Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 707 din  2 noiembrie 1992

privind aprobarea masurilor de aplicare a prevederilor Legii nr. 67/1992 privind constituirea unui depozit in lei la C.E.C., in vederea creditarii constructiilor de locuinte

ACT EMIS DE:                GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 281 din 10 noiembrie 1992


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba Masurile de aplicare a prevederilor Legii nr. 67/1992 privind constituirea unui depozit in lei la C.E.C., in vederea creditarii constructiilor de locuinte, cuprinse in anexa la prezenta hotarare.
    Art. 2
    Plafonul de credit cu dobanda redusa ce se poate acorda potrivit prevederilor art. 3 din Legea nr. 67/1992 se stabileste ca diferenta intre pretul de deviz actualizat si suma depusa de cumparatorul apartamentului pana la data prezentei hotarari.
    Beneficiaza de creditele acordate in conditiile si in limitele plafoanelor prevazute de Legea nr. 67/1992 urmatoarele categorii de cumparatori:
    a) persoanele care au depus avansul si au incheiat contractele de vanzare-cumparare, anexa nr. 3 la Decretul-lege nr. 61/1990, dar nu au fost puse in executare datorita sistarii creditelor de catre Casa de Economii si Consemnatiuni la 30 septembrie 1991;
    b) persoanele care au repartitie, respectiv au optat pentru locuinta si au constituit avansul pana la 30 septembrie 1991;
    c) persoanele care indeplinesc conditiile de la lit. a) si b) si au achitat pretul initial al apartamentului dupa data de 30 septembrie 1991, urmand sa primeasca diferenta pana la pretul de deviz actualizat.
    Nu se acorda credite persoanelor care au obtinut deja de la C.E.C. un imprumut pe termen lung, precum si persoanelor care au achitat integral pretul locuintei stabilit in contract pana la data de 30 septembrie 1991.
    Art. 3
    In cazul nerestituirii la termenele stabilite a ratelor, beneficiarul imprumutului va plati unitatii creditoare C.E.C. o penalizare de 0,1%, pe zi de intarziere, asupra acestora.
    Art. 4
    In cazul in care se va constata ca declaratia din contractul de imprumut, ca atat titularul, cat si sotia (sotul) si copiii minori nu au alta locuinta proprietate particulara, nu corespunde realitatii, contractul de imprumut se anuleaza de drept, titularul creditului fiind decazut din beneficiul termenului de rambursare a creditului, iar creditul ramas de rambursat devine exigibil, C.E.C. fiind in drept sa procedeze la executarea silita, percepind o dobanda de 0,1% pe zi la creditul acordat, de la contractare si pana la restituirea integrala a creditului.
    Art. 5
    Ratele lunare, inclusiv dobanzile aferente, se vor achita prin retinere si virare la C.E.C. de catre agentii economici si institutii pentru salariati ori de oficiile de pensii in cazul pensionarilor, sau potrivit clauzelor prevazute in contractul de imprumut.

               PRIM-MINISTRU
             THEODOR STOLOJAN

                     Contrasemneaza:
                     Ministrul economiei si finantelor,
                     George Danielescu

                     Ministrul bugetului, veniturilor
                     statului si controlului financiar,
                     Florian Bercea

    ANEXA 1

                 MASURI
de aplicare a prevederilor Legii nr. 67/1992 privind constituirea  unui depozit in lei la C.E.C., in vederea creditarii constructiilor de locuinte

    In baza prevederilor art. 6 din Legea nr. 67/1992 se stabilesc urmatoarele masuri:
    I. Ministerul Economiei si Finantelor va constitui  un depozit in suma de 5 miliarde lei, pe termen de 15 ani, la Casa de Economii si Consemnatiuni, in vederea creditarii constructiilor de locuinte.
    II. Unitatile specializate din coordonarea consiliilor judetene, prezentate in tabelul anexa, si Consiliul local al municipiului Bucuresti vor intocmi liste cu persoanele care, potrivit legii, beneficiaza de credite si, impreuna cu documentele justificative, se inainteaza sucursalei C.E.C. in vederea acordarii imprumutului.
    Listele vor cuprinde urmatoarele date:
    1. numele si prenumele titularului;
    2. numarul si data contractului de vanzare-cumparare preliminar;
    3. elemente de identificare a apartamentului (adresa, blocul, etajul, numarul apartamentului, numarul de camere etc.);
    4. ultima data a depunerii avansului minim de 10 sau 30% prevazut de Decretul-lege nr. 61/1990;
    5. sume depuse ca avans sau pentru completarea pretului apartamentului, pana la data de 30 septembrie 1992, in lei;
    6. sume depuse ulterior datei de 30 septembrie 1991, in lei;
    7. pretul de deviz initial al apartamentului, in lei;
    8. pretul actualizat al apartamentului, in lei;
    9. plafonul de credite ce se poate acorda in lei, stabilit ca diferenta intre pretul de deviz actualizat si sumele depuse ca avans si ulterior datei de 30 septembrie 1991 (pct. 8 minus pct. 5 minus pct. 6).
    Documentele justificative sunt contractul de vanzare-cumparare preliminar sau alt act doveditor din care sa rezulte ca pana la data de 30 septembrie 1991 a fost constituit avansul de cel putin 10 sau 30%, prevazut de Decretul-lege nr. 61/1990, din pretul initial, dovada incadrarii in categoria persoanelor care beneficiaza de un avans minim de 10%, declaratia autentificata ca titularul contractului impreuna cu sotia si copiii minori nu au in proprietate alta locuinta.
    Dupa incheierea contractelor de imprumut, sucursala C.E.C. restituie in termen de cel mult 10 zile documentatia unitatii specializate in vanzarea locuintelor, impreuna cu 2 exemplare din contractele de imprumut ale persoanelor autorizate.
    Eventualele cazuri specificate in listele primite de la unitatile specializate, ramase nesolutionate, vor fi comunicate acestora dupa expirarea celor 10 zile prevazute la alineatul precedent.

             TABEL
cuprinzand creditele pe un termen de 15 ani, cu o dobanda  anuala de 4%, ce se pot acorda in baza prevederilor Legii nr. 67/1992
----------------------------------------------------------
                              Nr. de       Total credite
Nr.        Judetul          apartamente    pe un termen
crt.                                       de cel mult 15
                                           ani, cu dobanda
                                           anuala de 4%
                                             - mii lei -
----------------------------------------------------------
  1.  Bacau                  87                141.270
  2.  Bihor                 330                370.800
  3.  Buzau                   6                 33.880
  4.  Cluj                   56                 88.690
  5.  Constanta             150                442.250
  6.  Dambovita             129                113.440
  7.  Dolj                  248                531.250
  8.  Ialomita              171                308.790
  9.  Iasi                   93                168.790
 10.  Maramures               2                  2.440
 11.  Neamt                  33                 87.460
 12.  Vaslui                270                325.570
 13.  Valcea                125                109.060
 14.  Bucuresti             740              1.550.740
      I. TOTAL            2.440              4.274.430
      II. REZERVA
         la dispozitia
         Ministerului
         Economiei si
         Finantelor         x                  725.570*)
         TOTAL I+II         x                5.000.000
                                                         
    *) Suma ce ramane in depozitul constituit la Centrala C.E.C. si care se va repartiza de catre Ministerul Economiei si Finantelor, pe baza cererilor judetelor si municipiului Bucuresti.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 707/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 707 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 1309 2017
    Aveți nevoie de un împrumut rapid pe termen lung sau scurt, cu o rată a dobânzii relativ scăzută de 3%? Oferim împrumut de afaceri, împrumut personal, împrumut de acasă, împrumut auto, împrumut student, împrumut de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați în acordarea de servicii financiare clienților noștri numeroși din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi prelucrate și transferate către împrumutat în cel mai scurt timp, contactați specialistul nostru pentru planificare de consultanță și finanțare. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: romerovinciloan.ltd@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 80 2019
     We are able to finance your signatory projects and help you enhance your business plan. Furthermore, our financial instrument can be used for the purchase of goods from any manufacturer irrespective of their location. It can also serve as collateral with any bank in the world to secure loans for your project or to activate credit line to finance your business plan. We have {BG}, Standby Letter of Credit {SBLC}, Medium Term Notes {MTN}, Confirmable Bank Draft {CBD} as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed. Email : nat.mandate18@gmail.com Skype : nat.mandate18@gmail.com Regards Nat
ANONIM a comentat Hotărârea 732 2015
    Salutari, Numele meu este Luta Roxana din Bistrita, vreau sa folosesc acest mediu pentru a sfatui pe toata lumea sa fie atenta la cum sa obtina un imprumut pe internet, atat de multi creditori aici sunt toti escrocii si sunt doar acolo ca sa te eschiveze de toti banii tai. Am solicitat un împrumut de 25.000 de euro de la o femeie din Singapore și am pierdut în jur de 1300 de euro la început, fără a lua împrumuturi, mi-au cerut din nou un alt cost, am plătit aproape 3000 de euro și totuși nu am primit împrumutul. Slava lui Dumnezeu, am întâlnit un prieten care tocmai a solicitat un împrumut și a primit un împrumut fără nici un stres, ma încurajat să mă aplice. Am solicitat un împrumut de la doamna Ivana Pedro și am primit împrumut de 25.000 de euro pentru care am solicitat, la început am crezut că este o glumă și o înșelătorie, dar am primit un împrumut pentru mai puțin de 24 de ore și la o rată a dobânzii de 2% fără colateral. Sunt foarte fericit să fiu salvat de sărăcie. așa că voi sfătui pe toți cei care au nevoie de împrumut pentru a contacta Dna Ivana Pedro, prin e-mail: (ivanapedro85@gmail.com) De asemenea, puteți să mă contactați pentru informații suplimentare prin e-mail: (roxanaluta04@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 732 2015
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de credite de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la un nivel scăzut și la prețuri accesibile 2% rata dobânzii. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Vă interesează, contactați-mă prin e-mail; (helenwilson719@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 4945 2018
    Dragi solicitanți de împrumut. Sunteți în orice dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această societate de împrumut a fost înființată în întreaga lume cu scopul de a ajuta săracii și oamenii cu dificultăți financiare de viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos pe e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma imprumutata necesara: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și Dumnezeu să binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Hotărârea 95 2019
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie. Serviciile noastre includ urmatoarele: - * Credite pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Al doilea ipotecar * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Nici o garanție socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut de dimensiuni mici, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME Emailul companiei midland.credit2@gmail.com Compania NMLS ID: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiții pentru generații.
ANONIM a comentat Ordin 111 2007
     Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 978 2002
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Decretul 59 2019
    Aveți nevoie de un împrumut rapid pe termen lung sau scurt, cu o rată a dobânzii relativ scăzută de 3%? Oferim împrumut de afaceri, împrumut personal, împrumut de acasă, împrumut auto, împrumut student, împrumut de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați în acordarea de servicii financiare clienților noștri numeroși din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi prelucrate și transferate către împrumutat în cel mai scurt timp posibil, contactați specialistul nostru pentru planificare de consultanță și finanțare. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: romerovinciloan.ltd@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 162 2012
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de creditare și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de credite de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la un nivel scăzut și la prețuri accesibile 2% rata dobânzii. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Vă interesează, contactați-mă prin e-mail; (helenwilson719@gmail.com)
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu