Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 666 din  5 iunie 2003

privind recunoasterea handbalului ca ramura de sport profesionista si stabilirea conditiilor de practicare a handbalului profesionist

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 424 din 17 iunie 2003


SmartCity3


    In temeiul art. 107 din Constitutie si al art. 14 alin. (4) din Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se recunoaste handbalul ca ramura de sport profesionista.
    Art. 2
    Conditiile de practicare a handbalului profesionist constau in:
    a) cerintele de obtinere a licentei de handbalist profesionist, prevazute in anexa nr. 1;
    b) cerintele de obtinere a recunoasterii statutului de club sportiv profesionist prin inscrierea in Registrul sportiv, prevazute in anexa nr. 2;
    c) conditiile privind modul de organizare a competitiei sportive profesioniste, prevazute in anexa nr. 3.
    Art. 3
    Anexele nr. 1 - 3 fac parte integranta din prezenta hotarare.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul tineretului si sportului,
                         Nicolae Marasescu,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul muncii si
                         solidaritatii sociale,
                         Ion Giurescu,
                         secretar de stat

    ANEXA 1

                                 CERINTE
            de obtinere a licentei de handbalist profesionist

    1. Sportivul sa fi implinit varsta de 19 ani.
    2. Sportivul sa faca dovada ca a participat in cadrul echipei clubului sportiv la care a fost legitimat pana la data solicitarii licentei, ca sportiv amator, la cel putin 30% din jocurile desfasurate de catre aceasta la ultimele doua campionate.
    3. Sportivul sa obtina, cu cel mult 30 de zile inaintea solicitarii licentei, un aviz medical eliberat de unitatile de medicina sportiva competente, care sa ateste o stare de sanatate optima pentru practicarea handbalului profesionist.
    4. La data solicitarii licentei, sportivul sa aiba incheiat, in conditiile legii, un contract individual de munca cu clubul sportiv la care este legitimat.
    Procedura de solicitare si de acordare a licentei de handbalist profesionist se stabileste prin regulament adoptat de Federatia Romana de Handbal, cu respectarea prevederilor legale in domeniu.

    ANEXA 2

                                 CERINTE
de obtinere a recunoasterii statutului de club sportiv profesionist prin inscrierea in Registrul sportiv

    1. Clubul sportiv sa faca dovada ca detine in proprietate sau cu orice alt titlu valabil cel putin o baza sportiva pentru antrenamente si competitii.
    2. Clubul sportiv sa aiba in lot cel putin 7 sportivi legitimati care detin licenta de handbalist profesionist.
    3. Clubul sportiv sa faca dovada ca dispune de resurse financiare pentru plata salariilor, pregatirea sportiva si derularea calendarului competitional.
    4. In cazul cluburilor sportive existente la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, care se transforma in societati comerciale sportive pe actiuni, acestea sa aiba statutul de structura sportiva recunoscuta de Ministerul Tineretului si Sportului, in conditiile Legii nr. 69/2000, cu modificarile ulterioare.
    Cluburile sportive profesioniste de handbal isi desfasoara activitatea in conformitate cu dispozitiile legale in domeniu si in baza regulamentelor adoptate de catre Federatia Romana de Handbal.

    ANEXA 3

                               CONDITII
privind modul de organizare a competitiei sportive profesioniste

    1. Transformarea sau infiintarea a minimum 6 cluburi sportive, societati comerciale pe actiuni, inscrise la campionatul national, cu aprobarea Adunarii generale a Federatiei Romane de Handbal.
    2. Constituirea Ligii Profesioniste de Handbal.
    3. Organizarea campionatelor nationale pentru echipele feminine si masculine de seniori, cu participarea cluburilor sportive recunoscute de Ministerul Tineretului si Sportului, in conditiile Legii nr. 69/2000, cu modificarile ulterioare, care au in lot minimum 7 sportivi cu licenta de handbalist profesionist.
    Modul de organizare a competitiei sportive profesioniste se stabileste prin regulament adoptat de Federatia Romana de Handbal, cu respectarea prevederilor legale in domeniu.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 666/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 666 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 666/2003
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu