E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 73 din  9 mai 1997

privind acordarea unei compensatii banesti pentru acoperirea cresterii pretului painii, in perioada aprilie - septembrie 1997

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 87 din 12 mai 1997


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    (1) In vederea acoperirii cheltuielilor suplimentare determinate de liberalizarea pretului painii, in perioada aprilie - septembrie 1997 se acorda o compensatie baneasca lunara de 13.500 lei urmatoarelor categorii de persoane:
    a) angajatilor cu contract individual de munca, al caror castig salarial brut este de pana la 600.000 lei lunar;
    b) beneficiarilor de ajutor de somaj, de alocatie de sprijin sau de ajutor de integrare profesionala;
    c) pensionarilor pentru munca depusa si limita de varsta si pensionarilor de invaliditate din sistemul asigurarilor sociale de stat si militare, al caror cuantum al pensiei de baza este de pana la 450.000 lei lunar;
    d) fiecarui pensionar care beneficiaza de pensia de urmas din sistemul asigurarilor sociale de stat si militare;
    e) pensionarilor I.O.V.R., beneficiarilor de ajutor social stabilit pe baza legislatiei de pensii, persoanelor care beneficiaza de drepturi banesti stabilite in baza Legii nr. 42/1990 pentru cinstirea eroilor-martiri si acordarea unor drepturi urmasilor acestora, ranitilor, precum si luptatorilor pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989, republicata;
    f) beneficiarilor de ajutor social stabilit in baza Legii nr. 67/1995 privind ajutorul social, precum si persoanelor care beneficiaza de drepturi banesti stabilite in baza art. 7 alin. (2) lit. a) si art. 8 alin. (1) si (2) din Legea nr. 53/1992 privind protectia speciala a persoanelor handicapate;
    g) elevilor si studentilor, beneficiari de burse de ajutor social.
    (2) In vederea acoperirii cheltuielilor suplimentare determinate de liberalizarea pretului painii, in perioada aprilie - septembrie 1997 se acorda o compensatie baneasca lunara de 9.000 lei urmatoarelor categorii de persoane:
    a) pensionarilor pentru munca depusa si limita de varsta si pensionarilor de invaliditate din sistemul de asigurari sociale pentru agricultori;
    b) fiecarui pensionar agricultor urmas, care nu beneficiaza si de alta categorie de pensie din sistemul de asigurari sociale pentru agricultori.
    (3) Prevederile alin. (1) lit. c) si d) se aplica si pensionarilor din alte sisteme decat cele mentionate la alin. (1) si (2).
    Art. 2
    (1) Persoanele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. a), care cumuleaza salariul cu o pensie dintre cele prevazute la art. 1, beneficiaza de o singura compensatie baneasca lunara, in conditiile prevazute la art. 1, pentru categoria de pensie respectiva.
    (2) Pensionarii prevazuti la art. 1 alin. (1) lit. c) si d), care beneficiaza si de pensii din alte sisteme, primesc o singura compensatie lunara, in conditiile prevazute la art. 1 alin. (1) lit. c), respectiv lit. d).
    Art. 3
    (1) De la data intrarii in vigoare a prezentei legi, cuantumurile alocatiilor de hrana pentru consumurile colective in unitatile bugetare si in regiile autonome cu specific deosebit, stabilite in anexele nr. 1 a) si 1 b) la Hotararea Guvernului nr. 28/1997, se suplimenteaza cu 450 lei/zi, respectiv 13.500 lei/luna.
    (2) Costul mesei calde si indemnizatia de hrana ce se acorda, potrivit reglementarilor in vigoare, salariatilor din unele regii autonome si societati comerciale cu capital majoritar de stat, care se suporta din cheltuielile de exploatare, pot fi majorate cu 450 lei/zi, respectiv 13.500 lei/luna. Cu aceeasi suma pot fi majorate si costul mesei calde si indemnizatia de hrana ce se acorda, potrivit legii, salariatilor in unele unitati bugetare.
    Art. 4
    Compensatia baneasca prevazuta la art. 1 este neimpozabila, se evidentiaza separat de celelalte drepturi si nu se ia in calcul la stabilirea altor drepturi si obligatii prevazute de normele legale in vigoare.
    Art. 5
    (1) Stabilirea drepturilor pentru beneficiarii prevazuti la art. 1 se face din oficiu de catre persoanele juridice care administreaza si gestioneaza fondurile din care se platesc drepturile de baza.
    (2) Compensatiile banesti lunare se platesc, o data cu drepturile de baza, persoanelor aflate in plata la data de intai a fiecarei luni din perioada aprilie - septembrie 1997.
    Art. 6
    Compensatiile banesti prevazute la art. 1 si 2, precum si cheltuielile de transmitere aferente se suporta din aceleasi fonduri ca si drepturile de baza care constituie temeiul legal al acordarii acestora.
    Art. 7
    Cheltuielile care se efectueaza pentru plata compensatiilor banesti, cuvenite persoanelor prevazute la art. 1 alin. (1) lit. a), se vor deduce din suma datorata, de catre persoanele juridice angajatoare, la bugetul asigurarilor sociale de stat.
    Art. 8
    (1) Cheltuielile care se efectueaza pentru plata compensatiilor banesti, cuvenite persoanelor ale caror drepturi de baza se suporta din bugetul asigurarilor sociale de stat, inclusiv cele prevazute la art. 7, din bugetul asigurarilor sociale pentru agricultori, din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, din bugetul Fondului de risc si accident, din bugetele locale, din bugetele altor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat, precum si din bugetele sistemelor independente de pensii, la care se adauga si cheltuielile de transmitere aferente, vor fi acoperite, in cursul trimestrului IV/1997, din sumele prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, de la bugetul de stat.
    (2) Repartizarea sumei, cu destinatia acoperirii cheltuielilor pentru plata compensatiilor banesti, stabilite conform prezentei legi, prevazuta a fi alocata in bugetul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale de la bugetul de stat, pe bugetele de la alin. (1), se face prin hotarare a Guvernului.
    Art. 9
    Sumele platite fara temei legal, cu titlu de compensatie baneasca pentru acoperirea cresterii pretului painii, se recupereaza, potrivit legii, de la cei care le-au primit.
    Art. 10
    Guvernul, la propunerea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si a Ministerului Finantelor, va aproba norme metodologice de aplicare, in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 29 aprilie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

               p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                             VASILE LUPU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 29 aprilie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                      p. PRESEDINTELE SENATUI
                          CRISTIAN DUMITRESCUSmartCity5

COMENTARII la Legea 73/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 73 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I Want To Testify About Dark Web Blank ATM Cards. What'sApp Contact : +393512615163 (The Official Automatic Teller Machine) They Sell Automatic Blank ATM Cards That You Can Use To Withdraw Money At Any ATM Machine Around The World Wide. Order Your Blank ATM Card Now With The Official Automatic Teller Machine. I Saw So Much Testimony On The Internet About How Dark Web Hackers Produce An Automatic Blank ATM Cards And Sell Them To Different People Around The WorldWide. Order Your Blank ATM Card Now. Email Address : carolblankatmcard@gmail.com Hangout Contact : carolblankatmcard@gmail.com What'sApp Contact : +393512615163 I Also Contacted The Dark Web Blank ATM Cards Company. (The Official Automatic Teller Machine) I Also Order An Automatic Blank ATM Card. They Ask For Payment And I Sent $2,800USD To The Dark Web Blank ATM Cards Company Through Bitcoin. They Also Sent Me The Automatic Blank ATM Card. I Have Used It To Get $90,000 USD. I Order The Blank ATM Card That Has The Limit Withdraw Of $20,000 Daily. The Dark Web Is Selling Out An Automatic Blank ATM Cards To Every Interested Buyers All Over The World Wide.
ANONIM a comentat Ordin 1323 2015
    Vreau și eu anexa 13
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hello Viewers, are you looking for a reliable spell caster to make you win your lottery games? then search no further, contact Dr Graceundo today and all your financial problems will be over, He prayed for me and gave me a game to play and now i am a millionaire. contact him today and change your financial status. You can contact him via his Email drgraceondu12 @ gmail.com or Call him on +17542773146
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
     My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com WhatsApp him on:+18048540813
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    O zi bună Dragi solicitanți de împrumut, aveți nevoie de un credit financiar urgent ***? * Transfer foarte rapid și direct în contul dvs. bancar * Rambursarea începe la opt luni după ce primiți banii în contul dvs. bancar * Rată scăzută a dobânzii de 1% * Rambursare pe termen lung (1-30 ani) Înălțime * Flexibil *** apoi lunar plata *. Cât timp va fi finanțat? După depunerea cererii *** Vă puteți aștepta la un răspuns preliminar în mai puțin de 24 de ore, finanțare în 72-96 de ore de la primirea informațiilor de care au nevoie de la dvs. Dacă sunteți interesat, contactați-ne prin: unisoncreditunion344@gmail.com și completați formularul de cerere de împrumut de mai jos. Formular de cerere de împrumut: Nume complet:................... Țara:................... Stat:.............. Oraș:.............. Sex:................ ......... Număr de telefon:........... Suma împrumutului :........... Venituri lunare:.......... Ocupație:................... .... Perioada de împrumut:...................... . ................ Scopul împrumutului:................................. .... ....... Adresa de e-mail:...................... ................ Ați aplicat înainte?.................... Așteptăm ca formularul dumneavoastră de cerere urgent să fie completat ok. Trimite-ti-ne un e-mail: ( unisoncreditunion344@gmail.com ) Cu stima. Domnul UNISON Nume companie: UNISON CREDIT UNION Adresa de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    OFERTA URGENT DE CREDIT Creați-vă afacerea și averea dvs. cu noi Grant de împrumut de servicii variind de la 5.000 USD la 10.000.000.000 USD. Oferim acest credit pentru a permite tuturor celor care se află într-o situație financiară dificilă și celor care doresc să-și creeze propria afacere să aibă o viață fericită. Împrumuturile între persoane fizice există așa că nu vă pierdeți timpul. trimiteți-ne un e-mail prin: { unisoncreditunion344@gmail.com } pentru a începe
ANONIM a comentat Decretul 198 2021
    My husband was cheating on me and no longer committed to me and our kids, when i asked him what the problem was he told me he has fell out of love for me and wanted a divorce.i was so heart broken i cried all day and night but he left home, i was looking for something online when i saw an article how the great and powerful dr.ovie have helped so many people in similar situation like mine, his email address was written so i sent him an email telling him about my problem,he told me he shall return back to me within 24hrs, i did everything he asked me to do the next day to my greatest surprise, my husband came back home and was crying and begging for me to forgive and accept him back,now we are happy together if you need his help contact him email:droviespelltemple@gmail.com or whatsapp him via +2349056460552
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Buna ziua Investiția în criptomonede cu doamna Trish Dave mi-a schimbat viața Cuvintele nu pot descrie munca minunată pe care ați făcut-o în contul meu de tranzacționare, sunt încântat că am avut încredere în dvs. și v-am oferit șansa de a ajuta la creșterea mea de 500 USD în 5000 USD în doar o săptămână, doamnă. Trish Dave, familia mea și cu mine, vă suntem veșnic datori pentru stabilitatea financiară pe care ați adus-o acasă, sfătuiesc întregul public să investească cu Trish Dave, contactați prin: Email: trshdave@gmail.com WhatsApp: +79304082498 Web https://smartbitvest.com/
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how Dr Graceondu blessed my life, i used to work as a cleaner in supper market, i have been playing lottery game for long now and i don't usually win, i came across a testimony of someone testifying about how Dr Graceondu prayed for her and gave her a lottery game to play and she won big amount of money, so i also decided to try my luck, i contact him through his website and he assured me that he will help me, he told me it will take him two day to pray for me, so on the second day he gave me some lottery numbers to play and i went to play the game so on that faithful day i went to check the game to my greatest surprise i won a very big amount that changed my status, i quit as a cleaner in the supper market and i became a company owner. I want you out there to also contact him for your lucky game. You can reach him via his Email drgraceondu12@ gmail.com or WhatsApp him on +17542773146
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Bună ziua. Caut si eu aceste anexe din 2002. Le puteti trimite pe adresa bogdan.albu@albulawyer.com vă rog?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu