E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 186 din 20 decembrie 2001

privind instituirea sistemului de declaratii de livrare a tutunului brut

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 848 din 29 decembrie 2001


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    In sensul prezentei ordonante de urgenta, urmatoarele notiuni se definesc astfel:
    a) tutunul brut reprezinta tutunul frunza neprelucrata, inainte de a fi introdus in procesul de fermentare;
    b) livrarea tutunului desemneaza toate operatiunile care se desfasoara in cursul aceleiasi zile, referitoare la transferul tutunului de la producator la intreprinderea de prima procesare, potrivit contractului de vanzare-cumparare a tutunului. Tutunul produs se livreaza pe loturi, constituite pe varietati si clase de calitate, fiind exclusa livrarea prin intermediari;
    c) prim-procesatorii sunt persoane juridice care au ca obiect de activitate prima procesare a tutunului, primesc anual acreditare de functionare de la autoritatea competenta a statului si incheie contracte de vanzare-cumparare cu producatorii de tutun;
    d) autoritatea competenta a statului este Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor;
    e) centralizatorul situatiei livrarilor este documentul final intocmit de prim-procesator, care cuprinde cantitatea totala livrata prim-procesatorului de catre producatorii autohtoni;
    f) producatorii de tutun sunt persoanele fizice sau juridice care cultiva tutun brut.
    Art. 2
    In vederea acreditarii prim-procesatorii trebuie sa puna la dispozitie autoritatii competente a statului toate informatiile privind capacitatile de depozitare si/sau de prima procesare a tutunului, precum si documentele necesare care dovedesc capacitatea de plata a acestora pentru tutunul pe care il contracteaza cu producatorii autohtoni de tutun.
    Art. 3
    (1) Prim-procesatorii de tutun brut care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei au obligatia, incepand cu recolta anului 2001, sa elibereze fiecarui producator de tutun de la care au cumparat tutun brut o declaratie de livrare a tutunului, in momentul efectuarii livrarii.
    (2) Declaratia de livrare trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele elemente: numele si prenumele/denumirea producatorului, adresa/sediul, suprafata cultivata cu tutun si parcela, varietatea de tutun, cantitatea livrata si pretul pe clase de calitate; prim-procesatorul, numele si prenumele reprezentantului acestuia; data eliberarii declaratiei, semnatura si parafa partilor.
    (3) Declaratiile de livrare se intocmesc in 3 exemplare, dintre care un exemplar pentru producator, unul pentru prim-procesator si unul va fi inaintat de catre prim-procesator autoritatii competente a statului.
    Art. 4
    Asociatiile producatorilor de tutun au obligatia sa prezinte prim-procesatorilor in momentul livrarii lista cuprinzand toti membrii asociatiei si suprafata de teren aferenta cultivata cu tutun, cu semnatura acestora, si sa anexeze o copie la declaratia de livrare.
    Art. 5
    (1) Prim-procesatorii au obligatia sa tina evidenta, inclusiv in sistem electronic, a livrarilor de tutun brut.
    (2) Livrarea tutunului se realizeaza in limita cantitatilor contractate in anul de recolta, pana la data de 15 aprilie a anului urmator. Pentru calculul mediei cantitatilor pentru prima procesare a tutunului tot tutunul unei recolte este considerat ca livrat in cursul anului de vegetatie.
    Art. 6
    Prim-procesatorii au obligatia de a prezenta anual Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, dupa livrarea integrala a cantitatilor contractate, urmatoarele documente:
    a) evidenta livrarilor in sistem electronic;
    b) centralizatorul livrarilor, semnat de administratorul intreprinderii prim-procesatoare;
    c) un exemplar din declaratiile de livrare.
    Art. 7
    (1) Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor efectueaza controlul administrativ in ceea ce priveste corectitudinea evidentei electronice, pe baza centralizatorului si a declaratiilor anexate.
    (2) Pentru efectuarea controlului administrativ, in cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor se infiinteaza un compartiment de control administrativ, iar pe plan teritorial controlul se desfasoara la nivelul directiilor generale pentru agricultura si industrie alimentara in judetele unde se cultiva tutun brut.
    (3) Persoanele cu atributii de control administrativ din cadrul directiilor generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti sunt desemnate prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor, la propunerea directorilor generali ai acestora.
    Art. 8
    Controlul administrativ se va realiza pe un esantion de 5% din numele inscrise in evidenta electronica a fiecarui prim-procesator, cu declaratiile anexate. Daca erorile aparute depasesc un procent de 5%, documentele depuse se vor restitui prim-procesatorilor spre corectare.
    Art. 9
    (1) In cazul in care un producator renunta la cultivarea tutunului, activitatea de cultura a tutunului brut va putea fi preluata de un alt producator care apare ca nume nou in evidenta prim-procesatorului.
    (2) Legatura de continuitate a cultivarii tutunului dintre noul producator (nou-declarant) si producatorul care a renuntat la activitatea de cultivare a tutunului (vechi declarant) va fi stabilita de catre persoanele care au atributii de control administrativ.
    Art. 10
    Incepand cu anul 2002 toti producatorii de tigarete care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei beneficiaza de reducere de accize cu 40%, daca utilizeaza tutun cultivat de producatorii autohtoni, in cantitate de peste 5.000 tone pentru productia de tigarete realizata anual.
    Art. 11
    Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor va elabora norme metodologice de aplicare a prezentei ordonante de urgenta, pe care le va supune spre aprobare Guvernului, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a acesteia.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul agriculturii,
                         alimentatiei si padurilor,
                         Ilie Sarbu

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae TanasescuSmartCity5

COMENTARII la OUG 186/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 186 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu