Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 20 din 13 ianuarie 1998

pentru ratificarea Conventiei europene cu privire la echivalarea perioadelor de studii universitare, adoptata la Paris la 15 decembrie 1956

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 19 din 21 ianuarie 1998


SmartCity3


     Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Conventia europeana cu privire la echivalarea perioadelor de studii universitare, adoptata la Paris la 15 decembrie 1956.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 28 octombrie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin (2) din Constitutia Romaniei.

                            PRESEDINTELE SENATUI
                                 PETRE ROMAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 8 decembrie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                     p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                             ANDREI IOAN CHILIMAN


                            CONVENTIA EUROPEANA
     cu privire la echivalarea perioadelor de studii universitare*)

    *) Traducere.

    Guvernele semnatare, membre ale Consiliului Europei,
    luand act de Conventia europeana cu privire la echivalarea diplomelor ce permit accesul in institutii universitare, semnata la Paris la 11 decembrie 1953, si de Conventia culturala europeana, semnata la Paris la 19 decembrie 1954,
    considerand ca se va aduce o contributie importanta la intelegerea europeana, daca un numar mai mare de studenti, printre care studentii de la limbi moderne, ar putea efectua o parte din studii in strainatate si daca examenele de absolvire si cursurile frecventate de ei ar putea fi recunoscute de universitatea de la care provin,
    considerand, de asemenea, ca recunoasterea perioadelor de studii in strainatate ar contribui la solutionarea problemelor create de diminuarea numarului de specialisti cu inalta calificare,
    au convenit asupra celor ce urmeaza:

    Art. 1
    1. In acceptia prezentei conventii s-a stabilit o distinctie intre partile contractante, in functie de autoritatea competenta in probleme de echivalare de pe teritoriul lor, care este:
    a) statul;
    b) universitatea;
    c) statul sau universitatea, dupa caz.
    Fiecare parte contractanta va informa pe Secretarul general al Consiliului Europei care este autoritatea competenta din tara sa, pentru probleme de echivalare.
    2. Termenul universitati desemneaza:
    a) universitatile;
    b) institutiile considerate de catre partea contractanta pe teritoriul careia acestea sunt situate, ca fiind de aceeasi categorie cu universitatile.
    Art. 2
    1. Partile contractante la care se refera categoria a) de la paragraful 1 al art. 1 recunosc orice perioada de studii, efectuata de un student la limbi moderne, intr-o universitate dintr-o tara membra a Consiliului Europei, ca fiind echivalenta cu o perioada similara desfasurata in universitatea din care acesta provine, cu conditia ca autoritatile universitatii mentionate mai sus sa elibereze studentului un certificat atestand faptul ca el a absolvit respectiva perioada de studii cu rezultate satisfacatoare.
    2. Durata perioadei de studii la care se refera paragraful precedent va fi determinata de catre autoritatile competente ale partii contractante interesate.
    Art. 3
    Partile contractante din categoria a) de la paragraful 1 al art. 1 vor examina modalitatile potrivit carora va putea fi recunoscuta o perioada de studii, efectuata intr-o universitate dintr-o alta tara membra a Consiliului Europei, de catre studenti de la alte discipline decat limbile moderne, indeosebi studenti de la stiintele teoretice si aplicate.
    Art. 4
    Partile contractante aflate sub incidenta categoriei a) alin. 1, paragraful 1 vor incerca sa stabileasca, prin intermediul acordurilor unilaterale sau bilaterale, conditiile in care un examen promovat cu succes sau un curs frecventat de un student in timpul perioadei de studii, intr-o universitate dintr-o alta tara membra a Consiliului Europei, poate fi echivalat cu un examen similar promovat cu succes sau cu un curs urmat de un student in universitatea din care provine.
    Art. 5
    Partile contractante care fac parte din categoria b) de la paragraful 1 al art. 1 vor transmite textul prezentei conventii autoritatilor din universitatile situate pe teritoriile lor si le vor incuraja in analizarea cu bunavointa si in aplicarea principiilor enuntate in art. 2, 3 si 4.
    Art. 6
    Partile contractante care fac parte din categoria c) de la paragraful 1 al art. 1 vor aplica prevederile art. 2 - 4, referitoare la acele universitati, pentru care statul reprezinta autoritatea competenta in problemele abordate de aceasta conventie, si cele ale art. 5, referitoare la acele universitati care reprezinta ele insele autoritatile competente in aceste probleme.
    Art. 7
    Fiecare parte contractanta va prezenta Secretarului general al Consiliului Europei, in decurs de un an de la intrarea in vigoare a prezentei conventii, un raport scris privind masurile luate pentru punerea in aplicare a dispozitiilor art. 2 - 6.
    Art. 8
    Secretarul general al Consiliului Europei va comunica celorlalte parti contractante informatiile primite de la fiecare dintre ele, conform art. 7, si va informa, de asemenea, Comitetul de Ministri asupra progreselor inregistrate in aplicarea acestei conventii.
    Art. 9
    1. Prezenta conventie va fi prezentata spre semnare membrilor Consiliului Europei. Ea va fi ratificata. Instrumentele de ratificare vor fi depuse la Secretarul general al Consiliului Europei.
    2. Conventia va intra in vigoare dupa depunerea a trei instrumente de ratificare.
    3. Pentru orice semnatar care o va ratifica ulterior, conventia va intra in vigoare la data depunerii instrumentului de ratificare.
    4. Secretarul general al Consiliului Europei va comunica tuturor membrilor Consiliului Europei intrarea in vigoare a conventiei, denumirea partilor contractante care au ratificat-o, precum si depunerea oricarui instrument de ratificare aparut ulterior.
    5. Fiecare parte contractanta va putea preciza teritoriile carora li se vor aplica prevederile prezentei conventii, adresand Secretarului general al Consiliului Europei o declaratie ce va fi comunicata apoi de acesta tuturor celorlalte parti contractante.
    Art. 10
    Comitetul de Ministri al Consiliului Europei poate invita orice stat care nu este membru al Consiliului Europei sa adere la aceasta conventie. Orice stat care a primit aceasta invitatie poate sa adere la prezenta conventie, depunandu-si documentul sau de adeziune la Secretarul general al Consiliului Europei, care va comunica aceasta tuturor partilor contractante. Oricare stat care a aderat va fi asimilat ca tara membra a Consiliului Europei, in ceea ce priveste aderarea la prezenta conventie. Pentru respectivul stat, prezenta conventie va intra in vigoare din momentul depunerii documentului sau de adeziune.
    In cunostinta de cauza, subsemnatii, deplin autorizati in acest sens, au semnat prezenta conventie.
    Redactata la Paris, la 15 decembrie 1956, in limbile engleza si franceza, ambele texte avand valoare egala, intr-un singur document, care va fi depus in arhivele Consiliului Europei.
    Secretarul general al Consiliului Europei va transmite copii legalizate de pe Conventie fiecaruia dintre guvernele semnatare si aderente.

                              Pentru Guvernul
                              Republicii Austria,
                              Strasbourg,
                              26 iulie 1957,
                              Eduard Lidwig

                              Pentru Guvernul
                              Regatului Belgiei,
                              P.H. Spaak

                              Pentru Guvernul
                              Republicii Cipru,
                              Strasbourg,
                              18 septembrie 1970,
                              Polys Modinos

                              Pentru Guvernul
                              Regatului Danemarcei,
                              Ernst Christiansen

                              Pentru Guvernul
                              Republicii Franceze,
                              M. Faure

                              Pentru Guvernul
                              Republicii Federale
                              a Germaniei,
                              Ha Listein

                              Pentru Guvernul
                              Regatului Greciei,
                              Strasbourg,
                              16 septembrie 1960,
                              N. Cambalouris

                              Pentru Guvernul
                              Republicii Islanda,
                              Gudm. I. Gudmundsson

                              Pentru Guvernul
                              Irlandei,
                              William P. Fay

                              Pentru Guvernul
                              Republicii Italia,
                              G. Martino

                              Pentru Guvernul
                              Marelui Ducat
                              al Luxembourgului,
                              Bech

                              Pentru Guvernul
                              Maltei,
                              J. Mamo Dingli

                              Pentru Guvernul
                              Regatului Tarilor de Jos
                              J. Luns

                              Pentru Guvernul
                              Regatului Norvegiei,
                              Haakon Nord

                              Pentru Guvernul
                              Republicii Portugheze,
                              Strasbourg,
                              27 aprilie 1978,
                              V. Sa Machado

                              Pentru Guvernul
                              Regatului Suediei,
                              R. Kumlin

                              Pentru Guvernul
                              Confederatiei Elvetiene,

                              Pentru Guvernul
                              Republicii Turcia,
                              M. Borovali

                              Pentru Guvernul
                              Regatului Unit al
                              Marii Britanii si
                              Irlandei de Nord,
                              W.D. Ormsby Gore

                              Aderari facute in
                              conformitate cu art. 10:
                              Spania: 25 aprilie 1975
                              Iugoslavia: 15 septembrie 1977


                                  DECLARATII
               facute in conformitate cu art. 9 paragraful 5
                             Aplicare teritoriala

    Republica Federala a Germaniei
    Scrisoarea din data de 24 Februarie 1965 a reprezentantului permanent pe langa Consiliul Europei
    .....................
    Conventia Europeana privind echivalarea perioadelor de studii universitare, din 15 decembrie 1956, se va aplica, de asemenea, si landului Berlin, de la data de 8 decembrie 1964, data cand aceasta conventie intra in vigoare pentru Republica Federala a Germaniei.
    Tarile de Jos
    (Extras din instrumentul de ratificare)
    .....................
    Instrumentul de ratificare al Tarilor de Jos precizeaza ca conventia se aplica Regatului in Europa.
    Regatul Unit
    (Extras din procesul-verbal din data de 18 septembrie 1957 al instrumentului de ratificare)
    .....................
    Prima declaratie
    18 septembrie 1957
    Depunand astazi, in numele Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, instrumentul de ratificare a Conventiei Europene cu privire la echivalarea perioadelor de studii universitare, care a fost semnat la Paris la 15 septembrie 1956, sunt insarcinat de secretarul de stat cu Afacerile Externe al Majestatii Sale sa va informez ca atata timp cat documentul mentionat se refera numai la Regatul Unit, Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord interpreteaza paragraful 5 al art. 9 ca permitandu-i sa extinda aplicarea acestei conventii oricand, de aici inainte, la orice teritoriu de ale carui relatii internationale este raspunzator.
    A doua declaratie
    2 ianuarie 1958
    Referitor la declaratia facuta din partea Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, la depunerea instrumentului de ratificare a Conventiei europene, semnata la 15 decembrie 1956; in ceea ce priveste interpretarea paragrafului 5 al art. 9 din conventie, am onoarea sa va informez, Excelenta Voastra, asupra aplicarii sus mentionatei conventii in Federatia Rhodesiei si Nyassalandului incepand de la aceasta data.



SmartCity5

COMENTARII la Legea 20/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 20 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu