Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 15 din 25 martie 1993

pentru aderarea Romaniei la Conventia europeana in materia adoptiei de copii, incheiata la Strasbourg la 24 aprilie 1967

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 67 din 31 martie 1993


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Romania adera la Conventia europeana in materia adoptiei de copii, incheiata la Strasbourg la 24 aprilie 1967.
    Art. 2
    Aderarea la aceasta conventie se face cu urmatoarea rezerva:
    "In temeiul posibilitatilor conferite de art. 25 paragraful 1 din conventie, de a formula cel mult doua rezerve cu privire la dispozitiile partii a II-a, Romania declara ca nu va aplica dispozitiile art. 7, potrivit carora varsta minima a adoptatorului nu poate fi mai mica de 21 de ani si nici mai mare de 35 de ani, in legislatia romana varsta minima fiind de 18 ani, fara limita maxima."
    In temeiul facultatii prevazute in art. 2 din conventie, de a aprecia care dintre dispozitiile partii a III-a se vor lua in considerare, Romania declara ca din aceasta parte va da efect art. 18, 19 si 20.
    Art. 3
    In conformitate cu art. 26 din conventie, autoritatea din Romania careia i se pot transmite cererile prevazute la art. 14 este Ministerul Justitiei.
    Potrivit prevederilor art. 1 si 2 din conventie, Ministerul Justitiei va notifica secretarului general al Consiliului Europei masurile luate pentru a asigura conformitatea legislatiei romane cu dispozitiile conventiei.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 15 martie 1993, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

               PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                       ADRIAN NASTASE

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 15 martie 1993, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                   PRESEDINTELE SENATUI
                 prof. univ. OLIVIU GHERMAN

        CONVENTIA EUROPEANA IN MATERIA ADOPTIEI DE COPII*)
                   (Strasbourg, 24 aprilie 1967)
---------------
    *) Traducere.

                        PREAMBUL

    Statele membre ale Consiliului Europei, semnatare ale prezentei conventii,
    considerand ca scopul Consiliului Europei este de a realiza o uniune mai stransa intre membrii sai, in vederea, printre altele, a favorizarii programului lor social,
    considerand ca, desi institutia adoptiei copiilor se regaseste in legislatia tuturor statelor membre ale Consiliului Europei, exista in aceste tari vederi divergente asupra principiilor care ar trebui sa guverneze adoptia, precum si deosebiri in privinta procedurii de adoptie si a efectelor juridice ale adoptiei,
    considerand ca acceptarea de principii comune si a unor practici comune in ceea ce priveste adoptia copiilor ar contribui la aplanarea dificultatilor cauzate de aceste divergente si ar permite in acelasi timp promovarea binelui copiilor care sunt adoptati,
    au convenit dupa cum urmeaza:

    PARTEA I
    Obligatii pe camp de aplicare
    Art. 1
    Fiecare parte contractanta se angajeaza sa asigure conformitatea legislatiei sale cu dispozitiile partii a II-a a prezentei conventii si sa notifice secretarului general al Consiliului Europei masurile luate in acest scop.
    Art. 2
    Fiecare parte contractanta se angajeaza sa ia in considerare dispozitiile enuntate in partea a III-a a prezentei conventii si, daca le acorda efect sau, dupa ce le-a acordat efect, inceteaza sa mai acorde efect oricareia dintre dispozitii, ea va trebui sa notifice aceasta secretarului general al Consiliului Europei.
    Art. 3
    Prezenta conventie priveste numai institutia juridica a adoptiei unui copil care, in momentul in care adoptatorul solicita adoptia, nu a implinit varsta de 18 ani, nu este sau nu a fost casatorit si nu este socotit major.

    PARTEA a II-a
    Dispozitii principale
    Art. 4
    Adoptia nu este valabila decat daca este pronuntata de o autoritate judiciara sau administrativa, denumita in continuare autoritate competenta.
    Art. 5
    1. Sub rezerva paragrafelor 2-4 ale prezentului articol, adoptia nu este pronuntata decat daca cel putin consimtamintele urmatoare au fost acordate si nu au fost retrase:
    a) consimtamantul mamei si, in cazul in care copilul este legitim, cel al tatalui sau, daca nu exista nici tata, nici mama care sa poata consimti, consimtamantul oricarei persoane sau al oricarui organism care ar fi abilitat sa exercite drepturile parintesti in aceasta privinta;
    b) consimtamantul sotului adoptatorului.
    2. Nu este permis autoritatii competente:
    a) de a renunta sa ia consimtamantul uneia dintre persoanele vizate la paragraful 1 de mai sus; sau
    b) de a trece peste refuzul consimtamantului uneia dintre persoanele sau organismele vizate la mentionatul paragraf 1, decat pentru motive exceptionale determinate prin legislatie.
    3. Daca tatal sau mama este lipsita de drepturile sale parintesti fata de copil sau, in orice caz, de dreptul de a consimti la adoptie, legislatia poate sa prevada ca nu se va cere consimtamantul sau.
    4. Consimtamantul unei mame la adoptia copilului sau nu va fi acceptat decat daca este dat dupa nastere, la expirarea termenului prevazut in legislatie si care nu trebuie sa fie mai mic de 6 saptamani sau, daca nu se specifica un termen, in momentul in care, potrivit avizului autoritatii competente, mama va fi putut sa se restabileasca indeajuns ca urmare a nasterii.
    5. In prezentul articol, se intelege prin tata si mama persoanele care in mod legal sunt parintii copilului.
    Art. 6
    1. Legislatia nu poate permite adoptia unui copil decat de catre doua persoane unite prin casatorie, fie ca adopta simultan, fie succesiv, sau de catre un singur adoptator.
    2. Legislatia nu poate permite o noua adoptie a unui copil decat intr-unul sau mai multe din urmatoarele cazuri:
    a) cand este vorba de un copil adoptiv al sotului adoptatorului;
    b) cand precedentul adoptator a decedat;
    c) cand precedenta adoptie este anulata;
    d) cand precedenta adoptie a incetat.
    Art. 7
    1. Un copil nu poate fi adoptat decat daca adoptatorul a atins varsta minima prescrisa in acest scop, aceasta varsta neputand fi mai mica de 21 de ani, nici mai mare de 35 de ani.
    2. Totusi, legislatia poate sa prevada posibilitatea de derogare de la conditia varstei minime:
    a) daca adoptatorul este tatal sau mama copilului; sau
    b) tinand seama de circumstante exceptionale.
    Art. 8
    1. Autoritatea competenta nu va pronunta o adoptie decat daca si-a format convingerea ca adoptia va fi in interesul copilului.
    2. In fiecare caz autoritatea competenta va da o deosebita importanta, in asa fel incat aceasta adoptie sa-i ofere copilului un camin stabil si armonios.
    3. Ca regula generala, autoritatea competenta nu va considera indeplinite conditiile mai sus citate daca diferenta de varsta intre adoptator si copil este sub cea care separa in mod obisnuit parintii de copiii lor.
    Art. 9
    1. Autoritatea competenta nu va pronunta o adoptie decat dupa o ancheta corespunzatoare privind adoptatorul, copilul si familia sa.
    2. Ancheta va trebui, corespunzator fiecarui caz, sa cuprinda, printre altele, urmatoarele elemente:
    a) personalitatea, starea sanatatii si situatia economica a adoptatorului, viata sa familiala, conditiile de locuit, aptitudinea sa de educare a copilului;
    b) motivele pentru care adoptatorul doreste sa adopte copilul;
    c) motivele pentru care, in cazul in care numai unul dintre cei doi soti solicita sa adopte un copil, celalalt sot nu se asociaza la cerere;
    d) potrivirea reciproca intre copil si adoptator, durata perioadei in care el a fost incredintat in grija sa;
    e) personalitatea si starea sanatatii copilului; daca nu exista interdictie legala, antecedentele copilului;
    f) sentimentul copilului cu privire la adoptia propusa;
    g) religia adoptatorului si religia copilului, daca este cazul.
    3. Aceasta ancheta va trebui sa fie incredintata unei persoane sau unui organism recunoscut prin lege sau agreat in acest scop de catre o autoritate judiciara sau administrativa. Ea va trebui, in masura posibilului, sa fie efectuata de lucratori sociali calificati in acest domeniu prin pregatirea sau experienta lor.
    4. Dispozitiile prezentului articol nu afecteaza cu nimic puterea si obligatia autoritatii competente de a obtine toate informatiile sau dovezile care fac sau nu obiectul anchetei si pe care le considera ca putand fi utile.
    Art. 10
    1. Adoptia confera adoptatorului, cu privire la copilul adoptat, drepturile si indatoririle de orice natura care sunt cele ale unui tata sau ale unei mame cu privire la copilul sau legitim.
    Adoptia confera adoptatului, fata de adoptator, drepturile si indatoririle de orice natura ale unui copil legitim fata de tatal sau de mama sa.
    2. De indata ce se nasc drepturile si indatoririle vizate la paragraful 1 al prezentului articol, drepturile si indatoririle de aceeasi natura dintre adoptat si tatal sau mama sa sau orice alta persoana sau organisme inceteaza sa existe. Totusi, legislatia poate prevedea ca sotul adoptatorului sa-si pastreze drepturile si indatoririle fata de adoptat, daca acesta este copilul sau legitim, nelegitim sau adoptiv.
    Cu toate acestea, legislatia poate mentine pentru parinti obligatia alimentara fata de copil, obligatia de intretinere, de a-i asigura o situatie, de a-l inzestra, in cazul in care adoptatorul nu aduce la indeplinire una dintre aceste obligatii.
    3. Ca regula generala, adoptatul va putea fi in masura sa dobandeasca numele de familie al adoptatorului sau sa-l adauge la propriul sau nume de familie.
    4. Daca un parinte firesc are drept de folosinta asupra bunurilor copilului sau, dreptul de folosinta al adoptatorului asupra bunurilor adoptatului poate, in pofida paragrafului 1 al prezentului articol, sa fie limitat prin legislatie.
    5. In materie succesorala, in masura in care legislatia da copilului legitim un drept la succesiunea tatalui sau mamei sale, copilul adoptat este tratat in aceasta privinta la fel ca si copilul legitim al adoptatorului.
    Art. 11
    1. Daca copilul adoptat nu are, in cazul adoptiei de catre o singura persoana, cetatenia adoptatorului sau, in cazul adoptiei de catre soti, cetatenia lor comuna, partea contractanta ai carei cetateni sunt adoptatorul sau adoptatorii va inlesni dobandirea de catre copil a cetateniei acestora.
    2. Pierderea cetateniei, care ar putea rezulta din adoptie, este subordonata posesiei sau dobandirii unei alte cetatenii.
    Art. 12
    1. Numarul de copii care pot fi adoptati de un singur adoptator nu va fi limitat prin legislatie.
    2. Nu se va interzice prin legislatie unei persoane sa adopte un copil pentru motivul ca ea are sau ar putea avea un copil legitim.
    3. Daca adoptia imbunatateste situatia juridica a copilului, nu se va putea interzice prin legislatie, unei persoane, sa adopte copilul sau nelegitim.
    Art. 13
    1. Atata vreme cat adoptatul nu este major, adoptia nu poate fi revocata decat prin decizia unei autoritati judiciare sau administrative pentru motive grave si numai daca revocarea pentru asemenea motive este admisa prin legislatie.
    2. Paragraful precedent nu priveste cazurile in care:
    a) adoptia este nula;
    b) adoptia inceteaza ca urmare a legitimarii adoptatului de catre adoptator.
    Art. 14
    Cand anchetele efectuate pentru aplicarea art. 8 si 9 din prezenta conventie se vor raporta la o persoana care are sau a avut resedinta pe teritoriul unei alte parti contractante, aceasta parte contractanta va face tot posibilul ca informatiile necesare care ii sunt cerute sa fie transmise fara intarziere. Autoritatile pot comunica direct intre ele in acest scop.
    Art. 15
    Se vor lua masuri pentru interzicerea oricarui castig nejustificat provenind din incredintarea unui copil in vederea adoptiei sale.
    Art. 16
    Fiecare dintre partile contractante pastreaza facultatea de a adopta dispozitii mai favorabile pentru copilul adoptat.

    PARTEA a III-a
    Dispozitii suplimentare
    Art. 17
    Adoptia nu poate fi pronuntata decat daca copilul a fost incredintat in grija adoptatorilor o perioada indeajuns de lunga pentru ca autoritatea competenta sa poata in mod rational sa aprecieze relatiile care s-ar stabili intre ei, daca adoptia ar fi pronuntata.
    Art. 18
    Autoritatile publice vor veghea la promovarea si buna functionare a institutiilor publice sau private carora pot sa se adreseze cei care doresc sa adopte sau sa fie adoptat un copil, in vederea obtinerii de sprijin si de sfaturi.
    Art. 19
    Aspectele sociale si juridice ale adoptiei vor figura in programele de pregatire a lucratorilor sociali.
    Art. 20
    1. Se vor lua masuri ca o adoptie sa poata interveni, daca este cazul, fara ca identitatea adoptatorului sa fie dezvaluita familiei copilului.
    2. Se vor lua masuri pentru a se reglementa sau a se permite ca procedura adoptiei sa se desfasoare in sedinta secreta.
    3. Adoptatorul si adoptatul vor putea obtine documente extrase din registrele publice, al caror continut atesta faptul, data si locul nasterii adoptatului, dar nu dezvaluie in mod expres adoptia si nici identitatea parintilor firesti.
    4. Registrele publice vor fi tinute sau, cel putin, continutul lor va fi reprodus in asa fel incat persoanele care nu au un interes legitim sa nu poata afla faptul ca o persoana a fost adoptata sau, daca acest fapt este cunoscut, identitatea parintilor firesti.

    PARTEA a IV-a
    Clauze finale
    Art. 21
    1. Prezenta conventie este deschisa semnarii statelor membre ale Consiliului Europei. Ea va fi ratificata sau acceptata. Instrumentele de ratificare sau de acceptare vor fi depuse pe langa secretarul general al Consiliului Europei.
    2. Conventia va intra in vigoare dupa 3 luni de la data depunerii celui de-al treilea instrument de ratificare sau de acceptare.
    3. Ea va intra in vigoare, fata de orice stat semnatar care o va ratifica sau accepta ulterior, dupa 3 luni de la data depunerii instrumentului sau de ratificare sau de acceptare.
    Art. 22
    1. Dupa intrarea in vigoare a prezentei conventii, Comitetul Ministrilor al Consiliului Europei va putea invita orice stat nemembru al consiliului sa adere la prezenta conventie.
    2. Aderarea se va efectua prin depunerea, pe langa secretarul general al Consiliului Europei, a unui instrument de aderare, care va produce efect dupa 3 luni de la data depunerii sale.
    Art. 23
    1. Orice parte contractanta poate, in momentul semnarii sau in momentul depunerii instrumentului sau de ratificare, de acceptare sau de aderare, sa desemneze teritoriul sau teritoriile carora urmeaza sa li se aplice prezenta conventie.
    2. Orice parte contractanta poate, in momentul depunerii instrumentului sau de ratificare, de acceptare sau de aderare, sau in orice alt moment urmator, sa extinda aplicarea prezentei conventii, prin declaratie adresata secretarului general al Consiliului Europei, la orice alt teritoriu desemnat in declaratie, ale carui relatii internationale le asigura sau pentru care este abilitata sa stipuleze.
    3. Orice declaratie facuta in temeiul paragrafului precedent va putea fi retrasa in ceea ce priveste orice teritoriu desemnat prin aceasta declaratie, in conditiile prevazute la art. 27 din prezenta conventie.
    Art. 24
    1. Orice parte contractanta, a carei legislatie prevede mai mult decat o forma de adoptie, va avea facultatea sa aplice numai uneia dintre aceste forme dispozitiile paragrafelor 1, 2, 3 si 4 ale art. 10 din prezenta conventie si paragrafelor 2 si 3 ale art. 12.
    2. Partea contractanta care foloseste aceasta facultate o va notifica secretarului general al Consiliului Europei in momentul semnarii sau in momentul depunerii instrumentului sau de ratificare, de acceptare sau de aderare, sau cand va face o declaratie potrivit paragrafului 2 al art. 23 din prezenta conventie, si va indica modalitatile de exercitare a acestei facultati.
    3. Aceasta parte contractanta poate pune capat exercitarii acestei facultati; ea va aviza despre aceasta pe secretarul general al Consiliului Europei.
    Art. 25
    1. Orice parte contractanta poate, in momentul semnarii sau in momentul depunerii instrumentului sau de ratificare, de acceptare sau de aderare, sau cand va face o declaratie potrivit paragrafului 2 al art. 23 din prezenta conventie, sa formuleze cel mult doua rezerve cu privire la dispozitiile partii a II-a a acesteia.
    Rezerve cu caracter general nu sunt permise; fiecare rezerva nu poate fi formulata decat cu privire la o singura dispozitie.
    Fiecare rezerva va avea efect timp de 5 ani cu incepere de la intrarea in vigoare a prezentei conventii fata de partea avuta in vedere. Ea va putea fi reinnoita pentru perioade succesive de cate 5 ani, printr-o declaratie adresata secretarului general al Consiliului Europei inaintea expirarii fiecarei perioade.
    2. Fiecare parte contractanta poate retrage, total sau in parte, o rezerva facuta de ea in temeiul paragrafului precedent, printr-o declaratie adresata secretarului general al Consiliului Europei si care va produce efect la data primirii sale.
    Art. 26
    Fiecare parte contractanta va comunica secretarului general al Consiliului Europei numele si adresa autoritatilor carora li se pot transmite cererile prevazute de art. 14.
    Art. 27
    1. Prezenta conventie va ramane in vigoare fara limita de durata.
    2. Orice parte contractanta va putea, in ceea ce o priveste, sa denunte prezenta conventie adresand o notificare secretarului general al Consiliului Europei.
    3. Denuntarea va produce efect dupa 6 luni de la data primirii notificarii de catre secretarul general.
    Art. 28
    Secretarul general al Consiliului Europei va notifica statelor membre ale Consiliului Europei si oricarui stat care a aderat la prezenta conventie:
    a) orice semnare;
    b) depunerea oricarui instrument de ratificare, de acceptare sau de aderare;
    c) orice data de intrare in vigoare a prezentei conventii potrivit art. 21;
    d) orice notificare primita in aplicarea dispozitiilor art. 1;
    e) orice notificare primita in aplicarea dispozitiilor art. 2;
    f) orice declaratie primita in aplicarea dispozitiilor paragrafelor 2 si 3 ale art. 23;
    g) orice informatie primita in aplicarea dispozitiilor paragrafelor 2 si 3 ale art. 24;
    h) orice rezerva formulata in aplicarea dispozitiilor paragrafului 1 din art. 25;
    i) reinnoirea oricarei rezerve, efectuata in aplicarea dispozitiilor paragrafului 1 din art. 25;
    j) retragerea oricarei rezerve, efectuata in aplicarea dispozitiilor paragrafului 2 al art. 25;
    k) orice notificare formulata in aplicarea dispozitiilor art. 26;
    l) orice notificare primita in aplicarea dispozitiilor art. 27 si data la care denuntarea va produce efect.
    Drept pentru care subsemnatele, autorizate in acest scop, au semnat prezenta conventie.
    Intocmita la Strasbourg, astazi 24 aprilie 1967, in limbile franceza si engleza, ambele texte avand aceeasi valabilitate, intr un singur exemplar, care se va depune in arhivele Consiliului Europei. Secretarul general al Consiliului Europei va comunica copie certificata conform fiecaruia dintre statele semnatare si care adera.




SmartCity5

COMENTARII la Legea 15/1993

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 15 din 1993
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 15/1993
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu