Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 168 din 19 octombrie 2000

privind unele masuri de restructurare a activitatii regiilor autonome prin vanzarea unor active aflate in patrimoniul acestora

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 525 din 25 octombrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Regiile autonome pot dispune, in cadrul programului de restructurare, vanzarea cu plata integrala, prin licitatie publica cu strigare sau, dupa caz, prin negociere directa, potrivit legii, a unor active, bunuri proprietate privata a statului sau a unei unitati administrativ-teritoriale, aflate in administrarea acestora, sau a unor active care constituie patrimoniul propriu al regiei.
    Art. 2
    In intelesul prezentei ordonante de urgenta, activele reprezinta unitati de productie, subunitati, spatii de cazare, spatii comerciale sau alte bunuri de acelasi gen ce pot fi organizate si pot functiona independent, inclusiv terenul aferent acestora, si care nu intra sub incidenta Legii nr. 133/1999 privind stimularea intreprinzatorilor privati pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 3
    (1) Consiliul de administratie al regiei autonome sau, dupa caz, administratorul unic ori conducatorul acesteia, cu acordul prealabil al ministerului de resort sau al autoritatii administratiei publice centrale ori locale sub autoritatea careia se afla regia, aproba vanzarea activelor, pentru fiecare in parte, catre persoane fizice sau juridice de drept privat, numai cu indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:
    a) situatia juridica a activelor in cauza este clarificata, iar acestea nu sunt grevate de sarcini;
    b) activele respective sunt amortizate cel putin 50% din valoarea de inventar actualizata;
    c) activele nu sunt utilizate in mod direct de catre regia autonoma sau ponderea acestora in realizarea cifrei de afaceri anuale nu este semnificativa;
    d) sumele necesare in vederea efectuarii lucrarilor de investitii si modernizari pentru reabilitarea acestor active si introducerea lor in circuitul economic ar fi egale sau mai mari decat valoarea lor reevaluata conform prevederilor legale ori investitiile si modernizarile necesare au fost deja efectuate de catre un partener contractual al regiei autonome; in cazul in care investitiile si modernizarile necesare au fost efectuate de persoane fizice sau juridice care utilizeaza activul respectiv in baza unui contract care nu intra sub incidenta Legii nr. 133/1999, vanzarea activului se va face prin negociere directa cu respectivele persoane fizice sau juridice; in aceasta situatie, din pretul de vanzare a activului va fi scazuta valoarea actualizata a investitiei efectuate.
    (2) Consiliul de administratie al regiei autonome sau, dupa caz, administratorul unic ori conducatorul acesteia raspunde pentru exactitatea datelor cu privire la indeplinirea conditiilor prevazute la alin. (1), care se prezinta in vederea obtinerii acordului prealabil al ministerului de resort ori al autoritatii administratiei publice centrale sau locale sub a carei autoritate se afla regia autonoma.
    (3) Persoanele fizice sau juridice de drept privat, care cumpara active ce constituie capacitati de mobilizare conform prevederilor art. 13 din Legea nr. 73/1995 privind pregatirea economiei nationale si a teritoriului pentru aparare, sunt obligate sa preia sarcinile, ce le revin potrivit acestei legi.
    Art. 4
    (1) Nu fac obiectul vanzarii terenurile proprietate publica a statului sau a unei unitati administrativ-teritoriale pe care sunt amplasate activele supuse valorificarii potrivit prevederilor prezentei ordonante de urgenta. Acestea pot fi inchiriate sau concesionate cumparatorului activului. Contractul de inchiriere sau de concesiune se incheie prin negociere directa o data cu contractul de vanzare-cumparare a activului in cauza.
    (2) Terenurile aflate in administrarea regiilor autonome ori terenurile care constituie patrimoniul propriu al acestora pot fi vandute o data cu activul numai daca exista titlu de proprietate si daca au situatia juridica clarificata.
    (3) Terenul aferent unui activ proprietate privata a statului sau a unei unitati administrativ-teritoriale aflat in administrarea regiei autonome ori terenul care constituie patrimoniul propriu al acesteia, a carui situatie juridica se clarifica dupa data vanzarii activului, va fi vandut cumparatorului activului, la cererea acestuia, prin negociere directa, avandu-se in vedere valoarea de circulatie a terenului.
    Art. 5
    Sumele incasate efectiv din vanzarea activelor prevazute la art. 1 raman la dispozitia regiei autonome si se utilizeaza pentru:
    a) stingerea datoriilor si a dobanzilor sau a penalitatilor aferente catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si catre alti creditori;
    b) finantarea investitiilor proprii in curs de executie si efectuarea de noi investitii;
    c) finantarea activitatilor cuprinse in actul constitutiv.
    Art. 6
    Este interzisa utilizarea sumelor incasate de regiile autonome din vanzarea activelor prevazute la art. 1 pentru efectuarea platilor drepturilor salariale ale personalului.
    Art. 7
    (1) Constituie contraventii, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa constituie infractiuni, urmatoarele fapte:
    a) prezentarea de date inexacte in vederea obtinerii acordului prealabil al ministerului de resort ori al autoritatii administratiei publice centrale sau locale sub autoritatea careia se afla regia autonoma;
    b) vanzarea activelor cu nerespectarea conditiilor prevazute la art. 3 alin. (1);
    c) nerespectarea destinatiei sumelor incasate din vanzarea activelor, conform prevederilor art. 5.
    (2) Contraventiile prevazute la alin. (1) lit. a) si b) se sanctioneaza cu amenda de la 6.000.000 lei la 30.000.000 lei, iar cea prevazuta la alin. (1) lit. c), cu amenda de la 4.000.000 lei la 20.000.000 lei.
    (3) Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzilor se fac de Ministerul Finantelor sau de autoritatile administratiei publice locale, prin agentii lor imputerniciti potrivit legii.
    (4) Contraventiilor prevazute la alin. (1) le sunt aplicabile dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, cu modificarile ulterioare, cu exceptia art. 25 si 26.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       p. Ministrul agriculturii
                       si alimentatiei,
                       Stefan Pete,
                       secretar de stat

                       Ministrul industriei si comertului,
                       Radu Berceanu

                       p. Ministrul transporturilor,
                       Adrian Gheorghe Marinescu,
                       secretar de stat

                       Ministrul apelor, padurilor
                       si protectiei mediului,
                       Romica Tomescu

                       Secretarul general al Guvernului,
                       Radu Stroe

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian RemesSmartCity5

COMENTARII la OUG 168/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 168 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu