiile alin. (2) este supus revizuirii anuale.

Art. 2. - La data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se abrogă:

a) art. 80 alin. (3) şi (4) din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 200 din 9 mai 2000, cu modificările şi completările ulterioare;

b) orice dispoziţie contrară prezentei ordonanţe de urgenţă, restul dispoziţiilor rămânând nemodificate.

PRIM-MINISTRU

EMIL BOC

Contrasemnează:

Viceprim-ministru,

Marko Bela

Ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului,

Daniel Petru Funeriu

Ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale,

Mihai Constantin Şeitan

Ministrul finanţelor publice,

Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu


SmartCity5

COMENTARII la OUG 77/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 77 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 77/2010
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu