Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1830 din 13 iunie 1953

pentru reorganizarea asistentei medico-sanitare a muncitorilor, tehnicienilor si functionarilor din intreprinderile industriale*)

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE MINISTRI

ACT PUBLICAT IN:            COLECTIA DE HOTARIRI SI DISPOZITII ALE CONSILIULUI DE MINISTRI NR. 38 din 13 iunie 1953


SmartCity3


    *) Text corectat potrivit rectificarii aparute in Colectia de Hotarari si Dispozitii ale Consiliului de Ministri nr. 48 din 25 iulie 1953.

    Consiliul de Ministri al Republicii Populare Romane, hotaraste:

    1. Se infiinteaza pe data de 1 iulie 1953, ca institutie curativo-profilactica tip pe langa intreprinderile industriale, spitalul unificat cu policlinica, denumit

                Serviciul Medico-Sanitar (S.M.S.)

    Serviciul Medico-Sanitar cuprinde un ambulatoriu sau policlinica si stationar, calculate in raport cu numarul muncitorilor, tehnicienilor si functionarilor si caracterul productiei, conform anexei nr. 1.
    In compunerea Serviciului Medico-Sanitar intra punctele de sanatate si celelalte institutii medico-sanitare de pe langa intreprinderea respectiva, al caror personal sanitar este retribuit de organele ocrotirii sanatatii.
    Sarcina de baza a Serviciului Medico-Sanitar este asigurarea asistentei medicale curativo-profilactice specializate muncitorilor, tehnicienilor si functionarilor intreprinderii si luarea masurilor pentru scaderea morbiditatii.
    Dupa specificul muncii din sectii (ateliere) si in functie de numarul muncitorilor, tehnicienilor si functionarilor, intreprinderea se imparte in circumscriptii de sectii (ateliere), fiecare circumscriptie avand repartizat un medic internist.
    2. Pe langa intreprinderile industriale care nu indeplinesc conditiile de organizarea unui serviciu medico-sanitar si pe langa institutii, pe aceeasi data se infiinteaza

    Puncte de sanatate

    Punctul de sanatate este institutia curativo-profilactica ce acorda primul ajutor medical in caz de accidente si imbolnaviri acute muncitorilor, tehnicienilor si functionarilor intreprinderii si ia masurile igienico-sanitare si antiepidemice in intreprinde.
    Punctele de sanatate se vor infiinta in functie de numarul muncitorilor, tehnicienilor si functionarilor si caracterul productiei, conform anexei nr. 1.
    3. Amplasarea Serviciilor Medico-Sanitare se face in afara teritoriului intreprinderii, in imediata ei apropiere, la maximum 1.000 m.
    Punctele de sanatate se vor amplasa obligatoriu pe teritoriul intreprinderii.
    4. Incadrarea Serviciilor Medico-Sanitare si a Punctelor de sanatate cu personal medical si sanitar mediu se va asigura in bugetul Sectiilor Sanitare Raionale sau orasenesti si se va face in conformitate cu normele prevazute in tabelul anexa nr 2.
    Personalul administrativ-gospodaresc se va retribui de intreprinderi si institutii bugetare, in conformitate cu normele prevazute in Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 691/1952, pentru unitatile normate, celelalte unitati nenormate urmand sa aiba state de functiuni aprobate individual de Ministerul Finantelor
    5. Unitatile sanitare existente pe langa intreprinderile industriale si institutii, se desfiinteaza pe masura adaptarii lor la noua forma organizatorica, conform unui plan elaborat de Ministerul Sanatatii.
    Cladirile care in prezent sunt folosite ca institutii sanitare raman mai departe ca atare.
    Cladirile care au fost folosite in scop sanitar pana la unificare, vor fi redate pentru a fi folosite ca institutii sanitare.
    Infiintarea noilor unitati sanitare pe langa intreprinderile industriale si institutii, precum si incadrarea lor cu personal medico-sanitar, se va face prin ordine si decizii individuale, in cadrul planului fortelor de munca si plata muncii, si a creditelor aprobate pe anul 1953.
    6. Organele administrative ale intreprinderilor industriale sunt obligate a pune la dispozitie cladirile necesare institutiilor sanitare respective, in conformitate cu normele prevazute in anexa nr. 3.
    Incalzitul, iluminatul, serviciile comunale si de salubritate necesare functionarii institutiilor sanitare de pe langa intreprinderile industriale, vor fi asigurate de catre administratia intreprinderii.
    7. Intreprinderile si sfaturile populare locale sunt obligate a asigura locuinte personalului medico-sanitar si farmaceutic repartizat intreprinderii, acestia suportand costul chiriei conform dispozitiilor legale in vigoare.
    8. Intreprinderile industriale sunt obligate de a organiza transportul accidentatilor si a bolnavilor gravi, asigurand pentru aceasta autosalvarile necesare.
    9. Ministerele, cand construiesc intreprinderi industriale noi sau reconstruiesc si largesc intreprinderile existente, sunt obligate sa prevada totodata construirea institutiilor medicale, in conformitate cu anexa nr. 3, ca si locuinte pentru personalul medico-sanitar si farmaceutic, in limita planului de stat.
    Aceste constructii vor fi executate inlauntrul aceluiasi termen ca si constructiile destinate productiei.
    10. Organele sanitare vor asigura Serviciile Medico-Sanitare si Punctele de sanatate cu cadre medico-sanitare, conform anexei nr. 2 si medicamente, instrumente si utilaj medical, conform normativelor si baremurilor ce se vor fixa prin ordinul Ministrului Sanatatii.
    11. Regulamentele de organizare si functionare ale Serviciului Medico-Sanitar si ale Punctului de sanatate se fixeaza de catre Ministrul Sanatatii prin ordin.
    12. Ministerul Finantelor, in cazuri speciale, la propunerea Ministerului Sanatatii, poate aproba state de functiuni pentru unele unitati medicale, altele decat cele stabilite in prezenta hotarire.
    13. Comitetul de Stat al Planificarii va restructura planul retelelor social-sanitare ale ministerelor si institutiilor centrale ale statului, in conformitate cu modificarile survenite pe baza prezentei hotariri.
    14. Orice alte dispozitiuni sau prevederi contrare prezentei hotariri, se abroga.

    ANEXA 1

                                  NORME
de organizare a Serviciilor Medico-Sanitare si a punctelor de sanatate de pe langa intreprinderile industriale

    A. Serviciile Medico-Sanitare, se infiinteaza in:
    - Industria chimica, la un numar de peste 1.000 muncitori, tehnicieni si functionari.
    - Industria miniera, carbonifera, petrolifera, siderurgica si santierele de electrificare, la un numar de peste 2.000 muncitori, tehnicieni si functionari.
    - Celelalte industrii, la un numar de peste 3.000 muncitori, tehnicieni si functionari.

    B. Puncte de sanatate cu medici, se infiinteaza in:
    - Industria chimica, la 400 - 1.000 muncitori, tehnicieni si functionari.
    - Industria miniera, carbonifera, petrolifera si santierele de electrificare, la 600 - 2.000 muncitori, tehnicieni si functionari.
    - Industria siderurgica, la 800 - 2.000 muncitori, tehnicieni si functionari.
    - Celelalte industrii, la 1.000 - 3.000 muncitori, tehnicieni si functionari.
    - Institutii neindustriale, la 1.500 - 5.000 muncitori, tehnicieni si functionari.

    C. Puncte de sanatate cu personal sanitar mediu (felcer, sora medicala, oficiant sanitar), se infiinteaza in:
    - Industria chimica, la 100 - 400 muncitori, tehnicieni si functionari.
    - Industria miniera, carbonifera, petrolifera si santierele de electrificare, la 100 - 600 muncitori, tehnicieni si functionari.
    - Industria siderurgica, la 200 - 800 muncitori, tehnicieni si functionari.
    - Celelalte industrii, la 300 - 1.000 muncitori, tehnicieni si functionari.
    - Institutii neindustriale, de la 500 muncitori, tehnicieni si functionari.
    Observatii:
    a) Ministerul Sanatatii, de comun acord cu Ministerul Finantelor, va putea aproba, in caz de nevoie, organizarea de servicii medico-sanitare in locul punctelor de sanatate, atunci cand numarul muncitorilor, tehnicienilor si functionarilor intreprinderii industriale este mai mare de 1.000, tinandu-se seama de specificul de productie.
    b) In acest normativ se considera numai muncitorii, tehnicienii si functionarii ce muncesc pe acelasi loc de productie.

    ANEXA 2

                               NORMAREA
personalului unitatilor medico-sanitare de pe langa intreprinderile industriale

    I. Serviciul Medico-Sanitar

    A. Conducerea.
    Serviciul medico-sanitar este condus de catre un medic director.
    Daca intreprinderea are peste 5.000 muncitori, tehnicieni si functionari, se infiinteaza postul de medic director adjunct pentru problemele sanitaro-antiepidemice.
    Daca serviciul medico-sanitar are policlinica, pentru conducerea acesteia se infiinteaza un post de director adjunct medical.
    Daca intreprinderea are peste 3.000 muncitori, tehnicieni si functionari, se normeaza in plus un post de medic consultant pentru comisia medicala consultativa.

    B. Personalul ambulatoriului sau policlinicei.
    a) Personalul medical:
    - Medicii internisti se normeaza cate unul pentru fiecare circumscriptie medicala de sectie.
    Circumscriptia de sectie se normeaza astfel:
    - In industria chimica, la 400 - 500 muncitori, tehnicieni si functionari.
    - In industria miniera, carbonifera si petrolifera, la 600 - 800 muncitori, tehnicieni si functionari.
    - In industria siderurgica, la 800 - 1.000 muncitori, tehnicieni si functionari.
    - In celelalte industrii, la 1.500 muncitori, tehnicieni si functionari.
    Pentru intreprinderile care lucreaza in 3 ture se normeaza in plus un post de medic consultant pe intreprindere.
    - Medicii radiologi se normeaza:
    Cate 1 post de aparat de radiologie, iar de la 4.000 - 8.000 muncitori, tehnicieni si functionari, cate 2 medici de aparat.
        - De la 8.000 muncitori, tehnicieni si functionari, se normeaza cate un post de medic radiolog in plus pentru fiecare 4.000 de muncitori, tehnicieni si functionari si aparate de radiologie.
    - Medicii ftiziologi se normeaza:
        - In intreprinderile cu 3.000 - 12.000 muncitori, tehnicieni si functionari, o norma de medic ftiziolog.
        - De la 12.000 muncitori, tehnicieni si functionari in sus, 1,5 - 2 norme de medic ftiziolog.
    - Medicii igienisti se normeaza astfel:
        - In industria chimica, miniera si petrolifera, cate un medic la peste 1.500 muncitori, tehnicieni si functionari.
    In celelalte industrii, un post de medic de la 3.000 muncitori, tehnicieni si functionari.
    Intreprinderile ce au in prezent normat postul de medic de cultura fizica si sport, nu si-l vor desfiinta la intrarea in vigoare a prezentelor normari. Posturi noi de medic de cultura fizica si sport se vor aproba de catre Ministerul Finantelor.
    - Ceilalti specialisti se normeaza astfel:
    Industria chimica:
________________________________________________________________________________
                            1000 - 2500  2500 - 3500  3500 - 8000  muncitori,
                                                                   tehnicieni si
                                                                   functionari.
________________________________________________________________________________
1. Chirurg ...............          1           2           2
2. Stomatolog ............          1           2           2
3. Dermatolog ............          1           1           1
4. O.R.L. ................          -           -           1
5. Oftalmolog ............          -           -           1
6. Medic laborator chimist          -           -           1
7. Ginecolog, daca in unitate exista peste 1.000 de femei, 1 post.
   Ginecolog, daca in unitate exista peste 2.500 de femei, 2 posturi.
________________________________________________________________________________

    Industria miniera, carbonifera, petrolifera, siderurgica si santierele de electrificare:
________________________________________________________________________________
                   2000 - 3500 3500 - 5000 5000 - 8000 8000 - 12000 muncitori,
                                                                    tehnicieni
                                                                    si
                                                                    functionari.
________________________________________________________________________________
1. Chirurg .......     1            2           2           3
2. Stomatolog ....     1            2           3         3 - 4
3. Dermatolog ....     1            1           1         1 - 2
4. O.R.L. ........     -            1           1           1
5. Oftalmolog ....     -            1           1           1
6. Medic laborator
   sau chimist ...     -            1           1           1
7. Ginecolog, daca sunt peste 1.000 femei in unitate, 1 post.
   Ginecolog, daca sunt peste 2.500 femei in unitate, 2 posturi.
________________________________________________________________________________

    Observatie:
    Pentru gurile de mina izolate, departate de centrul exploatarii, se va norma un post de medic pentru punctul de sanatate de la gura minei, daca sunt peste 300 muncitori, tehnicieni si functionari.

    Celelalte industrii:
________________________________________________________________________________
                           3000 - 6000  6000 - 8000  8000 - 12000  muncitori,
                                                                   tehnicieni si
                                                                   functionari.
________________________________________________________________________________
1. Chirurg ...............      1            2           2
2. Stomatolog ............      2            2           3
3. Dermatolog ............      1            1           1
4. O.R.L. ................      -            1           1
5. Oftalmolog ............      -            1           1
6. Medic laborator sau
   chimist                      -            1           1
7. Ginecolog, daca sunt peste 1.000 femei, 1 post.
   Ginecolog, daca sunt peste 2.500 femei, 2 posturi.
________________________________________________________________________________

    b) Personalul mediu sanitar se normeaza astfel:
    - 1 post cadru mediu sanitar de fiecare cabinet de consultatie.
    - 1 post cadru mediu de fiecare aparat de radiologie.
    - 1 post laborant laborator pentru laborator.
    - 2 posturi felceri igienisti de fiecare post de medic igienist.
    - 1 post cadru mediu sanitar de fiecare post de medic de circumscriptie de sectie.
    Observatie:
    - In industria miniera si carbonifera se va norma pentru punctele de sanatate subterane si pentru punctele de sanatate de la gurile minelor izolate, in plus cate 1 post cadru mediu pentru fiecare tura.
    - Cand personalul mediu lucreaza independent in intreprindere, precum si la punctele de sanatate subterane si la gurile de mina el va avea de preferinta calificarea de felcer.

    c) Stationarul:
    Medicii primari si personalul sanitar mediu se vor norma conform normativelor tip aprobate prin Hotararea Consiliului de Ministri nr. 691/1952, pentru spitalele unificate de adulti.
    Acelasi normativ se aplica privitor la normarea medicilor sefi de sectii.
    Daca stationarul are peste 150 paturi, se prevede si postul de director adjunct medical al stationarului.

    D. Personalul administrativo-gospodaresc
    Personalul administrativo-gospodaresc necesar ambulatoriului, policlinicii cu stationar, se va prevedea conform normativului tip aprobat prin Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 691/1952, pentru unitatile sanitare, fiind retribuit de intreprindere.
    Unitatile ce nu se incadreaza in normativul tip, vor avea state de functiuni aprobate de la caz la caz.

    II. Puncte de sanatate

    A. Punctul de sanatate cu medic isi normeaza:

                                                                   muncitori,
                                                                   tehnicieni si
                                                                   functionari.
                                                                   _____________
Industria chimica          400 - 650    650 - 1000
                               1            2                      posturi
Industria miniera,
carbonifera, petrolifera   600 - 850    850 - 1200  1200 - 2000
si santiere de
electrificare                  1            2            3         posturi
Industria siderurgica      800 - 1200  1200 - 1600  1600 - 2000
                               1            2            3         posturi
Alte industrii            1000 - 1500  1500 - 2500  2500 - 3000
                               1            2          3 - 4       posturi

    Personalul mediu sanitar pentru punctele de sanatate cu medic se normeaza astfel:
    - In industria chimica un post la 300 - 350 muncitori, tehnicieni si functionari.
    - In industria miniera, carbonifera, petrolifera si santierele de electrificare, un post la 400 - 450 muncitori, tehnicieni si functionari.
    - In industria siderurgica un post cadru mediu la 500 - 550 muncitori, tehnicieni si functionari.
    - In alte industrii, un post cadru mediu la 600 - 650 muncitori, tehnicieni si functionari.

    B. Puncte de sanatate cu personal sanitar mediu
    - In industria chimica de la 100 - 400 muncitori, tehnicieni si functionari, un post.
    - In industria miniera, carbonifera, petrolifera si santierele de electrificare, de la 100 - 400 muncitori, tehnicieni si functionari, un post, iar de la 100 - 600 muncitori, tehnicieni si functionari 1,5 post cadru mediu.
    - In industria siderurgica de la 200 - 500 muncitori, tehnicieni si functionari, 1 post, iar de la 500 - 800 muncitori, tehnicieni si functionari, 1,5 post cadru mediu.
    - In celelalte industrii de la 300 - 600 muncitori, tehnicieni si functionari, un post cadru mediu sanitar, de la 600 - 1.000 muncitori, tehnicieni si functionari, 1,5 post cadru mediu sanitar.
    Observatii:
    Daca intreprinderea ce are dreptul a-si norma punct de sanatate cu personal mediu sanitar, are peste 300 muncitori, tehnicieni si functionari si lucreaza in 3 ture, isi va norma cadrele medii sanitare cate unul de fiecare tura.
    In industria miniera si carbonifera, se va norma cate un post de fiecare tura in plus si pentru punctele de sanatate subterane si pentru cele de la gurile minelor izolate.
    Cand personalul mediu lucreaza independent in intreprindere, precum si la punctele de sanatate subterane si la gura minei el va avea de preferinta calificarea de felcer.

    C. Punctele de sanatate de la institutiile neindustriale
________________________________________________________________________________
                 500 - 1500  1500 - 2000  2000 - 3000  3000 - 5000 muncitori,
                                                                   tehnicieni si
                                                                   functionari.
________________________________________________________________________________
1. Medici            -            1            2            3
2. Personal
   mediu sanitar     1            2            2            3
________________________________________________________________________________

    Observatie:
    In acest normativ se cuprinde numai muncitorii, tehnicienii si functionarii ce muncesc in acelasi loc de productie.

    ANEXA 3

                                 NORMATIV
privitor la constructiile unitatilor medico-sanitare de pe langa intreprinderile industriale

    Se fixeaza urmatoarele norme privitor la constructia unitatilor medico-sanitare de pe langa intreprinderile industriale:
    a) La un numar de 10.000 sau mai multi muncitori, tehnicieni si functionari se va construi un spital si o policlinica, calculandu-se la fiecare 1.000 muncitori, tehnicieni si functionari 12 paturi de spital si 15.000 consultatii pe an;
    b) la un numar de 5.000 - 10.000 muncitori, tehnicieni si functionari un spital cu 75 paturi si o policlinica calculata la 75.000 consultatii anual;
    c) la un numar de 3.000 - 5.000 muncitori, tehnicieni si functionari un spital cu 50 paturi si o policlinica calculata la 50.000 consultatii anual;
    d) la un numar de 1.000 - 3.000 muncitori, tehnicieni si functionari in industria chimica si 2.000 - 3.000 muncitori, tehnicieni si functionari in industria miniera, carbonifera, petrolifera, siderurgica si santierele de electrificare, un spital cu 25 paturi si ambulatoriu calculat la 30.000 consultatii anual;
    e) la un numar de 400 - 1.000 muncitori, tehnicieni si functionari in industria chimica, 600 - 2.000 muncitori, tehnicieni si functionari in industria miniera, carbonifera, petrolifera si santierele de electrificare, 800 - 2.000 muncitori, tehnicieni si functionari in industria siderurgica, 1.000 - 3.000 muncitori, tehnicieni si functionari in celelalte industrii, un punct de sanatate condus de medic, iar in caz de necesitate, de acord cu Ministerul Sanatatii, se va putea construi un spital cu policlinica in loc de punct de sanatate;
    f) la un numar de 100 - 400 muncitori, tehnicieni si functionari in industria chimica, 100 - 600 muncitori, tehnicieni si functionari in industria miniera, carbonifera, petrolifera si santierele de electrificare, 200 - 800 muncitori, tehnicieni si functionari in industria siderurgica, 300 - 1.000 muncitori, tehnicieni si functionari in celelalte industrii, se va construi un punct de sanatate condus de felcer.
    Observatiuni: Punctele de sanatate cu medic sau felcer, prevazute la punctele e) si f), cu aprobarea Ministerului Sanatatii vor putea fi amenajate in cladiri existente, atunci cand intreprinderile nu au posibilitatea sa le construiasca.

    ANEXA 4

                                 BAREM
                    pentru mobilierul gospodaresc necesar

    1. Punct de sanatate
    a) Sala de asteptare:
    Mese pentru sala de asteptare, 1 buc.
    Scaune, 8 - 10 buc.
    b) Cabinet consultatie:
    Birou, 1 buc.
    Scaune birou, 1 buc.
    Cuier perete, 1 buc.
    Cuier pom, 1 buc.
    Masa pentru inregistrat, 1 buc.
    Scaune, 3 buc.
    Dulap efecte si garderoba, 1 buc.

    2. Ambulator si policlinica
    a) Sala de asteptare pentru 1 - 2 cabinete:
    Mese pentru sala de asteptare, 2 buc.
    Scaune, 8 buc.
    b) Registratura si fisierul:
    Dulap fisier, 1 - 2 dupa numarul cabinetelor.
    Masa (birouri), 1 - 2 dupa numarul cabinetelor.
    Scaune rotative, 1 - 2 dupa numarul cabinetelor.
    c) Pentru fiecare cabinet de consultatii:
    Birou medic, 1 buc.
    Scaun birou, 1 buc.
    Cuier perete, 1 buc.
    Cuier pom, 1 buc.
    Scaune, 2 - 3 buc.
    Dulap efecte si garderob
    d) Biroul medicului sef:
    Birou, 1 buc.
    Scaun birou, 1 buc.
    Dulap biblioteca, 1 buc.
    Masa, 1 buc.
    Scaune, 4 - 6 buc.
    Cuier perete, 1 buc.
    Cuier pom, 1 buc.
    e) Serviciul administrativ:
    Birou administrator, 1 buc.
    Masa birou, pentru functionari, 1 - 2 buc. dupa schema
    Scaune, 4 - 5 buc.
    Cuier perete, 1 buc.
    Cuier pom, 1 buc.
    Masuta pentru masina de scris, 1 buc.
    Dulap arhiva, 1 buc.
    Dulap fisier, 1 buc.
    f) Depozitul de materiale:
    Rafturi pentru materiale, 1 buc.
    Masa, 1 buc.
    Scaun taburel, 2 buc.
    Scara dubla, 1 buc.
    Galeti, bidoane, maturi etc.

    3. Stationar cu 10 paturi
    a) Mobilier:
    Dulap rufe curate, 1 buc.
    Dulap efecte bolnavi, 1 buc.
    Mese pentru saloane bolnavi, 1 buc. pentru fiecare salon
    Scaune, cate 2 pentru fiecare masa
    Masa bucatarie cu tabla zinc, 1 buc.
    Lada pentru lemne de bucatarie, 1 buc.
    Scaune pentru bucatarie, 1 buc.
    Masa pentru curatat si taiat zarzavat, 1 buc.
    Dulap vesela, 1 buc.
    Rafturi pentru dep. de alimente, 1 buc.
    Masa pentru dep. de alimente, 1 buc.
    Scaun taburet, 1 buc.
    Albie de rufe, 1 buc.
    Cazan de fiert rufe, 1 buc.
    Dulap efecte spalatorie, 1 buc.
    Galeti apa, 4 buc.
    Lopeti, tarnacop, fierastrau, roaba etc. necesare gospodariei
    b) Vesela:
    Farfurii, 3 marimi cate 14 buc.
    Linguri, 12 buc.
    Lingurite, 12 buc.
    Furculite, 12 buc.
    Cutite, 12 buc.
    Pahare, 20 buc.
    Canite smaltuite a 1/4 l, 12 buc.
    Tavi de servit, 2 buc.
    Oala a 1 litru, 2 buc.
    Oala a 5 litri, 3 buc.
    Oala a 10 litri, 1 buc.
    Cratite a 1 litru, 2 buc.
    Cratite a 5 litri, 2 buc.
    Cratite a 10 litri, 1 buc.
    Polonice diferite, 3 buc.
    Cutite de bucatarie, 2 buc.

    4. Stationar cu 25 paturi
    a) Mobilier:
    Dulap rufe curate, 2 buc.
    Dulap efecte bolnavi, 2 buc.
    Mese pentru saloane bolnavi, una pentru fiecare salon.
    Scaune, 2 pentru fiecare masa.
    Masa birou, 1 buc.
    Dulap arhiva, 1 buc.
    Masa bucatarie cu tabla zinc, 1 buc.
    Masa bucatarie, pentru zarzavat, 1 buc.
    Dulap vesela, 1 buc.
    Taburete lemn, pentru bucatarie, 3 buc.
    Lada pentru lemne de bucatarie, 1 buc.
    Rafturi pentru dep. de alimente, 1 buc.
    Masa, 1 buc.
    Lada cu desp. pentru alimente, 1 buc.
    Albie de rufe, 2 buc.
    Cazan pentru fiert rufe, 1 buc.
    Masa pentru calcat rufe, 1 buc.
    Dulap efecte spalat, 1 buc.
    Galeti apa, 4 buc.
    Lopeti, tarnacop, fierastrau, roaba etc.
    b) Vesela:
    Farfurii 3 marimi cate, 25 buc.
    Linguri, 25 buc.
    Lingurite, 25 buc.
    Furculite, 25 buc.
    Cutite, 25 buc.
    Pahare, 30 buc.
    Canite smaltuite a 1/4 l, 25 buc.
    Tavi de servit, 3 buc.
    Carucior transport alimente bolnavi, 2 buc.
    Oala a 1 litru, 2 buc.
    Oala a 2 litri, 2 buc.
    Oala a 5 litri, 3 buc.
    Oala a 10 litri, 1 buc.
    Oala a 15 litri, 1 buc.
    Cratita a 1 litru, 2 buc.
    Cratita a 2 litri, 2 buc.
    Cratita a 5 litri, 3 buc.
    Cratita a 10 litri, 1 buc.
    Cratita a 15 litri, 1 buc.
    Polonice diferite, 3 buc.
    Cutit de bucatarie, 3 buc.
    Strecuratoare diferite, 3 buc.
    Razatoare, 3 buc.
    Ceaun a 10 litri, 1 buc.
    Tavi de copt diferite, 5 buc.
    Masina de tocat carne, 1 buc.
    Funduri de lemn, 4 buc.
    Satar, 1 buc.
    Topor, 1 buc.

    5. Stationar cu 50 paturi
    a) Mobilier:
    Dulap rufe curate, 2 buc.
    Dulap efecte bolnavi, 3 buc.
    Dulap lenjerie de sectii, 2 buc.
    Mese pentru saloane bolnavi si sala de mese, 12 buc.
    Scaune, 50 buc.
    Birou, 2 buc.
    Scaune birou, 2 buc.
    Cuier perete, 6 buc.
    Cuier pom, 2 buc.
    Dulap garderoba, 2 buc.
    Dulap arhiva, 1 buc.
    Masa bucatarie cu tabla zinc, 1 buc.
    Masa bucatarie pentru zarzavat, 1 buc.
    Lada lemne, 1 buc.
    Rafturi pentru magazie alimente, 1 buc.
    Taburete pentru bucatarie, 1 buc.
    Lada cu despartituri pentru magazia de alimente, 1 buc.
    Masa pentru dep. de alimente, 1 buc.
    Albie de spalat rufe, 2 buc.
    Cazane de fiert rufe, 1 buc.
    Masa pentru calcat rufe, 1 buc.
    Galeti apa, 3 buc.
    Lopeti, ferestrau, topor etc., pentru gospodarie
    b) Vesela:
    Farfurii 3 marimi cate 50 buc.
    Linguri, 50 buc.
    Lingurite, 50 buc.
    Furculite, 50 buc.
    Cutite, 50 buc.
    Pahare, 60 buc.
    Canite smaltuite, 50 buc.
    Tavi de servit, 4 buc.
    Carucior de transportat alimente bolnavi, 2 buc.
    Oala a 1 litru, 2 buc.
    Oala a 2 litri, 2 buc.
    Oala a 5 litri, 3 buc.
    Oala a 10 litri, 2 buc.
    Oala a 15 litri, 2 buc.
    Cratita a 1 litru, 2 buc.
    Cratita a 5 litri, 2 buc.
    Cratita a 10 litri, 2 buc.
    Cratita a 15 litri, 2 buc.
    Polonice, 4 buc.
    Cutite bucatarie, 4 buc.
    Strecuratoare diferite, 4 buc.
    Razatoare, 4 buc.
    Tavi de copt diferite, 6 buc.
    Masina de tocat carne mare, 1 buc.
    Funduri de lemn, 6 buc.
    Satar, 1 buc.
    Topor, 1 buc.

    6. Stationar cu 75 paturi
    Ca si pentru stationarul cu 50 paturi, adaugandu-se:
    a) Mobilier:
    Mese pentru saloane si sala de mese, 4 buc.
    Scaune, 20 buc.
    Cuiere perete, 4 buc.
    b) Vesela:
    Farfurii 3 marimi, cate 25 buc.
    Linguri, 25 buc.
    Lingurite, 25 buc.
    Furculite, 25 buc.
    Cutite, 25 buc.
    Pahare, 25 buc.
    Cani smaltuite, 25 buc.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1830/1953

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1830 din 1953
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 1830/1953
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu