Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

METODOLOGIE Nr

METODOLOGIE   Nr. 27033 din 19 februarie 1998

privind organizarea pregatirii instructorilor-animatori [conform art. 8 lit. e) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic]

ACT EMIS DE: MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE                              ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 164 din 27 aprilie 1998


SmartCity3


    Art. 1
    Prezenta metodologie este elaborata in conformitate cu prevederile art. 3 alin. 2, ale art. 134 si ale art. 165 din Legea invatamantului nr. 84/1995 si cu prevederile art. 8 pct. 6 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic.
    Art. 2
    In conformitate cu prevederile art. 8 lit. e) din Legea nr. 128/1997, pentru functia de instructor-animator sunt necesare urmatoarele conditii: absolvirea cu diploma a unei institutii de invatamant superior, a unei scoli postliceale, a unui liceu pedagogic sau a echivalentului acestuia, ori a altui liceu, si absolvirea cursurilor speciale pentru obtinerea atestatului de aptitudini pentru aceasta functie.
    Art. 3
    Cursurile speciale de formare a instructorilor-animatori pot fi organizate de catre urmatoarele institutii de invatamant:
    - licee pedagogice;
    - colegii;
    - universitati;
    - case ale corpului didactic.
    Art. 4
    Pentru inscrierea la cursuri, candidatii vor indeplini urmatoarele conditii:
    - prezentarea unui curriculum vitae, cu expunerea motivatiei inscrierii la curs, a actelor de studii conform art. 2 din prezenta metodologie, a doua recomandari din partea profesorilor si/sau a conducerii institutiei unde au studiat sau unde functioneaza;
    - sustinerea unui interviu, in prezenta comisiei de formatori, pentru cunoasterea aptitudinilor si disponibilitatilor acestora. Comisia de formatori este numita de conducerea institutiei organizatoare care stabileste si componenta acesteia.
    Art. 5
    Formarea instructorilor-animatori pentru activitati de timp liber si de vacanta se face prin stagii de pregatire intensiva, care vor cuprinde trei module de pregatire:
    a) stagiul teoretic (10 zile);
    b) stagiul practic (10 zile);
    c) stagiul de aprofundare (7 zile).
    Art. 6
    Fiecare modul de pregatire are un scop, obiective, continuturi, mijloace si metode specifice de realizare.
    Art. 7
    Stagiile de formare a instructorilor-animatori se pot organiza in perioada vacantelor.
    Art. 8
    In vederea obtinerii atestatului de aptitudini pentru functia de instructor-animator sunt obligatorii parcurgerea si promovarea tuturor celor trei module de pregatire.
    Art. 9
    Echipa de formatori va face evaluarea stagiarilor, dupa fiecare modul de pregatire, prin calificative.
    Dupa parcurgerea stagiului de aprofundare, stagiarii vor sustine un colocviu, pe baza caruia celor promovati li se vor acorda atestatele de aptitudini pentru functia de instructor-animator.
    Art. 10
    Unitatile (institutiile) care organizeaza stagii de formare a instructorilor-animatori vor propune, spre aprobare, Ministerului Educatiei Nationale, programul detaliat al cursului, elaborat pe baza programei-cadru stabilite de Ministerul Educatiei Nationale.
    Art. 11
    Institutia organizatoare va elibera certificat de absolvire a stagiului, denumit Atestat de aptitudini pentru functia de instructor-animator.
    Art. 12
    Ministerul Educatiei Nationale va acorda asistenta de specialitate acelor institutii care doresc sa-si pregateasca formatorii in vederea initierii formarii instructorilor-animatori in cadrul unitatilor respective.
    Art. 13
    Pe baza atestatului obtinut conform prezentei metodologii, instructorii-animatori pot fi angajati in unitati de invatamant, unitati cu profil extrascolar.
    Art. 14
    Prezenta metodologie va fi completata cu programa cadru de curs, care va fi aplicata in unitati pilot stabilite de Ministerul Educatiei Nationale.
SmartCity5

COMENTARII la Metodologie 27033/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Metodologie 27033 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu