E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 73 din  9 mai 1997

privind acordarea unei compensatii banesti pentru acoperirea cresterii pretului painii, in perioada aprilie - septembrie 1997

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 87 din 12 mai 1997


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    (1) In vederea acoperirii cheltuielilor suplimentare determinate de liberalizarea pretului painii, in perioada aprilie - septembrie 1997 se acorda o compensatie baneasca lunara de 13.500 lei urmatoarelor categorii de persoane:
    a) angajatilor cu contract individual de munca, al caror castig salarial brut este de pana la 600.000 lei lunar;
    b) beneficiarilor de ajutor de somaj, de alocatie de sprijin sau de ajutor de integrare profesionala;
    c) pensionarilor pentru munca depusa si limita de varsta si pensionarilor de invaliditate din sistemul asigurarilor sociale de stat si militare, al caror cuantum al pensiei de baza este de pana la 450.000 lei lunar;
    d) fiecarui pensionar care beneficiaza de pensia de urmas din sistemul asigurarilor sociale de stat si militare;
    e) pensionarilor I.O.V.R., beneficiarilor de ajutor social stabilit pe baza legislatiei de pensii, persoanelor care beneficiaza de drepturi banesti stabilite in baza Legii nr. 42/1990 pentru cinstirea eroilor-martiri si acordarea unor drepturi urmasilor acestora, ranitilor, precum si luptatorilor pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989, republicata;
    f) beneficiarilor de ajutor social stabilit in baza Legii nr. 67/1995 privind ajutorul social, precum si persoanelor care beneficiaza de drepturi banesti stabilite in baza art. 7 alin. (2) lit. a) si art. 8 alin. (1) si (2) din Legea nr. 53/1992 privind protectia speciala a persoanelor handicapate;
    g) elevilor si studentilor, beneficiari de burse de ajutor social.
    (2) In vederea acoperirii cheltuielilor suplimentare determinate de liberalizarea pretului painii, in perioada aprilie - septembrie 1997 se acorda o compensatie baneasca lunara de 9.000 lei urmatoarelor categorii de persoane:
    a) pensionarilor pentru munca depusa si limita de varsta si pensionarilor de invaliditate din sistemul de asigurari sociale pentru agricultori;
    b) fiecarui pensionar agricultor urmas, care nu beneficiaza si de alta categorie de pensie din sistemul de asigurari sociale pentru agricultori.
    (3) Prevederile alin. (1) lit. c) si d) se aplica si pensionarilor din alte sisteme decat cele mentionate la alin. (1) si (2).
    Art. 2
    (1) Persoanele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. a), care cumuleaza salariul cu o pensie dintre cele prevazute la art. 1, beneficiaza de o singura compensatie baneasca lunara, in conditiile prevazute la art. 1, pentru categoria de pensie respectiva.
    (2) Pensionarii prevazuti la art. 1 alin. (1) lit. c) si d), care beneficiaza si de pensii din alte sisteme, primesc o singura compensatie lunara, in conditiile prevazute la art. 1 alin. (1) lit. c), respectiv lit. d).
    Art. 3
    (1) De la data intrarii in vigoare a prezentei legi, cuantumurile alocatiilor de hrana pentru consumurile colective in unitatile bugetare si in regiile autonome cu specific deosebit, stabilite in anexele nr. 1 a) si 1 b) la Hotararea Guvernului nr. 28/1997, se suplimenteaza cu 450 lei/zi, respectiv 13.500 lei/luna.
    (2) Costul mesei calde si indemnizatia de hrana ce se acorda, potrivit reglementarilor in vigoare, salariatilor din unele regii autonome si societati comerciale cu capital majoritar de stat, care se suporta din cheltuielile de exploatare, pot fi majorate cu 450 lei/zi, respectiv 13.500 lei/luna. Cu aceeasi suma pot fi majorate si costul mesei calde si indemnizatia de hrana ce se acorda, potrivit legii, salariatilor in unele unitati bugetare.
    Art. 4
    Compensatia baneasca prevazuta la art. 1 este neimpozabila, se evidentiaza separat de celelalte drepturi si nu se ia in calcul la stabilirea altor drepturi si obligatii prevazute de normele legale in vigoare.
    Art. 5
    (1) Stabilirea drepturilor pentru beneficiarii prevazuti la art. 1 se face din oficiu de catre persoanele juridice care administreaza si gestioneaza fondurile din care se platesc drepturile de baza.
    (2) Compensatiile banesti lunare se platesc, o data cu drepturile de baza, persoanelor aflate in plata la data de intai a fiecarei luni din perioada aprilie - septembrie 1997.
    Art. 6
    Compensatiile banesti prevazute la art. 1 si 2, precum si cheltuielile de transmitere aferente se suporta din aceleasi fonduri ca si drepturile de baza care constituie temeiul legal al acordarii acestora.
    Art. 7
    Cheltuielile care se efectueaza pentru plata compensatiilor banesti, cuvenite persoanelor prevazute la art. 1 alin. (1) lit. a), se vor deduce din suma datorata, de catre persoanele juridice angajatoare, la bugetul asigurarilor sociale de stat.
    Art. 8
    (1) Cheltuielile care se efectueaza pentru plata compensatiilor banesti, cuvenite persoanelor ale caror drepturi de baza se suporta din bugetul asigurarilor sociale de stat, inclusiv cele prevazute la art. 7, din bugetul asigurarilor sociale pentru agricultori, din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, din bugetul Fondului de risc si accident, din bugetele locale, din bugetele altor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat, precum si din bugetele sistemelor independente de pensii, la care se adauga si cheltuielile de transmitere aferente, vor fi acoperite, in cursul trimestrului IV/1997, din sumele prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, de la bugetul de stat.
    (2) Repartizarea sumei, cu destinatia acoperirii cheltuielilor pentru plata compensatiilor banesti, stabilite conform prezentei legi, prevazuta a fi alocata in bugetul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale de la bugetul de stat, pe bugetele de la alin. (1), se face prin hotarare a Guvernului.
    Art. 9
    Sumele platite fara temei legal, cu titlu de compensatie baneasca pentru acoperirea cresterii pretului painii, se recupereaza, potrivit legii, de la cei care le-au primit.
    Art. 10
    Guvernul, la propunerea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si a Ministerului Finantelor, va aproba norme metodologice de aplicare, in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 29 aprilie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

               p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                             VASILE LUPU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 29 aprilie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                      p. PRESEDINTELE SENATUI
                          CRISTIAN DUMITRESCUSmartCity5

COMENTARII la Legea 73/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 73 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu