E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 247 din 29 aprilie 2002

pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile si institutiile publice

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 304 din  9 mai 2002


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Ordonanta Guvernului nr. 80 din 30 august 2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile si institutiile publice, adoptata in temeiul art. 1 pct. IV. 11 din Legea nr. 324/2001 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 542 din 1 septembrie 2001, cu urmatoarele modificari si completari:
    1. Titlul ordonantei va avea urmatorul cuprins:
    "ORDONANTA
privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice"
    2. Alineatele (1) si (3) ale articolului 1 vor avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1
    (1) Prin prezenta ordonanta se stabilesc normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice, indiferent de modul de finantare a activitatii acestora.
................................................................................
    (3) Cheltuielile de natura celor care fac obiectul prezentei ordonante, cuprinse in bugetele Administratiei Prezidentiale, Parlamentului, Secretariatului General al Guvernului si institutiilor din domeniul apararii tarii, ordinii publice si sigurantei nationale se stabilesc prin normative proprii."
    3. Articolul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 2
    In intelesul prezentei ordonante autoritatile administratiei publice si institutiile publice sunt cele definite de Legea nr. 72/1996 privind finantele publice si de Legea nr. 189/1998 privind finantele publice locale."
    4. Alineatul (3) al articolului 4 se abroga.
    5. Alineatele (4) si (5) ale articolului 4 vor avea urmatorul cuprins:
    "(4) Periodic, in functie de evolutia indicelui de inflatie, a preturilor si a tarifelor, prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Administratiei Publice, se vor actualiza limitele maxime de cheltuieli prevazute in anexa nr. 2.
    (5) Prin hotarare a Guvernului, la propunerea institutiilor interesate, se pot aproba si alte normative de cheltuieli pentru actiuni de protocol cu caracter deosebit, precum si alte masuri necesare in vederea desfasurarii normale si eficiente a actiunilor de protocol in tara si in strainatate, pe baza de justificari fundamentate."
    6. Alineatul (2) al articolului 5 va avea urmatorul cuprins:
    "(2) In termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante numarul actual de autoturisme si consumul lunar de carburanti, aprobate prin normativele existente pentru serviciile publice descentralizate si institutiile publice subordonate ministerelor si celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice - in parc comun sau pentru activitati specifice - se reduc cu cel putin 25% . Fac exceptie institutiile publice care desfasoara activitati operative de inspectie in domeniile: vamal, garda financiara, constructii, transporturi, protectia mediului, protectia consumatorului, aparare, ordine publica si siguranta nationala, precum si serviciile de salvare si situatii de urgenta. In cazul in care in urma aplicarii masurii de reducere rezulta mai putin de un autoturism, se va putea pastra in dotare un autoturism."
    7. Articolul 7 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 7
    (1) Cheltuielile lunare pentru telefoane se reduc cu 20% pentru toate autoritatile administratiei publice si institutiile publice, comparativ cu media lunara a acestor cheltuieli efectiv realizate in perioada ianuarie - decembrie 2001. De la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante cheltuielile privind telefoanele vor putea fi majorate in raport cu evolutia indicelui de inflatie si a tarifelor pentru aceste servicii.
    (2) Prevederile alin. (1) nu se aplica Ministerului Afacerilor Externe si misiunilor diplomatice ale Romaniei, Serviciului de Protectie si Paza si Agentiei Nationale de presa <<ROMPRES>>."
    8. La anexa nr. 2 titlul I litera A, punctul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "2. Subsecretari de stat si persoanele cu functii asimilate acestora, secretari generali, secretari generali adjuncti, subprefecti, vicepresedinti ai consiliilor judetene, secretari generali ai prefecturilor, precum si primari de orase, secretari generali ai judetelor si al municipiului Bucuresti."
    9. La anexa nr. 3, titlul II va avea urmatorul cuprins:
________________________________________________________________________________
"II. Norme privind consumul lunar de carburanti                Limita maxima
     pentru autoturismele care deservesc:                 - litri/luna/vehicul -
________________________________________________________________________________
   - ministrii si asimilatii acestora                               400
   - ministere, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate
     si celelalte organe de specialitate ale
     administratiei publice centrale; Prefectura
     Municipiului Bucuresti si Casa de Asigurari de
     Sanatate a Municipiului Bucuresti                              300
   - prefecturile judetene, casele de asigurari de
     sanatate judetene, Casa Asigurarilor de Sanatate a
     Transporturilor si Casa Asigurarilor de Sanatate a
     Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si
     Autoritatii Judecatoresti                                      350
   - consiliile judetene si Consiliul General al
     Municipiului Bucuresti                                         350
   - consiliile locale ale municipiilor, sectoarelor
     municipiului Bucuresti si oraselor                             250
   - consiliile locale ale comunelor; alte institutii
     publice                                                        200"
________________________________________________________________________________

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 18 martie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                    PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              VALER DORNEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 18 martie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                          PRESEDINTELE SENATUI
                             NICOLAE VACAROIUSmartCity5

COMENTARII la Legea 247/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 247 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu