Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 741 din 25 noiembrie 1961

privind regimul de lucru cu surse de radiatii nucleare

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE MINISTRI

ACT PUBLICAT IN: Colectia de H.C.M. nr. 32 din 25 noiembrie 1961


SmartCity3


               EXTRAS
    1. Comitetul pentru Energia Nucleara al Consiliului de Ministri este singurul organ de stat care autorizeaza prepararea, depozitarea si utilizarea substantelor radioactive, depozitarea sau eliminarea substantelor radioactive, precum si depozitarea sau eliminarea reziduurilor acestora si a materialelor contaminate.
    Pentru importul si exportul substantelor radioactive se va cere avizul prealabil al Comitetului pentru Energia Nucleara.
    2. In cadrul Institutului de fizica atomica se infiinteaza Comisia pentru indrumarea si controlul unitatilor nucleare, care are urmatoarele sarcini:
    - avizeaza proiectele de constructie si amenajare a unitatilor nuclare si propune Comitetului pentru Energia Nucleara autorizarea acestora;
    - urmareste modul de utilizare a surselor de radiatii nucleare;
    - verifica conditiile de lucru cu aceste surse in unitatile nucleare;
    - propune distribuirea rationala a surselor de radiatii nucleare si a aparaturii folosite in tehnica nucleara, care se fabrica in tara.
    In activitatea sa, aceasta comisie va colabora cu Inspectia Tehnica de Stat pentru Protectia Muncii si cu Institutul de protectie a muncii al Consiliului Central al Sindicatelor, cu Institutul de igiena din cadrul Ministerului Sanatatii si Prevederilor Sociale, precum si Directia Generala pentru Energie, Metrologie, Standarde si Inventii.
    Membrii Comisiei pentru indrumarea si controlul unitatilor nucleare isi exercita atributiile in afara obligatiilor pe care le au in cadrul Institutului de fizica atomica.
    Comisia pentru indrumarea si controlul unitatilor nucleare va functiona pe baza unui regulament avizat de Consiliul Central al Sindicatelor si aprobat de Comitetul pentru Energia Nucleara.
    3. Pentru organizarea lucrului cu surse de radiatii nucleare, in intreprinderile si institutiile interesate se vor infiinta unitati nucleare. Prin unitate nucleara se intelege laboratorul, atelierul, sectia de productie sau cercetare in care se lucreaza cu surse de radiatii nucleare.
    Unitatile care intreprind lucrari cu surse de radiatii nucleare sunt obligate sa posede autorizatia Comitetului pentru Energia Nucleara.
    Raspunderea pentru organizarea lucrului cu substante radioactive in unitatile nucleare o are seful unitatii nucleare si conducatorul intreprinderii sau institutiei din care face parte unitatea nucleara.
    Asigurarea conditiilor de protectie contra radiatiilor pentru personalul care lucreaza sub actiunea radiatiilor cade in sarcina sefului unitatii nucleare.
    4. Personalul care lucreaza in cadrul unitatilor nucleare va fi dotat cu echipament de protectie conform anexei din prezenta hotarare si a instructiunilor de folosire a acestui echipament.
    Echipamentul de protectie apartine institutiei sau intreprinderii din care face parte unitatea nucleara. Intreprinderile si institutiile sunt obligate sa ia masuri pentru decontaminarea echipamentului de protectie in cadrul unitatii nucleare. Este interzisa scoaterea echipamentului de protectie contaminat in afara unitatii nucleare. De asemenea, decontaminarea aparaturii sau incaperilor, a terenurilor de experienta etc., cad in sarcina intreprinderii respective.
    5. Pentru personalul care lucreaza in cadrul unitatilor nucleare, durata zilei de lucru si a concediului de odihna suplimentar se stabileste astfel:
-------------------------------------------------------------------------------
Categoria unitatii nucleare     Durata zilei de lucru    Concediul suplimentar
                                        (ore)                    (zile)
--------------------------------------------------------------------------------
            I                            7                         12
           II                            6                         16
          III                            6                         18
           IV                            6                         24
--------------------------------------------------------------------------------
    Categoria unitatii nucleare se stabileste de comitetul pentru Energie Nucleara, o data cu eliberarea autorizatiei.
    6. Persoanele care nu au implinit varsta de 18 ani nu vor putea fi angajate sa lucreze in unitati nucleare.
    7. In scopul pregatirii personalului cu calificare superioara care lucreaza in unitatile nucleare, Institutul de fizica atomica va organiza, dupa necesitati, cursuri pentru utilizarea izotopilor radioactivi, iar la nevoie un instructaj de protectie contra radiatiilor, cu sefii unitatilor nucleare.
    Cheltuielile legate de organizarea acestor cursuri si a instructajelor vor fi suportate din planul de cheltuieli al Institutului de fizica atomica.
    Salarizarea cadrelor didactice pentru cursuri se va face cu ora, in raport cu functia didactica indeplinita in cadrul cursurilor, conform reglementarilor in vigoare pentru cadrele didactice din invatamantul superior.
    Numarul cursantilor la cursurile pentru utilizarea izotopilor radioactivi, precum si planul de invatamant al acestor cursuri vor fi aprobate de catre Comitetul pentru Energia Mucleara. Cursantii vor fi scosi din productie pe toata durata cursurilor.
    Certificatul de absolvire a cursurilor pentru utilizarea izotopilor radioactivi da dreptul persoanei respective de a lucra intr-o unitate nucleara.
    Cheltuielile legate de scoaterea din productie si de deplasare a cursantilor vor fi suportate de ministerele si organele centrale de stat care i-au propus in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
    Pentru tehnicienii care lucreaza in unitatile nucleare, ministerele si celelalte organe centrale vor lua masuri de pregatire a lor la locul de munca sau, dupa necesitati, prin organizarea de cursuri speciale. Comitetul pentru Energia Nucleara va aviza planurile de invatamant ale cursurilor respective.
    8. Ministerul Sanatatii si Prevederilor Sociale va lua masuri pentru asigurarea controlului medical la angajare in unitatile nucleare si controlul medical periodic al personalului care manipuleaza surse de radiatii nucleare, sau lucreaza sub actiunea radiatiilor. De asemenea, va indica masuri obligatorii cu caracter profilactic si va stabili tratamentul care trebuie aplicat in cazuri de accidente, precum si alte masuri cu caracter medical legate de lucrul, in conditii de securitate, cu surse de radiatii nucleare.
    In acest scop, Ministerul Sanatatii si Prevederilor Sociale va elabora, in termen de 30 zile de la data prezentei hotarari, un regulament privind ajutorul medical al personalului care lucreaza cu surse de radiatii nucleare.
    9. Directia Generala pentru Energie, Metalurgie, Standarde si Inventii va infiinta, pana la 1 ianuarie 1962, un serviciu pentru elaborarea, verificarea si efectuarea incercarilor de stat a aparatelor dozimetrice si a aparatelor folosite in masurarea radiatiilor nucleare. De asemenea, va asigura compararea surselor radioactive etalon.
    10. Intreprinderile si institutiile care depoziteaza sau utilizeaza surse de radiatii nucleare si nu poseda autorizatia Comitetului pentru Energie Nucleara vor comunica acestuia, in termen de 30 zile de la data prezentei hotarari, cantitatile de surse de radiatii nucleare pe care le detin.
    11. Comitetul de Stat al Planificarii si Ministerul Finantelor sunt autorizate a suplimenta planul fortelor de munca si planul de cheltuieli, necesare pentru functionarea si organizarea unitatilor nucleare.
    12. Prezenta hotarare nu se aplica:
    a) la lucrul cu substante radioactive a caror activitate specifica este mai mica de 0,002 microcurie de element chimic radioactiv pe gram de substanta;
    b)....................
    c) la locul cu instalatii Rontgen medicale.
    13. Comitetul pentru Energia Nucleara va elabora, pana la 1 ianuarie 1962, instructiuni privind regimul de lucru cu surse de radiatii nucleare. Aceste instructiuni vor fi avizate de Comitetul de Stat pentru Probleme de Munca si Salarii, de Comitetul Central al Sindicatelor si de Ministerul Sanatatii si Prevederilor Sociale.

    ANEXA 1


             ECHIPAMENTUL DE PROTECTIE NECESAR LUCRULUI CU SUBSTANTE
             RADIOACTIVE SAU IN CAMPURI DE RADIATII

    a) Personalul unitatilor nucleare care folosesc surse inchise sau surse se neutroni va fi dotat in permanenta cu echipament de protectie, compus din:

                                                    buc./om        durata
                                                   ---------      --------
   - halat medical din panza                           2            1 an
   - boneta panza                                      2            1 an
   - papuci talpa neteda, perechi                      2            1 an

    b) Personalul unitatilor nucleare care folosesc surse radioactive deschise va fi dotat, dupa natura lucrarilor care se executa, cu urmatorul echipament suplimentar fata de cel indicat la punctul a):

                                                    buc./om        durata
                                                   ---------      --------
   - manusi autopsie, perechi                          2           1 luna
   - sort cu pieptar din material plastic              1           1 an
   - maneci din material plastic, perechi              1           1 an
   - salopeta din doc                                  1           1 an
   - halat din material plastic                        1           1 an
   - masca pentru aerosoli                             1           1 an
   - ochelari plexiglas                                1           1 an

    c) Personalul care efectueaza lucrari speciale, cu posibilitate de contaminare puternica, va folosi la aceste lucrari in plus peste echipamentul de la punctele a si b:
    - camasa de panza,
    - indispensabili de panza,
    - ciorapi,
    - costum scafandru din material plastic,
    - cizme inalte din cauciuc,
    - manusi cauciuc.
    d) Echipamentul prevazut la punctele a, b si c se va elibera cu avizul sefului unitatilor nucleare si va trebui sa fie inlocuit ori de cate ori nu se mai poate decontamina sub normele admise. Echipamentul care nu se mai poate decontamina sub normele admise se considera deseu radioactiv.

                                                 


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 741/1961

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 741 din 1961
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu