E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 69 din 13 februarie 1992

privind unele masuri referitoare la asigurarea bazei tehnico-materiale necesare realizarii obiectivului "Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MW"

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 30 din 28 februarie 1992


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Agentii economici vor contracta si livra, in conditiile legii, cu prioritate, materialele, echipamentele si serviciile comandate de agentii economici implicati in realizarea obiectivului "Centrala Nuclearoelectrica  5 x 700 MW", conform metodologiei din anexa nr. 1.
    Art. 2
    Agentii economici care au contractat livrarea de produse si servicii destinate Centralei Nuclearoelectrice Cernavoda, beneficiaza de urmatoarele facilitati:
    a) asigurarea cu prioritate a energiei electrice si termice furnizate de "RENEL" - R.A.;
    b) furnizorii de produse si servicii destinate obiectivului "Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MW" care trebuie sa-si asigure unele componente - materii prime, materiale, subansamble sau cooperari din import - au prioritate in asigurarea valutei necesare;
    c) daca taxele platite de furnizori pentru autorizarea si reautorizarea lor, conform Legii nr. 6/1982, de a produce sau a presta servicii destinate obiectivelor nucleare depasesc 10% din valoarea totala a bunurilor produse pentru obiectivul "Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MW", au dreptul sa recupereze, pe baza justificata, diferenta de valoare de la beneficiarul investitiei, care o va suporta din cheltuielile generale ale obiectivului;
    d) finantarea productiei pentru realizarea produselor destinate Centralei Nuclearoelectrice Cernavoda pana la achitarea acesteia de catre beneficiar, se realizeaza in conditii de credite cu dobanzi preferentiale;
    e) agentii economici care necesita dezvoltari pentru realizarea si asigurarea calitatii produselor pentru obiective nucleare vor putea beneficia de finantare de la buget sau de credite cu dobanzi preferentiale pentru aceasta. Cazurile in care se va impune finantarea de la buget urmeaza sa fie examinate si solutionate cu ocazia elaborarii bugetelor anuale, pe baza de liste de lucrari sau utilaje, potrivit Legii privind finantele publice nr. 10/1991.
    Art. 3
    La propunerea Ministerului Economiei si Finantelor, Banca Nationala a Romaniei va asigura, cu prioritate si integral, fondurile valutare necesare procurarii materialelor, echipamentelor si serviciilor destinate atat realizarii investitiei, cat si agentilor economici din industria romaneasca implicati in realizarea produselor destinate acestui obiectiv.
    Art. 4
    Fondurile valutare necesare realizarii obiectivului "Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MW" se constituie si se administreaza conform metodologiei din anexa nr. 2, care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 5
    De prevederile prezentei hotarari vor beneficia si "ROMAG" Drobeta - R.A., Institutul de Cercetari Nucleare Pitesti si subfurnizorii acestora.
    Art. 6
    Ministerul Industriei, Ministerul Economiei si Finantelor, Banca Nationala a Romaniei, agentii economici implicati in realizarea obiectivului "Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MW" si consiliile imputernicitilor statului de pe langa agentii economici se insarcineaza cu aducerea la indeplinire a prezentei hotarari.
    Art. 7
    Prezenta hotarare intra in vigoare la data semnarii ei.

                        PRIM-MINISTRU
                       THEODOR STOLOJAN

                               Contrasemneaza:
                               Ministrul economiei
                               si finantelor,
                               George Danielescu

                               Ministrul industriei,
                               Dan Constantinescu

                               Ministrul bugetului,
                               veniturilor statului
                               si controlului financiar,
                               Florian Bercea

                               Guvernatorul Bancii
                               Nationale a Romaniei,
                               Mugur Isarescu


    ANEXA 1

                   METODOLOGIA
de asigurare a bazei tehnico-materiale necesare realizarii obiectivului "Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MW"
    1. Obiectivul de investitii "Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MW" fiind un obiectiv de importanta nationala, realizarea lui se va face in regim prioritar.
    2. Pentru realizarea obiectivului "Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MW" in regim prioritar, agentii economici care primesc comenzi pentru livrarea de produse destinate acestui obiectiv vor emite oferta de angajare a livrarii produselor si prestarii serviciilor solicitate in maximum 15 zile calendaristice de la primirea comenzii pentru materiale si servicii si in maximum 30 de zile calendaristice pentru comenzile ce privesc livrarea de echipamente.
    Oferta insusita de beneficiar devine document de contract economic.
    Daca agentul economic nu emite oferta in termenele prevazute, se considera refuz de contractare si organul de conducere al agentului economic va prezenta, in 10 zile, conducerii departamentului (directiei de ramura care il are in aria sa de activitate) fundamentarea refuzului comenzii.
    Pe baza refuzului fundamentat si insusit de departamentul/directia de ramura, agentul economic va instiinta, in maximum 15 zile, beneficiarul emitent al comenzii pentru asigurarea din alte surse sau din import a produselor refuzate.
    3. Pot emite comenzi si perfecta contracte pentru asigurarea bazei tehnico- materiale necesare realizarii obiectivului "Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MW", in conformitate cu programele de realizare a obiectivului, atat beneficiarii produselor si serviciilor care participa direct la realizarea obiectivului, cat si furnizorii si subfurnizorii de produse si servicii ai acestora.
    4. Comenzile emise atat de catre beneficiarii directi, cat si de catre subfurnizorii acestora, pentru realizarea de produse si servicii destinate obiectivului "Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MW" se vor marca in mod distinct cu indicativul "obiectiv C.N.E." si vor cuprinde si informatiile cu privire la identificarea destinatiei in Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda (cod. B.S.I., cod. S.C.N.).
    Indicativul "obiectiv C.N.E." de pe orice comanda se va certifica de reprezentantii "RENEL" - R.A. insarcinati cu supravegherea asigurarii calitatii produselor sau serviciilor pentru care s-a emis comanda, prin semnatura si stampila acestora.
    5. Contractele incheiate pentru prestarea serviciilor si livrarea produselor destinate obiectivului "Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MW" se vor trata urmarindu-se incadrarea stricta in termenele prevazute in contracte.
    6. Consiliile imputernicitilor statului, consiliilor de administratie sau comitetele de directie ale agentilor economici furnizori de produse si servicii pentru obiectivul "Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MW" si Regia Autonoma de Electricitate "RENEL" vor urmari realizarea in termen a comenzilor si contractelor si vor prezenta lunar rapoarte la Ministerul Industriei privind stadiul indeplinirii acestora.

    ANEXA 2

                 METODOLOGIA
de constituire si asigurare a resurselor valutare necesare realizarii obiectivului "Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MW"
    1. Prin fonduri valutare necesare realizarii obiectivului "Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MW" se inteleg fondurile necesare procurarii din import atat a produselor si serviciilor ce revin in sarcina de procurare a beneficiarului investitiei - "RENEL" - R.A. - import de investitii -, cat si a produselor si serviciilor ce revin in sarcina de procurare a agentilor economici furnizori din tara, implicati in realizarea acestui obiectiv - import de completare.
    2. Agentii economici care participa la realizarea obiectivului "Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MW" vor solicita fondurile valutare necesare realizarii produselor si serviciilor destinate acestui obiectiv, in corelare cu programul de realizare a obiectivului si in baza documentelor justificative prezentate spre avizare la "RENEL" - R.A.
    "RENEL" - R.A. va certifica destinatia fondurilor valutare cerute de agentii economici pentru realizarea importurilor necesare obiectivului "Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MW" prin marcarea in mod distinct a documentelor cu indicativul "obiectiv C.N.E.".
    3. Fondurile valutare necesare realizarii produselor si serviciilor destinate obiectivului "Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda 5 x 700 MW" se vor cumpara de catre agentii economici de pe piata interbancara, la cursul zilei, prin depunerea contravalorii in lei si respectand metodologia de obtinere a fondurilor valutare anexa la Hotararea Guvernului nr. 763/1991 si ale Ordinului nr. 616/11.XI.1991 al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei.
    In cazul in care piata interbancara nu va asigura sumele in valuta necesare, aceste fonduri valutare vor fi alocate de la rezerva de stat.

                                              


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 69/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 69 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu