Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 60 din 21 februarie 1994

pentru aprobarea Programului geologic la nivel national privind directiile de desfasurare a activitatii de cercetare geologica a resurselor minerale in perioada 1994-1996

ACT EMIS DE:                GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 56 din  3 martie 1994


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba Programul geologic la nivel national privind directiile de desfasurare a activitatii de cercetare geologica a resurselor minerale din zonele noi si din cadrul perimetrelor miniere de exploatare, etapa 1994-1996, prevazut in anexa, care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Repartitia fondurilor pe subprograme si proiecte sau obiective se realizeaza de catre Ministerul Industriilor impreuna cu Ministerul Cercetarii si Tehnologiei si Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, potrivit prevederilor legale in vigoare.
    Art. 3
    Articolul 1 din Hotararea Guvernului nr. 417 bis/1993 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1
    Inspectia de Stat pentru Resurse Minerale din cadrul Ministerului Industriilor se reorganizeaza avand denumirea <<Agentia Nationala pentru Resurse Minerale>>, ca organ de specialitate, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului, cu sediul in Bucuresti, str. Mendeleev nr. 36-38, sectorul 1."

                PRIM-MINISTRU
               NICOLAE VACAROIU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul industriilor,
                       Dumitru Popescu

                       Presedintele Agentiei
                       Nationale pentru
                       Resurse Minerale,
                       Doru Badulescu

                       Ministrul cercetarii
                       si tehnologiei,
                       Doru Dumitru Palade

                       Ministru de stat,
                       ministrul finantelor,
                       Florin Georgescu

    ANEXA 1

                   PROGRAMUL GEOLOGIC LA NIVEL NATIONAL
privind directiile de desfasurare a activitatii de cercetare geologica a resurselor minerale pe perioada 1994-1996

    Programul geologic la nivel national privind directiile de desfasurare a activitatii de cercetare geologica a resurselor minerale are ca scop sustinerea strategiei Guvernului, a programului de reforma si restructurare a economiei nationale, precum si valorificarea si utilizarea rationala si eficienta a potentialului agentilor economici cu activitate in domeniu.
    Avand in vedere ciclul normal de desfasurare a activitatii de cercetare geologica, programul a fost elaborat pentru perioada 1994-1996 si urmeaza sa fundamenteze, prin rezultatele sale, restructurarea din acest sector al economiei pe termen scurt, pana in anul 2000 si sa asigure realizarea gradului de cunoastere necesar eficientizarii lucrarilor de exploatare a resurselor minerale, respectiv in vederea restructurarii si reabilitarii sectorului extractiv.
    Prin prevederile sale, programul isi propune sa rezolve o serie de probleme privind:
    - valorificarea fondului de date acumulate in ultimii ani prin sistematizarea si interpretarea acestuia, in corelare cu datele existente anterior, in scopul evaluarii gradului de cunoastere a teritoriului si a perspectivelor de punere in evidenta de noi zacaminte;
    - necesitatea reevaluarii fondului national de rezerve de substante minerale utile, avand in vedere ca dupa anul 1989 au intervenit o serie de conditii specifice determinate de prevederile constitutionale conform carora statul trebuie sa asigure exploatarea resurselor naturale in concordanta cu interesul national, de necesitatea aplicarii principiilor economiei de piata, de perfectionarile tehnologiilor de extractie si preparare, de restrictiile privind ocuparea terenurilor si altele;
    - clarificarea perspectivelor privind posibilitatile de identificare de noi zacaminte capabile sa inlocuiasca pe termen mediu actualele zacaminte in stadiu avansat de exploatare sau cu conditii economice nefavorabile;
    - finalizarea lucrarilor geologice la o serie de obiective cu perspective de conturare a unor rezerve  valorificabile sau pentru elucidarea conditiilor tehnice si economice de acces in zacamant, de preparare, de asecare si altele;
    - lucrari de cercetare pentru realizarea cunoasterii geologice in masura necesara proiectarii si realizarii lucrarilor de deschidere si pregatire in limitele perimetrelor de exploatare.
    La definirea directiilor principale de desfasurare a activitatii de cercetare geologica s-au avut in vedere si sursele potentiale de finantare a lucrarilor necesare, respectiv de la bugetul de stat, din Fondul special pentru cercetare-dezvoltare si din fondurile agentilor economici.
    Prevederile Programului national urmeaza sa fie concretizate, in concordanta cu legislatia in vigoare, in programe anuale de lucrari intocmite de organele ministeriale de profit si de agenti economici si aprobate de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale.
    Directiile de desfasurare a activitatii de cercetare geologica a resurselor minerale sunt prezentate pe urmatoarele grupe de substante:
    1. Hidrocarburi
    (petrol, gaze naturale combustibile)
    - Elaborarea si experimentarea unor tehnologii de achizitie si prelucrare a datelor geofizice care sa permita cresterea puterii de rezolutie pentru zonele cu conditii geologice complicate si foarte complicate, atat pe uscat, cat si pe platoul continental al Marii Negre.
    - Prospectiuni prin metode geofizice, geologice, geochimice si foraje, in vederea cunoasterii informative a conditiilor geologice de evolutie a unor bazine posibil petrogazifere, de geneza si acumulare a hidrocarburilor.
    - Studii complexe privind evaluarea perspectivelor de punere in evidenta a unor zacaminte de hidrocarburi situate in extinderea in suprafata sau in adancime  a celor aflate in exploatare, dezvoltare sau cercetare.
    - Documentatii geologice si tehnico-economice pentru reevaluarea rezervelor valorificabile din zacamintele in exploatare si dezvoltare.
    - Exploatare prin metode geofizice adecvate complexitatii conditiilor geologice in vederea evidentierii capcanelor capabile sa asigure acumularea hidrocarburilor.
    - Explorare prin foraje pentru verificarea premiselor privind acumularea hidrocarburilor si identificarea zacamintelor.
    2. Carbuni
    (antracit, huila, carbune brun, lignit)
    - Studii de sinteza pentru evaluarea gradului de cunoastere a conditiilor de formare si acumulare a carbunilor, precum si a conditiilor geologo-miniere ale acestora, in vederea fundamentarii programelor de cercetare.
    - Documentatii geologice si tehnico-economice pentru zonele noi, aflate in diverse stadii de cercetare geologica.
    - Studii geologice si tehnico-economice, in vederea reevaluarii potentialului de rezerve valorificabile ale zacamintelor in exploatare.
    - Lucrari de cercetare prin foraje de la suprafata pentru identificarea si conturarea unor zone exploatabile in cariera la lignit.
    - Lucrari de cercetare prin foraje si galerii pentru stabilirea conditiilor hidrogeologice ale straturilor de carbuni si evaluarea posibilitatilor tehnice si economice de asecare.
    - Finalizarea lucrarilor de cercetare geologica pentru substantele din grupa carbuni, din zone noi, incepute in anii anteriori si la care exista premise de conturare de rezerve valorificabile.
    - Cercetari geologice si tehnologice pentru stabilirea posibilitatilor de acces in zacaminte de lignit cu conditii geominiere si hidrogeologice grele din zone noi sau din perimetre de exploatare, dar la straturi inferioare celor aflate  in exploatare.
    - Cercetari geologice cu foraje si lucrari miniere pentru descifrarea tectonicii de detaliu sau a modului de dezvoltare a straturilor de carbuni in zonele ce urmeaza sa fie programate la exploatare, in masura necesara proiectarii si desfasurarii in conditii corespunzatoare a lucrarilor de deschidere, pregatire si exploatare.
    3. Minereuri auroargentifere
    (minereuri auroargentifere propriu-zise, polimetalice cu continut de aur si argint)
    - Studii de sinteza pentru evaluarea gradului de cunoastere a conditiilor de geneza si de aparitie a mineralizatiilor auroargentifere propriu-zise si a celor polimetalice cu continut de aur si argint, in vederea fundamentarii programelor de cercetare.
    - Documentatii geologice si tehnico-economice pentru zonele noi, aflate in diverse stadii de cercetare geologica.
    - Studii geologice si tehnico-economice in vederea reevaluarii potentialului de rezerve valorificabile ale zacamintelor in exploatare.
    - Cercetari prin metode geologice, geochimice si geofizice in scopul delimitarii unor arii care prezinta conditii favorabile generarii si acumularii de mineralizatii cu aur si argint.
    - Prospectiuni geologice, geochimice si geofizice, insotite, dupa caz, de lucrari miniere si foraje pentru verificarea premiselor privind existenta unor acumulari de minereuri cu continut de aur si argint si identificarea unor zone mineralizate, in perimetre noi.
    - Cercetari in vederea evaluarii, din punct de vedere cantitativ si calitativ, a depozitelor antropogene rezultate din activitatea de extractie si preparare a minereurilor.
    - Explorare prin foraje si lucrari miniere, in zone noi, in vederea determinarii conditiilor geologice de dezvoltare a mineralizatiilor si pentru evaluarea cantitativa si calitativa a rezervelor, precum si a conditiilor tehnice si economice de valorificare, in masura necesara evidentierii posibilitatilor de atragere in circuitul economic.
    - Explorare prin lucrari miniere si foraje in perimetrele de exploatare pentru detalierea cunoasterii conditiilor de zacamant in masura necesara eficientizarii activitatii de exploatare.
    - Cercetari in vederea stabilirii tehnologiilor de preparare a minereurilor.
    4. Minereuri feroase, neferoase si de aluminiu
(minereuri de fier, mangan, fier si mangan, nichel, plumb si zinc, cupru si bauxita)
    - Studii de sinteza pentru evaluarea premiselor privind conditiile de metalogeneza si de dezvoltare a faciesurilor purtatoare de mineralizatii pentru localizarea ariilor de perspectiva.
    - Documentatii geologice si tehnico-economice pentru zonele noi, aflate in diverse stadii de cercetare geologica.
    - Studii geologice si tehnico-economice in vederea reevaluarii potentialului de rezerve valorificabile ale zacamintelor in exploatare.
    - Prospectiuni geologice, geochimice si geofizice, insotite in unele cazuri de foraje si lucrari miniere, executate in perimetre noi, pentru verificarea premiselor privind existenta unor acumulari de minereuri si identificarea unor zone cu mineralizatii cu caracteristici calitative si conditii geologice favorabile.
    - Explorare prin foraje si lucrari miniere, in zone noi, in vederea determinarii conditiilor geologice de dezvoltare a mineralizatiilor si pentru evaluarea cantitativa si calitativa a rezervelor, precum si a conditiilor tehnice si economice de valorificare, in masura necesara evidentierii posibilitatilor de atragere in circuitul economic.
    - Explorare prin lucrari miniere si foraje in perimetrele de exploatare pentru detalierea cunoasterii conditiilor de zacamant in vederea eficientizarii activitatii de exploatare.
    - Cercetari tehnologice de preparare a minereurilor si testari in metalurgie sau siderurgie in fazele pilot sau semiindustriala.
    5. Minereuri de substante radioactive si de elemente rare si disperse
    (radioactive, titan si zirconiu, molibden si paminturi rare)
    - Studii de sinteza asupra perspectivelor de evidentiere a noi zone cu conditii geologice favorabile dezvoltarii de mineralizatii sau de acumulare a elementelor utile care sa fundamenteze programe de lucrari in faze superioare.
    - Masuratori geofizice specifice in lucrari executate pentru alte substante minerale cu scopul localizarii unor anomalii determinate de prezenta mineralizatiilor cu continut de elemente radioactive.
    - Documentatii geologice si tehnico-economice pentru reevaluarea potentialului de rezerve valorificabile din zacamintele in exploatare si perimetrele cu cercetarea geologica terminata sau in curs de finalizare.
    - Cercetari geologice in fazele de prospectiune sau explorare, inclusiv cercetari tehnologice in zone noi si in perimetrele de exploatare pentru evidentierea de noi rezerve valorificabile sau pentru cresterea gradului de cunoastere a celor prevazute sa intre in exploatare.
    - Cercetari tehnologice pentru cresterea gradului de recuperare a elementelor utile continute in zacaminte si stabilirea posibilitatilor de diversificare a domeniilor de utilizare, in scopul cresterii eficientei economice.
    6. Ape subterane
    (ape minerale, potabile si industriale, geotermale)
    - Studii hidrogeologice cu caracter de sinteza pentru delimitarea si caracterizarea bazinelor hidrogeologice, evaluarea potentialului acvifer al acestora si raionarea tipurilor de ape.
    - Documentatii hidrogeologice si tehnico-economice cu evaluarea sau reevaluarea resurselor de ape, in scopul cunoasterii potentialului disponibil in diversele zone ale tarii.
    - Prospectiuni hidrogeologice insotite de foraje pentru testarea potentialului acviferelor si caracterizarea calitativa a apelor continute.
    - Cercetari in vederea urmaririi evolutiei caracteristicilor ale apelor si ale parametrilor acviferelor in scopul asigurarii protectiei impotriva poluarii si degradarii.
    - Investigarea zonelor de anomalii geotermice, inclusiv prin foraje, pentru identificarea si evaluarea sistemelor hidrogeotermale capabile sa furnizeze energie termica.
    7. Substante nemetalifere si roci utile
    (baritina, argila refractara, roci cu caolin, sulf, saruri, gips si alabastru, pegmatite, cuart, bentonita, perlite, paminturi colorante, roci ornamentale, roci de constructie, nisipuri si pietrisuri si altele din aceeasi categorie)
    - Studii de sinteza pentru evidentierea unor noi arii de interes continand substante utile cu caracteristici calitative corespunzatoare cerintelor si diversificarii domeniilor de utilizare.
    - Documentatii geologice si tehnico-economice pentru reevaluarea rezervelor valorificabile ale zacamintelor in exploatare, precum si a celor cu cercetarea geologica finalizata.
    - Prospectiuni geologice insotite, dupa caz, de lucrari geofizice, foraje si lucrari miniere pentru evaluarea preliminara a posibilitatilor de utilizare a substantelor utile in domeniile corespunzatoare solicitate.
    - Explorare prin foraje si lucrari miniere pentru determinarea rezervelor din punct de vedere cantitativ si calitativ, a domeniilor de utilizare si de dirijare a lucrarilor de exploatare, in zone noi si in perimetrele de exploatare.
    8. Alte activitati
    - Studii geologice si tehnico-economice de reevaluare a rezervelor valorifica bile din perimetrele in exploatare pentru substantele minerale utile, altele de cat cele nominalizate pe grupe de substante.
    - Lucrari de cercetare cu caracter geologo-tehnic pentru studierea posibilitatilor de realizare a unor obiective cu caracter industrial.
    - Lucrari de cercetare pentru cunoasterea proceselor geodinamice actuale in scopul proiectarii si realizarii masurilor de protectie a mediului si constructiilor industriale si civile.
    - Studii complexe pentru cunoasterea conditiilor geologice, hidrogeologice, geotehnice in vederea evaluarii impactului activitatilor pentru resurse minerale asupra mediului inconjurator a proiectarii si realizarii masurilor de protectie a acestuia.
    - Studii complexe geologice, geochimice si geofizice pentru valorificarea datelor oferite de lucrari cu caracter geotehnic executate pentru alte activitati decat cele in legatura cu resursele minerale.
    - Constituirea bazei nationale de date cu privire la activitatile pentru resurse minerale.
      Studii pentru perfectionarea metodologiilor si tehnicilor de achizitie si prelucrare a datelor obtinute in procesul cercetarii geologice in vederea cresterii eficientei acestei activitati la nivelul realizarilor existente pe plan mondial.

                                          


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 60/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 60 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu