Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 24 din 24 martie 2005

pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 263 din 30 martie 2005


SmartCity3


    In vederea sustinerii programului de guvernare si pentru corelarea unor dispozitii din legislatia fiscala, precum si pentru asigurarea echilibrului bugetar necesar incadrarii in angajamentele asumate de Romania in ceea ce priveste nivelul veniturilor si cheltuielilor, care sa asigure stabilirea unui deficit al bugetului general consolidat corelat cu obiectivele macroeconomice, se impune adoptarea in regim de urgenta a prezentului act normativ,
    in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 17 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 17
    Cotele de impozitare
    Cota de impozit pe profit care se aplica asupra profitului impozabil este de 16%, cu exceptiile prevazute la art. 38."
    2. Alineatul (3) al articolului 19 va avea urmatorul cuprins:
    "(3) Contribuabilii care au optat pana la data de 30 aprilie 2005 inclusiv, conform prevederilor legale, pentru impunerea veniturilor aferente contractelor de vanzare cu plata in rate, pe masura ce ratele devin scadente, beneficiaza in continuare de aceasta facilitate pe durata derularii contractelor respective; cheltuielile corespunzatoare sunt deductibile la aceleasi termene scadente, proportional cu valoarea ratei inregistrate in valoarea totala a contractului."
    3. La articolul 21 alineatul (3), litera f) se abroga.
    4. La alineatul (4) al articolului 21, dupa litera r) se introduce o noua litera, litera s), cu urmatorul cuprins:
    "s) cheltuielile cu taxele si cotizatiile catre organizatiile neguvernamentale sau asociatiile profesionale, altele decat cele prevazute la alin. (2) lit. g) si m)."
    5. Alineatul (12) al articolului 24 va avea urmatorul cuprins:
    "(12) Contribuabilii care au investit in mijloace fixe amortizabile sau in brevete de inventie amortizabile si care au dedus cheltuieli de amortizare reprezentand 20% din valoarea de intrare a acestora conform prevederilor legale, la data punerii in functiune a mijlocului fix sau a brevetului de inventie, pana la data de 30 aprilie 2005 inclusiv, au obligatia sa pastreze in patrimoniu aceste mijloace fixe amortizabile cel putin o perioada egala cu jumatate din durata lor normala de utilizare. In cazul in care nu sunt respectate prevederile prezentului alineat, impozitul pe profit se recalculeaza si se stabilesc dobanzi si penalitati de intarziere de la data aplicarii facilitatii respective, potrivit legii."
    6. Alineatul (5) al articolului 30 se abroga.
    7. Articolul 33 se abroga.
    8. La articolul 41, dupa litera g) se introduce o noua litera, litera g^1), cu urmatorul cuprins:
    "g^1) venituri din transferul proprietatilor imobiliare, definite conform art. 77^1;".
    9. La articolul 42, literele a) si g) vor avea urmatorul cuprins:
    "a) ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, precum si cele de aceeasi natura primite de la alte persoane, cu exceptia indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca. Nu sunt venituri impozabile indemnizatiile pentru: risc maternal, maternitate, cresterea copilului si ingrijirea copilului bolnav, suportate din bugetul asigurarilor sociale de stat, potrivit legii;
    .........................................................................
    g) veniturile primite ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile si mobile din patrimoniul personal, altele decat castigurile din transferul titlurilor de valoare, precum si altele decat cele definite la cap. VIII^1;".
    10. Alineatul (2) al articolului 43 va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) cotele de impozit prevazute in categoriile de venituri din investitii, din jocuri de noroc si din transferul proprietatilor imobiliare."
    11. La articolul 55 alineatul (4), dupa litera k) se introduce o noua litera, litera k^1), cu urmatorul cuprins:
    "k^1) veniturile din salarii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav si accentuat, incadrate cu contract individual de munca;".
    12. La articolul 65 alineatul (2), litera a) va avea urmatorul cuprins:
    "a) venituri din dobanzi la depozitele la vedere/conturile curente pentru care rata dobanzii este mai mica sau egala cu nivelul ratei medii a dobanzii pe piata interbancara - BUBID la o luna, in vigoare in prima zi lucratoare a lunii pentru care se face calculul, precum si la depuneri la casele de ajutor reciproc;".
    13. Alineatul (2) al articolului 67 va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Veniturile sub forma de dobanzi se impun cu o cota de 10% din suma acestora. Pentru veniturile sub forma de dobanzi, impozitul se calculeaza si se retine de catre platitorii de astfel de venituri la momentul inregistrarii in contul curent sau in contul de depozit al titularului, in cazul dobanzilor capitalizate, respectiv la momentul rascumpararii, in cazul unor instrumente de economisire. In situatia sumelor primite sub forma de dobanda pentru imprumuturile acordate in baza contractelor civile, calculul impozitului datorat se efectueaza la momentul platii dobanzii. Virarea impozitului pentru veniturile din dobanzi se face lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare inregistrarii/rascumpararii, in cazul unor instrumente de economisire, respectiv la momentul platii dobanzii, pentru venituri de aceasta natura pe baza contractelor civile."
    14. La articolul 67 alineatul (3), litera e) va avea urmatorul cuprins:
    "e) impozitul se calculeaza prin aplicarea unei cote de 10% asupra castigului din transferul titlurilor de valoare instrainate intr-o perioada mai mica de 365 de zile de la data dobandirii, respectiv prin aplicarea unei cote de 1% asupra castigului din transferul titlurilor de valoare instrainate intr-o perioada mai mare de 365 de zile de la data dobandirii;".
    15. La articolul 67 alineatul (3), dupa litera e) se introduce o noua litera, litera e^1), cu urmatorul cuprins:
    "e^1) impozitul se calculeaza prin aplicarea unei cote de 10% asupra castigului din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen pe baza de contract si orice alte operatiuni similare;".
    16. La articolul 67 alineatul (3), litera g) va avea urmatorul cuprins:
    "g) impozitul calculat si retinut la sursa, potrivit lit. e) si e^1), se vireaza la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a fost retinut, cu exceptia prevederilor lit. c) si d);"
    17. Articolul 76 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 76
    Stabilirea venitului net din premii si din jocuri de noroc
    Venitul net este diferenta dintre venitul din premii sau din jocuri de noroc si suma reprezentand venit neimpozabil."
    18. Articolul 77 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 77
    Retinerea impozitului aferent veniturilor din premii si din jocuri de noroc
    (1) Venitul sub forma de premii dintr-un singur concurs se impune, prin retinere la sursa, cu o cota de 16% aplicata asupra venitului net.
    (2) Veniturile din jocuri de noroc se impun, prin retinere la sursa, cu o cota de 20% aplicata asupra venitului net care nu depaseste cuantumul de 100 milioane lei si cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net care depaseste cuantumul de 100 milioane lei.
    (3) Obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului revine platitorilor de venituri.
    (4) Nu sunt impozabile veniturile obtinute din premii si din jocuri de noroc, in bani si/sau in natura, sub valoarea sumei neimpozabile stabilite in suma de 6.000.000 lei pentru fiecare concurs sau joc de noroc, realizate de acelasi organizator sau platitor intr-o singura zi.
    (5) Impozitul calculat si retinut in momentul platii este impozit final.
    (6) Impozitul pe venit astfel calculat si retinut se vireaza la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a fost retinut."
    19. Dupa capitolul VIII se introduce un nou capitol, capitolul VIII^1, cu urmatorul cuprins:
    "CAP. VIII^1
    Venituri din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal

    Art. 77^1
    Definirea venitului din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal
    (1) Venitul impozabil din transferul proprietatilor imobiliare, cu exceptia operatiunilor de schimb sau aport in natura la capitalul social al unei societati comerciale, reprezinta diferenta favorabila dintre suma realizata din instrainarea proprietatilor imobiliare, terenuri si/sau constructii, si valoarea de baza a acestora.
    (2) Valoarea de baza a proprietatilor imobiliare este, in functie de modalitatea de dobandire a imobilului:
    a) pretul de achizitie;
    b) costul constructiilor realizate de contribuabil;
    c) pretul orientativ minim al proprietatilor imobiliare la data dobandirii, utilizat de camera notarilor publici in circumscriptia careia este situat imobilul.
    (3) Pentru calculul valorii de baza, pretul de achizitie se determina, la alegerea contribuabilului, ca fiind oricare dintre:
    a) pretul cu care a fost dobandit imobilul, majorat cu 5%;
    b) pretul cu care a fost dobandit imobilul, la care se adauga costul lucrarilor si serviciilor de natura sa creasca valoarea imobilului, la data efectuarii acestora, dovedite prin raport de expertiza intocmit de un expert autorizat, in conditiile legii.
    (4) Costul constructiilor realizate de contribuabil se determina, la alegerea contribuabilului, ca fiind oricare dintre:
    a) costul constructiilor realizate de contribuabil la data realizarii, dovedite prin raport de expertiza intocmit de un expert autorizat, in conditiile legii;
    b) pretul orientativ minim al proprietatilor imobiliare la data finalizarii constructiei, utilizat de camera notarilor publici in circumscriptia careia este situat imobilul, majorat cu 5% .
    (5) Pentru proprietatile imobiliare obtinute de contribuabil intr-o modalitate din care nu rezulta valoarea la care a fost dobandit imobilul, valoarea de baza este pretul orientativ minim al proprietatilor imobiliare, utilizat de camera notarilor publici in circumscriptia careia este situat imobilul la data dobandirii. In situatia in care la data dobandirii nu existau preturi orientative minime utilizate de camera notarilor publici, se ia in calcul primul pret orientativ introdus.
    (6) Pentru tranzactiile cu bunuri imobiliare, altele decat cele prevazute la alin. (8) lit. b), detinute cu titlu de proprietate o perioada mai mare de 3 ani, valoarea de baza se actualizeaza de la data dobandirii cu rata inflatiei pe economie din ultima luna a trimestrului expirat, comunicata de Institutul National de Statistica.
    (7) Pierderea din transferul proprietatii imobiliare reprezinta pierderea definitiva a contribuabilului.
    (8) Nu se impoziteaza urmatoarele venituri din transferul proprietatilor imobiliare:
    a) venitul obtinut din transferul proprietatii asupra imobilelor, constructii si terenuri, pentru care contribuabilului i-a fost reconstituit dreptul de proprietate in conditiile legislatiei in vigoare;
    b) venitul obtinut din transferul proprietatii asupra constructiilor cu destinatia de locuinta si terenul aferent acestora, detinute cu titlu de proprietar o perioada mai mare de 3 ani;
    c) venitul obtinut din transferul bunurilor imobiliare dobandite de contribuabil prin mostenire legala sau donatie intre rude pana la gradul al patrulea inclusiv, cu cel putin 3 ani inaintea instrainarii.
    Art. 77^2
    Stabilirea si plata impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare
    (1) Impozitul se calculeaza prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului impozabil determinat potrivit art. 77^1.
    (2) Notarii publici care autentifica actele intre vii translative ale dreptului de proprietate au obligatia de a calcula, de a incasa si de a vira impozitul la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a fost autentificat actul.
    (3) In cazul in care transferul dreptului de proprietate asupra constructiilor sau terenurilor se face prin alta procedura decat cea notariala, contribuabilul are obligatia de a declara venitul obtinut organelor fiscale in a caror circumscriptie este situat imobilul instrainat, in maximum 3 zile de la data instrainarii bunului.
    (4) Procedura de declarare, de calcul si de plata a impozitului se stabileste prin ordin al ministrului finantelor publice, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    Art. 77^3
    Obligatiile declarative ale notarilor publici cu privire la transferul proprietatilor imobiliare
    Notarii publici au obligatia sa depuna semestrial la organul fiscal teritorial o declaratie informativa privind transferurile de proprietati imobiliare, cuprinzand urmatoarele elemente pentru fiecare tranzactie:
    a) partile contractante;
    b) valoarea inscrisa in documentul de transfer;
    c) impozitul pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal;
    d) taxele notariale aferente transferului."
    20. La articolul 116 alineatul (2), litera a) va avea urmatorul cuprins:
    "a) 10% pentru veniturile din dobanzile la depozite la termen, certificate de depozit si alte instrumente de economisire la banci si la alte institutii de credit autorizate si situate in Romania;".
    21. La articolul 117, litera a) va avea urmatorul cuprins:
    "a) dobanda pentru depozitele la vedere/cont curent de la banci sau alte institutii de credit din Romania, pentru care rata dobanzii este mai mica sau egala cu nivelul ratei medii a dobanzii pe piata interbancara - BUBID la o luna, in vigoare in prima zi lucratoare a lunii pentru care se face calculul;".
    22. La articolul 141 alineatul (1), literele k) si m) vor avea urmatorul cuprins:
    "k) prestarile de servicii culturale, precum si livrarile de bunuri strans legate de aceste servicii, efectuate de institutii publice sau de organizatii culturale nonprofit;
    .........................................................................
    m) activitatile specifice posturilor publice nationale de radio si de televiziune, cu exceptia activitatilor de publicitate si altor activitati de natura comerciala;"
    23. La articolul 141 alineatul (1), litera n) se abroga.
    24. La articolul 141 alineatul (2), literele f) si j) se abroga.
    25. La articolul 142, litera g) se abroga.
    26. La articolul 162, litera g) va avea urmatorul cuprins:
    "g) uleiuri minerale si electricitate."
    27. Articolul 176 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 176
    Nivelul accizelor
    Nivelul accizelor pentru urmatoarele produse este:
______________________________________________________________________
Nr.  Denumirea produsului                    U.M.          Acciza*)
crt. sau a grupei                                          (echivalent
     de produse                                            euro/U.M.)
______________________________________________________________________
  1. Bere,                             hl/1 grad Plato*1)        0,74
     din care:
     1.1. Bere produsa                                           0,43
     de producatorii
     independenti
     cu o capacitate
     de productie anuala
     ce nu depaseste
     200 mii hl
______________________________________________________________________
  2. Vinuri                            hl de produs
     2.1. Vinuri linistite                                       0,00
     2.2. Vinuri spumoase                                       34,05
______________________________________________________________________
  3. Bauturi fermentate, altele        hl de produs
     decat bere si vinuri
     3.1. linistite                                              0,00
     3.2. spumoase                                              34,05
______________________________________________________________________
  4. Produse intermediare              hl de produs             51,08
______________________________________________________________________
  5. Alcool etilic                     hl alcool pur*2)        465,35
______________________________________________________________________
     Produse din tutun
______________________________________________________________________
  6. Tigarete                          1.000 tigarete      9,10 + 30%
______________________________________________________________________
  7. Tigari si tigari de foi           1.000 bucati             22,13
______________________________________________________________________
  8. Tutun destinat fumatului,               kg                 29,51
     din care:
     8.1 Tutun destinat rularii              kg                 29,51
     in tigarete
______________________________________________________________________
     Uleiuri minerale
______________________________________________________________________
  9. Benzine cu plumb                      tona                480,00
                                       1.000 litri             369,60
______________________________________________________________________
 10. Benzine fara plumb                    tona                425,06
                                       1.000 litri             327,29
______________________________________________________________________
 11. Motorine                              tona                307,59
                                       1.000 litri             259,91
______________________________________________________________________
 12. Pacura                            1.000 kg                  6,81
______________________________________________________________________
 13. Gaze petroliere lichefiate,       1.000 kg
     din care:
     13.1. Utilizate drept carburant                           128,26
     13.2. Utilizate pentru incalzire                          113,50
     13.3. Utilizate in consum                                   0,00
     casnic*3)
______________________________________________________________________
 14. Gaz natural utilizat drept        gigajoule                 1,59
     carburant
     (codurile NC 2711 11 00
     si 2711 21 00)
______________________________________________________________________
 15. Petrol lampant (kerosen)*4),
     din care:
     15.1. Utilizat drept carburant        tona                469,89
                                       1.000 litri             375,91
     15.2. Utilizat pentru incalzire       tona                469,89
                                       1.000 litri             375,91
______________________________________________________________________
 16. Benzen toluen, xileni si alte         tona                469,89
     amestecuri de hidrocarburi
     aromatice
______________________________________________________________________
     Electricitate (codul NC 2716)
______________________________________________________________________
 17. Electricitate utilizata                MWh                  0,14
     in scop comercial
______________________________________________________________________
 18. Electricitate utilizata in scop        MWh                  0,30"
     necomercial
______________________________________________________________________
    *) Nivelul accizelor armonizate va fi majorat anual incepand cu data de 1 iulie 2006, in conformitate cu angajamentele asumate de Romania in procesul de negociere cu Uniunea Europeana, la Capitolul 10 - Impozitarea.
    *1) Gradul Plato reprezinta greutatea de zahar exprimata in grame, continuta in 100 g de solutie masurata la origine la temperatura de 20 grade/4 grade C.
    *2) Hl alcool pur reprezinta 100 litri alcool etilic rafinat cu concentratia de 100% alcool in volum, la temperatura de 20 grade C, continut intr-o cantitate data de produs alcoolic.
    *3) Prin gaze petroliere lichefiate utilizate in consum casnic se intelege gazele petroliere lichefiate, distribuite in butelii tip aragaz. Buteliile tip aragaz sunt acele butelii cu o capacitate de pana la maximum 12,5 kg.
    *4) Petrolul lampant utilizat drept combustibil de persoanele fizice nu se accizeaza.

    28. Alineatul (1) al articolului 177 va avea urmatorul cuprins:
    "(1) Pentru tigarete, acciza datorata este egala cu suma dintre acciza specifica si acciza ad valorem, dar nu mai putin de 19,92 euro/1.000 tigarete, care reprezinta acciza minima. Cand suma dintre acciza specifica si acciza ad valorem este mai mica decat acciza minima, se plateste acciza minima."
    29. La articolul 177, dupa alineatul (1) se introduce un alineat nou, alineatul (1^1), cu urmatorul cuprins:
    "(1^1) La propunerea Ministerului Finantelor Publice, Guvernul poate modifica acciza minima in functie de evolutia accizei aferente tigaretelor din categoria de pret cea mai vanduta, astfel incat nivelul accizei minime sa reprezinte 90% din acciza aferenta tigaretelor din categoria de pret cea mai vanduta."
    30. La articolul 200 alineatul (1), literele h), i), j) si k) se abroga.
    31. La articolul 201 alineatul (1), literele h), j), k) si l) se abroga.
    32. La articolul 207, literele k) si m) vor avea urmatorul cuprins:
    "k) aparate de luat imagini fixe si alte camere video cu inregistrare cu codul NC 8525 40; aparate fotografice numerice cu codul NC 8525 40;
    .........................................................................
    m) aparate pentru conditionat aer cu codurile NC 8415 10 10 si 8415 10 90;".
    33. La articolul 208, alineatele (4) si (5) vor avea urmatorul cuprins:
    "(4) Nivelul accizelor pentru alte produse:
__________________________________________________________
Nr.          Denumirea produsului                   Acciza
crt.         sau a grupei de produse                (%)
__________________________________________________________
  1. Confectii din blanuri naturale (cu exceptia      45
     celor de iepure, oaie, capra)
__________________________________________________________
  2. Articole din cristal*1)                          55
__________________________________________________________
  3. Bijuterii din aur si/sau din platina,            25
     cu exceptia verighetelor
__________________________________________________________
  4. Produse de parfumerie
     4.1. Parfumuri,                                  35
     din care:
     - ape de parfum                                  25
     4.2. Ape de toaleta,                             15
     din care:
     - ape de colonie                                 10
__________________________________________________________
  5. Aparate video de inregistrat sau de reprodus,    20
     chiar incorporand un receptor de semnale
     videofonice; combine audio*2)
__________________________________________________________
  6. Dublu radiocasetofoane cu redare de pe banda     20
     magnetica sau compact disc
__________________________________________________________
  7. Aparate de luat imagini fixe si alte camere      30
     video cu inregistrare; aparate fotografice
     numerice
__________________________________________________________
  8. Cuptoare cu microunde                            20
__________________________________________________________
  9. Aparate pentru conditionat aer                   20
__________________________________________________________
 10. Arme de vanatoare si arme de uz individual,     100
     altele decat cele de uz militar sau de sport
__________________________________________________________
 11. Iahturi si barci cu motor pentru agrement
     11.1. Iahturi                                    50
     11.2. Barci cu motor pentru agrement             30
__________________________________________________________
    *1) Prin cristal se intelege sticla avand un continut minim de monoxid de plumb de 24% din greutate.
    *2) Combinele audio sunt produse ce reunesc (in aceeasi carcasa sau in module) cel putin patru aparate sau functiuni diferite, dintre care cel putin trei sunt functiuni audio (receptie, inregistrare pe banda magnetica, inregistrare pe compact disc, reproducere disc patefon, reproducere compact disc, reproducere banda magnetica etc.).

    (5) Nivelul accizelor pentru autoturisme sau autoturisme de teren, inclusiv din import rulate:
___________________________________________________________________
       Tipul autoturismului        Acciza pentru    Acciza pentru
                                   autoturisme      autoturisme
                                   sau autoturisme  sau autoturisme
                                   de teren noi     de teren rulate
                                       (%)               (%)
___________________________________________________________________
 1. Autoturisme echipate cu motor
    cu benzina:
    a) cu capacitate cilindrica         1                 2,5
       sub 1.601 cm^3
    b) cu capacitate cilindrica         2,5               5,5
       intre 1.601 si 1.800 cm^3
    c) cu capacitate cilindrica         4                10
       intre 1.801 si 2.000 cm^3
    d) cu capacitate cilindrica         8                21
       intre 2.001 si 2.500 cm^3
    e) cu capacitate cilindrica        11                32
       de peste 2.500 cm^3
___________________________________________________________________
 2. Autoturisme echipate cu motor
    Diesel:
    a) cu capacitate cilindrica         1                 2,5
       sub 1.601 cm^3
    b) cu capacitate cilindrica         2,5               5,5
       intre 1.601 si 2.000 cm^3
    c) cu capacitate cilindrica         4                11
       intre 2.001 si 2.500 cm^3
    d) cu capacitate cilindrica         8                21
       intre 2.501 si 3.200 cm^3
    e) cu capacitate cilindrica        11                32"
       de peste 3.200 cm^3
___________________________________________________________________

    Art. 2
    In cazul autoturismelor sau al autoturismelor de teren din import, inclusiv rulate, introduse in tara in baza contractelor de leasing initiate dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, baza de impozitare pentru accize este valoarea de intrare la care se adauga cuantumul taxelor vamale si alte taxe speciale, dupa caz, datorate la momentul inchiderii operatiunii de import.
    Art. 3
    (1) Prin derogare de la dispozitiile art. 4 alin. (2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, prevederile prezentei ordonante de urgenta intra in vigoare incepand cu data de 1 aprilie 2005.
    (2) Prevederile art. I pct. 1 - 21 inclusiv intra in vigoare la data de 1 mai 2005.
    (3) Prevederile art. I pct. 22 - 25 se aplica incepand cu data de 1 iunie 2005.
    (4) Stabilirea cotei de impozit care se aplica pentru castigul din veniturile sub forma de dobanzi prevazute la art. 67 alin. (2) din Legea nr. 571/2003 si transferul titlurilor de valoare prevazute la art. 67 alin. (3) lit. e) din aceeasi lege se determina pe baza de pro rata temporis, luandu-se in calcul o cota de impunere de 1% pentru perioada de pana la 30 aprilie 2005 si, respectiv, cota de impozit prevazuta de lege dupa data de 1 mai 2005.
    (5) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, pentru calculul impozitului pe veniturile realizate de persoanele fizice din investitii si din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, definite conform cap. V si VIII^1 din titlul III din Legea nr. 571/2003, cota de impozit este de 16% .
    Art. 4
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se abroga:
    a) art. XXXVII din Ordonanta Guvernului nr. 94/2004 privind reglementarea unor masuri financiare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 803 din 31 august 2004, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 507/2004;
    b) alin. (2) al art. 6 din Ordonanta Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 538 din 1 septembrie 2001, aprobata cu modificari prin Legea nr. 198/2002, cu modificarile ulterioare.
    Art. 5
    In vederea diminuarii evaziunii fiscale in domeniul produselor accizabile supuse sistemului de marcare, antrepozitarii autorizati vor utiliza pentru marcare numai banderole si timbre inseriate si numerotate. Termenul si procedura de aplicare a noilor modele de marcaje, precum si regimul stocului de marcaje valabile la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta vor fi stabilite prin ordin al ministrului finantelor publice, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    Art. 6
    Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta ordonanta de urgenta, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dupa aprobarea acesteia prin lege, dandu-se textelor o noua numerotare.

                  PRIM-MINISTRU
             CALIN POPESCU-TARICEANU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul finantelor publice,
                       Ionel Popescu



SmartCity5

COMENTARII la OUG 24/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 24 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 24/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu