E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 142 din 29 septembrie 1999

privind instituirea sistemului de plata pentru motorina, pe baza de bonuri valorice, in vederea infiintarii culturilor de cereale paioase si efectuarii araturilor din toamna anului 1999

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 481 din  5 octombrie 1999


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    (1) Pentru infiintarea culturilor de cereale paioase si efectuarea araturilor din toamna anului 1999 se instituie sistemul de plata pentru motorina, pe baza de bonuri valorice, pentru detinatorii de terenuri agricole.
    (2) Contravaloarea bonurilor valorice preluate de Ministerul Agriculturii si Alimentatiei de la Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. vor fi compensate in contul arieratelor acesteia catre bugetul de stat, pana la limita sumei de 400 miliarde lei.
    Art. 2
    In intelesul prezentei ordonante de urgenta, detinatorii de terenuri agricole care beneficiaza de bonuri valorice pentru motorina sunt: persoanele fizice, proprietari de terenuri agricole, societatile agricole si asociatiile familiale constituite potrivit Legii nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura, societatile comerciale cu profil agricol cu capital majoritar privat, arendasii, persoanele fizice sau juridice private care au primit in concesiune terenuri agricole proprietate privata ori publica a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, dupa caz, in baza unor hotarari ale Guvernului sau ale consiliilor judetene ori locale, potrivit art. 3 din Legea nr. 219/1998 privind regimul concesiunilor.
    Art. 3
    Se acorda bonuri valorice pentru motorina detinatorilor de terenuri agricole prevazuti la art. 2, in scopul infiintarii culturilor de cereale paioase si pentru efectuarea araturilor din toamna anului 1999, potrivit grilei de acordare a bonurilor valorice pentru motorina, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta ordonanta de urgenta.
    Art. 4
    (1) Directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti, in baza evidentei detinatorilor de terenuri agricole si a declaratiilor acestora pe propria raspundere, vor stabili necesarul de bonuri valorice pentru motorina in vederea infiintarii culturilor de cereale paioase si efectuarii araturilor din toamna anului 1999.
    (2) Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, pe baza necesarului de bonuri valorice pentru motorina primit de la directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti, intocmeste situatia centralizatoare si comunica Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. numarul de bonuri valorice pentru fiecare judet.
    (3) In termen de maximum 10 zile de la primirea situatiei centralizatoare de la Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. transmite, prin protocol, directiilor generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti bonurile valorice.
    Art. 5
    (1) Directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti acorda detinatorilor de terenuri agricole bonuri valorice pentru motorina, in termen de 30 de zile de la data primirii acestora, in conformitate cu datele cuprinse in declaratiile date pe propria raspundere.
    (2) In termen de 5 zile de la incheierea termenului prevazut la alin. (1) directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti intocmesc situatia privind numarul de bonuri acordate si al celor ramase nedistribuite, pe care o transmit Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, si, pe baza de protocol, restituie Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. bonurile valorice pentru motorina ramase nedistribuite.
    (3) Ministerul Agriculturii si Alimentatiei intocmeste situatia centralizatoare a bonurilor valorice distribuite de catre directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti si calculeaza contravaloarea acestora, pe baza carora solicita Ministerului Finantelor sumele necesare in vederea achitarii catre Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. a contravalorii bonurilor valorice pentru motorina pana la data de 31 decembrie 1999.
    Art. 6
    Costul bonurilor valorice pentru motorina se suporta din bugetul de stat, in limita sumei de 400 miliarde lei, prevazuta la art. 1.
    Art. 7
    (1) Neefectuarea lucrarilor agricole pentru care s-a beneficiat de bonuri valorice pentru motorina sau folosirea motorinei in alte scopuri decat cel prevazut in prezenta ordonanta de urgenta constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000.000 lei la 15.000.000 lei si cu obligativitatea restituirii contravalorii bonurilor valorice si a penalitatilor prevazute de lege.
    (2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre persoanele imputernicite in acest sens de Ministerul Agriculturii si Alimentatiei si de Ministerul Finantelor.
    Art. 8
    In termen de 10 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta Ministerul Agriculturii si Alimentatiei si Ministerul Finantelor vor emite norme metodologice de aplicare a acesteia.

                PRIM-MINISTRU
                 RADU VASILE

                      Contrasemneaza:
                      p. Ministrul agriculturii
                      si alimentatiei,
                      Stefan Pete,
                      secretar de stat

                      p. Ministrul finantelor,
                      Mihai Aristotel Ungureanu,
                      secretar de stat

                      Ministrul industriei si comertului,
                      Radu Berceanu

    ANEXA 1

                              GRILA
de acordare a bonurilor valorice pentru motorina
____________________________________________________________
Suprafata (de la - pana la -)                      Valoarea
            (ha)                                  (mii lei)
____________________________________________________________

           A. Infiintarea culturilor de cereale paioase
     0,5 - 0,99                                       100
     1,0 - 1,49                                       200
     1,5 - 1,99                                       300
     2,0 - 2,49                                       400
     2,5 - 2,99                                       500
     3,0 - 3,49                                       600
     3,5 - 3,99                                       700
     .......                                          ...

                 B. Efectuarea araturilor de toamna
     0,5 - 0,99                                       100
     1,0 - 1,49                                       150
     1,5 - 1,99                                       200
     2,0 - 2,49                                       250
     2,5 - 2,99                                       300
     3,0 - 3,49                                       350
     3,5 - 3,99                                       400
     ........                                         ...
____________________________________________________________SmartCity5

COMENTARII la OUG 142/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 142 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 142/1999
Legea 28 2000
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 142/1999 privind instituirea sistemului de plata pentru motorina, pe baza de bonuri valorice, in vederea infiintarii culturilor de cereale paioase si efectuarii araturilor din toamna anului 1999
OUG 177 1999
pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 142/1999 privind instituirea sistemului de plata pentru motorina, pe baza de bonuri valorice, in vederea infiintarii culturilor de cereale paioase si efectuarii araturilor din toamna anului 1999
Ordin 21846 1999
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 142/1999 privind instituirea sistemului de plata pentru motorina, pe baza de bonuri valorice, in vederea infiintarii culturilor de cereale paioase si efectuarii araturilor din toamna anului 1999, modificata si completata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 177/1999
Ordin 131 1999
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 142/1999 privind instituirea sistemului de plata pentru motorina, pe baza de bonuri valorice, in vederea infiintarii culturilor de cereale paioase si efectuarii araturilor din toamna anului 1999, modificata si completata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 177/1999
Rectificare 142 1999
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu