Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 707 din  2 noiembrie 1992

privind aprobarea masurilor de aplicare a prevederilor Legii nr. 67/1992 privind constituirea unui depozit in lei la C.E.C., in vederea creditarii constructiilor de locuinte

ACT EMIS DE:                GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 281 din 10 noiembrie 1992


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba Masurile de aplicare a prevederilor Legii nr. 67/1992 privind constituirea unui depozit in lei la C.E.C., in vederea creditarii constructiilor de locuinte, cuprinse in anexa la prezenta hotarare.
    Art. 2
    Plafonul de credit cu dobanda redusa ce se poate acorda potrivit prevederilor art. 3 din Legea nr. 67/1992 se stabileste ca diferenta intre pretul de deviz actualizat si suma depusa de cumparatorul apartamentului pana la data prezentei hotarari.
    Beneficiaza de creditele acordate in conditiile si in limitele plafoanelor prevazute de Legea nr. 67/1992 urmatoarele categorii de cumparatori:
    a) persoanele care au depus avansul si au incheiat contractele de vanzare-cumparare, anexa nr. 3 la Decretul-lege nr. 61/1990, dar nu au fost puse in executare datorita sistarii creditelor de catre Casa de Economii si Consemnatiuni la 30 septembrie 1991;
    b) persoanele care au repartitie, respectiv au optat pentru locuinta si au constituit avansul pana la 30 septembrie 1991;
    c) persoanele care indeplinesc conditiile de la lit. a) si b) si au achitat pretul initial al apartamentului dupa data de 30 septembrie 1991, urmand sa primeasca diferenta pana la pretul de deviz actualizat.
    Nu se acorda credite persoanelor care au obtinut deja de la C.E.C. un imprumut pe termen lung, precum si persoanelor care au achitat integral pretul locuintei stabilit in contract pana la data de 30 septembrie 1991.
    Art. 3
    In cazul nerestituirii la termenele stabilite a ratelor, beneficiarul imprumutului va plati unitatii creditoare C.E.C. o penalizare de 0,1%, pe zi de intarziere, asupra acestora.
    Art. 4
    In cazul in care se va constata ca declaratia din contractul de imprumut, ca atat titularul, cat si sotia (sotul) si copiii minori nu au alta locuinta proprietate particulara, nu corespunde realitatii, contractul de imprumut se anuleaza de drept, titularul creditului fiind decazut din beneficiul termenului de rambursare a creditului, iar creditul ramas de rambursat devine exigibil, C.E.C. fiind in drept sa procedeze la executarea silita, percepind o dobanda de 0,1% pe zi la creditul acordat, de la contractare si pana la restituirea integrala a creditului.
    Art. 5
    Ratele lunare, inclusiv dobanzile aferente, se vor achita prin retinere si virare la C.E.C. de catre agentii economici si institutii pentru salariati ori de oficiile de pensii in cazul pensionarilor, sau potrivit clauzelor prevazute in contractul de imprumut.

               PRIM-MINISTRU
             THEODOR STOLOJAN

                     Contrasemneaza:
                     Ministrul economiei si finantelor,
                     George Danielescu

                     Ministrul bugetului, veniturilor
                     statului si controlului financiar,
                     Florian Bercea

    ANEXA 1

                 MASURI
de aplicare a prevederilor Legii nr. 67/1992 privind constituirea  unui depozit in lei la C.E.C., in vederea creditarii constructiilor de locuinte

    In baza prevederilor art. 6 din Legea nr. 67/1992 se stabilesc urmatoarele masuri:
    I. Ministerul Economiei si Finantelor va constitui  un depozit in suma de 5 miliarde lei, pe termen de 15 ani, la Casa de Economii si Consemnatiuni, in vederea creditarii constructiilor de locuinte.
    II. Unitatile specializate din coordonarea consiliilor judetene, prezentate in tabelul anexa, si Consiliul local al municipiului Bucuresti vor intocmi liste cu persoanele care, potrivit legii, beneficiaza de credite si, impreuna cu documentele justificative, se inainteaza sucursalei C.E.C. in vederea acordarii imprumutului.
    Listele vor cuprinde urmatoarele date:
    1. numele si prenumele titularului;
    2. numarul si data contractului de vanzare-cumparare preliminar;
    3. elemente de identificare a apartamentului (adresa, blocul, etajul, numarul apartamentului, numarul de camere etc.);
    4. ultima data a depunerii avansului minim de 10 sau 30% prevazut de Decretul-lege nr. 61/1990;
    5. sume depuse ca avans sau pentru completarea pretului apartamentului, pana la data de 30 septembrie 1992, in lei;
    6. sume depuse ulterior datei de 30 septembrie 1991, in lei;
    7. pretul de deviz initial al apartamentului, in lei;
    8. pretul actualizat al apartamentului, in lei;
    9. plafonul de credite ce se poate acorda in lei, stabilit ca diferenta intre pretul de deviz actualizat si sumele depuse ca avans si ulterior datei de 30 septembrie 1991 (pct. 8 minus pct. 5 minus pct. 6).
    Documentele justificative sunt contractul de vanzare-cumparare preliminar sau alt act doveditor din care sa rezulte ca pana la data de 30 septembrie 1991 a fost constituit avansul de cel putin 10 sau 30%, prevazut de Decretul-lege nr. 61/1990, din pretul initial, dovada incadrarii in categoria persoanelor care beneficiaza de un avans minim de 10%, declaratia autentificata ca titularul contractului impreuna cu sotia si copiii minori nu au in proprietate alta locuinta.
    Dupa incheierea contractelor de imprumut, sucursala C.E.C. restituie in termen de cel mult 10 zile documentatia unitatii specializate in vanzarea locuintelor, impreuna cu 2 exemplare din contractele de imprumut ale persoanelor autorizate.
    Eventualele cazuri specificate in listele primite de la unitatile specializate, ramase nesolutionate, vor fi comunicate acestora dupa expirarea celor 10 zile prevazute la alineatul precedent.

             TABEL
cuprinzand creditele pe un termen de 15 ani, cu o dobanda  anuala de 4%, ce se pot acorda in baza prevederilor Legii nr. 67/1992
----------------------------------------------------------
                              Nr. de       Total credite
Nr.        Judetul          apartamente    pe un termen
crt.                                       de cel mult 15
                                           ani, cu dobanda
                                           anuala de 4%
                                             - mii lei -
----------------------------------------------------------
  1.  Bacau                  87                141.270
  2.  Bihor                 330                370.800
  3.  Buzau                   6                 33.880
  4.  Cluj                   56                 88.690
  5.  Constanta             150                442.250
  6.  Dambovita             129                113.440
  7.  Dolj                  248                531.250
  8.  Ialomita              171                308.790
  9.  Iasi                   93                168.790
 10.  Maramures               2                  2.440
 11.  Neamt                  33                 87.460
 12.  Vaslui                270                325.570
 13.  Valcea                125                109.060
 14.  Bucuresti             740              1.550.740
      I. TOTAL            2.440              4.274.430
      II. REZERVA
         la dispozitia
         Ministerului
         Economiei si
         Finantelor         x                  725.570*)
         TOTAL I+II         x                5.000.000
                                                         
    *) Suma ce ramane in depozitul constituit la Centrala C.E.C. si care se va repartiza de catre Ministerul Economiei si Finantelor, pe baza cererilor judetelor si municipiului Bucuresti.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 707/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 707 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Jurnal 786 1942
     We are able to finance your signatory projects and help you enhance your business plan. Furthermore, our financial instrument can be used for the purchase of goods from any manufacturer irrespective of their location. It can also serve as collateral with any bank in the world to secure loans for your project or to activate credit line to finance your business plan. We have {BG}, Standby Letter of Credit {SBLC}, Medium Term Notes {MTN}, Confirmable Bank Draft {CBD} as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed. Email : nat.mandate18@gmail.com Skype : nat.mandate18@gmail.com Regards Nat
ANONIM a comentat Ordin 792 2014
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de credit și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice valoare companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Interesat, contactați-mă acum prin e-mail; (ivanapedro85@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 792 2014
    BINE ATI VENIT LA "MARIELA LOAN" Obiectivul nostru este de a oferi servicii financiare profesionale excelente tuturor. Ești om de afaceri sau femeie? Vă confruntați cu dificultăți financiare? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere de mici dimensiuni și afaceri medii? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de bani pentru a investi în anumite domenii de specializare? Aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării insuficiente? Aceasta este o oportunitate de a obține un împrumut astăzi pentru a vă rezolva toate problemele financiare. Creditul nostru este 100% garantat pentru securitatea maximă este prioritatea noastră, obiectivul nostru principal este să vă ajutăm să obțineți un serviciu financiar autentic pe care toți meritați, programul nostru este cel mai rapid mod de a obține împrumutul de care aveți nevoie. rata dobânzii scăzută pentru a reduce presiunea asupra cheltuielilor lunare. Obțineți flexibilitatea de a utiliza în orice scop - de la vacanță, educație, până la achiziții unice. Oferim o varietate de servicii financiare care includ: Împrumuturi personale, Împrumuturi de consolidare a datoriilor, Împrumuturi de afaceri, Împrumuturi de împrumut, Împrumuturi garantate de împrumut, Împrumuturi ipotecare, Împrumuturi de împrumut, Împrumuturi student, Împrumuturi comerciale, Credite automate de credit, Împrumuturi de achiziție, împrumuturi pentru construcții, la rate de dobândă scăzute de 3% acordăm împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și agențiilor. Obțineți cele mai bune rezultate pentru familia dvs., casa dvs. de vis și schema noastră generală de împrumut. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații: (marielagonzalezloan@gmail.com) Vă rugăm să scrieți înapoi cu informații despre împrumut; INFORMAȚII DE ÎMPRUMUT DATE APLICABILE 1) Numele complet: 2) Țara: 3) Adresa: 4) Stare: 5) Sex: 6) Statutul căsătoriei: 7) Locul de muncă: 8) Număr de telefon: 9) Poziția curentă la locul de muncă: 10) Venit lunar: 11) Numărul de credite necesare: 12) Durata împrumutului: 13) Obiectivele împrumutului: 14) Religie: 15) V-ați înregistrat înainte de: 16) Data nașterii: Dacă sunteți interesat în obținerea unui împrumut, vă rugăm să ne contactați cu cererea dvs. de împrumut. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații: marielagonzalezloan@gmail.com Salutari, Doamna MARIELA GONZALEZ marielagonzalezloan@gmail.com Așteptăm cu nerăbdare să vă sunăm cât mai curând posibil.
ANONIM a comentat OUG 53 2004
    Acesta este un creditor profesionist de împrumut privat, care este înregistrat să ofere împrumuturi cu dobândă redusă de 3%. Lucrează cu o echipă de experți în calitate de personal și acordă împrumuturi de aceeași zi. Toate tipurile de împrumuturi, cum ar fi împrumuturi de urgență, împrumuturi de împrumuturi grele, împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi auto, vehicule, camioane, împrumuturi de afaceri, finanțare / finanțare, împrumuturi ipotecare, credite pentru studenți, împrumuturi pentru agricultură un proiect și multe altele. Intrați în contact (rodfinancing@gmail.com) WhatsApp: +14693515949 Site web: https://rodfinancing3.wixsite.com/rodfinancing
ANONIM a comentat Legea 87 1992
    Acesta este un creditor profesionist de împrumut privat, care este înregistrat să ofere împrumuturi cu dobândă redusă de 3%. Lucrează cu o echipă de experți în calitate de personal și acordă împrumuturi de aceeași zi. Toate tipurile de împrumuturi, cum ar fi împrumuturi de urgență, împrumuturi de împrumuturi grele, împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi auto, vehicule, camioane, împrumuturi de afaceri, finanțare / finanțare, împrumuturi ipotecare, credite pentru studenți, împrumuturi pentru agricultură un proiect și multe altele. Intrați în contact (rodfinancing@gmail.com) WhatsApp: +14693515949 Site web: https://rodfinancing3.wixsite.com/rodfinancing
ANONIM a comentat Hotărârea 3 2018
    O zi buna, Consultantul Nortion Loan este aici pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun împrumut pentru afacerea dvs. sau plătiți facturile. Răspundeți doar la câteva întrebări simple și îndepliniți termenii. Contactați-ne acum pentru un împrumut de 2,5% din toate împrumuturile, este ușor, rapid și securizat. Informatii de contact EMAIL: nortionloanconsultant@gmail.com TELEFON: +17815611941 (TEXT NUMAI) WHATSAPP: +15183806243 FACEBOOK: Consultant Nortion Loan TWITTER: @ nortionloanC INSTAGRAM: @ nortionloanconsultant O tranzacție de împrumut în care poți avea încredere.
ANONIM a comentat Hotărârea 3 2018
    O zi buna, Consultantul Nortion Loan este aici pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun împrumut pentru afacerea dvs. sau plătiți facturile. Răspundeți doar la câteva întrebări simple și îndepliniți termenii. Contactați-ne acum pentru un împrumut de 2,5% din toate împrumuturile, este ușor, rapid și securizat. Informatii de contact EMAIL: nortionloanconsultant@gmail.com TELEFON: +17815611941 (TEXT NUMAI) WHATSAPP: +15183806243 FACEBOOK: Consultant Nortion Loan TWITTER: @ nortionloanC INSTAGRAM: @ nortionloanconsultant O tranzacție de împrumut în care poți avea încredere.
ANONIM a comentat Decizia 94 2018
     ARE YOU LOOKING FOR A REAL PROVIDER FOR BANK INSTRUMENT TO FUND PROJECTS ? Dear Sir/Ma I am direct to a provider who has recently issued banking instruments for a couple of my clients the provider is 100% check-able you can do your due diligence on them. I personally know the provider. Our instruments are only from triple 'a' rated banks and we issue from $1M to $5B . The provider is 100% verifiable. If you are genuinely seeking bank instruments. Contact me and i will furnish you with details. And again our bank instruments can serves as collateral as the case may be, which will enable you get loans from your bank so as to embark on any projects such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Mining, Telecommunication, Construction of Dams, Real estate, Bridges, Trading, Importing and exporting and Other Turnkey Project (s) etc. Also these instruments can be put in PPP, etc. Please do let me know of your willingness to proceed and I will email you our terms and condition upon request. Contact :Robert Glen Email: robertg.finance@gmail.com / robertglen.finance230@yahoo.com Skype: robertg.finance@gmail.com Whats-sap number: +1{864 }774-2551 BROKERS ARE WELCOME & 100% PROTECTED!!! Regards, Robert Glen.
ANONIM a comentat Decizia 94 2018
     ARE YOU LOOKING FOR A REAL PROVIDER FOR BANK INSTRUMENT TO FUND PROJECTS ? Dear Sir/Ma I am direct to a provider who has recently issued banking instruments for a couple of my clients the provider is 100% check-able you can do your due diligence on them. I personally know the provider. Our instruments are only from triple 'a' rated banks and we issue from $1M to $5B . The provider is 100% verifiable. If you are genuinely seeking bank instruments. Contact me and i will furnish you with details. And again our bank instruments can serves as collateral as the case may be, which will enable you get loans from your bank so as to embark on any projects such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Mining, Telecommunication, Construction of Dams, Real estate, Bridges, Trading, Importing and exporting and Other Turnkey Project (s) etc. Also these instruments can be put in PPP, etc. Please do let me know of your willingness to proceed and I will email you our terms and condition upon request. Contact :Robert Glen Email: robertg.finance@gmail.com / robertglen.finance230@yahoo.com Skype: robertg.finance@gmail.com Whats-sap number: +1{864 }774-2551 BROKERS ARE WELCOME & 100% PROTECTED!!! Regards, Robert Glen.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    O zi buna, Consultantul Nortion Loan este aici pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun împrumut pentru afacerea dvs. sau plătiți facturile. Răspundeți doar la câteva întrebări simple și îndepliniți termenii. Contactați-ne acum pentru un împrumut de 2,5% din toate împrumuturile, este ușor, rapid și securizat. Informatii de contact EMAIL: nortionloanconsultant@gmail.com TELEFON: +17815611941 (TEXT NUMAI) WHATSAPP: +15183806243 FACEBOOK: Consultant Nortion Loan TWITTER: @ nortionloanC INSTAGRAM: @ nortionloanconsultant O tranzacție de împrumut în care poți avea încredere.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu