E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 443 din  3 iunie 1999

pentru aprobarea Regulamentului privind portul, conditiile de acordare si descrierea uniformei, echipamentului de protectie si insemnelor distinctive ale pompierilor civili

ACT EMIS DE:                GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 272 din 15 iunie 1999


SmartCity3


    In temeiul art. 36 din Ordonanta Guvernului nr. 60/1997 privind apararea impotriva incendiilor, aprobata si modificata prin Legea nr. 212/1997,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba Regulamentul privind portul, conditiile de acordare si descrierea uniformei, echipamentului de protectie si insemnelor distinctive ale pompierilor civili, prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Raspunderea pentru punerea in aplicare a prevederilor regulamentului revine, potrivit competentei, consiliului local, primarului, patronului sau managerului agentului economic ori institutiei care a constituit serviciul de pompieri civili respectiv.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministru de interne,
                       Constantin Dudu-Ionescu

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       Secretar de stat,
                       seful Departamentului pentru
                       Administratie Publica Locala,
                       Vlad Rosca

    ANEXA 1

                              REGULAMENT
privind portul, conditiile de acordare si descrierea uniformei, echipamentului de protectie si insemnelor distinctive ale pompierilor civili

    I. Dispozitii generale

    1. Personalul din serviciile de pompieri civili are dreptul la uniforma, echipament de protectie si insemne distinctive, pe care le va purta in timpul executarii serviciului.
    2. Uniforma poate fi purtata si in timpul deplasarilor in interes de serviciu, la festivitatile si manifestarile oficiale, precum si in orice alte ocazii, din dispozitia sefului serviciului de pompieri civili.
    Portul uniformei de catre personalul serviciilor de pompieri civili trebuie sa asigure:
    a) crearea sentimentului de incredere a populatiei in persoana pompierului si reflectarea respectului pe care trebuie sa il impuna apartenenta la un serviciu de pompieri civili;
    b) autoritatea si prestigiul personalului serviciului de pompieri civili in fata publicului si a salariatilor;
    c) recunoasterea misiunii profund umanitare si a calitatii de salvator a pompierului civil, precum si a aceleia de persoana investita cu atributii de control al respectarii normelor de prevenire si stingere a incendiilor.
    3. Portul uniformei confera personalului din serviciile de pompieri civili recunoasterea calitatii de functionare in slujba cetatenilor.
    4. Este interzis portul uniformei si al echipamentului de protectie in locuri si in imprejurari care ar putea aduce prejudicii prestigiului serviciului de pompieri civili.
    5. Cheltuielile pentru acordarea uniformei, insemnelor distinctive si a echipamentului de protectie se suporta, dupa caz, de catre organizatorul serviciului sau de pompierii civili, in conditiile prevazute de lege.
    6. Pompierii civili au obligatia sa intretina in stare corespunzatoare uniforma, echipamentul de protectie si insemnele distinctive, sa le poarte in mod ingrijit, sa cunoasca si sa respecte cu strictete regulile privind portul acestora.
    7. In cazul deteriorarii, pierderii sau distrugerii uniformei datorita riscului normal al serviciului, organizatorul serviciului de pompieri civili este obligat sa acorde o noua uniforma, conform legii.
    8. Fiecarui pompier civil care participa la actiuni de interventie i se va asigura in mod gratuit un set de echipament de protectie adecvat, care va fi inlocuit, in cazul degradarii partiale sau totale, de catre organizatorul serviciului.
    9. Se interzice modificarea uniformei, echipamentului de protectie si a insemnelor distinctive, precum si portul acestora cu alte articole de imbracaminte sau incaltaminte care nu sunt cuprinse in prezentul regulament.
    10. Uniformele si echipamentul de protectie existente se scot din folosinta pe masura uzarii acestora, dar nu mai tarziu de data de 31 decembrie 2000.

    II. Descrierea uniformei, a echipamentului de protectie si a insemnelor distinctive

    A. Uniforma
    Uniforma pentru pompieri este de culoare bleumarin inchis (bleu Rembrandt) si se compune din: veston, pantalon pentru barbati, pantalon si fusta pentru femei, camasa cu maneca lunga, camasa-bluza, bluzon, scurta, cravata, pantofi si ghete pentru barbati, pantofi si cizme pentru femei, fular, pulover, caciula, sapca, manusi si curea.
    1. Veston (plansele nr. 1 si 2)
    Vestonul se confectioneaza din stofa, adaptata in varianta de vara si in varianta de iarna, fiind croit drept, putin cambrat in talie, cu slit in spate, si se incheie cu patru nasturi din metal.
    Vestonul este prevazut la exterior, in ambele parti, cu patru buzunare cu clapeta: doua la partea superioara, aplicate pe piept la nivelul primului nasture, si doua la partea inferioara, ascunse, la nivelul ultimului nasture. De asemenea, la interior, vestonul este prevazut cu doua buzunare ascunse, inchise cu nasturi.
    Vestonul are epoleti care se prind la partea dinspre gat cu nasturi metalici.
    Nasturii vestonului sunt confectionati din material auriu perlat si usor bombati.
    Modelul vestonului pentru femei este acelasi ca si cel pentru barbati, cu exceptia celor doua pense pe piept, iar partea dreapta se incheie peste cea stanga.
    2. Pantalon (plansele nr. 1 si 2)
    Pantalonul se confectioneaza in varianta iarna-vara, din acelasi material ca si vestonul, si are croiala dreapta, fara manseta.
    Lungimea pantalonului ajunge pana la partea superioara a tocului incaltamintei, iar latimea variaza intre 210 mm si 270 mm, in raport cu talia.
    Pantalonul este prevazut cu doua buzunare laterale si un buzunar la spate, inchis prin clapeta cu un nasture de format mic.
    Modelul pantalonului este similar pentru barbati si femei.
    3. Fusta (plansa nr. 2)
    Fusta se confectioneaza pentru femei, in varianta vara-iarna, din acelasi material ca si vestonul.
    Croiala fustei este dreapta, largimea acesteia se stabileste in raport cu talia, iar lungimea este de cel putin 50 mm sub rotula genunchiului.
    Vestonul impreuna cu pantalonul, la barbati, si vestonul impreuna cu fusta sau cu pantalonul, la femei, se poarta numai cu camasa si cravata.
    4. Camasa cu maneca lunga (plansa nr. 3)
    Camasa cu maneca lunga este de culoare bleu, croita drept, avand manecile prevazute cu mansete care se inchid cu nasturi de format mic, confectionati din plastic.
    Camasa cu maneca lunga se confectioneaza din tercot si se poarta numai cu cravata si cu veston sau cu bluzon. In ocazii speciale camasa poate avea culoarea alba.
    5. Camasa-bluza (plansa nr. 3)
    Camasa-bluza are culoarea bleu, este confectionata din tercot, inchisa la gat si incheiata cu 5 nasturi. La partea superioara are doua buzunare cu clape care se inchid cu cate un nasture de format mic, confectionat din plastic.
    Maneca este scurta, terminata cu manseta, iar pe umar bluza are epoleti care se prind cu nasturi la partea dinspre gat.
    Camasa-bluza se confectioneaza cu banda la terminatie. Se poate realiza si in varianta cu maneca lunga. Se poarta cu cravata sau descheiata la gat.
    6. Bluzon (plansa nr. 4)
    Bluzonul are culoarea bleumarin inchis (bleu Rembrandt), se confectioneaza din tercot, are revere rasfrante, se incheie cu fermoar pe interior si la trei nasturi (butoni de prindere) pe exterior, iar pe umar are epoleti.
    Bluzonul este prevazut cu patru buzunare drepte, doua la partea superioara si doua la partea inferioara, prevazute cu clape si nasturi (butoni de prindere); la partea interioara are doua buzunare ascunse, iar partea de jos se termina cu elastic.
    Lungimea bluzonului trebuie sa depaseasca talia cu 100 mm - 150 mm.
    Bluzonul poate fi confectionat si din piele.
    7. Scurta (plansa nr. 4)
    Scurta are culoarea bleumarin inchis (bleu Rembrandt), este croita drept, tip trei sferturi, se confectioneaza din postav sau din piele, iar pe umar are epoleti.
    Scurta va avea la exterior doua buzunare la partea inferioara, iar la interior, doua buzunare ascunse; se va incheia in fata la un rand de nasturi ascunsi, iar ajustarea pe talie se va face printr-un cordon cu doua catarame din metal.
    8. Cravata
    Cravata se confectioneaza din matase sau din tesatura poliesterica tip matase si va avea culoarea neagra sau bleumarin.
    9. Pantofi, cizme, ghete
    Pantofii si ghetele pentru barbati sunt confectionate din piele de culoare neagra sau din inlocuitori tip piele, iar ghetele sunt imblanite sau captusite. Se poarta cu ciorapi negri sau bleumarin.
    Pantofii si cizmele pentru femei sunt confectionate din piele de culoare neagra sau din inlocuitori tip piele, iar cizmele vor fi imblanite.
    10. Fular
    Fularul se confectioneaza din fibre de lana sau de tip lana de culoare bleumarin inchis (bleu Rembrandt).
    11. Pulover
    Puloverul se confectioneaza din fire de lana sau de tip lana de culoare bleumarin inchis (bleu Rembrandt). Se poate realiza cu guler inalt sau anchior, cu sau fara maneci, cu epoleti sau fara epoleti. Acesta va fi prevazut cu platca la umeri, iar cel cu maneci va avea cotiere din tercot. In partea superioara stanga va fi prevazut cu un buzunar din tercot.
    12. Sapca (plansa nr. 5)
    Sapca se confectioneaza din material de acelasi tip si culoare cu vestonul.
    Calota sepcii este de forma ovala, cu o lungime totala de 250 mm, iar distanta dintre aceasta si banda de sustinere este de 50 mm imprejurul sepcii. In fata, unde calota este sustinuta interior cu un arc de otel pentru evitarea deformarii, distanta pana la varful acesteia este de 100 mm.
    Pe banda de sustinere, pe partea exterioara, este aplicata o banda de tesatura intaritoare, cu latimea de 50 mm, avand culoarea vestonului.
    Cozorocul este de culoare neagra, de forma ovala, si se fixeaza la sapca intr-un unghi de 45 grade fata de banda acesteia.
    Lateral, in stanga si in dreapta sepcii, pe banda de sustinere exterioara, la imbinarea acesteia cu cozorocul se fixeaza doi nasturi din metal, de format mic, identici cu cei utilizati la veston. Nasturii sunt legati peste partea superioara de imbinare a benzii de sustinere cu cozorocul printr-un snur dublu, impletit din doua culori, rosu antic si galben.
    Emblema se monteaza pe locul dintre marginea superioara a cozorocului si extrema din fata a calotei.
    13. Caciula (plansa nr. 5)
    Caciula se confectioneaza din material de acelasi tip si culoare cu scurta.
    Calota caciulii are forma ovala, nu este dublata pe partea exterioara si este captusita in interior.
    Clapa din fata este putin rotunjita, iar cea din spate formeaza doua urechi laterale, prevazute cu bentita si nasture pentru incheierea acestora deasupra capului si sub barbie.
    Clapele sunt dublate pe partea exterioara cu blana naturala sau cu imitatie de blana de culoare bleumarin inchis (bleu Rembrandt).
    Pe clapa din fata, la mijloc, se aplica emblema.
    14. Manusi
    Manusile se confectioneaza din piele si au culoarea neagra.
    15. Curea
    Cureaua se confectioneaza din piele si are culoarea neagra.

    B. Echipamentul de protectie
    Echipamentul de protectie se compune din: combinezon-salopeta, cascheta simpla, costum de interventie, cizme tip pompier, casca tip pompier, manusi de protectie si centura de siguranta.
    1. Combinezon-salopeta (plansa nr. 6)
    Combinezonul-salopeta se confectioneaza din bumbac sau din tesatura tip bumbac, de culoare bleumarin inchis, in variantele combinezon sau bluza si pantalon.
    Modelul combinezonului-salopeta are patru buzunare cu burduf, prevazute cu clapa, doua in partea superioara si doua in partea inferioara.
    Manecile vor fi largi, confortabile si prevazute cu posibilitatea ajustarii largimii la incheietura mainii.
    Inchiderea fantei de imbracare si a buzunarelor se va realiza cu fermoare si cu capse rezistente la coroziune.
    Pentru personalul din formatiile de salvare si de prim ajutor combinezonul-salopeta va avea culoarea rosie.
    2. Cascheta simpla (plansa nr. 5)
    Cascheta simpla se confectioneaza din tesatura tip bumbac sau poliester, de culoare rosu antic. In partea din fata, central, se aplica emblema pentru sapca, cascheta si caciula.
    3. Costum de interventie (plansa nr. 7)
    Costumul de interventie se compune din:
    a) haina;
    b) pantalon.
    a) Haina
    Haina este de culoare gri-mustar, confectionata dintr-un material care sa asigure izolare termica, protectie impotriva flacarii, a actiunii substantelor chimice si a apei, precum si rezistenta mecanica.
    Haina este croita drept, tip trei sferturi, cu guler rotunjit, lat, prevazut cu arici. Sub guler mai exista o banda care, la ridicarea acestuia, se prinde astfel incat sa acopere tot gatul.
    Haina este prevazuta la partea inferioara cu doua buzunare largi si la partea superioara, in stanga, cu un buzunar.
    Manecile sunt model raglan cu clin, iar pentru ajustarea largimii la incheietura mainii sunt prevazute clape cu arici. Pe maneci, in partea inferioara lateral, sunt prevazute doua inele pentru prinderea manusilor de protectie.
    Haina se va incheia cu fermoar ascuns, protejat cu o platca prevazuta cu carabiniere.
    Pe fata si pe spate, in dreptul pieptului si la partea inferioara, precum si pe maneci sunt prevazute benzi reflectorizante.
    b) Pantaloni
    Pantalonii sunt de aceeasi culoare, confectionati din acelasi material cu haina si prevazuti cu piept si betelii cu cleme pentru ajustare pe corp.
    Pantalonii se incheie cu fermoar, iar pe partile laterale si la partea inferioara vor fi prevazuti cu benzi reflectorizante.
    4. Casca tip pompier
    Casca se prezinta in doua variante: casca fara vizor si casca cu vizor si este de culoare galbena, realizata din poliester armat cu fibre de sticla sau sintetice.
    La partea superioara casca este prevazuta cu o nervura longitudinala pentru intarire si cu un suport pentru fixarea lampii de iluminat, iar in interior este prevazuta cu un sistem de protectie si de fixare pe cap.
    In varianta cu vizor casca este prevazuta cu aparatoare impermeabila pentru gat si cu un vizor din stiplex.
    5. Cizme tip pompier
    Cizmele sunt confectionate in doua variante:
    a) din piele, cu caramb scurt;
    b) din cauciuc, cu caramb scurt sau lung.
    In ambele variante talpa cizmelor este din cauciuc cu insertie metalica (brant metalic din tabla de inox). Cele din piele au si bombeul metalic.
    Pentru incaltare usoara cizmele sunt prevazute cu doua gaici laterale.
    6. Manusi de protectie
    Manusile se confectioneaza dintr-un material care sa indeplineasca urmatoarele conditii: izolare termica, protectie impotriva flacarilor si a agentilor chimici cu care se intra in contact pe timpul interventiilor, precum si rezistenta mecanica (contra patrunderii obiectelor taioase sau ascutite). Sunt prevazute cu 5 degete si cu carabiniere metalice pentru prinderea intre ele, de centura de siguranta sau de manecile hainei.
    7. Centura de siguranta
    Centura de siguranta se confectioneaza din chinga lata de terom (poliester), de culoare bordo, si se incheie printr-o pafta metalica din doua piese.
    Centura de siguranta este prevazuta cu 4 inele de trei marimi diferite, corespunzatoare modului de utilizare.
    In raport cu efectele negative ale produselor cu care se intra in contact pe timpul interventiilor, se asigura si alte tipuri de echipamente de protectie.

    C. Insemnele distinctive
    1. Emblema pentru ierarhizare (plansa nr. 8)
    Emblema pentru ierarhizare are forma dreptunghiulara, de culoare neagra, care se prinde pe maneca stanga pe partea laterala, la 100 mm de marginea inferioara a acesteia. Emblema va avea latimea de 40 mm si lungimea in functie de numarul de trese, marginea bordata cu fir auriu, fixandu-se pe maneca prin coasere. La camasa-bluza emblema pentru ierarhizare se aplica pe partea din fata a manecii, la nivelul cusaturii mansetei.
    Pentru ierarhizare se utilizeaza trese din tesatura aurita, cu latimea de 5 mm, avand o distanta de 5 mm intre ele si intre ele si marginea epoletului.
    In raport cu functia indeplinita, seful de serviciu va avea 4 trese, seful compartimentului de prevenire si seful formatiei de interventie, salvare si prim ajutor vor avea 3 trese, seful de tura va avea doua trese, iar seful de grupa va avea o tresa.
    2. Insemnul profesional pentru rever (plansa nr. 9)
    Insemnul profesional pentru rever va fi confectionat din metal inoxidabil de culoare aurie.
    Se fixeaza pe reverul gulerului vestonului sau al camasii-bluza, pe ambele parti, la o distanta de 10 mm de marginea gulerului.
    3. Emblema pentru sapca, cascheta si caciula (plansa nr. 9)
    Emblema pentru sapca, cascheta si caciula are dimensiunile 60 mm x 60 mm si se confectioneaza din metal inoxidabil de culoare aurie. Poate fi realizata si in varianta brodata. La partea superioara a emblemei (intre lauri) este redata (se amplaseaza) stema Romaniei in culorile oficiale.
    4. Emblema pentru maneca (plansa nr. 10)
    Emblema pentru maneca are forma de scut cu dimensiunile 100 mm x 80 mm si se confectioneaza din fibre poliesterice. Fondul este rosu antic, are inscris cu negru la partea superioara SERVICIUL DE POMPIERI CIVILI, la partea inferioara denumirea localitatii sau a agentului economic, iar in centru este redat, in culoare galbena, insemnul profesional. Pe margine emblema are prevazut un snur tricolor in culorile drapelului national.
    5. Eghilet
    Eghiletul este confectionat din snur impletit, in culorile rosu antic si galben. Are lungimea de 450 mm si se poarta in ocazii speciale, montat pe sub epoletul stang al vestonului sau camasii si pe nasturele buzunarului stang superior de pe piept.
    6. Steagul serviciului de pompieri civili (plansa nr. 11)
    Steagul serviciului de pompieri civili are forma dreptunghiulara si dimensiunile 90 cm x 120 cm, se confectioneaza din matase visinie, imitatie brocart, cu franjuri si ciucuri de culoare galbena, avand doua fete.
    Fata 1 (institutionala) a steagului va cuprinde in centru insemnul profesional brodat cu matase in culori diferite (casca - aurie, egreta - rosie, laurii - aurii, scara si toporasele - argintii), la partea superioara este inscris cuvantul ROMANIA, brodat cu matase galbena, iar la partea inferioara este inscrisa denumirea serviciului, brodata cu matase galbena.
    Fata 2 (locala) a steagului va cuprinde in centru stema localitatii, brodata cu matase in culori diferite, iar la partea inferioara, denumirile localitatii si judetului, brodate cu matase galbena.
    Hampa va fi din lemn lacuit, in culoare natur, cu lungimea de 2.700 mm si cu diametrul de 40 mm. Hampa se va termina la partea superioara cu un capat metalic, de culoare galbena, avand lungimea de 300 mm, iar la partea inferioara va avea un cilindru de inmanusare.
    La partea superioara a hampei se monteaza o esarfa tricolora, in culorile oficiale ale drapelului national, avand o latime de 100 mm si capetele inegale, unul de 450 mm si celalalt de 300 mm.
    7. Fanionul serviciului de pompieri civili (plansa nr. 12)
    Fanionul serviciului de pompieri civili este confectionat din matase visinie; are dimensiunile laturilor in raport de doua treimi (orientativ 200/300 mm) si este brodat pe margine cu un snur tricolor terminat cu ciucure.
    Pe fata fanionului insemnul profesional este brodat cu matase, in culorile care au fost folosite la steag, avand inscris la partea superioara cuvantul ROMANIA, iar la partea inferioara, denumirea serviciului de pompieri civili.
    Fanionul poate fi asezat pe un suport cu picior.
    8. Toporasul (plansa nr. 13)
    Toporasul are in compunere:
    a) corpul toporasului, avand lungimea de 160 mm, confectionat din otel inox;
    b) coada, cu lungimea de 300 mm, confectionata din lemn.
    Toporasul este purtat pe timpul ceremonialurilor sau al manifestarilor oficiale, la ordin, prins cu doua carabiniere de centura de siguranta.

    TABELUL Nr. 1

                  ARTICOLE DE ECHIPAMENT
           ce compun uniforma pompierilor civili
------------------------------------------------------------
 Nr.                                              U.M.
 crt.       Denumirea articolului       (bucati sau perechi)
------------------------------------------------------------
  1.  Sapca completa pentru iarna                1
  2.  Sapca completa pentru vara                 1
  3.  Caciula completa                           1
  4.  Costum de iarna pentru barbati:
      - veston;                                  1
      - pantalon                                 2
  5.  Costum de vara pentru barbati:
      - veston;                                  1
      - pantalon                                 2
  6.  Costum de iarna pentru femei:
      - veston;                                  1
      - fusta;                                   2
      - pantalon                                 1
  7.  Costum de vara pentru femei:
      - veston;                                  1
      - fusta;                                   2
      - pantalon                                 1
  8.  Camasa                                     3
  9.  Camasa-bluza                               3
 10.  Pulover                                    1
 11.  Scurta                                     1
 12.  Bluzon                                     1
 13.  Pantofi pentru barbati                     1
 14.  Pantofi pentru femei                       1
 15.  Ghete pentru barbati                       1
 16.  Cizme pentru femei                         1
 17.  Cravata                                    2
 18.  Fular                                      1
 19.  Curea pentru pantaloni                     1
 20.  Manusi                                     1
 21.  Insemne distinctive:
      - emblema pentru ierarhizare;              4
      - insemn profesional pentru rever;         8
      - emblema pentru maneca.                   5
------------------------------------------------------------

    TABELUL Nr. 2

                        ARTICOLELE
        din care se compune echipamentul de protectie
-----------------------------------------------------------
Nr.                            U.M.     Durata
crt. Denumirea articolului   (bucati      de     Observatii
                              sau      folosire
                             perechi)   (ani)
-----------------------------------------------------------
 1.  Cascheta simpla           2          1
 2.  Combinezon-salopeta       2          1
 3.  Casca tip pompier         1          -       inventar
 4.  Costum de interventie:
     a) haina trei sferturi;   1          -       inventar
     b) pantalon               1          -       inventar
 5.  Centura de siguranta      1          -       inventar
 6.  Manusi de protectie       1          -       inventar
 7.  Cizme tip pompier         1          -       inventar
-----------------------------------------------------------

    PLANSA Nr. 1

    Modelul - COSTUM PENTRU BARBATI - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272 din 15 iunie 1999, la pagina 6.

    PLANSA Nr. 2

    Modelul - COSTUM PENTRU FEMEI - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272 din 15 iunie 1999, la pagina 7.

    PLANSA Nr. 3

    Modelul pentru Camasa cu maneca lunga si Camasa-bluza - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272 din 15 iunie 1999, la pagina 8.

    PLANSA Nr. 4

    Modelul pentru Bluzon si Scurta - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272 din 15 iunie 1999, la pagina 9.

    PLANSA Nr. 5

    Modelul pentru Sapca, Cascheta simpla si Caciula - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272 din 15 iunie 1999, la pagina 10.

    PLANSA Nr. 6

    Modelul - Combinezon-salopeta - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272 din 15 iunie 1999, la pagina 11.

    PLANSA Nr. 7

    Modelul - COSTUM DE INTERVENTIE - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272 din 15 iunie 1999, la pagina 12.

    PLANSA Nr. 8

    Modelul - Emblema pentru ierarhizare - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272 din 15 iunie 1999, la pagina 13.

    PLANSA Nr. 9

    Modelele -  Insemnul profesional pentru rever si Emblema pentru sapca - se gasesc in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272 din 15 iunie 1999, la pagina 14.

    PLANSA Nr. 10

    Modelul - Emblema pentru maneca - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272 din 15 iunie 1999, la pagina 14.

    PLANSA Nr. 11

    Modelele - Steagul serviciului de pompieri civili si Esarfa tricolora - se gasesc in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272 din 15 iunie 1999, la pagina 15.

    PLANSA Nr. 12

    Modelul - Fanionul serviciului de pompieri civili - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272 din 15 iunie 1999, la pagina 16.

    PLANSA Nr. 13

    Modelul   Toporas   se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272 din 15 iunie 1999, la pagina 16.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 443/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 443 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 342 2016
    Bună ziua domnule / doamnă Oferim împrumuturi organismelor private și comerciale cu o dobândă anuală foarte mică de 3%, rambursare de la 1 an la 25 de ani. Acordăm împrumuturi cuprinse între 5.000 și 500.000.000. Aceasta este pentru a eradica istoricul în creștere al creditului necorespunzător și, de asemenea, pentru a aduce profit stabil atât companiei noastre, cât și clienților noștri. Vă pierdeți somnul în timpul nopții vă faceți griji cum să obțineți un împrumut? Contact: Paul Loan Agency acum prin e-mail: paulhelpfund@yahoo.com sau WhatsApp: +91 963 289 2493 Oferim împrumut cu o dobândă scăzută de 3% și, oferim. *Imprumuturi personale * Credite de consolidare a datoriilor *Capital de risc * Împrumuturi pentru afaceri * Împrumuturi pentru educație *Imprumut pentru casa * Împrumuturi din orice motiv Pentru mai multe informații de urgență reveniți imediat la noi. paulhelpfund@yahoo.com sau WhatsApp: +91 963 289 2493 Salutari Domnule Paul Moritz
ANONIM a comentat Ordin 3418 2013
    We are project funder as well as financial lender. We have BG/SBLC specifically for BUY/LEASE at a leasing price of 4%+2% of face value Issuance by HSBC London and many other 25 top AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. We also secure funding. Also We are into the provision of short term and long term business/personal loans for both small and large scale business funds. * FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% * FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Kindly contact us for our procedures and be sure that we shall respond within 48hrs maximum. Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. Contact Name : Blaine Lorcan Contact Email: blainelorcan@gmail.com Skype:blainelorcan@gmail.com WhatsApp:+1(408)290-8281
ANONIM a comentat OUG 52 2004
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat OUG 123 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    Bună ziua, Aveți nevoie de un împrumut rapid? Sunt Susan Benson Sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar. Având în vedere stagnarea economică, lumea trece prin rezultatul bolii Corona-virus emergente (COVID-19), mulți oameni se confruntă cu provocări financiare premature. Și cu prezența excedentului de numerar în instituția noastră, ne propunem să accelerăm circulația banilor finanțând clienții din Europa și din afara acesteia cu un împrumut. Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere, cumpărați o casă sau o mașină sau aveți nevoie de un împrumut din alte motive personale? Vreau să contactați firma mea. Furnizăm tot felul de servicii de împrumut, atât împrumuturi garantate, cât și garantate. Dacă citiți acest lucru și știți că aveți nevoie de asistență financiară, ne puteți scrie doar prin e-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com sau trimiteți-mi direct pe WhatsApp prin: +447903159998 și primiți un răspuns instantaneu. Suntem o companie globală de servicii financiare și ne-am angajat să vă ajutăm să vă îmbunătățiți obiectivele financiare pe termen lung și pe termen scurt, deoarece stabilitatea dvs. financiară este obiectivul nostru final. Caracteristici și beneficii; * Convenabilitate - Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde. * Suma flexibilă - Decideți cât de mult doriți să împrumutați. * Finanțare rapidă rapidă - primiți împrumutul dvs. în termen de 24 de ore de la aprobare. * Rata dobânzii flexibile de 3,0%. * Rata de aprobare ridicată * Aveți șansa de a selecta data rambursării, fie săptămânal, lunar sau anual, pentru o durată de 1-30 ani. * Aplicație online simplă. * Ghid personalizat și expertiză. * Fără taxe ascunse Mulți oameni găsesc atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile locale sau de la alte institute financiare din anumite motive. Dacă aveți nevoie într-adevăr de soluție pentru provocările dvs. financiare, scrieți-ne firmei mele, vă vom ajuta cu un împrumut. Am ajutat numeroase persoane și organizații care se confruntă cu dificultăți financiare în întreaga lume. Când aplicați cu noi, aplicați cu o companie de încredere care are grijă de nevoile dvs. financiare, prioritatea noastră maximă este stabilitatea dvs. financiară și veți fi îngrijit pe parcursul întregului proces. Pentru mai multe informații despre oferta noastră de împrumut, trimiteți-ne cererea dvs. de împrumut prin: E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com SAU; WhatsApp: +447903159998
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 984 1990
    FOR QUICK, AFFORDABLE AND RELIABLE BUSINESS/HOME/REAL ESTATES/COMPANY/PROJECT/PERSONAL LOAN OFFER WITHOUT COST/STRESS CONTACT US TODAY VIA Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com We are authorized financial consultants providing reliable loans to individuals and funding for business, home, personal and projects start up. Are you tired of seeking loans or are you in any financial mess. Do you have a low credit score, and you will find it difficult to get loans from banks and other financial institutions? then worry no more for we are the solution to your financial misfortune. we offer all types of loan ranging from $5,000.00 to $533,000,000.00USD with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 35 years to pay back the loan secure and unsecured. Are you losing sleep at nights worrying how to get a Legit Loan Lender? If Yes worry no more for we are out here to help the less financial privileges get the loan they need to get back on their feet no matter your credit score, you can say goodbye to all your financial crisis and difficulties. Contact us on the following Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE aims is to provide excellent professional financial services which include the followings *1* Personal loan *2* Business loan *3* Home loan *4* Farm Loan *5* Education loan *6* Debt consolidation loan *7* Truck Loan *8* Car Loan *9* Eviction Loan *10* Equipment Loan *11* Hotels Loan *12* Refinancing Loan and many more NOTE: GET YOUR INSTANT LOAN APPROVAL 100% GUARANTEED TODAY NO MATTER YOUR CREDIT SCORE. drbenjaminfinance@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 441 1997
    O zi buna   Ai nevoie de împrumut pentru afaceri? Împrumut contractual? Împrumut de student? Împrumut pentru sănătate, Împrumut pentru a investi sau împrumut de proiect? Contactați împrumutul rapid Unicredit atât pentru împrumut, cât și pentru împrumut pe termen scurt, pentru o tranzacție rapidă, sigură și ușoară.    Informatii de contact E-mail: unicreditfastloan@gmail.com Facebook: împrumutul rapid Unicredit Instagram: Împrumut rapid Unicredit Twitter: @FastUnicredit LinkedIn: împrumutul rapid Unicredit Contactați-ne pentru serviciul dvs. de împrumut rapid.
ANONIM a comentat Ordin 2591 2018
    O zi buna, Căutați împrumut pentru afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la midland.credit2@gmail.com pentru mai multe informații. Toate cele bune, Midland Credit Home Mgt
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu