E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 259 din  7 decembrie 2000

privind organizarea si finantarea rezidentiatului, stagiaturii si activitatii de cercetare medicala in sectorul sanitar

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 659 din 15 decembrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Rezidentiatul este organizat de Ministerul Sanatatii sub forma rezidentiatului pe post si/sau a rezidentiatului pe locuri.
    Art. 2
    (1) Rezidentiatul pe post se organizeaza in functie de numarul de posturi solicitate de unitatile sanitare din reteaua Ministerului Sanatatii, precum si de ministerele cu retea sanitara proprie, pe specialitatile prevazute in Nomenclatorul specialitatilor medicale si farmaceutice.
    (2) Rezidentiatul pe locuri se organizeaza in functie de necesitatile de medici si farmacisti specialisti, estimate de Ministerul Sanatatii, tinandu-se seama de normativele de personal si de propunerile spitalelor clinice sau ale altor unitati sanitare clinice.
    Art. 3
    (1) Medicii si farmacistii rezidenti care ocupa prin concurs posturile pentru care se organizeaza rezidentiat in conditiile art. 2 alin. (2) incheie contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu unitatea sanitara care a solicitat postul respectiv.
    (2) Dupa obtinerea diplomei de medic, de stomatolog sau de farmacist specialist acestia sunt obligati sa lucreze cel putin 5 ani la unitatea sanitara cu care au incheiat contractul individual de munca.
    (3) Contractul individual de munca incheiat intre rezident si unitatea sanitara in conditiile alin. (1) va cuprinde o clauza conform careia nerespectarea obligatiei prevazute la alin. (2) atrage raspunderea materiala a rezidentului, in sensul obligarii acestuia la plata unei sume echivalente cu cel putin 36 de salarii medii pe economie, suma calculata la data incetarii contractului individual de munca din initiativa rezidentului.
    (4) Nerespectarea obligatiei prevazute la alin. (2) poate atrage si sanctiunea retragerii autorizatiei de libera practica a medicului sau a farmacistului in culpa. Retragerea autorizatiei de libera practica se dispune pe perioada determinata de Ministerul Sanatatii, la propunerea colegiului judetean al medicilor.
    Art. 4
    Medicii si farmacistii rezidenti care au obtinut, ca urmare a concursului pe locuri, confirmarea in rezidentiat incheie contract individual de munca pe perioada rezidentiatului cu spitalele clinice sau cu alte unitati sanitare clinice.
    Art. 5
    Rezidentii efectueaza pregatirea de specialitate in unitatile sanitare nominalizate de Ministerul Sanatatii, tinand seama de propunerile universitatilor de medicina si farmacie si de capacitatile de pregatire ale unitatilor sanitare clinice, precum si de cele ale ministerelor cu retea sanitara proprie.
    Art. 6
    Drepturile salariale ale medicilor si farmacistilor rezidenti se acorda, cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare, de unitatile sanitare cu care au incheiat contract individual de munca.
    Art. 7
    La incheierea contractelor intre casele de asigurari de sanatate si furnizorii de servicii medicale care pregatesc rezidenti in conditiile prezentei ordonante de urgenta se iau in considerare si serviciile medicale prestate de rezidenti, cuprinse in curricula de pregatire.
    Art. 8
    Stagiatura cu durata de un an pentru absolventii facultatilor de medicina si farmacie se desfiinteaza incepand cu promotia 2001.
    Art. 9
    (1) Medicii si farmacistii din promotiile anterioare anului 2001, care efectueaza stagiatura in conditiile legale in vigoare, incheie contract individual de munca pe perioada determinata cu unitatile sanitare, inclusiv cu cabinetele medicale organizate conform Ordonantei Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale, cu modificarile si completarile ulterioare, in care isi desfasoara activitatea.
    (2) Unitatile sanitare care au incheiat contract individual de munca cu medicii si farmacistii stagiari asigura plata drepturilor ce li se cuvin acestora in conditiile legii.
    Art. 10
    Ministerul Sanatatii, precum si ministerele cu retea sanitara proprie pot acorda fonduri suplimentare din sume alocate de la bugetul de stat sau din fondul special pentru sanatate publica spitalelor clinice si altor unitati sanitare clinice care au incheiat contract individual de munca potrivit art. 4 si art. 9 alin. (2), in conditiile legii.
    Art. 11
    (1) Activitatea de cercetare stiintifica, clinica si de medicina preventiva, care se organizeaza si se desfasoara in cadrul unitatilor din sectorul sanitar, se finanteaza din bugetul unitatii sanitare respective.
    (2) Ministerul Sanatatii poate acorda fonduri suplimentare din sume alocate de la bugetul de stat sau din fondul special pentru sanatate publica pentru activitati de cercetare care se desfasoara in cadrul unitatilor sanitare, pe baza de programe aprobate in conditiile legii.
    (3) Activitatile de cercetare stiintifica fundamentala in domeniul medical se realizeaza prin Academia de Stiinte Medicale Bucuresti si se finanteaza de la bugetul de stat prin Ministerul Sanatatii.
    (4) Ministerul Sanatatii impreuna cu Academia de Stiinte Medicale Bucuresti, in termen de 30 de zile de la data publicarii prezentei ordonante de urgenta, vor defini prin ordin al ministrului sanatatii, care va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, domeniile cercetarii stiintifice clinice, de medicina preventiva si fundamentale, colectivele de cercetare, precum si institutiile sanitare in care se desfasoara activitate de cercetare stiintifica.
    Art. 12
    Prevederile prezentei ordonante de urgenta intra in vigoare la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, cu exceptia prevederilor referitoare la plata drepturilor rezidentilor, stagiarilor si personalului din cercetare, care se aplica incepand cu data de 1 ianuarie 2001, data pana la care se aplica prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 85/2000 privind finantarea drepturilor de personal cuvenite medicilor si farmacistilor stagiari sau rezidenti si personalului de cercetare din unitatile sanitare.
    Art. 13
    Hotararea Guvernului nr. 325/1997 privind introducerea stagiului de pregatire practica cu durata de un an pentru absolventii facultatilor de medicina si farmacie, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 7 din 12 ianuarie 1998, cu modificarile si completarile ulterioare, isi inceteaza aplicabilitatea.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministru de stat, ministrul sanatatii,
                       Hajdu Gabor

                       Ministrul educatiei nationale,
                       Andrei Marga

                       Ministrul muncii si protectiei sociale,
                       Liviu Lucian Albu

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian RemesSmartCity5

COMENTARII la OUG 259/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 259 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu