Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 214 din 28 noiembrie 2000

privind ratificarea Acordului de cooperare economica si tehnica dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Maroc, semnat la Bucuresti la 11 octombrie 1999

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 628 din  5 decembrie 2000


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul de cooperare economica si tehnica dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Maroc, semnat la Bucuresti la 11 octombrie 1999.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 11 septembrie 2000, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                       p. PRESEDINTELE SENATUI,
                           DORU IOAN TARACILA

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 23 octombrie 2000, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                  p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
                                VASILE LUPU

                                  ACORD
de cooperare economica si tehnica intre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Maroc

    Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Maroc, denumite in continuare parti,
    animate de dorinta de a continua si de a dezvolta legaturile de prietenie existente intre cele doua tari,
    avand in vedere interesul comun de a promova dezvoltarea economica si tehnica pe baza respectului principiilor egalitatii in drepturi si ale avantajului reciproc,
    convinse ca potentialul economic al celor doua tari ofera largi posibilitati pentru dezvoltarea si diversificarea cooperarii economice si tehnice,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    Partile, in conformitate cu legile si cu reglementarile in vigoare din tarile lor, vor lua masurile necesare, menite sa incurajeze si sa promoveze dezvoltarea continua si diversificata a cooperarii economice si tehnice.
    Art. 2
    Partile vor incuraja persoanele fizice si juridice, denumite in continuare operatori economici, in conformitate cu legile si cu reglementarile in vigoare in fiecare dintre cele doua tari, sa intre in relatii pentru a realiza operatiuni de cooperare economica si tehnica.
    Art. 3
    Partile se angajeaza sa studieze toate masurile in vederea dezvoltarii, cresterii si intaririi cooperarii, in special prin:
    a) realizarea in comun de obiective cu caracter economic si tehnic intre organisme, institutii si societati publice si private din cele doua tari;
    b) organizarea de intalniri intre responsabilii diferitelor sectoare, intreprinzatori si operatori economici din cele doua tari;
    c) constituirea de societati mixte de productie si comercializare, de agentii comerciale, centre de service si asistenta tehnica si de alte forme de actiuni care vor fi convenite intre organismele economice, societatile publice si private din cele doua tari;
    d) transferul de tehnologii, know-how, documentatii, publicatii, informatii tehnice, precum si schimbul de experienta in domeniul formarii de personal, respectand reglementarile internationale in materie de proprietate intelectuala.
    Aceste forme de cooperare nu sunt limitate, partile putand sa incheie, de asemenea, aranjamente specifice in domenii specifice de cooperare economica si tehnica.
    Art. 4
    Conditiile de livrare a echipamentelor, de executare a lucrarilor si de prestare a serviciilor necesare in vederea realizarii obiectivelor de cooperare economica si tehnica vor fi convenite si stabilite prin contracte sau conventii ce urmeaza sa fie incheiate intre organismele economice si intreprinderile publice si private in cauza, conform legislatiei in vigoare din cele doua tari.
    Art. 5
    Partile vor putea, de comun acord, sa caute finantare si participari ale organismelor internationale sau ale unor tari interesate pentru proiectele care decurg din prezentul acord.
    Art. 6
    Cele doua parti au convenit sa instituie o comisie mixta interguvernamentala de cooperare economica si tehnica, denumita in continuare comisia mixta.
    Atributiile acestei comisii mixte sunt:
    - promovarea cooperarii economice, comerciale, tehnice, stiintifice si culturale in cadrul ansamblului de acorduri incheiate intre cele doua tari;
    - identificarea de noi posibilitati in vederea dezvoltarii acestei cooperari si analizarea oricarei probleme de interes reciproc;
    - incurajarea relatiilor dintre organisme si societati economice din cele doua tari, mai ales prin schimb de informatii si documentatii;
    - urmarirea aplicarii acordurilor incheiate intre cele doua parti si analizarea problemelor care pot decurge din acestea.
    Art. 7
    Comisia mixta se va intruni la nivel ministerial. Fiecare dintre cele doua delegatii va fi condusa de ministrul afacerilor externe sau, in caz de imposibilitate, de un alt membru al Guvernului.
    Cele doua parti convin sa infiinteze un comitet de urmarire a recomandarilor comisiei mixte, care se va intruni intre doua sesiuni succesive pentru a analiza stadiul realizarii recomandarilor adoptate in cadrul sesiunilor comisiei mixte si pentru a pregati urmatoarea sesiune a acesteia.
    Art. 8
    Comisia mixta, in conformitate cu acordul celor 2 presedinti, se va intruni in sesiuni ordinare sau extraordinare.
    In scopul indeplinirii sarcinilor sale si in functie de necesitati comisia mixta va putea crea organe temporare de lucru (subcomisii, grupe de lucru).
    Sesiunile ordinare ale comisiei mixte vor avea loc o data pe an, alternativ in Romania si Maroc.
    Data sesiunii comisiei mixte si ordinea de zi vor fi stabilite de comun acord de presedintii celor doua parti in comisia mixta.
    In functie de necesitati si de comun acord, participarea la sesiunile comisiei mixte poate fi extinsa prin reprezentantii altor ministere si organisme din cele doua tari, in functie de ordinea de zi stabilita.
    Art. 9
    In cadrul sesiunilor comisia mixta, cu acordul celor doua parti, adopta recomandari si propuneri pentru solutionarea problemelor din domeniile cooperarii economice si tehnice dintre cele doua tari.
    Aceste recomandari si propuneri vor face obiectul unui proces-verbal care va fi semnat de cei 2 presedinti ai comisiei mixte.
    In cazul in care este necesara adoptarea unor propuneri si recomandari intre sesiunile ordinare ale comisiei mixte acestea vor fi adoptate dupa confirmarea lor, in scris, de catre cei 2 presedinti ai comisiei mixte.
    Art. 10
    Drepturile si obligatiile ce decurg din conventiile multilaterale la care cele doua tari sunt parte nu vor fi afectate de dispozitiile prezentului acord.
    Art. 11
    Partile vor lua masurile necesare destinate sa asigure protectia marcilor comerciale, a drepturilor de autor si a altor drepturi similare, conform legilor si reglementarilor in vigoare in fiecare dintre cele doua tari, precum si acordurilor si conventiilor internationale la care ele sunt parte.
    Art. 12
    Dispozitiile prezentului acord nu vor limita drepturile fiecarei parti de a adopta si de a aplica masurile necesare pentru a asigura protectia sanatatii, vietii oamenilor, animalelor si plantelor, precum si a patrimoniului national, artistic, istoric si arheologic.
    Art. 13
    Prezentul acord este incheiat pentru o perioada de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii prin tacita reconductiune pe perioade succesive de un an, daca nici una dintre cele doua parti nu notifica in scris intentia sa de a-l denunta, cu 6 luni inainte de expirarea sa. Aceasta denuntare nu va afecta indeplinirea obiectivelor in curs de executie.
    Art. 14
    Orice litigiu care s-ar naste din interpretarea sau din aplicarea prezentului acord intre cele doua parti va fi examinat in cadrul Comisiei mixte de cooperare economica si tehnica.
    Art. 15
    Prezentul acord va intra in vigoare la data primirii ultimei notificari prin care se constata indeplinirea de catre cele doua parti a formalitatilor cerute pentru intrarea sa in vigoare, conform procedurilor aplicabile in fiecare dintre cele doua tari.
    Acordul poate fi modificat prin consimtamantul scris al celor doua parti. Modificarile vor intra in vigoare conform dispozitiilor mentionate mai sus.
    Art. 16
    La intrarea in vigoare a prezentului acord se abroga Acordul de cooperare economica si tehnica, semnat la Bucuresti la 28 iunie 1978, precum si Acordul pe termen lung de cooperare economica si tehnica dintre Guvernul Republicii Socialiste Romania si Guvernul Regatului Maroc, semnat la Rabat la 25 septembrie 1987.
    Totusi dispozitiile acestor doua acorduri vor continua sa fie aplicate dupa abrogarea lor tuturor contractelor sau aranjamentelor incheiate pe baza acestor acorduri.
    Incheiat la Bucuresti la 11 octombrie 1999, in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana, araba si franceza, cele trei texte avand aceeasi valabilitate. In caz de divergenta de interpretare textul in limba franceza va prevala.

                        Pentru Guvernul Romaniei,
                              Radu Berceanu,
                    ministrul industriei si comertului

                     Pentru Guvernul Regatului Maroc,
                                Alami Tazi,
            ministrul comertului, industriei si artizanatului



SmartCity5

COMENTARII la Legea 214/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 214 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 214/2000
Decretul 432 1978
pentru ratificarea unor tratate internationale
- Acordul de cooperare economica dintre guvernul Republicii Socialiste Romania si guvernul Regatului Maroc, semnat la Bucuresti la 28 iunie 1978
- Acordul comercial dintre Republica Socialista Romania si Republica Zair, semnat la Bucuresti la 8 august 1978
- Acordul dintre Republica Socialista Romania si Republica Islamica Pakistan privind protejarea si garantarea reciproca a investitiei de capital, semnat la Islamabad la 21 ianuarie 1978
- Conventia referitoare la stadiul juridic si facilitatile Centrului international de informare stiintifica si tehnica, incheiata la Moscova la 26 iunie 1973
- Conventia dintre guvernul Republicii Socialiste Romania si guvernul Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste privind solutionarea si prevenirea cazurilor de dubla cetatenie, semnata la Moscova la 28 iunie 1978
- Conventia dintre guvernul Republicii Socialiste Romania si guvernul Republicii Populare Bulgaria privind protectia, intretinerea si reconstituirea liniei de frontiera si a semnelor de frontiera, in sectorul de uscat al frontierei de stat romano-bulgare, semnata la Bucuresti la 27 mai 1978
- Conventia dintre Republica Socialista Romania si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord privind asistenta juridica in materie civila si comerciala, semnata la Londra la 15 iunie 1978
- Conventia cu privire la evitarea dublei impuneri a veniturilor si bunurilor persoanelor juridice, incheiata la Ulan-Bator la 19 mai 1978.
- Conventia dintre Republica Socialista Romania si Regatul Suediei pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit si avere si Protocolul la aceasta Conventie, incheiate la Stockholm la 22 decembrie 1976
- Protocolul, incheiat la Islamabad la 23 ianuarie 1978, cu privire la modificarile Acordului de cooperare economica, tehnica si stiintifica dintre Republica Socialista Romania si Republica Islamica Pakistan
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu