Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 114 din 19 septembrie 2002

pentru ratificarea Acordului de imprumut (Al doilea imprumut pentru ajustarea structurala a sectorului privat) dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, semnat la Bucuresti la 13 septembrie 2002

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 713 din  1 octombrie 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Se ratifica Acordul de imprumut (Al doilea imprumut pentru ajustarea structurala a sectorului privat), in valoare de 339,8 milioane euro, dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, semnat la Bucuresti la 13 septembrie 2002.
    Art. 2
    Sumele in valuta trase din imprumut se vireaza in contul de valuta al Ministerului Finantelor Publice, deschis la Banca Nationala a Romaniei, si se utilizeaza de catre Ministerul Finantelor Publice in functie de necesarul de finantare a deficitului bugetului de stat si refinantare a datoriei publice.
    Art. 3
    (1) Dobanzile, comisioanele de angajament si alte costuri ale imprumutului se asigura din bugetul trezoreriei statului in limita dobanzilor incasate din fructificarea sumelor aferente imprumutului, iar diferenta pana la sumele de plata, precum si diferentele nefavorabile de curs valutar si comisionul initial de 1% din suma imprumutului se vor suporta de la bugetul de stat din sumele prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Finantelor Publice la capitolul "Actiuni generale".
    (2) Rambursarea ratelor de capital la cursul de schimb istoric se asigura prin refinantarea datoriei publice pe baza de imprumuturi de stat.
    Art. 4
    Se autorizeaza Guvernul Romaniei ca, prin Ministerul Finantelor Publice, de comun acord cu Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, pe durata imprumutului sa introduca, in functie de conditiile concrete de derulare a acordului de imprumut, amendamente la continutul acestuia, care privesc modificari de termene, precum si orice alte modificari care nu sunt de natura sa sporeasca obligatiile financiare ale Romaniei fata de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare sau sa determine noi conditionalitati economice fata de cele convenite initial intre parti.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

                         Ministrul afacerilor externe,
                         Mircea Geoana

    Imprumut nr. 4675 RO

                           ACORD DE IMPRUMUT
    (Al doilea imprumut pentru ajustarea structurala a sectorului privat)
intre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare*)

    *) Traducere.

    Acord din 13 septembrie 2002 intre Romania (Imprumutatul) si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (Banca)
    Avand in vedere ca:
    (A) Banca a primit de la Imprumutat scrisoarea din 25 ianuarie 2002 si un addendum la aceasta scrisoare din 11 aprilie 2002, in care este descris programul actiunilor, obiectivelor si politicilor destinate realizarii ajustarii structurale a sectorului privat al Imprumutatului, denumit in cele ce urmeaza Programul, precum si angajamentul Imprumutatului de a pune in practica acest Program, solicitand asistenta din partea Bancii pentru sprijinirea Programului pe parcursul realizarii acestuia; si
    (B) pe baza, intre altele, a celor prezentate mai sus, Banca a hotarat ca pentru sprijinirea acestui Program sa furnizeze asistenta Imprumutatului prin acordarea unui imprumut in doua transe, asa cum se prevede in continuare,
    luand in considerare cele de mai sus, partile la prezentul acord convin dupa cum urmeaza:

    Art. 1
    Conditii generale; definitii
    Sectiunea 1.01. "Conditiile generale aplicabile acordurilor de imprumut si garantie pentru imprumuturile denominate intr-o singura valuta" ale Bancii, datate 30 mai 1995 (dupa cum au fost amendate pana la 6 octombrie 1999), cu modificarile prezentate mai jos (Conditii generale), constituie parte integranta a prezentului acord:
    a) La sectiunea 2.01, paragraful 18 se modifica dupa cum urmeaza:
    "Proiect inseamna programul la care s-a facut referire in preambulul la acordul de imprumut, in sprijinul caruia este acordat imprumutul."
    b) Sectiunea 4.01 se modifica dupa cum urmeaza:
    "Cu exceptia cazurilor in care Banca si Imprumutatul vor conveni altfel, tragerile din contul imprumutului vor fi efectuate in valuta contului de depozit specificat in sectiunea 2.02 a acordului de imprumut."
    c) Sectiunea 5.01 se modifica dupa cum urmeaza:
    "Imprumutatul va avea dreptul sa traga sumele imprumutului din contul imprumutului in conformitate cu prevederile acordului de imprumut si ale acestor Conditii generale."
    d) Ultima propozitie a sectiunii 5.03 se elimina.
    e) Sectiunea 9.07 (c) se modifica dupa cum urmeaza:
    "(c) Nu mai tarziu de 6 luni dupa data de inchidere sau o astfel de data ulterioara, dupa cum poate fi convenita pentru acest scop intre Imprumutat si Banca, Imprumutatul va elabora si va transmite Bancii un raport cu privire la o astfel de arie de cuprindere si cu astfel de detalii, dupa cum Banca va solicita in mod rezonabil, cu privire la realizarea programului la care s-a facut referire in preambulul la acordul de imprumut, la indeplinirea de catre Imprumutat si de Banca a respectivelor lor obligatii din acordul de imprumut si la realizarea obiectivelor imprumutului."
    f) Sectiunea 9.05 se elimina si sectiunile 9.06, 9.07 (dupa cum au fost modificate mai sus), 9.08 si 9.09 sunt renumerotate, respectiv sectiunile 9.05, 9.06, 9.07 si 9.08.
    Sectiunea 1.02. Numai daca contextul nu cere altfel, termenii definiti in Conditiile generale si in preambulul la prezentul acord au intelesurile stabilite prin acesta si urmatorii termeni suplimentari au intelesurile urmatoare:
    a) ALPROM inseamna compania infiintata in baza Hotararii Guvernului nr. 30 din 14 ianuarie 1991;
    b) ALRO inseamna compania romana producatoare de aluminiu infiintata in baza Hotararii Guvernului nr. 30 din 14 ianuarie 1991;
    c) cont de depozit inseamna un cont de depozit la care se face referire in sectiunea 2.02 b) a acestui acord;
    d) Distrigaz Nord inseamna o companie de distributie a gazului infiintata in baza Hotararii Guvernului nr. 334 din 28 aprilie 2000;
    e) Distrigaz Sud inseamna o companie de distributie a gazului infiintata in baza Hotararii Guvernului nr. 334 din 28 aprilie 2000;
    f) Electrica - S.A. inseamna o companie infiintata in baza Hotararii Guvernului nr. 627 din 31 iulie 2000;
    g) Petrom inseamna compania romana de petrol si gaze infiintata in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 49 din 15 septembrie 1997;
    h) Tarom inseamna o companie aeriana infiintata in baza Hotararii Guvernului nr. 1.321 din 21 decembrie 1990; si
    i) Termoelectrica - S.A. inseamna o companie infiintata in baza Hotararii Guvernului nr. 627 din 31 iulie 2000.
    Art. 2
    Imprumutul
    Sectiunea 2.01. Banca este de acord sa imprumute Imprumutatului, in termenii si in conditiile prevazute sau la care se face referire in prezentul acord de imprumut, o suma egala cu trei sute treizeci si noua milioane opt sute mii euro (339.800.000 euro).
    Sectiunea 2.02. a) In conditiile prevederilor paragrafelor b), c) si d) ale acestei sectiuni, Imprumutatul va avea dreptul sa traga sumele imprumutului din contul imprumutului pentru a sprijini Programul.
    b) Imprumutatul, anterior transmiterii catre Banca a primei cereri de tragere din contul imprumutului, va deschide si ulterior va pastra la banca sa centrala un cont de depozit in euro, in termeni si conditii satisfacatoare pentru Banca. Toate tragerile din contul imprumutului vor fi depozitate de Banca in contul de depozit.
    c) Imprumutatul se angajeaza ca sumele imprumutului sa nu fie folosite pentru finantarea cheltuielilor excluse de la finantare in conformitate cu prevederile anexei nr. 1 la prezentul acord. Daca Banca va stabili la un moment dat ca sume din imprumut au fost folosite pentru efectuarea unei plati pentru vreo cheltuiala exclusa de la finantare potrivit prevederilor anexei nr. 1, Imprumutatul, imediat dupa notificarea sa de catre Banca: (i) va depozita in contul de depozit o suma egala cu suma unei astfel de plati; sau (ii) daca Banca va solicita astfel, va rambursa suma respectiva Bancii. Sumele rambursate Bancii pe baza unei astfel de cereri vor fi creditate in contul imprumutului pentru anularea lor.
    d) Nu se vor efectua trageri din contul imprumutului: (i) pana cand Banca nu a incasat comisionul la care se face referire in sectiunea 2.04 a prezentului acord; si (ii) dupa ce totalul sumelor imprumutului trase din contul imprumutului au atins echivalentul a o suta saizeci si noua milioane noua sute mii euro (169.900.000 euro), daca Banca nu va fi convinsa, dupa un schimb de opinii asa cum este descris in sectiunea 3.01, cu dovezi satisfacatoare pentru Banca:
    (A) privind progresul realizat de catre Imprumutat in realizarea Programului;
    (B) privind cadrul de politica macroeconomica a Imprumutatului care sa fie acceptabil, demonstrat pe baza indicatorilor conveniti intre Imprumutat si Banca; si
    (C) ca au fost intreprinse actiunile descrise in anexa nr. 3 la prezentul acord.
    Daca dupa schimbul de opinii mentionat Banca va notifica Imprumutatului ca progresul facut si actiunile intreprinse nu sunt satisfacatoare si in termen de 90 de zile de la o astfel de notificare Imprumutatul nu va fi realizat progrese si nu va fi intreprins actiuni satisfacatoare pentru Banca, atunci Banca va putea, prin notificarea Imprumutatului, sa anuleze suma netrasa a imprumutului sau orice parte a acesteia.
    Sectiunea 2.03. Data de inchidere va fi 31 decembrie 2004 sau o astfel de data ulterioara stabilita de catre Banca. Banca va notifica cu promptitudine Imprumutatului in legatura cu acea data ulterioara.
    Sectiunea 2.04. Imprumutatul va plati Bancii un comision de 1% din suma imprumutului.
    Sectiunea 2.05. Imprumutatul va plati Bancii un comision de angajament la o rata de trei patrimi dintr-un procent (3/4 din 1%) pe an din suma imprumutului netrasa periodic.
    Sectiunea 2.06. a) Imprumutatul va plati dobanda aferenta sumei imprumutului, trasa si nerambursata periodic, la o rata pentru fiecare perioada de dobanda egala cu rata de baza LIBOR plus marja totala LIBOR.
    b) Pentru scopurile prezentei sectiuni:
    (i) perioada de dobanda inseamna perioada initiala de la si incluzand data prezentului acord pana la, dar excluzand prima data de plata a dobanzii care survine dupa aceasta si dupa perioada initiala, fiecare perioada de la si incluzand o data de plata a dobanzii pana la, dar excluzand data de plata a dobanzii imediat urmatoare;
    (ii) data de plata a dobanzii inseamna fiecare data specificata in sectiunea 2.07 a prezentului acord;
    (iii) rata dobanzii de baza LIBOR inseamna, pentru fiecare perioada de dobanda, rata oferita pe piata interbancara londoneza pentru depozitele in euro pe 6 luni, valabila in prima zi a unei astfel de perioade de dobanda (sau, in cazul perioadei initiale de dobanda, valabila pentru data de plata a dobanzii care survine la sau care precede imediat prima zi a unei astfel de perioade de dobanda), asa cum a fost determinata in mod rezonabil de catre Banca si exprimata ca procent pe an;
    (iv) marja totala LIBOR inseamna, pentru fiecare perioada de dobanda: (A) o jumatate dintr-un procent (1/2 din 1%); (B) minus (sau plus) marja medie ponderata, pentru o astfel de perioada de dobanda, sub (sau peste) ratele oferite pe piata interbancara londoneza sau alte rate de referinta, pentru depozitele pe 6 luni, cu privire la imprumuturile contractate de Banca si nerambursate sau la partile din acestea, alocate de catre Banca pentru finantarea imprumuturilor intr-o singura valuta sau partilor din acestea acordate de ea, care includ imprumutul, asa cum a fost determinata in mod rezonabil de catre Banca si exprimata ca procent pe an.
    c) Banca va notifica Imprumutatului in legatura cu rata dobanzii de baza LIBOR si marja totala LIBOR pentru fiecare perioada de dobanda, cu promptitudine, dupa determinarea acestora.
    d) Ori de cate ori, ca urmare a schimbarilor intervenite in practicile de piata care afecteaza determinarea ratelor de dobanda la care se face referire in prezenta sectiune, Banca hotaraste ca este in interesul imprumutatilor sai, in ansamblu, si al Bancii sa aplice o baza pentru determinarea ratelor de dobanda aplicabile imprumutului, alta decat cea prevazuta in prezenta sectiune, Banca poate modifica baza pentru determinarea ratelor de dobanda aplicabile imprumutului prin notificarea Imprumutatului cu privire la noua baza, cu cel putin 6 luni inainte. Baza va deveni efectiva la expirarea perioadei de notificare, cu exceptia cazului in care Imprumutatul notifica Bancii, in timpul perioadei specificate, cu privire la obiectiile sale referitoare la aceasta, caz in care modificarea mentionata nu se va aplica imprumutului.
    Sectiunea 2.07. Dobanda si alte speze vor fi platibile semestrial, la 15 februarie si 15 august in fiecare an.
    Sectiunea 2.08. Imprumutatul va rambursa suma imprumutului in conformitate cu graficul de amortizare prevazut in anexa nr. 2 la prezentul acord.
    Art. 3
    Prevederi specifice
    Sectiunea 3.01. a) Imprumutatul si Banca vor avea periodic, la cererea uneia dintre parti, schimburi de opinii cu privire la progresul inregistrat in realizarea Programului si a actiunilor prevazute in anexa nr. 3 la prezentul acord.
    b) Inaintea fiecarui schimb de opinii de acest fel Imprumutatul va furniza Bancii, pentru analiza si comentarii, un raport asupra progresului inregistrat in realizarea Programului, cuprinzand acele detalii pe care Banca le poate solicita in mod rezonabil.
    c) Fara a limita prevederile paragrafului a) al acestei sectiuni, Imprumutatul va avea un schimb de opinii cu Banca privind orice actiune propusa a fi intreprinsa dupa tragerea imprumutului si care ar putea avea efecte contrare obiectivelor Programului sau orice actiune desfasurata in cadrul Programului, inclusiv orice actiune specificata in anexa nr. 3 la prezentul acord.
    Sectiunea 3.02. Pe baza solicitarii Bancii, Imprumutatul:
    a) va avea contul de depozit auditat in conformitate cu principii adecvate de auditare, aplicate in mod corespunzator de auditori independenti, acceptati de Banca;
    b) va furniza Bancii, imediat ce va fi disponibila, dar in nici un caz nu mai tarziu de 6 (sase) luni dupa data la care Banca a solicitat un astfel de audit, o copie certificata a raportului intocmit de auditorii respectivi, avand o asemenea arie de cuprindere si continand acele detalii pe care Banca le-a solicitat in mod rezonabil; si
    c) va furniza Bancii orice alte informatii privind contul de depozit si auditul pe care Banca le-a solicitat in mod rezonabil.
    Art. 4
    Alte situatii care atrag suspendarea
    Sectiunea 4.01. Potrivit sectiunii 6.02 (p) din Conditiile generale, este specificat urmatorul caz suplimentar, si anume aparitia unei situatii care va face improbabila realizarea Programului sau a unei parti importante a acestuia.
    Art. 5
    Termen de valabilitate
    Sectiunea 5.01. Data care este dupa o suta douazeci (120) de zile de la data acestui acord este specificata in prezentul acord pentru scopurile sectiunii 12.04 din Conditiile generale.
    Art. 6
    Reprezentantul Imprumutatului; adrese
    Sectiunea 6.01. Ministrul finantelor publice al Imprumutatului este desemnat ca reprezentant al Imprumutatului pentru scopurile sectiunii 11.03 din Conditiile generale.
    Sectiunea 6.02. Urmatoarele adrese sunt specificate pentru scopurile sectiunii 11.01 din Conditiile generale:

    Pentru Imprumutat:
    Ministerul Finantelor Publice
    Str. Apolodor nr. 17
    Bucuresti
    Romania
    Telex: 11239
    Fax: 401 312 42 84

    Pentru Banca:
    Banca Internationala pentru
    Reconstructie si Dezvoltare
    1818 H Street, N.W.
    Washington, D.C. 20433
    Statele Unite ale Americii
    Adresa telegrafica:      Telex:              Fax:
       INTBAFRAD           248423 (MCI)      (202)477-6391
     Washington, D.C.      64145  (MCI)

    Drept care partile la prezentul acord, actionand prin reprezentantii lor autorizati, au determinat ca acest acord sa fie semnat in numele lor, in Bucuresti, Romania, in ziua si anul mentionate in preambul.

              Pentru Romania,
              Mihai Nicolae Tanasescu,
              reprezentant autorizat

              Pentru Banca Internationala
              pentru Reconstructie si Dezvoltare,
              Andrew Vorkink,
              director
              Unitatea de tara pentru Europa de Sud si Centrala
              Regiunea Europa si Asia Centrala

    ANEXA 1

              CHELTUIELI CARE NU POT FI FINANTATE DIN IMPRUMUT

    Pentru scopurile sectiunii 2.02 c) din prezentul acord, sumele imprumutului nu pot fi utilizate pentru finantarea urmatoarelor cheltuieli:
    1. cheltuieli in moneda Imprumutatului sau pentru bunuri ori servicii achizitionate de pe teritoriul Imprumutatului;
    2. cheltuieli pentru bunuri sau servicii furnizate in cadrul unui contract, pe care o institutie sau agentie financiara nationala ori internationala, alta decat Banca, le va fi finantat sau va fi fost de acord sa le finanteze in cadrul altui imprumut;
    3. cheltuieli pentru bunurile incluse in urmatoarele grupe sau subgrupe ale Clasificatiei standard pentru comertul international, varianta 3 revizuita (SITC, Rev. 3), publicata de Revista de statistica a Natiunilor Unite, Seria M nr. 34/Rev. 3 (1986) (SITC), sau orice grupe sau subgrupe care le vor inlocui potrivit unor revizii viitoare ale SITC, astfel desemnate de catre Banca prin instiintarea Imprumutatului:
________________________________________________________________________________
 Grupa  Subgrupa                    Descrierea articolelor
________________________________________________________________________________
  112        -    Bauturi alcoolice
  121        -    Tutun, tutun neprelucrat, deseuri de tutun
  122        -    Tutun, tutun prelucrat (continand sau nu inlocuitori de tutun)
  525        -    Materiale radioactive sau asociate
  667        -    Perle, pietre pretioase si semipretioase prelucrate sau
                  neprelucrate
  718     718.7   Reactoare nucleare si parti din acestea, elemente de
                  combustibil (cartuse) neiradiate pentru reactoare nucleare
  728    728.43   Utilaje de prelucrare a tutunului
  897     897.3   Bijuterii din aur, argint sau metale din grupa platinei (cu
                  exceptia ceasurilor si a carcaselor de ceas) si articole
                  prelucrate din aur si argint (inclusiv seturi de pietre
                  pretioase)
  971        -    Aur nemonetar (cu exceptia minereurilor si a concentratelor de
                  aur)
________________________________________________________________________________

    4. cheltuieli pentru bunuri destinate scopurilor militare sau paramilitare ori pentru consumul produselor de lux;
    5. cheltuieli pentru bunuri cu grad mare de risc pentru mediu (pentru scopurile acestui paragraf, bunuri cu grad mare de risc pentru mediu inseamna bunurile a caror producere, utilizare sau import sunt interzise conform legii din tara Imprumutatului sau conform acordurilor internationale la care Imprumutatul este parte);
    6. cheltuieli: a) pe teritoriul oricarei tari care nu este membra a Bancii sau pentru bunuri procurate din ori servicii furnizate de astfel de teritorii; sau b) in contul oricarei plati catre persoane ori entitati sau orice importuri de bunuri, daca o astfel de plata sau import este interzis printr-o decizie a Consiliului de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite, prevazuta in cap. VII al Cartei Natiunilor Unite; si
    7. cheltuieli facute in cadrul unui contract pentru care Banca a constatat ca reprezentantii Imprumutatului sau beneficiarii imprumutului s-au angajat in practici de coruptie sau frauda in timpul procesului de achizitii sau executarii unui astfel de contract, fara ca Imprumutatul sa ia masurile cele mai potrivite si la timp, satisfacatoare pentru Banca, pentru a remedia situatia.

    ANEXA 2

                       GRAFICUL DE AMORTIZARE

    ____________________________________________
    Data scadentei de plata     Suma de plata
                             (exprimata in euro)
    ____________________________________________
       15 august 2007             14.160.000
       15 februarie 2008          14.160.000
       15 august 2008             14.160.000
       15 februarie 2009          14.160.000
       15 august 2009             14.160.000
       15 februarie 2010          14.160.000
       15 august 2010             14.160.000
       15 februarie 2011          14.160.000
       15 august 2011             14.160.000
       15 februarie 2012          14.160.000
       15 august 2012             14.160.000
       15 februarie 2013          14.160.000
       15 august 2013             14.160.000
       15 februarie 2014          14.160.000
       15 august 2014             14.160.000
       15 februarie 2015          14.160.000
       15 august 2015             14.160.000
       15 februarie 2016          14.160.000
       15 august 2016             14.160.000
       15 februarie 2017          14.160.000
       15 august 2017             14.160.000
       15 februarie 2018          14.160.000
       15 august 2018             14.160.000
       15 februarie 2019          14.120.000
    ____________________________________________

    ANEXA 3

    Actiunile la care se refera sectiunea 2.02 d) (C) a acestui acord

    I. Sectorul financiar
    1. Imprumutatul a oferit la vanzare Banca Comerciala Romana, in conformitate cu cerintele aplicabile de management, capital, proprietate, legale si de reglementare ale Bancii Nationale a Romaniei, si a intreprins toate actiunile necesare pentru finalizarea vanzarii bancii mentionate.
    2. Imprumutatul a prezentat Bancii dovada progresului satisfacator in implementarea planului de restructurare a Casei de Economii si Consemnatiuni (C.E.C.), asa cum acest plan a fost convenit cu Banca.

    II. Privatizare
    3. Imprumutatul a oferit la vanzare sau a luat masuri ireversibile, convenite cu Banca, pentru transferul proprietatii si vanzarea activelor ALRO si ALPROM.
    4. Imprumutatul a oferit la vanzare, in pachete de privatizare acceptabile Bancii, opt din cele zece societati selectate cu acordul Bancii si a restructurat, din pachetele de restructurare acceptabile Bancii, opt din cele zece societati selectate cu acordul Bancii, in conformitate cu planurile de restructurare aprobate.

    III. Sectorul energetic
    5. Imprumutatul a oferit la vanzare Distrigaz Sud si Distrigaz Nord printr-o licitatie internationala competitiva, deschisa pentru cumparatori strategici, si a anuntat public vanzarea si procesul de vanzare.
    6. Imprumutatul a oferit la vanzare cel putin cincizeci si unu procente (51%) din capitalul total al Petrom si a facut progrese in procesul de vanzare, in conformitate cu un plan de privatizare convenit intre Imprumutat si Banca.
    7. Imprumutatul: a) a aprobat o strategie de privatizare, satisfacatoare pentru Banca, pentru doua intreprinderi de distributie a energiei electrice si a oferit la vanzare pachetele de control in intreprinderile mentionate; si b) a adoptat o strategie de privatizare pentru sectorul de productie a energiei electrice, acceptabila Bancii.
    8. Imprumutatul a furnizat Bancii dovezi satisfacatoare ca rata incasarilor cumulate anual pana la data raportarii, pentru platile catre Distrigaz Sud si Distrigaz Nord, a atins nivelul de nouazeci si sapte procente si jumatate (97,5%) din totalul facturilor emise si ca, incepand cu 1 ianuarie 2002, datoriile catre producatorii de gaz si companiile de transport al gazului, rezultate din livrarile de gaz, vor fi platite in (saizeci) 60 de zile.
    9. Imprumutatul a furnizat Bancii dovezi satisfacatoare ca: a) rata lunara cumulata a incasarilor pentru platile catre Electrica - S.A. a atins nivelul de cel putin nouazeci si sapte procente si jumatate (97,5%) din totalul facturilor emise, pentru perioada incepand cu 1 ianuarie 2002; b) rata lunara a incasarilor pentru platile catre Termoelectrica - S.A. a atins nivelul de o suta de procente (100%) din totalul facturilor emise pentru energia electrica, pentru fiecare luna, incepand cu 1 octombrie 2001; c) rata lunara cumulata a incasarilor pentru platile catre Termoelectrica - S.A. pentru energia termica furnizata a atins nivelul de cel putin nouazeci si sapte procente si jumatate (97,5%) din totalul facturilor emise pentru perioada incepand cu data de 1 ianuarie 2002.

    IV. Sistemul de protectie sociala
    10. Imprumutatul: a) a furnizat dovezi satisfacatoare ca este alocata o parte suficienta din bugetul Imprumutatului pentru finantarea Programului de asigurare a venitului minim garantat; si b) a adoptat o lege privind Sistemul national de asistenta sociala si legislatia aferenta, intr-o maniera satisfacatoare pentru Banca.
    11. Imprumutatul a adoptat legislatia, acceptabila Bancii, pentru intarirea viabilitatii financiare si pentru rationalizarea structurii si mecanismului de finantare a ajutoarelor de somaj.
    12. Imprumutatul: a) a intarit si a consolidat reforma pilonului public de pensii, prin amendarea legislatiei necesare intr-o maniera satisfacatoare pentru Banca; si b) a prezentat Parlamentului un proiect de legislatie privind pilonul obligatoriu privat de pensii, intr-o maniera satisfacatoare pentru Banca.

                                ROMANIA
                                                13 septembrie 2002

    Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare
    1818 H Street, N.W.
    Washington, D.C. 20433
    Statele Unite ale Americii

    Stimati domni si doamne,
      Referitor la: Imprumutul nr. 4675 RO
      (Al doilea imprumut pentru ajustarea structurala a sectorului privat)
      Sectiunea 9.02 din Conditiile generale
      Date financiare si economice

    In legatura cu Acordul de imprumut din data prezentei dintre Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (Banca) si Romania (Tara membra) pentru proiectul mentionat mai sus, va scriu din partea Tarii membre pentru a stabili urmatoarele:
    1. Intelegem si suntem de acord ca, pentru scopurile sectiunii 9.02 din Conditiile generale, Tara membra este solicitata de catre Banca sa raporteze "noile angajamente de imprumut" (asa cum a fost descris in Manualul privind sistemul de raportare a debitorilor Bancii Mondiale, datat ianuarie 1989) nu mai tarziu de treizeci de zile dupa sfarsitul trimestrului pe parcursul caruia s-a contractat datoria si sa raporteze "tranzactiile in cadrul imprumuturilor" (asa cum s-a descris) nu mai tarziu de data de 31 martie a anului urmator celui pentru care s-a intocmit raportul.
    2. Declaram ca nu exista nici un fel de ipoteci, gajuri, sarcini, privilegii, prioritati sau alte garantii, altele decat cele excluse conform paragrafului (c) din sectiunea 9.03 din Conditiile generale, asupra oricaror active publice, asa cum acest termen este definit in sectiunea mentionata ca garantie pentru orice datorie externa. Nu exista nici un fel de obligatii de plata restante cu privire la orice datorie publica externa.
    Este intelegerea noastra ca, in acordarea imprumutului, Banca se poate baza pe declaratiile prezentate sau la care s-a facut referire in prezenta scrisoare.

                        Cu deosebita consideratie,
                         Mihai Nicolae Tanasescu,
                          reprezentant autorizat
                                 Romania



SmartCity5

COMENTARII la OUG 114/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 114 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu