Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

Legea Nr.369 din 07.05.2020

pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 252/2020 privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii pe perioada instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României
ACT EMIS DE: Parlamentul Romaniei
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 373 din 08 mai 2020SmartCity1

Având în vedere prevederile Decretului nr. 240/2020 privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României,în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.ARTICOL UNICHotărârea Guvernului nr. 252/2020 privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii pe perioada instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 266 din 31 martie 2020, se modifică şi se completează după cum urmează: 1. La articolul 8, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (31), cu următorul cuprins: (31) Pe perioada stării de urgenţă, pentru unităţile sanitare cu paturi care furnizează servicii medicale spitaliceşti în regim de spitalizare de zi, aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, decontarea sumelor contractate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate se realizează la nivelul valorii de contract indiferent de activitatea realizată sau, după caz, la nivelul activităţii efectiv realizate în condiţiile în care acesta depăşeşte nivelul contractat, prin încheierea unor acte adiţionale de suplimentare a sumelor contractate, după încheierea lunii. 2. După articolul 9 se introduce un nou articol, articolul 91, cu următorul cuprins: Articolul 91 În cadrul semestrului I al anului 2020, regularizarea serviciilor medicale spitaliceşti, precum şi a serviciilor medicale acordate în sanatorii/secţii sanatoriale din spitale şi în preventorii se realizează pentru lunile ianuarie şi februarie. 3. După articolul 10 se introduce un nou articol, articolul 101, cu următorul cuprins: Articolul 101 Pe perioada stării de urgenţă prelungită prin Decretul nr. 240/2020, pentru serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu şi serviciile de îngrijiri paliative la domiciliu, casele de asigurări de sănătate decontează serviciile acordate la nivelul realizat, pe bază de documente justificative, în condiţiile în care acestea depăşesc nivelul contractat, prin încheierea unor acte adiţionale de suplimentare a sumelor contractate, după încheierea lunii. 4. Articolul 11 se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 11
(1) Pentru unităţile specializate care furnizează consultaţii de urgenţă la domiciliu şi transport sanitar neasistat, aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, pe perioada pentru care este instituită starea de urgenţă, casele de asigurări de sănătate decontează serviciile acordate la nivelul realizat, în condiţiile în care acestea depăşesc nivelul contractat, prin încheierea unor acte adiţionale de suplimentare a sumelor contractate, după încheierea lunii.
(2) Serviciile realizate care se decontează de casele de asigurări de sănătate sunt:a)serviciile prevăzute în pachetul minimal de servicii şi în pachetul de servicii de bază; b)alte servicii acordate în baza art. 5 alin. (1) din Ordinul comandantului acţiunii, secretar de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, nr. 74.535 din 29.03.2020 privind măsurile privind coordonarea operaţională a serviciilor de ambulanţă de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă pe perioada stării de urgenţă.
(3) Serviciile prevăzute la alin. (2) lit. b) se acordă la solicitarea dispeceratului unic 112 sau a comandantului acţiunii şi se raportează caselor de asigurări de sănătate însoţite de documente justificative.
5. La articolul 12, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu următorul cuprins: (11) Pe perioada stării de urgenţă, numărul maxim de consultaţii ce poate fi raportat pe zi la nivelul furnizorilor de servicii medicale în asistenţa medicală primară şi din ambulatoriul de specialitate pentru specialităţile clinice se stabileşte prin raportare la programul de lucru la cabinet al medicilor şi la numărul maxim de 8 consultaţii/oră/medic prevăzut la alin. (1). 6. La articolul 12, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu următorul cuprins: (21) Pe perioada stării de urgenţă prelungită prin Decretul nr. 240/2020, serviciile de sănătate conexe actului medical furnizate de psiholog şi logoped prevăzute în pachetul de servicii de bază din asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţile clinice pot fi acordate şi la distanţă - prin mijloace de comunicare la distanţă. 7. La articolul 16, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
(3) Pe perioada stării de urgenţă prelungită prin Decretul nr. 240/2020, pentru unităţile de specialitate care acordă servicii de dializă în cadrul Programului naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţă renală cronică, decontarea lunară şi regularizarea trimestrială a serviciilor de dializă efectiv realizate se fac cu încadrarea în numărul de bolnavi prevăzut la nivel naţional şi se reglementează prin normele privind condiţiile şi modalitatea de decontare a serviciilor de dializă, aprobate prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. PRIM-MINISTRU LUDOVIC ORBAN Contrasemnează: Viceprim-ministru, Raluca Turcan p. Ministrul sănătăţii, Romică-Andrei Baciu, secretar de stat Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan Ministrul finanţelor publice, Vasile-Florin CîţuSmartCity5

COMENTARII la Legea 369/2020

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 369 din 2020
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
ANONIM a comentat Ordin 67 2017
    Exista vreun template pentru Raport?
ANONIM a comentat Hotărârea 1202 2010
    Nu am gasit niciunde cum se calculeaza tariful pe unitatea de masura (metri cadere/luna) x ore functionare. Cum sa calculez metri cadere / luna???
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 369/2020
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu