Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA URGENTA Nr

ORDONANTA URGENTA   Nr. 152 din 12 noiembrie 2008

pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Internelor si Reformei Administrative si pentru infiintarea Fundatiei „Colegiul National de Afaceri Interne"

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 769 din 17 noiembrie 2008Ţinând seama de necesitatea consolidării rolului Inspectoratului de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative în îndeplinirea misiunilor complexe pe care Ministerul Internelor şi Reformei Administrative le are de executat atât în supravegherea graniţelor naţionale şi comune cu Uniunea Europeană, cât şi în prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate şi transfrontaliere, în gestionarea situaţiilor de urgenţă, salvării victimelor, precum şi în realizarea unor operaţiuni operative de înaltă specializare,

având în vedere imperativele scăderii timpului de reacţie, potrivit standardelor impuse de Uniunea Europeană, flexibilitatea, mobilitatea, cercetarea din aer, în timp scurt, a unor suprafeţe mari de teren, precum şi ponderea, în ansamblul măsurilor de ordine şi siguranţă publică ale structurilor specializate ale ministerului, a serviciilor de intervenţie şi monitorizare pe care Inspectoratul de Aviaţie le desfăşoară, se impune iniţierea operaţionalizării unor noi centre zonale, care vor reprezenta încheierea procesului de acoperire a întregului teritoriu naţional,

pentru evitarea producerii unordisfuncţii în ceea ce priveşte exercitarea optimă, într-o manieră integrată, a atribuţiilor ce revin Inspectoratului de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, prin prisma responsabilităţilor acestuia şi în scopul asigurării, în cel mai scurt timp, a cadrului normativ necesar reorganizării Inspectoratului de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative în Inspectorat General de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative,

întrucât se impune continuarea pregătirii personalului Ministerului Internelor şi Reformei Administrative şi a altor persoane care au absolvit cursurile Colegiului Naţional de Afaceri Interne, într-un cadru organizat şi susţinut, apare necesitatea înfiinţării unei organizaţii care să desfăşoare o activitate de cercetare ştiinţifică şi pregătire profesională, care nu urmăreşte obţinerea unui profit,ci promovarea, sprijinirea, dezvoltarea şi afirmarea cercetării ştiinţifice şi academice româneşti în domeniul ordinii publice, securităţii şi apărării naţionale,

urgenţa înfiinţării Fundaţiei „Colegiul Naţional de Afaceri Interne" este determinată de necesitatea valorificării şi fructificării imediate a rezultatelor pregătirii cursanţilor Colegiului Naţional de Afaceri Interne, aplicabilitate care în domeniul vizat trebuie să conducă la creşterea ponderii cercetării ştiinţifice în domeniul ordinii publice, securităţii şi apărării naţionale.

Lipsa acestor măsuri ar avea consecinţe perturbatoare asupra calităţii procesului educaţional.

Luând în considerare faptul că aceste împrejurări constituie o situaţie extraordinară, a cărei reglementare nu poate fi amânată, nefiind suficientă utilizarea procedurii parlamentare de urgenţă, se impune adoptarea prezentei ordonanţe de urgenţă.

In temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

Art. I. - Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 309 din 9 mai 2007, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 13, alineatele (2) şi (3) vor avea următorul cuprins:

„(2) Structurile de ordine şi siguranţă publică din subordinea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative sunt: Poliţia Română, Jandarmeria Română, Poliţia de Frontieră Română, Oficiul Român pentru Imigrări, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie «Acvila», Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor, Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale, Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, Agenţia Naţională Antidrog şi Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane. Aceste structuri au în compunere unităţi centrale de specialitate, care, după caz, în funcţie de nivelul de organizare, pot avea în subordine, la nivel teritorial, inspectorate, direcţii generale, direcţii, servicii, mari unităţi, unităţi şi/sau subunităţi operative, de instrucţie, medicale şi de învăţământ, precum şi de asigurare a acţiunilor şi suport logistic.

(3) Managementul integrat în domeniul ordinii şi siguranţei publice se realizează de Departamentul ordine şi siguranţă publică, structură operaţională fără personalitate juridică, care are în compunere Direcţia generală management operaţional, ca structură a aparatului central al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, precum şi de următoarele componente de ordine şi siguranţă publică subordonate ministerului: Poliţia Română, Jandarmeria Română, Poliţia de Frontieră Română, Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale, Oficiul Român pentru Imigrări, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie «Acvila», Agenţia Naţională Antidrog, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane şi Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor. Departamentul ordine şi siguranţă publică este condus de un secretar de stat, care este ajutat de un adjunct."

2. Articolul 23 va avea următorul cuprins:

„Art. 23. - (1) Se înfiinţează Inspectoratul General de Aviaţie, ca structură de specialitate în subordinea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, cu personalitate juridică, prin reorganizarea Inspectoratului de Aviaţie.

(2) Organizarea şi funcţionarea Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative se stabilesc prin ordin al ministrului."

Art. II. - In cuprinsul actelor normative în vigoare, denumirea Inspectoratul de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative se înlocuieşte cu denumirea Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.

Art. III. - (1) Prin derogare de la prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2005, se înfiinţează Fundaţia „Colegiul Naţional de Afaceri Interne" a Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, denumită în continuare Fundaţia, persoană juridică română, apolitică, fără scop patrimonial, de utilitate publică.

(2) Fundaţia are ca obiective principale:

a) promovarea, sprijinirea, dezvoltarea cercetării ştiinţifice şi academice, prin reunirea membrilor săi, a cadrelor didactice şi absolvenţilor Colegiului Naţional de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", în vederea continuării pregătirii în domeniul ordinii publice, securităţii şi apărării naţionale;

b) promovarea comunicării şi cooperării cu instituţii şi organizaţii interne şi internaţionale în vederea cunoaşterii şi dezvoltării valorilor culturale româneşti în domeniul ordinii publice, securităţii şi apărării naţionale.

(3) Sediul Fundaţiei este în incinta Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", care este situată în Aleea Privighetorilor nr. 1-3, sectorul 1, Bucureşti.

(4) Fundaţia îşi desfăşoară activitatea potrivit statutului propriu, care se aprobă prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative.

PRIM-MINISTRU

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemnează:

p. Ministrul internelor şi reformei administrative,

Liviu Radu,

secretar de stat

Ministrul economiei şi finanţelor,

Varujan Vosganian


SmartCity5

COMENTARII la OUG 152/2008

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 152 din 2008
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu