E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 263 din 16 iunie 2004

privind asigurarea continuitatii asistentei medicale primare prin centrele de permanenta

ACT EMIS DE: PARLAMENT ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 568 din 28 iunie 2004


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Prezenta lege reglementeaza asigurarea continuitatii asistentei medicale primare a colectivitatilor locale arondate, denumite in continuare centre de permanenta.
    Art. 2
    Centrele de permanenta sunt unitati sanitare, fara personalitate juridica, care functioneaza in afara programului normal de lucru al cabinetelor medicale individuale, deservite de medici de familie si care asigura continuitatea asistentei medicale primare.
    Art. 3
    Centrele de permanenta se organizeaza in zone izolate sau greu accesibile ori in localitatile care nu pot asigura continuitatea asistentei medicale primare.
    Art. 4
    Zonele in care se infiinteaza centre de permanenta sunt stabilite de directiile de sanatate publica, cu acordul caselor de asigurari sociale de sanatate si al consiliilor locale.

    CAP. 2
    Infiintarea, organizarea si functionarea centrelor de permanenta

    Art. 5
    (1) Atributiile directiilor de sanatate publica privind functionarea centrelor de permanenta sunt urmatoarele:
    a) arondarea teritoriala a localitatilor la centrele de permanenta;
    b) asigurarea dotarii truselor de urgenta cu medicamente si materiale sanitare;
    c) instruirea personalului medico-sanitar cu privire la acordarea asistentei medicale de urgenta;
    d) controlul organizarii si desfasurarii activitatii.
    (2) Costurile medicamentelor si ale materialelor sanitare necesare pentru trusele de urgenta ale centrelor de permanenta se suporta din fondurile alocate programului national de sanatate privind reabilitarea serviciilor de urgenta prespitaliceasca.
    Art. 6
    Atributiile consiliilor locale privind functionarea centrelor de permanenta constau in:
    a) asigurarea spatiilor necesare desfasurarii activitatii centrelor de permanenta;
    b) asigurarea personalului auxiliar;
    c) asigurarea dotarii minimale necesare functionarii centrelor de permanenta, stabilita prin ordin al ministrului sanatatii;
    d) asigurarea utilitatilor necesare functionarii centrelor de permanenta.
    Art. 7
    Continuitatea asistentei medicale primare este asigurata de:
    a) medicii de familie asociati din mai multe localitati in centre de permanenta, care vor functiona in regim de camera de garda, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare, rezolvand situatiile de urgenta si acordand, dupa caz si cu precadere, solicitantilor din teritoriul arondat, servicii medicale in pachetul de servicii medicale de baza prevazut in normele metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale primare in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate in asistenta medicala primara;
    b) medicii de familie care domiciliaza in localitatea respectiva in zonele in care nu exista posibilitatea asocierii medicilor in vederea organizarii unui centru de permanenta, precum localitati izolate, greu accesibile, cu un numar mic de locuitori si cu numar redus de medici.
    Art. 8
    (1) Centrele de permanenta vor functiona cu un numar de minimum 5 medici de familie, care isi desfasoara activitatea in cabinetele medicale din teritoriul arondat centrului respectiv.
    (2) In situatia in care medicii de familie nu pot fi asigurati din unitatile administrativ-teritoriale respective, pot participa la asociere medici din unitatile scolare si/sau de la unitatile administrativ-teritoriale, altele decat cele arondate centrului.
    (3) Directiile de sanatate publica numesc pentru fiecare centru de permanenta un medic coordonator dintre medicii de familie asociati.
    Art. 9
    (1) Personalul mediu sanitar este asigurat de medicii de familie asociati, conform unui grafic stabilit de comun acord.
    (2) Plata personalului mediu sanitar prevazut la alin. (1) se face de catre medicul de familie, prin tariful orar stabilit in functie de salariul negociat pentru orele efectiv prestate in afara programului de lucru stabilit, finantat din fondul special prevazut in contractul-cadru pentru acoperirea cheltuielilor asistentei medicale in regim de continuitate.
    Art. 10
    Centrul de permanenta este deservit de ambulantele celei mai apropiate substatii a serviciului judetean de ambulanta.
    Art. 11
    Programul de functionare a centrelor de permanenta se stabileste intre orele 15,00 - 8,00 in zilele lucratoare si permanent, in zilele nelucratoare.

    CAP. 3
    Dispozitii tranzitorii si finale

    Art. 12
    Medicii de familie asociati in centre de permanenta au obligatia de a afisa la cabinetul medical individual in care isi desfasoara activitatea in timpul programului de lucru urmatoarele date:
    a) centrul de permanenta care asigura rezolvarea situatiilor de urgenta in afara programului de activitate;
    b) numarul de telefon al centrului de permanenta;
    c) programul fiecaruia dintre medicii asociati;
    d) numarul de telefon al substatiei serviciului judetean de ambulanta.
    Art. 13
    (1) In situatia in care nu exista spatiu disponibil pentru organizarea unui centru de permanenta independent, rezolvarea situatiilor de urgenta in afara programului de activitate poate fi asigurata prin rotatie de catre medicii de familie asociati in acest scop, la sediul fiecarui cabinet medical individual.
    (2) In situatiile prevazute la alin. (1) fiecare medic de familie are obligatia de a afisa la cabinetul medical individual programarea si locul unde se asigura rezolvarea situatiilor de urgenta, numele medicului, numarul de telefon al cabinetului medical individual programat, precum si numarul de telefon la care poate fi apelata substatia serviciului judetean de ambulanta.
    Art. 14
    Centrele de permanenta infiintate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi isi vor reorganiza activitatea conform prevederilor acesteia.
    Art. 15
    Pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi se vor elabora de catre Ministerul Sanatatii, impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor, normele metodologice cu privire la asigurarea continuitatii asistentei medicale primare prin centrele de permanenta si se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    Art. 16
    (1) Prezenta lege intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2005.
    (2) Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi, orice dispozitii contrare se abroga.

    Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                      PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                               VALER DORNEANU

                           PRESEDINTELE SENATUI
                              NICOLAE VACAROIUSmartCity5

COMENTARII la Legea 263/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 263 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu