E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 247 din 29 aprilie 2002

pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile si institutiile publice

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 304 din  9 mai 2002


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Ordonanta Guvernului nr. 80 din 30 august 2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile si institutiile publice, adoptata in temeiul art. 1 pct. IV. 11 din Legea nr. 324/2001 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 542 din 1 septembrie 2001, cu urmatoarele modificari si completari:
    1. Titlul ordonantei va avea urmatorul cuprins:
    "ORDONANTA
privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice"
    2. Alineatele (1) si (3) ale articolului 1 vor avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1
    (1) Prin prezenta ordonanta se stabilesc normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice, indiferent de modul de finantare a activitatii acestora.
................................................................................
    (3) Cheltuielile de natura celor care fac obiectul prezentei ordonante, cuprinse in bugetele Administratiei Prezidentiale, Parlamentului, Secretariatului General al Guvernului si institutiilor din domeniul apararii tarii, ordinii publice si sigurantei nationale se stabilesc prin normative proprii."
    3. Articolul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 2
    In intelesul prezentei ordonante autoritatile administratiei publice si institutiile publice sunt cele definite de Legea nr. 72/1996 privind finantele publice si de Legea nr. 189/1998 privind finantele publice locale."
    4. Alineatul (3) al articolului 4 se abroga.
    5. Alineatele (4) si (5) ale articolului 4 vor avea urmatorul cuprins:
    "(4) Periodic, in functie de evolutia indicelui de inflatie, a preturilor si a tarifelor, prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Administratiei Publice, se vor actualiza limitele maxime de cheltuieli prevazute in anexa nr. 2.
    (5) Prin hotarare a Guvernului, la propunerea institutiilor interesate, se pot aproba si alte normative de cheltuieli pentru actiuni de protocol cu caracter deosebit, precum si alte masuri necesare in vederea desfasurarii normale si eficiente a actiunilor de protocol in tara si in strainatate, pe baza de justificari fundamentate."
    6. Alineatul (2) al articolului 5 va avea urmatorul cuprins:
    "(2) In termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante numarul actual de autoturisme si consumul lunar de carburanti, aprobate prin normativele existente pentru serviciile publice descentralizate si institutiile publice subordonate ministerelor si celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice - in parc comun sau pentru activitati specifice - se reduc cu cel putin 25% . Fac exceptie institutiile publice care desfasoara activitati operative de inspectie in domeniile: vamal, garda financiara, constructii, transporturi, protectia mediului, protectia consumatorului, aparare, ordine publica si siguranta nationala, precum si serviciile de salvare si situatii de urgenta. In cazul in care in urma aplicarii masurii de reducere rezulta mai putin de un autoturism, se va putea pastra in dotare un autoturism."
    7. Articolul 7 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 7
    (1) Cheltuielile lunare pentru telefoane se reduc cu 20% pentru toate autoritatile administratiei publice si institutiile publice, comparativ cu media lunara a acestor cheltuieli efectiv realizate in perioada ianuarie - decembrie 2001. De la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante cheltuielile privind telefoanele vor putea fi majorate in raport cu evolutia indicelui de inflatie si a tarifelor pentru aceste servicii.
    (2) Prevederile alin. (1) nu se aplica Ministerului Afacerilor Externe si misiunilor diplomatice ale Romaniei, Serviciului de Protectie si Paza si Agentiei Nationale de presa <<ROMPRES>>."
    8. La anexa nr. 2 titlul I litera A, punctul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "2. Subsecretari de stat si persoanele cu functii asimilate acestora, secretari generali, secretari generali adjuncti, subprefecti, vicepresedinti ai consiliilor judetene, secretari generali ai prefecturilor, precum si primari de orase, secretari generali ai judetelor si al municipiului Bucuresti."
    9. La anexa nr. 3, titlul II va avea urmatorul cuprins:
________________________________________________________________________________
"II. Norme privind consumul lunar de carburanti                Limita maxima
     pentru autoturismele care deservesc:                 - litri/luna/vehicul -
________________________________________________________________________________
   - ministrii si asimilatii acestora                               400
   - ministere, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate
     si celelalte organe de specialitate ale
     administratiei publice centrale; Prefectura
     Municipiului Bucuresti si Casa de Asigurari de
     Sanatate a Municipiului Bucuresti                              300
   - prefecturile judetene, casele de asigurari de
     sanatate judetene, Casa Asigurarilor de Sanatate a
     Transporturilor si Casa Asigurarilor de Sanatate a
     Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si
     Autoritatii Judecatoresti                                      350
   - consiliile judetene si Consiliul General al
     Municipiului Bucuresti                                         350
   - consiliile locale ale municipiilor, sectoarelor
     municipiului Bucuresti si oraselor                             250
   - consiliile locale ale comunelor; alte institutii
     publice                                                        200"
________________________________________________________________________________

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 18 martie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                    PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              VALER DORNEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 18 martie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                          PRESEDINTELE SENATUI
                             NICOLAE VACAROIUSmartCity5

COMENTARII la Legea 247/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 247 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu