Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 107 din 24 iunie 1997

pentru ratificarea Acordului cu privire la masurile de intarire a increderii si securitatii, suplimentare fata de Documentul O.S.C.E. de la Viena, 1994, si la dezvoltarea relatiilor militare dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Ungare, semnat la Arad la 6 septembrie 1996

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 135 din 30 iunie 1997


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul cu privire la masurile de intarire a increderii si securitatii, suplimentare fata de Documentul O.S.C.E. de la Viena, 1994, si la dezvoltarea relatiilor militare dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Ungare, semnat la Arad la 6 septembrie 1996.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 6 mai 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei,

                      PRESEDINTELE SENATUI
                           PETRE ROMAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 10 iunie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

              p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                           VASILE LUPU


                              ACORD
cu privire la masurile de intarire a increderii si securitatii, suplimentare fata de Documentul O.S.C.E. de la Viena, 1994, si la dezvoltarea relatiilor militare dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Ungare

    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Ungare, denumite in continuare parti,
    reamintind angajamentele asumate in cadrul Conferintei si Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa,
    avand ca obiectiv sa intreprinda masuri suplimentare, bazate pe cooperare bilaterala, in vederea cresterii transparentei si increderii,
    fiind convinse ca intarirea cooperarii militare bilaterale si implementarea acordurilor bilaterale existente, cum ar fi Tratatul "Cer deschis" dintre Romania si Ungaria, vor contribui la dezvoltarea, pe mai departe, a increderii si relatiilor de buna vecinatate dintre parti, a securitatii regiunii Europei Centrale si de Est si a intregii Europe,
    decise sa dezvolte in continuare cooperarea militara bilaterala, bazata pe dialog si menita sa sporeasca increderea si securitatea, precum si transparenta in domeniul militar,
    au convenit, in concordanta cu recomandarile continute in paragraful 136 din Documentul O.S.C.E. de la Viena 1994 si, suplimentar, fata de acordurile deja existente intre cele doua state, urmatoarele masuri de cooperare militara:

    Art. 1
    Extinderea sferei de cuprindere a schimbului de informatii militare si sporirea masurilor existente privind cresterea increderii si securitatii
    1. a) Zona de aplicare a masurilor suplimentare, in ambele tari, va fi o zona adiacenta fata de frontiera dintre Romania si Republica Ungara, pe o adancime de 80 km.
    b) Subiectele masurilor vor fi unitati ale Armatei Romaniei si Fortelor de Aparare ale Republicii Ungare.
    2. Partile isi vor notifica reciproc, cu 42 de zile in avans, activitatile militare ale fortelor de uscat, in zona de aplicare, conform paragrafului I/3. Daca activitatea se desfasoara fara notificarea prealabila a fortelor angajate, partile isi vor notifica reciproc aceasta imediat ce vor incepe activitatea.
    3. O activitate militara va constitui subiect al notificarilor si invitarii a pana la 5 observatori, ori de cate ori, in orice perioada a activitatii, la aceasta participa:
    - cel putin 6.000 militari, inclusiv formatiunile de asigurare logistica; sau
    - cel putin 100 de tancuri; sau
    - cel putin 150 de vehicule blindate de lupta; sau
    - cel putin 75 de piese de artilerie de calibru 100 mm sau mai mare.
    Partile nu sunt obligate sa invite observatori la activitatile notificabile care urmeaza sa se desfasoare, fara anuntarea prealabila a trupelor participante, decat daca aceste activitati au o durata mai mare de 48 de ore.
    4. Notificarea si invitarea reciproca a observatorilor vor include si participarea fortelor aeriene ale partilor, daca, pe timpul desfasurarii activitatii militare, se presupune ca vor avea loc 50 sau mai multe iesiri-avion, inclusiv ale elicopterelor de atac.
    5. Fiecare parte, in plus fata de prevederile paragrafului I/3, va invita, anual, pana la 5 observatori ai celeilalte parti, la un exercitiu militar desfasurat la nivelul unui batalion (mecanizat sau de tancuri) sau de catre o grupare mai mare.
    6. Nici una dintre parti nu va desfasura exercitii militare in teren, implicand forte mai mari decat nivelul unui batalion, in zonele adiacente frontierei comune, pe o adancime de 30 km.
    Art. 2
    Dezvoltarea in continuare a cooperarii militare
    1. In scopul promovarii in continuare a relatiilor lor bilaterale, partile vor dezvolta contactele militare in spiritul si in conformitate cu recomandarile Documentului O.S.C.E. de la Viena, 1994, cu Acordul-cadru de colaborare si cooperare dintre Armata Romaniei si Armata Republicii Ungare, semnat in noiembrie 1990, si cu pachetul de masuri de cooperare in 15 puncte, din noiembrie 1994.
    2. Partile vor desfasura anual, pe baza de reciprocitate, una sau doua activitati de pregatire in comun sau exercitii la nivelul unei subunitati, pe teritoriul celeilalte parti, iar parametrii de detaliu vor fi inclusi in planurile de cooperare anuale.
    3. Ambele parti, in plus fata de vizitele la bazele aeriene si la unitatile militare, conform prevederilor stipulate in Documentul O.S.C.E. de la Viena, 1994, vor organiza vizite alternative anuale la o facilitate (cazarma) militara, la care va participa o delegatie de pana la 5 membri a celeilalte parti, pentru a se familiariza cu regimul de viata si de instruire in unitatile militare.
    4. Pentru dezvoltarea relatiilor militare si a increderii reciproce, partile dispun de o linie de comunicatii de lucru directa intre ministerele apararii.
    Art. 3
    Cresterea numarului de inspectii si de vizite de evaluare
    1. Fiecare parte are dreptul sa desfasoare anual, in plus fata de prevederile Documentului O.S.C.E. de la Viena, 1994, pana la doua vizite de evaluare pe teritoriul celuilalt stat.
    2. Fiecare parte are dreptul sa desfasoare anual, in plus fata de prevederile paragrafelor 74 si 75 ale Documentului O.S.C.E. de la Viena, 1994, pana la doua inspectii pe teritoriul celuilalt stat.
    3. Partile pot invita suplimentar pana la 3 membri ai parlamentelor lor nationale si ziaristi la activitatile observatorilor, vizitatorilor si inspectorilor.
    4. Fiecare parte are dreptul sa accepte vizite de evaluare sau o inspectie a celeilalte parti ori sa propuna amanarea in cazul in care un stat tert desfasoara o astfel de activitate pe teritoriul sau.
    Art. 4
    Dispozitii generale
    1. Notificarile, activitatile de observare, precum si vizitele si inspectiile de evaluare se vor desfasura in conformitate cu prevederile relevante ale Documentului O.S.C.E de la Viena, 1994.
    2. Mesajele referitoare la acest acord vor fi transmise, in limba engleza, pe formulare tip Documentul O.S.C.E. de la Viena, 1994, folosindu-se reteaua de comunicati O.S.C.E.
    Art. 5
    Clauze finale
    1. Reprezentantii celor doua parti vor desfasura anual, alternativ in Romania si in Republica Ungara, intalniri de evaluare pentru analiza gradului de implementare a masurilor convenite in prezentul acord si pentru elaborarea unor propuneri de imbunatatire a cooperarii in cadrul acestuia. Partile vor informa impreuna, in mod regulat, Forumul pentru Cooperare in domeniul Securitatii al O.S.C.E. asupra stadiului implementarii prezentului acord.
    2. In cazul unor diferende care apar in cursul aplicarii acestui acord, partile vor cauta sa ajunga la o intelegere prin consultari bilaterale, pe canale diplomatice.
    3. Prezentul acord intra in vigoare la 60 de zile de la primirea ultimei notificari a partilor, privind indeplinirea procedurilor legale interne ale acestora.
    4. Prezentul acord poate fi amendat prin consimtamantul partilor. Amendamentul trebuie propus in scris, pe canale diplomatice, si va intra in vigoare conform prevederilor paragrafului 3 al acestui articol.
    5. Acest acord este incheiat pentru o perioada nelimitata. Totusi, acest acord poate fi denuntat de fiecare dintre parti, prin notificare scrisa catre cealalta parte. Acesta va continua sa fie aplicat 6 luni dupa primirea notificarii de denuntare.
    6. Semnat la Arad la 6 septembrie 1996, in doua exemplare originale, in limbile romana, maghiara si engleza, toate cele trei texte fiind egal autentice. In cazul unor diferente de interpretare, versiunea in limba engleza va prevala.

                  Pentru Guvernul Romaniei,
                  Gheorghe Tinca,
                  ministrul apararii nationale

                  Pentru Guvernul Republicii Ungare,
                  Gydrgy Keleti,
                  ministrul aparariiSmartCity5

COMENTARII la Legea 107/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 107 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    I am very happy, I am here to share my testimonies with the general public about what this man called Dr Adodo has just done for me , this man has just brought back my lost Ex husband to me with his great spell, i was married to this man called Steven we were together for a long time and we loved our self's but when i was unable to give he a child for 2 years he left me and told me he can't continue anymore then i was now looking for ways to get him back until a friend of mine told me about this man and gave his contact email (dradodojattotemple@yahoo.com) then you won't believe this when i contacted this man on my problems he prepared this spell cast and bring my lost husband back, and after a month i miss my month and go for a test and the result stated am pregnant am happy today am a mother of a baby girl, thank you once again the great Dr Adodo for what you have done for me, if you are out there passing through this same kind of problems you can contact he today on his mail ( dradodojattotemple@yahoo.com) on his Whatspp +18144484537 and he will also help you as well
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    I am very happy, I am here to share my testimonies with the general public about what this man called Dr Adodo has just done for me , this man has just brought back my lost Ex husband to me with his great spell, i was married to this man called Steven we were together for a long time and we loved our self's but when i was unable to give he a child for 2 years he left me and told me he can't continue anymore then i was now looking for ways to get him back until a friend of mine told me about this man and gave his contact email (dradodojattotemple@yahoo.com) then you won't believe this when i contacted this man on my problems he prepared this spell cast and bring my lost husband back, and after a month i miss my month and go for a test and the result stated am pregnant am happy today am a mother of a baby girl, thank you once again the great Dr Adodo for what you have done for me, if you are out there passing through this same kind of problems you can contact he today on his mail ( dradodojattotemple@yahoo.com) on his Whatspp +18144484537 and he will also help you as well
ANONIM a comentat Raport 19373 2021
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 19373 2021
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 61 2021
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 547 2021
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 19296 2021
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2017
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2017
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2017
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu