Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 155 din 12 octombrie 1999

pentru ratificarea Tratatului de prietenie si colaborare dintre Romania si Republica Uzbekistan, semnat la Bucuresti la 6 iunie 1996

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 500 din 18 octombrie 1999


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Tratatul de prietenie si colaborare dintre Romania si Republica Uzbekistan, semnat la Bucuresti la 6 iunie 1996.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 17 iunie 1999, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                        p. PRESEDINTELE SENATUI,
                           MIRCEA IONESCU-QUINTUS

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 14 septembrie 1999, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                    p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
                               ACSINTE GASPAR

                                  TRATAT
de prietenie si colaborare intre Romania si Republica Uzbekistan

    Romania si Republica Uzbekistan, denumite in continuare parti contractante,
    avand in vedere relatiile de prietenie si de respect reciproc existente intre popoarele lor,
    convinse ca dezvoltarea relatiilor dintre cele doua state pe baza valorilor general umane ale democratiei si solidaritatii, a respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, serveste intereselor popoarelor roman si uzbek, cauzei pacii si stabilitatii in Europa, Asia si in lume,
    subliniind importanta schimbarilor istorice care au loc in ambele state,
    hotarate sa actioneze pentru edificarea relatiilor lor pe baza principiilor egalitatii, echitatii si intelegerii reciproce,
    reafirmand atasamentul lor fata de scopurile si principiile Cartei Natiunilor Unite si fata de angajamentele asumate in cadrul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa,
    condamnand actiunile agresive in relatiile dintre state si convinse de necesitatea eliminarii urmarilor lor politice si juridice in conformitate cu prevederile Cartei Organizatiei Natiunilor Unite,
    avand drept scop sa confere o noua calitate colaborarii bilaterale in domeniile politic, economic, tehnico-stiintific, ecologic, informational, umanitar, cultural, precum si in alte domenii si sa dezvolte, pentru aceasta, cadrul juridic bilateral,
    au convenit asupra celor ce urmeaza:

    Art. 1
    Relatiile dintre partile contractante se bazeaza pe prietenie, incredere, colaborare si respect reciproc.
    Partile contractante se vor conduce in relatiile dintre ele dupa principiile si normele unanim recunoscute ale dreptului international, dupa prevederile Cartei Natiunilor Unite, ale Actului final de la Helsinki, ale Cartei de la Paris pentru o noua Europa si ale altor documente ale Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa.
    Art. 2
    Cele doua parti contractante reafirma inadmisibilitatea folosirii fortei si a amenintarii cu forta in relatiile internationale, precum si necesitatea solutionarii tuturor problemelor internationale prin mijloace pasnice.
    Ele vor actiona pentru reglementarea pasnica a diferendelor in conformitate cu Carta Natiunilor Unite si cu documentele pertinente ale Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa, tinand seama de necesitatea respectarii suveranitatii, integritatii teritoriale si inviolabilitatii frontierelor statelor.
    Art. 3
    Cele doua parti contractante vor sprijini infaptuirea masurilor de securitate colectiva prevazute la cap. VII din Carta Natiunilor Unite.
    Daca una dintre partile contractante va considera ca o situatie aparuta este de natura sa aduca atingere intereselor sale de securitate, ea se poate adresa celeilalte parti contractante, astfel incat ele sa procedeze neintarziat la consultari cu privire la aceasta problema.
    Art. 4
    Cele doua parti contractante vor actiona, in cadrul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa, pentru promovarea procesului de reducere echilibrata a fortelor armate si a armamentelor, in scopul intaririi increderii si stabilitatii in Europa si in Asia.
    Partile contractante vor conlucra, inclusiv la negocierile internationale multilaterale la care participa, pentru infaptuirea dezarmarii sub un control international riguros si eficient.
    Ele vor promova schimburi pe linie militara, la nivelurile convenite, pe baza unor programe corespunzatoare.
    Art. 5
    Partile contractante vor promova dezvoltarea si diversificarea raporturilor comerciale, economice si tehnico-stiintifice bilaterale pe baza egalitatii si vor asigura conditii optime pentru aceasta colaborare.
    Ele vor adopta masurile necesare pentru a perfectiona si a apropia mecanismul relatiilor lor economice si comerciale de normele si practica pietei mondiale, pentru promovarea si protejarea investitiilor reciproce de capital si evitarea dublei impuneri.
    Art. 6
    Partile contractante vor promova o colaborare mai stransa in domenii de importanta deosebita pentru dezvoltarea economiilor lor nationale, in special in domeniile dezvoltarii bazei energetice, constructiilor, transporturilor si comunicatiilor, agriculturii, punerii in valoare a resurselor naturale, precum si in domeniul productiei bunurilor de larg consum.
    Partile contractante, tinand seama de legislatiile lor nationale, vor facilita cooperarea si legaturile directe dintre agentii economici din cele doua tari, precum si constituirea de societati mixte si de alte forme eficiente de cooperare.
    Art. 7
    Partile contractante, tinand seama de posibilitatile lor, vor acorda o importanta prioritara colaborarii in domeniul protectiei mediului inconjurator si vor sprijini punerea in aplicare a actiunilor si proiectelor concrete pentru protectia mediului de catre institutiile competente din cele doua tari.
    Art. 8
    Partile contractante vor facilita colaborarea in domeniul stiintelor fundamentale si aplicative, dezvoltarea si implementarea tehnicii si tehnologiilor avansate si vor sprijini legaturile directe si initiativele comune ale oamenilor de stiinta, institutelor de cercetare stiintifica si centrelor stiintifice de productie. In acest scop, ele vor stimula realizarea de programe si proiecte comune, crearea de societati mixte, schimburi pe linia oamenilor de stiinta si alte forme de colaborare. Partile vor incheia, pentru aceasta, acorduri separate.
    Art. 9
    Cele doua parti contractante, pornind de la legaturile culturale existente intre popoarele roman si uzbek, vor favoriza dezvoltarea schimburilor intre institutii centrale si locale, persoane si organizatii neguvernamentale din cele doua tari in domeniile culturii, invatamantului, informatiilor, turismului, sanatatii si sportului.
    Partile contractante vor sprijini stabilirea de legaturi intre institutii de invatamant, centre de cercetare stiintifica, institutii de cultura, biblioteci, arhive, agentii de presa si informatii si societati de radio si televiziune si vor promova schimburile de studenti, doctoranzi, de formatii artistice si sportive.
    Ele vor stimula initiativele privind colaborarea in domeniile teatrului, literaturii, editarii de carte, muzicii, artelor plastice si creatiei populare.
    Partile contractante vor avea in vedere posibilitatea incheierii de acorduri separate privind recunoasterea reciproca a documentelor de studii pentru toate formele de invatamant, precum si a diplomelor de acordare a gradelor si titlurilor stiintifice.
    Art. 10
    Partile contractante vor sprijini pe toate planurile contactele dintre cetatenii ambelor state. Ele vor incuraja eforturile in directia cunoasterii reciproce si a intelegerii intre popoarele roman si uzbek, precum si dezvoltarea legaturilor dintre organizatii civice, institutii si asociatii din cele doua tari.
    Partile contractante vor dezvolta colaborarea in domeniile juridic si consular, pentru facilitarea calatoriilor reciproce ale cetatenilor celor doua state si pentru solutionarea problemelor umanitare si sociale care decurg din acestea.
    Art. 11
    Partile contractante vor colabora pentru prevenirea si combaterea crimei organizate, a terorismului, coruptiei, traficului ilegal de narcotice, substante psihotrope si substante chimice toxice, armamente si substante explozive, operatiunilor financiare ilegale si falsificarii bancnotelor, titlurilor de valoare, a contrabandei si scoaterii ilegale de valori culturale peste frontiere, a imigrarii ilegale, a actiunilor care pericliteaza securitatea aviatiei civile, precum si a altor infractiuni. In acest scop, partile contractante vor efectua schimburi de experienta si de informatii operative, vor conlucra in cadrul cooperarii internationale si vor putea sa incheie acorduri separate cu privire la aceste probleme.
    Art. 12
    Partile contractante vor extinde consultarile dintre ele, la niveluri corespunzatoare, cu privire la probleme importante ale dezvoltarii relatiilor bilaterale, ale securitatii si cooperarii in Europa si in Asia si la alte probleme internationale de interes reciproc.
    In acest scop, cele doua parti contractante vor dezvolta contactele dintre parlamentele, guvernele si autoritatile centrale si locale din cele doua state.
    Art. 13
    Cele doua parti contractante vor extinde si vor perfectiona cadrul juridic al relatiilor lor bilaterale, in concordanta cu realitatile economice, sociale si juridice din tarile lor si cu evolutiile de ansamblu din Europa si din Asia.
    Art. 14
    Prevederile prezentului tratat nu aduc in nici un fel atingere drepturilor si obligatiilor asumate de partile contractante prin tratate bilaterale si multilaterale incheiate de fiecare dintre ele cu state terte si nu sunt indreptate impotriva vreunuia dintre aceste state.
    Art. 15
    Prezentul tratat se incheie pe o perioada de 10 ani. Valabilitatea sa se prelungeste in mod automat pe noi perioade de cate 5 ani, daca nici una dintre partile contractante nu informeaza in scris cealalta parte contractanta asupra intentiei sale de a-l denunta, cu cel putin 12 luni inainte de expirarea perioadei de valabilitate respective.
    Art. 16
    Prezentul tratat va fi supus ratificarii in conformitate cu legislatia nationala a fiecareia dintre partile contractante si va intra in vigoare la data la care s-a efectuat schimbul instrumentelor de ratificare.
    Art. 17
    Prezentul tratat va fi inregistrat la Secretariatul Organizatiei Natiunilor Unite, in conformitate cu prevederile art. 102 din Carta Natiunilor Unite.
    Incheiat la Bucuresti la 6 iunie 1996, in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana si uzbeka, ambele texte fiind egal autentice.

                             Pentru Romania,
                              Ion Iliescu

                        Pentru Republica Uzbekistan,
                              Islam Karimov



SmartCity5

COMENTARII la Legea 155/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 155 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu