Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 114 din  5 iunie 1998

pentru ratificarea Acordului comercial si de cooperare economica dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Venezuela, semnat la Bucuresti la 4 iulie 1996

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 219 din 16 iunie 1998


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul comercial si de cooperare economica dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Venezuela, semnat la Bucuresti la 4 iulie 1996.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 12 februarie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

              p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                    ANDREI IOAN CHILIMAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 6 mai 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                  p. PRESEDINTELE SENATUI
                       OLIVIU GHERMAN

           ACORD COMERCIAL SI DE COOPERARE ECONOMICA
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Venezuela

    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Venezuela, denumite in continuare parti,
    dorind sa promoveze, sa dezvolte, sa diversifice si sa intensifice relatiile comerciale si de cooperare economica dintre cele doua tari,
    tinand seama de posibilitatile oferite de economiile si de comertul ambelor tari, pe baza egalitatii in drepturi si a avantajului reciproc,
    au decis incheierea acestui acord.

    Art. 1
    Partile, recunoscand necesitatea crearii conditiilor favorabile pentru dezvoltarea relatiilor comerciale si de cooperare economica dintre Romania si Republica Venezuela, vor stimula cooperarea si schimbul de marfuri dintre persoanele fizice/juridice autorizate sa efectueze acte de comert, conform legislatiei in vigoare in cele doua tari.
    Art. 2
    In scopul facilitarii schimburilor comerciale bilaterale, partile isi vor acorda reciproc tratamentul natiunii celei mai favorizate acordat oricarei alte terte tari cu privire la schimbul de marfuri atat la import, cat si la export.
    Prevederile paragrafului anterior nu se vor aplica avantajelor:
    1. pe care oricare dintre parti le-a acordat sau le poate acorda tarilor limitrofe, in scopul facilitarii comertului de frontiera;
    2. care ar putea rezulta ca o consecinta a participarii la uniuni vamale sau zone de liber comert ori din acorduri regionale sau subregionale de integrare economica;
    3. pe care oricare dintre parti le-a acordat sau le poate acorda marfurilor importate in cadrul programelor de ajutor furnizate respectivei parti de catre terte tari ori institutii, organisme sau organizatii internationale.
    Art. 3
    Partile vor stimula dezvoltarea relatiilor economice si comerciale dintre ambele tari, in conformitate cu cele prevazute in acordul de constituire a Organizatiei Mondiale a Comertului si cu legislatia in vigoare in cele doua tari.
    Art. 4
    Partile, in scopul stimularii dezvoltarii relatiilor comerciale dintre cele doua tari, isi vor acorda reciproc facilitatile necesare pentru organizarea de targuri, misiuni si expozitii comerciale, in conformitate cu legislatiile lor nationale.
    Partile, in conformitate cu legislatia in vigoare in fiecare dintre cele doua tari, vor adopta mijloacele necesare pentru schimbul de reprezentanti comerciali, infiintarea de societati mixte de productie si comercializare, stabilirea de contacte comerciale intre organismele si firmele din ambele tari, utilizarea zonelor si a porturilor libere existente.
    Art. 5
    Partile vor adopta, in scopul facilitarii si dezvoltarii schimburilor comerciale, masurile necesare eliberarii de autorizatii si permise, precum si scutirii de taxe vamale si de alte impozite la importul urmatoarelor articole:
    a) mostre de produse si materiale de publicitate comerciala, cat si cataloage, liste de preturi si prospecte, cu conditia ca acestea sa nu fie destinate vanzarii;
    b) marfuri destinate targurilor, misiunilor si expozitiilor comerciale, cu conditia ca acestea sa nu fie destinate vanzarii;
    c) marfuri ce trebuie returnate dintr-o tara in alta, in scopul inlocuirii sau repararii lor in cadrul perioadei de garantie acordate de producatorul sau de comerciantul respectiv, conform legislatiei in vigoare in fiecare tara si cu conditia sa provina din tara exportatoare.
    Art. 6
    Partile convin ca schimburile comerciale ce se realizeaza in baza acestui acord sa se efectueze intre persoanele fizice/juridice autorizate sa efectueze acte de comert exterior, in conformitate cu legislatia in vigoare in fiecare tara.
    Art. 7
    Partile convin ca toate platile rezultate din tranzactiile perfectate in cadrul acestui acord sa se efectueze in devize liber convertibile, in conformitate cu legislatia in vigoare in fiecare tara.
    Art. 8
    Partile convin ca, de la data intrarii in vigoare a acestui acord, sa nu adopte masuri destinate interzicerii sau limitarii importului de produse ce fac obiectul schimburilor comerciale dintre cele doua tari, cu exceptia masurilor necesare pentru:
    a) protejarea moralei publice;
    b) aplicarea legilor si reglementarilor privind securitatea nationala;
    c) reglementarea importurilor sau a exporturilor de arme, munitii si de alte materiale de razboi si, in cazuri exceptionale, ale tuturor celorlalte articole militare;
    d) protectia vietii si sanatatii persoanelor, animalelor si plantelor;
    e) exportul si importul de minereuri de aur si argint;
    f) protejarea patrimoniului national cu valoare artistica, istorica si arheologica;
    g) exportul si utilizarea de materiale nucleare, materiale radioactive sau de orice alte produse folosite la obtinerea si valorificarea energiei nucleare;
    h) protectia mediului inconjurator si conservarea resurselor naturale, in conformitate cu acordurile internationale privind aceasta tema, ratificate de catre cele doua parti.
    Art. 9
    Partile vor conveni stabilirea de programe de difuzare si promovare comerciala, vor facilita actiunile misiunilor oficiale si particulare, vor organiza seminarii informative, studii de piata si alte actiuni destinate unei mai bune valorificari a relatiilor comerciale, conform legislatiei in vigoare in fiecare tara.
    Art. 10
    Partile vor incuraja cooperarea economica in domenii de interes bilateral, conform reglementarilor juridice din fiecare tara.
    Art. 11
    Partile convin ca angajamentele asumate in cadrul acestui acord sa nu afecteze drepturile si obligatiile ce deriva din participarea fiecareia dintre ele la acordurile bilaterale si multilaterale in vigoare.
    Art. 12
    Partile convin sa adopte masurile necesare pentru respectarea corespunzatoare a drepturilor de proprietate intelectuala, in conformitate cu legislatia in vigoare in cele doua tari, cu angajamentele asumate in cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului, precum si in alte acorduri internationale referitoare la proprietatea intelectuala, la care cele doua tari sunt parti.
    Art. 13
    Partile vor promova, in baza Acordului general pentru comertul cu servicii al Organizatiei Mondiale a Comertului si a legislatiilor lor in vigoare, adoptarea masurilor menite sa faciliteze comertul cu servicii dintre cele doua parti.
    Art. 14
    Partile vor promova actiuni menite sa faciliteze transportul intre teritoriile lor, autoritatile nationale ale fiecareia dintre ele formuland propunerile corespunzatoare, in conformitate cu legislatia in vigoare in fiecare tara.
    Art. 15
    Pentru indeplinirea prevederilor acestui acord si pentru facilitarea elaborarii recomandarilor ce servesc la extinderea si intensificarea contactelor economice si comerciale dintre cele doua tari, partile convin sa infiinteze o comisie mixta de cooperare economica si comerciala, compusa din reprezentanti ai celor doua tari, care se va reuni, alternativ, la Bucuresti si Caracas, la date ce vor fi stabilite de comun acord.
    Comisia mixta de cooperare economica si comerciala va evalua indeplinirea prevederilor acestui acord si va formula recomandarile pe care le considera necesare.
    Art. 16
    Eventualele diferende in interpretarea si/sau aplicarea acestui acord vor fi solutionate prin negocieri directe intre organismele responsabile cu coordonarea si executarea acestui acord sau in cadrul sesiunilor comisiei mixte.
    Art. 17
    Partile convin sa desemneze ca organisme responsabile cu coordonarea si executarea acestui acord, din partea Guvernului Romaniei, Ministerul Comertului, iar din partea Guvernului Republicii Venezuela, Institutul de Comert Exterior.
    Art. 18
    Acest acord va intra in vigoare la data schimbului de note diplomatice dintre parti, prin care acestea isi vor comunica reciproc ca au fost indeplinite procedurile legale conform legislatiei interne din ambele tari.
    Acest acord va avea o valabilitate de 3 (trei) ani, cu posibilitatea prelungirii anuale prin tacita reconductiune, cu conditia ca nici una dintre parti sa nu-l fi denuntat cu cel putin 6 luni inainte de expirarea acestuia.
    Art. 19
    In cazul denuntarii acestui acord de catre oricare dintre parti, prevederile acestuia vor continua sa se aplice pana la indeplinirea tuturor obligatiilor ce decurg din contractele sau operatiunile comerciale perfectate si neindeplinite integral in perioada de valabilitate a acestui acord.
    Acest acord poate fi modificat sau completat doar cu acordul comun al partilor, conform procedurii prevazute la art. XVIII.
    Art. 20
    La data intrarii in vigoare a acestui acord Acordul pe termen lung de cooperare economica si industriala dintre Guvernul Republicii Socialiste Romania si Guvernul Republicii Venezuela, semnat la Caracas la 10 septembrie 1973, si Acordul comercial dintre Guvernul Republicii Socialiste Romania si Guvernul Republicii Venezuela, semnat la Caracas la 17 octombrie 1985, isi inceteaza valabilitatea.
    Semnat la Bucuresti la 4 iulie 1996, in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana si spaniola, ambele texte avand aceeasi valoare juridica.

           Pentru Guvernul Romaniei,
           Ion Pargaru,
           secretar de stat in Ministerul Comertului

           Pentru Guvernul Republicii Venezuela,
           Estela Hidalgo,
           director general in Institutul de Comert Exterior



SmartCity5

COMENTARII la Legea 114/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 114 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu