E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 51 din 16 ianuarie 2003

privind procedura de predare-primire a documentelor creatorilor si/sau detinatorilor de documente, persoane juridice, care s-au desfiintat

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 98 din 17 februarie 2003


SmartCity3


    In temeiul art. 107 din Constitutie si al art. II din Legea nr. 358/2002 pentru modificarea si completarea Legii Arhivelor Nationale nr. 16/1996,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Prin creator de documente cu valoare practica, in intelesul prezentei hotarari, se intelege orice angajator, persoana juridica, indiferent de forma de proprietate si capitalul social, care, conform Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, are obligatia sa depuna lunar Declaratia privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat.
    Art. 2
    Dovada desfiintarii angajatorului cade in sarcina acestuia si se face cunoscuta casei teritoriale de pensii prin orice document prevazut de lege in acest sens.
    Art. 3
    Documentele cu valoare practica, referitoare la stagiile de cotizare realizate de asiguratii sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale creatorilor de documente care, in conditiile legii, se desfiinteaza, se preiau de casele teritoriale de pensii in raza carora si-au avut sediul acestia.
    Art. 4
    Documentele ce urmeaza a fi preluate de casele teritoriale de pensii sunt statele de plata a salariilor si centralizatoarele acestora, corespunzatoare intregii perioade de activitate a angajatorului, precum si documentele care atesta incadrarea locurilor de munca in grupa I sau II de munca, respectiv conditii speciale sau deosebite de munca.
    Art. 5
    Predarea documentelor ce fac obiectul prezentei hotarari se face de reprezentantul/reprezentantii angajatorului desfiintat, in baza unui act prin care se dovedeste calitatea acestuia.
    Art. 6
    Preluarea documentelor se face de catre o comisie a casei teritoriale de pensii, formata dintr-un presedinte si 2 membri, infiintata prin decizie a directorului general.
    Art. 7
    Predarea-primirea documentelor se face pe baza de inventar si proces-verbal, intocmite conform anexelor nr. 1 si 2.
    Art. 8
    Evidenta intrarilor de documente cu valoare practica, la casele teritoriale de pensii, se tine pe baza unui registru, potrivit anexei nr. 3.
    Art. 9
    Documentele ce se predau se grupeaza in dosare de catre predator, cronologic, pe luni si ani. Dosarele vor fi legate, iar pe coperta fiecaruia se vor inscrie in clar denumirea angajatorului care s-a desfiintat, elementele de identificare a acestuia, precum si perioada careia ii corespund documentele predate.
    Art. 10
    In situatia in care din perioada de activitate a angajatorului lipsesc documente corespunzatoare unor luni/ani, se va mentiona aceasta in procesul-verbal de predare-primire.
    Art. 11
    De la data procesului-verbal de predare-primire documentele preluate reprezinta baza proprie de date a casei teritoriale de pensii in posesia careia au intrat.
    Art. 12
    In baza documentelor preluate, la cererea persoanelor interesate sau la cererea unor institutii abilitate, casele teritoriale de pensii pot elibera in conditiile legii copii, adeverinte si certificate, contra cost, care se vizeaza, pentru conformitate, de persoana desemnata de conducerile acestora.
    Art. 13
    In vederea gestionarii documentelor ce urmeaza a fi preluate de catre casele teritoriale de pensii, conducerile acestora vor desemna persoanele responsabile cu problemele de arhiva, denumite arhivari.
    Art. 14
    In cazul desfiintarii, in conditiile legii, a creatorului de documente, persoana juridica, fara ca activitatea acestuia sa fie continuata de un altul, spatiile destinate pastrarii si conservarii documentelor cu valoare practica pot fi puse la dispozitie casei de pensii primitoare, pe baza unui protocol incheiat intre detinatorul legal al spatiului si conducatorul casei de pensii.
    Art. 15
    Tarifele ce se incaseaza pentru eliberarea copiilor, certificatelor sau extraselor, precum si procedura eliberarii se stabilesc prin decizie a presedintelui Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale.
    Art. 16
    Anexele nr. 1 - 3 fac parte integranta din prezenta hotarare.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul muncii
                         si solidaritatii sociale,
                         Ion Giurescu,
                         secretar de stat

                         Ministrul administratiei publice,
                         Octav Cozmanca

                         Ministru de interne,
                         Ioan Rus

    ANEXA 1

                         INVENTARUL PE ANUL .............
pentru documentele care se predau Casei Judetene de Pensii ..................

    .........................
     (denumirea creatorului)

________________________________________________________________________________
Nr.   Indicativul documentului  Continutul pe       Datele   Numarul  Observatii
crt.  conform nomenclatorului   scurt al dosarului, extreme  filelor
                                registrului
________________________________________________________________________________

    Prezentul inventar format din .... file contine ...... dosare, registre etc.
    La preluare au lipsit dosarele de la nr. ............. .
    Astazi, .............., s-au preluat ...... dosare.

                    Am predat                       Am primit
              ....................             ...................

    ANEXA 2

    .........................
     (denumirea creatorului)

                              PROCES-VERBAL
    de predare-primire a documentelor, incheiat astazi ...............

    Subsemnatii, .................................................., delegati ai creatorului de documente ............................................, cu sediul in ................................................., codul fiscal ............, desfiintata (lichidata) conform .............................., si comisia Casei Judetene de Pensii ......................, formata in baza Deciziei directorului general nr. ....... din ............, am procedat primul la predarea si al doilea la preluarea documentelor ..............., create in perioada ........... de catre societatea mentionata, in cantitate de ........... dosare.
    Predarea-primirea s-a facut pe baza inventarelor anexate, cuprinzand ....... pagini, conform dispozitiilor legale.
    La predare-primire s-a constatat lipsa documentelor aferente perioadei
...................... .
      (an/luna)

                    Am predat                       Am primit
              ....................             ...................

    ANEXA 3

                                ELEMENTELE
pe care trebuie sa le cuprinda registrul privind evidenta intrarilor de documente la casele teritoriale de pensii

    1. Numar curent
    2. Data
    3. Data intrarii
    4. Numarul procesului-verbal de predare-primire
    5. Data procesului-verbal de predare-primire
    6. Denumirea predatorului de documente
    7. Date de identificare a predatorului (codul fiscal, adresa sediului)
    8. Forma de proprietate a societatii desfiintate
    9. Continutul/felul documentelor
    10. Perioada corespunzatoare documentelor predate (date extreme);
    11. Numar dosare/file;
    12. Persoanele care au fost imputernicite cu predarea primirea documentelor
    13. Observatii.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 51/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 51 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu