E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
A fost modificat de:
OUG 113 2002 modificat de Legea 191 2012
OUG 113 2002 modificat de OUG 23 2010
OUG 113 2002 completat de OUG 23 2010
Articolul 12 din actul OUG 113 2002 modificat de articolul 1 din actul OUG 12 2005
Articolul 4 din actul OUG 113 2002 abrogat de articolul 2 din actul OUG 88 2004
Articolul 5 din actul OUG 113 2002 modificat de articolul 2 din actul OUG 88 2004
Articolul 5 din actul OUG 113 2002 modificat de articolul 1 din actul Legea 215 2004
OUG 113 2002 in legatura cu articolul 57 din actul Ordonanţa 42 2004
Articolul 5 din actul OUG 113 2002 modificat de articolul 58 din actul Ordonanţa 42 2004
OUG 113 2002 aprobat de Legea 25 2003
Articolul 1 din actul OUG 113 2002 modificat de Legea 25 2003
Articolul 4 din actul OUG 113 2002 modificat de Legea 25 2003
Articolul 5 din actul OUG 113 2002 modificat de Legea 25 2003
Articolul 6 din actul OUG 113 2002 modificat de Legea 25 2003
Articolul 7 din actul OUG 113 2002 modificat de Legea 25 2003
Articolul 8 din actul OUG 113 2002 modificat de Legea 25 2003
Articolul 13 din actul OUG 113 2002 modificat de Legea 25 2003
Articolul 14 din actul OUG 113 2002 modificat de Legea 25 2003
Articolul 15 din actul OUG 113 2002 modificat de Legea 25 2003
Articolul 18 din actul OUG 113 2002 modificat de Legea 25 2003
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 113 din 10 septembrie 2002

privind identificarea si inregistrarea bovinelor in Romania

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 708 din 27 septembrie 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Bovinele existente pe teritoriul Romaniei sunt supuse procesului de identificare si inregistrare prin realizarea urmatoarelor elemente:
    a) aplicarea unei marci auriculare pe ambele urechi, pentru identificarea individuala;
    b) eliberarea pasaportului individual de catre autoritatea sanitara veterinara competenta;
    c) crearea unei baze de date informatice;
    d) intocmirea registrelor pentru bovinele identificate si inregistrarea exploatatiilor in conformitate cu conditiile stabilite prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor.
    Art. 2
    (1) Detinatorii de bovine au obligatia de a declara in maximum 7 zile: nasterea; cumpararea, inclusiv din import; vanzarea, inclusiv exportul; moartea; sacrificarea bovinelor.
    (2) Bovinele nascute pe teritoriul Romaniei vor fi identificate si inregistrate in primele 20 de zile de la nastere.
    Art. 3
    (1) Bovinele importate vor fi identificate si inregistrate in conformitate cu sistemul national, dupa o perioada de 30 de zile de la data importului, cu pastrarea datelor privind originea mentionate in documentele care au insotit animalele.
    (2) Marcile auriculare care au fost aplicate de catre tara de origine bovinelor importate vor fi predate directiilor sanitare veterinare judetene si a municipiului Bucuresti dupa identificarea si inregistrarea bovinelor potrivit sistemului national.
    Art. 4
    (1) Agentia Nationala Sanitara Veterinara din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor este coordonatorul programului si proprietarul bazei de date privind identificarea si inregistrarea bovinelor.
    (2) Conditiile de folosire a bazei de date privind identificarea si inregistrarea bovinelor se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor la propunerea Agentiei Nationale Sanitare Veterinare.
    Art. 5
    (1) Aplicarea marcilor auriculare se va efectua de catre medicii veterinari concesionari in baza unui act aditional la contractul de concesionare incheiat intre medicul veterinar concesionar si Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor prin Agentia Domeniilor Statului.
    (2) Tarifele pentru aplicarea marcilor auriculare se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor, in urma negocierii cu Colegiul Medicilor Veterinari.
    Art. 6
    (1) Fondurile necesare procesului de identificare si inregistrare a bovinelor se vor asigura din bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, din venituri bugetare si extrabugetare ale directiilor sanitare veterinare judetene si a municipiului Bucuresti, precum si din contributii acordate de asociatiile profesionale in acest scop, astfel:
    a) cheltuielile pentru crearea bazei de date informatice, intocmirea registrelor pentru bovinele identificate, inregistrarea exploatatiilor, tiparirea documentelor oficiale, serviciul de aplicare a marcii auriculare, din bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, de la capitolul "Cheltuieli materiale";
    b) cheltuielile pentru organizarea procesului de identificare si inregistrare a bovinelor, precum si cheltuielile materiale aferente derularii acestuia, din venituri extrabugetare ale directiilor sanitare veterinare judetene si a municipiului Bucuresti, precum si din contributii acordate de asociatiile profesionale in acest scop.
    (2) Cheltuielile prevazute la alin. (1) lit. a) in anul 2002 se efectueaza din alocatiile bugetare aprobate Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor pentru anul 2002.
    (3) In bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor vor fi prevazute anual sume destinate realizarii actiunii de identificare si inregistrare a bovinelor, in conditiile prezentei ordonante de urgenta.
    (4) Contravaloarea marcilor auriculare si a pasaportului individual se suporta de catre detinatorii bovinelor.
    (5) Tiparirea pasapoartelor individuale, registrelor si a altor documente oficiale, producerea marcilor auriculare, precum si achizitionarea materialelor si echipamentelor necesare se vor efectua prin licitatii organizate de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor conform prevederilor legale in vigoare.
    Art. 7
    (1) Circulatia bovinelor pe teritoriul Romaniei se va efectua pe baza pasaportului individual.
    (2) Pana la data de 31 decembrie 2004 bovinele vor circula pe teritoriul Romaniei insotite atat de pasaportul individual, cat si de certificatul sanitar veterinar de atestare a sanatatii animalelor.
    (3) Incarcarea, imbarcarea si transportul bovinelor care nu detin marci auriculare si pasaport individual sunt interzise.
    (4) Consiliile locale nu vor mai elibera bilete de adeverire a proprietatii bovinelor.
    Art. 8
    (1) Bovinele identificate si inregistrate se sacrifica numai in abatoare autorizate sanitar veterinar, unitati care au obligatia de a preda lunar, pe baza de tabel, directiei sanitare veterinare judetene si, respectiv, a municipiului Bucuresti marcile auriculare si pasapoartele individuale ale bovinelor sacrificate.
    (2) Bovinele identificate si inregistrate care au fost sacrificate de urgenta vor fi expediate catre abatoare autorizate, unitati care au obligatia de a preda lunar, pe baza de tabel, directiei sanitare veterinare judetene si, respectiv, a municipiului Bucuresti marcile auriculare si pasapoartele individuale ale bovinelor sacrificate.
    (3) Bovinele sacrificate de urgenta, care detin o singura marca auriculara, sunt considerate bovine identificate si inregistrate, cu conditia ca medicul veterinar concesionar care a efectuat certificarea sa confirme pe propria raspundere pierderea celei de-a doua marci auriculare.
    (4) Sacrificarea bovinelor neidentificate si neinregistrate potrivit prevederilor prezentei ordonante de urgenta este interzisa.
    (5) Bovinele sacrificate sau ucise vor fi examinate pentru encefalopatia spongiforma bovina conform normelor sanitare veterinare in vigoare.
    Art. 9
    Bovinele care au murit in ferme, gospodarii ale populatiei sau in timpul transportului vor fi examinate sanitar veterinar, inclusiv pentru encefalopatia spongiforma bovina, conform normelor sanitare veterinare in vigoare, iar marcile auriculare si pasapoartele individuale vor fi predate de catre medicul veterinar oficial directiei sanitare veterinare judetene si, respectiv, a municipiului Bucuresti, in a carei raza teritoriala s-a constatat moartea.
    Art. 10
    Sunt interzise punerea in consum si aplicarea marcii de sanatate pentru carcasele, inclusiv pielea si organele, provenite de la bovinele identificate si inregistrate, care sunt supuse testarii pentru encefalopatia spongiforma bovina, pana la obtinerea rezultatului.
    Art. 11
    Bovinele destinate exportului vor fi insotite atat de pasaportul individual, cat si de certificatul sanitar veterinar de export, pana la destinatia acestora.
    Art. 12
    Acordarea de premii, de subventii sau despagubiri, in conditiile legii, pentru bovinele neinregistrate si neidentificate potrivit prevederilor prezentei ordonante de urgenta, este interzisa dupa data de 1 ianuarie 2005.
    Art. 13
    Consiliile locale comunale, orasenesti, precum si structurile Ministerului de Interne vor acorda sprijinul necesar autoritatii sanitare veterinare pentru realizarea procesului de identificare si inregistrare a bovinelor.
    Art. 14
    Urmatoarele fapte constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
    a) refuzul identificarii si inregistrarii bovinelor de catre detinatori, cu amenda de la 3.000.000 lei la 5.000.000 lei, precum si cu confiscarea si sacrificarea bovinelor, in conditiile legii, in maximum 48 de ore de la constatare; sumele incasate din valorificarea produselor obtinute vor fi virate la bugetul de stat;
    b) nepredarea catre directiile sanitare veterinare judetene si a municipiului Bucuresti a marcilor auriculare si a pasapoartelor individuale ale bovinelor sacrificate, cu amenda de la 3.000.000 lei la 5.000.000 lei;
    c) nerespectarea prevederilor art. 7 alin. (1), (2) si (3), cu amenda de la 10.000.000 lei la 15.000.000 lei;
    d) nerespectarea prevederilor art. 2 alin. (1), cu amenda de la 15.000.000 lei la 20.000.000 lei;
    e) detinerea de bovine neidentificate si neinregistrate potrivit prevederilor prezentei ordonante de urgenta, cu amenda de la 20.000.000 lei la 30.000.000 lei, precum si cu confiscarea, uciderea si distrugerea acestora, in conditiile legii; uciderea si distrugerea bovinelor se efectueaza conform normelor sanitare veterinare in vigoare, iar cheltuielile sunt suportate de catre detinator;
    f) nerespectarea prevederilor art. 8 alin. (4), cu amenda de la 30.000.000 lei la 40.000.000 lei;
    g) incalcarea dispozitiilor art. 10, cu amenda de la 40.000.000 lei la 50.000.000 lei;
    h) sacrificarea bovinelor identificate si inregistrate in alte locuri decat in abatoare autorizate sanitar veterinar, cu amenda de la 60.000.000 lei la 70.000.000 lei.
    Art. 15
    Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac prin proces-verbal incheiat de catre medicii veterinari de stat cu atributii de inspectori ai politiei sanitare veterinare.
    Art. 16
    Contraventiilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta le sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 17
    Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, prin Agentia Nationala Sanitara Veterinara, va emite norme sanitare veterinare pentru implementarea procesului de identificare si inregistrare a bovinelor.
    Art. 18
    Prezenta ordonanta de urgenta se aplica incepand cu cea de-a 31-a zi de la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul agriculturii,
                         alimentatiei si padurilor
                         Petre Daea,
                         secretar de stat

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

                         p. Ministrul administratiei publice,
                         Ionel Flesariu,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul de interne,
                         Nicolae Berechet,
                         secretar de statSmartCity5

COMENTARII la OUG 113/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 113 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 113/2002
Legea 191 2012
OUG 23 2010
privind identificarea si înregistrarea suinelor, ovinelor si caprinelor, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative
OUG 12 2005
pentru modificarea art. 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 113/2002 privind identificarea si inregistrarea bovinelor in Romania si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 61/2004 privind acordarea in anul agricol 2004 - 2005 a unui sprijin direct al statului de 2,5 milioane lei/ha producatorilor agricoli pentru suprafete de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv
OUG 88 2004
pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor
Legea 215 2004
pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitatii veterinare
Ordonanţa 42 2004
privind organizarea activitatii veterinare
Legea 25 2003
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 113/2002 privind identificarea si inregistrarea bovinelor in Romania
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu