Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 2560 din 19 noiembrie 1968

privind aprobarea Acordului dintre Guvernul Republicii Socialiste Romania si Guvernul Republicii India pentru evitarea dublei impuneri a veniturilor intreprinderilor care exploateaza avioane si nave in trafic international

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 152 din 19 noiembrie 1968


SmartCity3


    ARTICOL UNIC
    Se aproba Acordul dintre Guvernul Republicii Socialiste Romania si Guvernul Republicii India pentru evitarea dublei impuneri a veniturilor intreprinderilor care exploateaza avioane si nave in trafic international, semnat la New-Delhi la 25 septembrie 1968.

                               ACORD
intre Guvernul Republicii Socialiste Romania si Guvernul Republicii India
pentru evitarea dublei impuneri a veniturilor intreprinderilor care
exploateaza avioane si nave in trafic international

    Guvernul Republicii Socialiste Romania si Guvernul Republicii India, dorind sa incheie un acord pentru evitarea dublei impuneri a veniturilor intreprinderilor care exploateaza avioane si nave in trafic international, au convenit asupra celor ce urmeaza:

    Art. 1
    1. Impozitele la care se va aplica acest acord sunt:
    a) in cazul Indiei:
    i) impozitul pe venit, inclusiv orice majorare asupra impozitului pe venit, stabilit pe baza Actului privind impozitele pe venituri, 43 din 1961, asa cum este modificat, si
    ii) suprataxa stabilita pe baza Actului privind suprataxarea societatilor (profituri), 7 din 1964, asa cum este modificat,
    in cele ce urmeaza mentionate ca "impozit indian";
    b) in cazul Romaniei:
    impozitul pe venit stabilit in baza Decretului nr. 153 din 23 aprilie 1954 asupra veniturilor, in cele ce urmeaza mentionat ca "impozit roman".
    2. Acest acord se va aplica, de asemenea, oricaror impozite identice sau substantial similare, stabilite dupa data semnarii acestui acord, fie in plus fata de impozitele existente, fie in locul acestora.
    Art. 2
    1. In acest acord, daca din context nu rezulta altfel:
    a) termenul "India" va avea intelesul stabilit in articolul I din Constitutia Republicii India;
    b) termenul "Romania" va avea intelesul stabilit in Constitutia Republicii Socialiste Romania;
    c) termenii "un stat contractant" si "celalalt stat contractant" inseamna India sau Romania, dupa cum reiese din context;
    d) termenul "impozit" inseamna "impozit indian" sau "impozit roman", dupa cum reiese din context;
    e) termenii "intreprindere indiana" si "intreprindere romana" inseamna o intreprindere industriala sau comerciala sau care actioneaza printr-un rezident al Indiei si, respectiv, o intreprindere industriala sau comerciala sau care actioneaza printr-un rezident al Romaniei, iar termenii "intreprinderea unuia dintre statele contractante" si "intreprinderea celuilalt stat contractant" inseamna o intreprindere indiana sau o intreprindere romana, dupa cum reiese din context:
    f) termenii "rezident al Indiei" si "rezident al Romaniei" inseamna o persoana care locuieste permanent in India cand este vorba de impozitul indian si nepermanent in Romania cand este vorba de impozitul roman si, respectiv, o persoana care locuieste permanent in Romania cand este vorba de impozitul roman si nepermanent in India cand este vorba de impozitul indian;
    g) termenul "persoana" include persoanele fizice, intreprinderi, societati si toate celelalte unitati care sunt considerate ca unitati taxabile pe baza legilor de impozite in vigoare in fiecare stat contractant;
    h) termenul "autoritate competenta" inseamna, pentru India, Ministerul de Finante din guvernul central - Departamentul pentru Venituri sau Asigurari, si pentru Republica Socialista Romania, Ministerul Finantelor.
    2. In aplicarea prevederilor acestui acord de catre unul dintre statele contractante, orice termen folosit, dar nedefinit in cele de fata, daca din context nu rezulta altfel, are sensul rezultat din legile in vigoare in acel stat, cu privire la impozitele la care se aplica acordul.
    Art. 3
    1. Venitul provenit din exploatarea avioanelor in trafic international de catre o intreprindere a unuia dintre statele contractante va fi scutit de plata impozitului pe teritoriul celuilalt stat contractant.
    2. Paragraful 1 se va aplica de asemenea in ce priveste participarile la veniturile de orice fel ale intreprinderilor de transporturi aeriene.
    Art. 4
    1. Venitul obtinut de un rezident al Romaniei prin operatii de transport desfasurate in India poate fi supus impunerii in Romania, ca si in India, dar impozitul asa cum este el stabilit in India va fi redus cu 50%, iar suma redusa din impozitul indian platibil asupra profiturilor va fi recunoscuta ca un credit pentru impozitul roman datorat pentru un astfel de venit. Creditul mentionat mai sus nu va depasi impozitul roman in legatura cu acest venit.
    2. Venitul obtinut de un rezident al Indiei prin operatii de transport desfasurate in Romania poate fi supus impunerii in India, ca si in Romania, dar impozitul asa cum este el stabilit in Romania va fi redus cu 50%, iar suma redusa din impozitul roman platibil va fi recunoscuta ca un credit pentru impozitul datorat privind un astfel de venit.
    Totusi, cand un astfel de rezident este o societate care este supusa platii de suprataxe in India, creditul sus-mentionat va fi recunoscut in primul rand pentru impozitul indian platibil de catre societate in India si numai pentru compensare, daca este cazul, fata de suprataxa datorata de acesta in India. Creditul sus-mentionat nu va depasi impozitul indian datorat pentru un astfel de venit.
    3. In stabilirea venitului realizat intr-un stat contractant de o intreprindere a celuilalt stat contractant din operatiuni de exploatare a navelor (transport de pasageri, animale vii, posta sau marfuri), de la orice port in primul stat contractant mentionat, se vor admite ca reduceri: deprecierea navei si toate cheltuielile de exploatare, oriunde apar, si de asemenea, cheltuielile administrative si generale, care apar in masura in care acestea se pot atribui rezonabil operatiunilor de transport navale efectuate in primul stat contractant mentionat.
    Totusi sumele reducerilor care se admit astfel in nici un caz nu vor fi mai mici de 5/6 din veniturile brute ale navei rezultate din transportul de pasageri, animale vii, posta sau marfuri, de la orice port din statul contractant.
    4. Paragrafele 1 si 2 nu se vor aplica profiturilor care apar ca rezultat al traficului de coasta.
    Art. 5
    Legile in vigoare in oricare dintre statele contractante vor continua sa reglementeze stabilirea si impunerea veniturilor in aceste state, cu exceptia cazurilor in care exista in mod expres prevederi contrare in acest acord.
    Art. 6
    1. In cazul cand un rezident al unui stat contractant considera ca actiunile unuia sau altuia dintre statele contractante au sau vor avea ca rezultat pentru dansul o impunere care nu este conforma cu acest acord, el poate, fara a contraveni solutiilor prevazute de legea nationala a acestor state, sa prezinte cazul sau autoritatii competente a statului contractant al carui rezident este.
    2. Autoritatea competenta se va stradui, atunci cand ea insasi nu poate solutiona obiectiunea si aceasta apare justificata, sa rezolve cazul prin intelegere reciproca cu autoritatea competenta a celuilalt stat contractant, pentru a evita o impunere care nu este in concordanta cu prezentul acord.
    3. Autoritatile competente ale statelor contractante se vor stradui sa rezolve prin intelegere reciproca orice dificultati sau indoieli rezultand din interpretarea sau aplicarea acordului.
    4. Autoritatile competente ale statelor contractante pot comunica intre ele direct in scopul de a ajunge la o intelegere in sensul paragrafelor precedente.
    Cand apare indicat sa se procedeze la un schimb oral de pareri in scopul de a se ajunge la o intelegere, asemenea schimb va avea loc prin reprezentantii autoritatilor competente ale statelor contractante.
    Art. 7
    1. Autoritatile competente ale statelor contractante vor schimba informatiile care sunt necesare pentru aducerea la indeplinire a prezentului acord, si isi vor comunica legile interne ale statelor contractante referitoare la impozitele care fac obiectul prezentului acord, in masura in care impozitarea respectiva este in concordanta cu acest acord. Orice informatie astfel schimbata va fi considerata secreta si nu va fi divulgata nici unor persoane sau autoritati altele decat acelea care au drept atributii stabilirea, inclusiv determinarea judiciara, sau incasarea impozitelor care formeaza obiectul acestui acord.
    2. In nici un caz prevederile paragrafului 1 nu vor fi interpretate in sensul de a impune unuia dintre statele contractante obligatia:
    a) de a intreprinde masuri administrative care difera de legile sau practica administrativa a unuia sau a altuia dintre statele contractante;
    b) de a furniza detalii care nu pot fi obtinute conform legilor sau in desfasurarea normala a administratiei unuia sau altuia dintre statele contractante;
    c) de a furniza informatii care ar divulga orice secret comercial, industrial, profesional, sau procedeu de fabricatie ori informatie a carei divulgare ar fi contrara ordinii publice.
    Art. 8
    1. Acest acord va fi supus aprobarii in conformitate cu legile in vigoare in fiecare dintre cele doua state contractante. El va intra in vigoare la data schimbului de note diplomatice prin care se certifica ca s-a indeplinit in fiecare stat contractant procedura corespunzatoare.
    Schimbul de note va avea loc la New-Delhi.
    2. Prezentul acord se va aplica:
    a) In India veniturilor realizate in India la, sau dupa 1 ianuarie 1966;
    b) in Romania, veniturilor realizate in Romania la sau dupa 1 ianuarie 1966.
    Art. 9
    Acest acord va ramane in vigoare pe o perioada nedeterminata, dar oricare dintre statele contractante va putea, dupa anul 1972, la sau inaintea datei de 30 iunie a fiecarui an calendaristic, sa notifice celuilalt stat contractant incetarea aplicarii acordului, in care caz acesta isi va pierde valabilitatea:
    a) in India, in ce priveste venitul impozabil in India, pentru orice an de impunere incepand de la sau dupa 1 ianuarie al anului calendaristic care urmeaza anului in care s-a facut notificarea;
    b) in Romania, in ce priveste venitul impozabil in Romania, pentru orice an de impunere incepand de la sau dupa 1 ianuarie al anului calendaristic care urmeaza anului in care s-a facut notificarea.
    Drept pentru care subscrisii, autorizati in acest scop in forma cuvenita, au semnat prezentul acord.
    Incheiat in doua exemplare in limba engleza la New Delhi la 25 septembrie 1968.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 2560/1968

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 2560 din 1968
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 2560/1968
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu